Ute på vägarna igen!

Japp, helgen har varit lugn och mysig med älsklingen! Men nu är det måndag igen och dags att än en gång ge sig ut på de svenska vägarna! Idag har de tagit oss till Uppsala och sedan vidare ner till Norrköping där vi befinner oss nu!

Imorgon blir det två gymnasiebesök och inrapportering av tävlingsbidrag innan vi slutar för dagen!

Hipp hipp!


Hemma!

Mässorna i Norrland är avklarade och jag är hemma i Sthlm igen! Den här gången var värmen inte så påtaglig i Sthlm eftersom det inte varit lika kallt i Sundsvall/Östersund som det var i Piteå/Umeå! Men vi har haft det toppenskoj! :D



Här är vår fina monter i Östersund! Placeringen var inte den bästa, intryckta i ett hörn, men vi såg till att göra det bästa av situationen och jag tror att våran mysiga sitthörna och den grymma musiken lockade dit studenterna!



För som ni ser så var montern fullproppad av nyfikna studenter som längtade efter att få höra med om vidareutbildning! Skoj skoj!

Östersund var en väldigt liten men mysig stad! Det jag gillade mest var den lilla vinterparken som de hade nere vid sjön. En borg och en dinosaurie byggda av snö, en liten igloo, grillplatser och en plogad bana över isen för halkiga äventyr. Bra initiativ Östersund! Bilder kommer när jag fört över bilderna från systemkameran!

Nu väntar en helg hos älsklingen i Barkarby, med ett IKEA-besök inplanerat imorgon! Tråkigt nog är det lönehelg, det kommer vara kaaaaaooosss!! Wish me good luck!


Promenad i Sundsvall - check!

Det gäller att gå på en liten upptäcktsfärd i varje stad, för att se nya platser och ta en massa roliga och fina kort! Idag var det då alltså dags för en liten promenad i Sundsvall.

Jag såg en frusen kanal med en massa broar över, ljusspel på väggar, Gustav Adolf kyrka, isskulpturer, en demonstration och lite till.


Gustav Adolfs kyrka, Sundsvall
(tagen med mobilkamera då jag inte får över bilderna från systemkameran)


Appropå demonstrationen, kan inte alla bara lägga ner alla demonstrationer nu? Känns som att så fort ett land lägger ner så passar ett nytt land på.

Nu är det iallafall snart dags att sova, häääärligt! Imorgon är det jobba, jobba, jobba!

God natt på er!


Sundsvall + Adam Tensta = sant!

Dags för måndag igen och iväg på fler äventyr på Studiestartsturnén med Nozha och Jessica! Vi kom inte längre än till planet förrän vi möttes av dagens första överraskning! Vi satt på samma plan som Adam Tensta! När vi landade i Sundsvall tog vi självklart ett kort med honom som hamnade på Studiestartsturnéns blogg! Givetvis delar jag med mig av bilden för mina läsare också!



Efter fotograferingen begav vi oss till mässan där vi byggde upp montern för att sedan ge oss ut på stan för att äta mat. Lite mer jobb senare och jag är klar för dagen!

Ni glömmer väl inte att det är premiär för sista säsongen av Ullared ikväll kl. 20.00 va? ;)

Just det, jag har även införskaffat en ny maskot till SST-tjejerna, alltså jag och Nozha! Han ska följa med oss på våra äventyr i Sverige, och jag hittade honom på Bromma flygplats!


Han heter Frans!


SkyView!

Igår tog jag, pappa, syrran och Manne en sväng in till Globen för att åka ända upp till toppen på världens största golfboll! Det var dags att åka SkyView!


Innan åkturen kunde påbörjas bjöds vi på en kortare filmvisning om Globen. Visste ni att om man skulle fylla Globen med vatten från en vanlig hushållskran så skulle det ta 40 år?!

Sedan var det dags att åka upp på toppen! Superhäftigt var det! Att se Stockholm från fågelperspektivet! Do it!



Idag blir det en tripp till Fjärilshuset i Hagaparken för att ta fler superfina bilder på färgglada fjärilar, fåglar och andra varelser! Bilderna kommer senare!


Back in Stockholm!

Jajamensan, nu är jag hemma i Stockholm igen, och det är helg! Häääärligt! Hade tänkt ta mig en rejäl sovmorgon idag efter en vecka med full fart fram och tillbaka.. Men vaknade vid 09.00 och kunde inte somna om.. Men så kan det vara!

