Thailand!

Jajjamensan, har sitter jag nu i Thailand! Tog inte med mig min dator sa darfor har jag inget svenskt tangentbord.

Vi befinner oss nu i Krabi dar det ar sa otrooooligt varmt! Imorgon aker vi till Phi Phi Islands for att sedan aka vidare till Kh Lanta.

Vi har det toppen och for alla dar hemma ska jag saga att jag ska jobba sa hart pa solbrannan ;)

Eftersom tangentbordet har ar sa himla trogt att trycka pa orkar jag inte skriva mer nu! Men ha det bra sa skriver jag sa fort jag kommer at en dator igen! Typ imorgon pa Phi Phi ;)

Savadee Kaa!

Wiiihoo!

Dålig uppdatering jag vet !! Men jag är ju faktiskt hemma i Sthlm och då vill man ju vara lite social! Hehe.

Igår skrev iallafall jag och Manne TOEFL-testet och det var ett konstigt test, lite svårt. Men det ska inte vara några problem att klara det :) Sedan hade vi trevlig middag hemma med den ena delen av min familj, hehe.

Idag ska vi åka hem till pappa, men på vägen ska vi åka till Kista, hehe!

Sedan vill jag bara avsluta detta inlägg med att säga att jag är så fruktansvärt glad över att Magnus Samuelsson vann Let´s Dance! Han var sååååå värd det :D Klart att Laila var superduktig men hon har ju faktiskt jobbat som danslärare vilket ger henne försprång, lite fuskigt! Hehe. Magnus visade ju vad hela programmet gick ut på, att inte kunna dansa i början för att sedan utvecklas väldigt bra.. GRATTIS MAGNUS, wiiiihoo!



Hejs!

Hej svejs!

Japp, jag är fortfarande i Sthlm, hehe! Har nästan nyss skjussat Manne till bussen för han skulle iväg och träffa en kompis, så nu kommer han kanske inte tillbaka förrän imorgon.

Imorgon ska vi skriva ett TOEFL-test, för de som inte vet så är det ett engelskt språktest som vi måste göra inför utbytesstudierna i USA. Det är ett väldigt dyrt test så jag hoppas verkligen att jag klarar det! Men det ska väl vara rätt basic, och jag vet ju att jag klarar mig i USA, så jag tror inte att det ska vara några problem. Jag är ju ändå duktig på engelska, såklart ;)

Snart ska vi åka till Norrtälje och kolla runt lite, ska bli skoj :) Jag ska kolla om jag hittar någon ny bikini eller några nya shorts, eller något annat roligt :D Jag har ju kvar lite pengar på mitt presentkort som jag fick i julas :D wiiihooo, den som spar han har :D

På söndag är det Thailand som gäller, wiiiiihooo! Jag har en till bild att visa er också förresten, på ett ställe dit vi ska ;) Bara för att ni ska bli lite avis ;)



Resort på Koh Chang

Sthlm!

Yes. nu är man hemma i Sthlm. Tågresan idag gick bra trots att vi fick sitta baklänges. Sedan har vi inte gjort så mycket, varit och handlat, vilat och bara umgåtts med min familj och varandra :) Det är mysigt hemma i Sthlm!

Idag är det ju även VÅFFELDAGEN för de som missade det, och jag tryckte faktiskt i mig TRE våfflor bara för det! Jag äter aldrig våfflor annars så jag tänkte passa på :)

Nej, nu är det dags att kolla på en Beck-film innan vi ska sova!

Yeeees!

Nu är tentan avklarad och jag är hoppfull faktiskt, kändes ändå helt okej trots att jag inte kunde allting. Ett U finns inte, VG är min förhoppning och det är absolut inte omöjligt, men ingen idé att ha för stora förväntningar, då blir man bara besviken.

Idag har jag massor att göra, men jag tänkte iallafall börja med att äta lunch, klockan är 13.20 och det är verkligen dags för min kurrande mage att få lite mat. Min hemmagjorda potatismos med... ja någonting som jag hittar på.. Mina köttbullar tog slut igår så, typiskt!

Sedan fortsätter dagen med en sväng till bibblo där jag ska scanna, sedan måste jag skriva ut lite material också. Dagen fortsätter sedan med städning och packning.. Och lite annat smått och gott!

Och fick man inte världens chock blandat med raseriutbrott imorse när man klev upp och såg att allting utanför var vitt.. SNÖ!!! FYYYY ! Det var så kallt så det sved i näsan när man gick ut. Men till min glada överraskning håller allting på att smälta bort nu med lite sol blandat med moln :P

Nej, nu skriker min mage efter mat! Iväg mot köket det bär !!

Snaaaart..

Snart är det läggdags och slutpluggat.. Och imorgon kommer tentan, domen. Men jag tror att det går bra, det är ju ett roligt och ändå rätt lätt ämne, trots att det är mycket att hålla reda på.

Ville bara passa på att berätta att jag precis, på skoj, gjorde ett test på Facebook som hette "Hur mycket blatte är du?" och fick resultatet 50%. HUR kan JAG, som har Sveriges nästan vanligaste namn, vara 50% blatte?! Haha inget bra test :P Och så stor det "Du har tappat lite av din blatte sida" och då vill jag bara fråga NÄR hade jag en blattesida?! Haha roligt test det där :P Inget man ska lita på direkt.