Vill bjuda på en bild från Pite, ett härligt ordspråk som jag hittade skrivet på väggen! Kan vara bra att ha med sig!



Idag blir det en promenad med pappsen och sedan bär det av till Solna C för att träffa Emilie! :) På kvällen blir det middag med älsklingen på Fridays.. Eller Jensen Bofhus.. Eller någon annanstans, vi får se!

Trevlig fredag på er!


Ume!

Nu har vi farit till Ume! (läses självklart med en norrländsk dialekt, som jag fortfarande håller på att öva upp!)

Det är tydligen varmare i Ume, hela -17 istället för -24, men det känns faktiskt lika kallt som i Pite, det blåser här! Men mina ögonfransar har inte frysit än!

Bussresan hit var najs, jag sov en bra bit och sedan såg jag renar vid vägkanten! De är så söta! Har man inte sett renar i Norrland har man inte varit i Norrland ;) Sedan åkte vi även förbi den största osthyveln jag har sett, världens största faktiskt!


Nu har vi precis varit iväg och tränat, otroligt duktigt faktiskt! Jobbigt var det men gud vad bra det känns så här efteråt! Nu gäller det bara att försöka fortsätta vara så här duktig och sluta äta så mycket onyttigt! Beach 2011 here I come!

Nu ska vi snart gå ner och äta lasagne i hotellets restaurang, det är ju gratis och allt! ;) Imorgon blir det mässa nr 2! Vi står precis bredvid Linnéuniversitetet imorgon, hur lustigt är inte det?! :D


Mobilblogg: Nu far vi mot Ume! (läses med ...

img_0474 (MMS)

Mobilblogg: Nu far vi mot Ume! (läses med en norrländsk dialekt!) mässan i Pite är slut och det är dags att bege sig 22 mil söderut, som fortfarande är väldigt långt norrut för en stockholmare, till Ume! Ville även bjuda på en bild från Pite från igår när vi gick till mässan. Bara så att ni förstår hur kallt det är här uppe! Hejs!


När det är kallt får man värma sig...

... i en jacuzzi och bastu! Hotellet som vi bor på har en relaxavdelning två dörrar bort från vårat rum, så efter kalla promenader i Pite passade vi på att ta oss ett litet dopp i jacuzzin! Riktigt härligt var det! Jag satte mig även i den varma bastun en stund med fönster ut mot de snötäckta taken! Kunde inte bli bättre än så ikväll!


Relaxavdelningen var riktigt snygg och fräsch med en stor jacuzzi, snygg inredning, stora fönster ut mot staden och sittgrupper. Precis vad vi behövde efter en dag som denna!

Snart är det sovdags! Imorgon blir det uppstigning tidigt för att sätta sig vid frukostbuffén när tuppen går upp! Sedan blir det mässa för fulla muggar!


Uppe i ett kallt Pite!

Idag, alla hjärtans dag och allt, var det dags att åka upp till Norrland med jobbet. Vi tog flyget till Luleå för att sedan ta taxi vidare till Piteå, och kallt var det ska jag säga! -24 grader har det varit hela dagen och imorse var det tydligen -36 grader på sina håll.

Vi checkade in på hotellet, åt lite thaimat och sedan begav vi oss mot Nolia för att ställa upp i montern. När vi kommer in i hallen möts vi av denna lilla röda sportbil, som jag genast tyckte var ascool! Imorgon måste jag fråga varför den står där, om jag får tid!


Efter vi jobbat klart i montern tog jag och Nozha en liten promenad på stan. Det visade sig att Pite faktiskt var en riktigt mysig liten stad! Massor av mysiga hus och butiker på mysiga gågator! Den sista affären vi gick in i, där jag även köpte en fin mugg, heter Gardin Galleriet och ägaren var världens snällaste kvinna! Hon stod och pratade med oss om Pite, som för övrigt har 10 000 invånare i city och 34 000 invånare i staden. Precis när vi ska gå hejdar hon oss och säger: "Bara för att ni är på kort besök och det är alla hjärtans dag så ska ni få den här!" Sedan ger hon oss den här. Supersnäll kvinna, så om ni är i Pite, besök henne och hennes affär på Storgatan!




Ikväll blir det till att basta och bada i bubbelpoolen som finns på hotellet efter en kall promenad i staden! Det ska bli gött det! Sedan ska jag träna på min norrländska också!

Vad har ni för er ikväll?


Det regnar i Helsingborg, men snöar i Västerås!

Hej bloggen! Vet att det blir mycket om studiestartsturnén just nu men det är i princip det enda jag gör just nu. Idag var det iallafall dags för utbildningsmässa på Stadsteatern i Helsingborg. Vi trodde vi skulle få en monter men fick ett bord, rätt trångt med andra ord. Men det var bara att ta tag i problemet och komma fram med en lösning. Vissa grejer fick stå över dagens mässa, sorry!


Vår lilla, men välfyllda, plats!

Det var mycket folk och de hade många frågor. Men självklart var frågorna färre än klubborna som åts upp av de godissugna besökarna!


Det regnar i Helsingborg men nu är vi istället på väg mot ett snöigt Västerås. Trevlig resa till oss då skulle man ju kunna säga! Vad har ni själva för er en torsdagseftermiddag som denna?


Hallå Halmstad - Hej Helsingborg!

Idag var det dags för våra två skolbesök i Halmstad. Första besöket var ingen höjdare, trots att all personal var så himla gulliga och hjälpte oss både med det ena och det andra. Intresset fanns liksom inte hos studenterna och hur vi än försökte så ville de varken prata med oss eller tävla för att vinna pris!


Men Nozha var glad ändå!

Efter John Bauer var det dags att åka till Sannarpsgymnasiet där det var full fart! Vi hann inte ens få upp alla våra grejer innan folk kastade sig över vårt bord och fyllde i tävlingsbidrag efter tävlingsbidrag. Superskoj när folk är så intresserade! Både av tävlingen och av studier. Då har vi ju någonting att prata om!



Vi möttes även av Sergelarkaden inne på skolan och vi undrade om vi kanske hade tagit fel avfart? Var vi redan tillbaka i Stockholm?!



Sedan begav vi oss till Helsingborg! Vi tog en sväng till Väla Centrum och till IKEA för en billig middag (21 kr med köttbullar och sallad, det kallar jag toppen!) På kvällen åkte vi hem till Fredrik som flyttat till Helsingborg! Vi hade supertrevligt och spelade Settlers, och jag gjorde riktigt bra ifrån mig för att vara första gången!

Imorgon är det äntligen dags för en stor mässa! Sedan drar vi vidare till Västerås!

 


Studiestartsturnén - Dag 1 och 2 !

Nu har jobbet dragit igång, härligt! Igår var det dags att bege oss till Huddinge Gymnasium och IT-gymnasiet för att träffa nyfikna, och mindre nyfikna, studenter och locka dem till att plugga vidare.



Idag har jag och Nozha åkt till Halmstad! Jag körde heeeeela vägen så jag har kört bil mellan klockan 10.00 och 18.00. Tyckte det var skoj, därför bytte vi inte! Men nu känner jag att jag är rejält trött så det blir till att läsa igenom presentationen vi ska ha imorgon och sedan är det dags att sova!


Har gått runt och tagit massor av fina kvällsbilder i Halmstad idag! Ska bli intressant att föra över dem till datorn sen när jag väl kommer hem!

Imorgon är det dags för två gymnasiebesök i Halmstad innan vi rullar vidare ner till Helsingborg! Skulle ni vilja läsa vår blogg, trots att jag kommer skriva här så ofta jag kan, så hittar ni vår blogg här: Studiestartsturnéns blogg!

Gonatt på er från ett svinkallt Halmstad!

Sture till Studentum

Idag var det sista dagen på Stureplansgruppen, lite sorgligt faktiskt! När jag skulle gå hem för dagen idag så sa Jessica "du kommer inte tillbaks alls nu?" Det känns lite konstigt att jag inte ska dit på måndag, men då är det dags att hoppa på nästa äventyr! Att resa runt i vårt avlånga land som SST-tjej, ska bli sköj sköj!


---->

Just nu sitter jag hemma och tittar på Let´s Dance. Har ätit lite godis och ostbågar, men bara lite faktiskt! Bra där!

Vad händer ute i Sverige, har ni fredagsmys? :)


RSS 2.0