Ha det bra alla där ute! Nu är det dags att göra sig iordning för sista pluggrycket - att gå igenom allting och förhöra/bli förhörd med Manne. God natt, och ALLA måste hålla tummarna för mig imorgon mellan kl 8.00 - 13.00 (jag blir nog klar tidigare än 13.00 så runt klockan 11.00 någonting kan ni nog börja släppa lite på greppet)

Sista rycket!

Japp, imorgon är det tenta (äntligen) så idag är det sista rycket på tentapugget. Imorgon har jag dock sinnessjukt mycket att göra efter tentan innan det är dags att åka upp till Sthlm.
Jag måste:
* Kopiera/Scanna maaaaassa sidor, typ 200
* Packa (för det har jag inte hunnit göra pga tentan)
* Städa
* Tvätta
* Aa det är säkert mer grejer men jag tyckte att det där var rätt mycket också..

Nej dags att avsluta min korta rast och fortsätta läsa om försäljning och beslutsprocessen....

Ny dag

Japp då var det en ny dag och mera plugg! Så dags att dra sig iväg mot skolan för att läääääsa!

Förresten, jag har inte kollat så mycket på nya Robinson, men det verkar ju vara rena *pip* jämfört med tidigare år, hehe!

Plugg

Ja, har man tenta på tisdag så får man helt enkelt tillbringa lördagen med uppslagna böcker läsandes som sjutton! Det har väl gått sådär idag men ändå bästa dagen hittills! Jag hoppas att tentan ska gå bra, men det tror jag :)

Nu ska jag försöka läsa lite till innan det är dags att titta på tv.

Mina semlor !!

Jaa, herregud! Jag gjorde ju egna semlor på semeldagen! Och jag har ju glömt att visa resultatet! Ni har säkert svimmat av nyfikenhet för länge sen, och det ber jag om ursäkt för! Men här kommer bildbeviset på mina himmelska semlor iallafall! Och bara för att ni verkligen ska se resultatet, kommer det i tre olika vinklar :P


   
Semlor!!
(Behövs det verkligen bildtexter? :P)

Föräldrar på besök i Växjö

I februari hade jag både mor och far o syster på besök, dock vid två olika tillfällen. Men det var trevligt! :) Här kommer ett urval bilder!

 
Besök av pappa och lillasyster:
Togs tyvärr inte så många mobilbilder tagna :(
1-2. Vi tog en tur till slottet, mycket fint!
Annat som vi hittade på var att gå runt i stan, fika, vandra runt i skolan och lite campus, och ha allmänt trevligt!

       
Besök av mamma:
1. En halv älg som kommer ut från väggen på flygplatsen. 2. En fiskpinne, haha! 3. Smålands museum, troligtvis det tråkigaste stället i Växjö, typ :P 4. Utvandrarnas Hus, inte så kul det heller. Säkert roligare om man kollar utställningar osv. 5. Och självklart, Domkyrkan!

Jullov i Stockholm

Ja, det var ju ett jullov där också och det tillbringade jag uppe i Stockholm. Och här kommer några mysiga bilder från den tiden. Det var även vinter i Växjö, det har jag bildbevis på ska ni få se.

     
1. Om man inte skulle veta det, så står det på förpackningen. 2. Fint upplyst träd på Norrmalmstorg. 3. Biblioteksgatan med dess fina, röda matta. 4. Vårt utomordentligt vackra pepparkakshus!

   
Julmarknad på Gröna Lund, vi var där!:
1. Tomten hälsar på barnen, eller tvärtom kanske. 2. Solen lyser över de små stånden. 3. Paket och berg-och-dal-banor, härlig blandning!

     
En trip till Arlanda:
1-2. Flygplanen. På bild 2 ser man Thai Airways flygplan - det som vi snart ska flyga med! 3. SkyCity. 4. Ett sött litet troll utanför souvenirshop (tror jag det var).

     
Vinter i Växjö:
1. Utsikten från mitt fönster. 2. Gången till mitt hus. 3. Tufvan, syns knappt bland all vit snö. 4. Sol och blå himmel över snön.

Snäll flickvän :)

Som en överraskning till Manne bestämde jag mig för att bjuda honom på middag. Han hade absolut ingen aning om vad det skulle bjudas på, och inte ens i hans vildaste fantasi kunde han tänka sig att det skulle bli: KROPPKAKOR!

Jag har väl inte helt lärt mig att äta dom än, trots att det var godare än jag föreställt mig. Men det viktigaste var att Manne tyckte att dom var väldigt goda! Hans mormors kroppkakor fick naturligtvis 10/10 poäng (mormödrar brukar ju vara duktiga på det där med mat), men mina fick faktiskt ändå 8/10 poäng om jag inte minns fel ! :D Wiiiiihoooo!

Så här såg dom ut iallafall!

 
1. I kastrullen på väg att bli klara, de har flutit upp! 2. Klara kroppkakor, dock utan sylt och grädde för tillfället.


Emma är en väldigt snäll flickvän som lagar bodycakes till sin pojkvän! Det tog ett tag och fick lite blodiga fingerknogar (eller vad de nu heter, haha). Men det var det verkligen värt, för Manne uppskattade det verkligen :D

Malmö och Köpenhamn!

Som ni säkert kommer ihåg, eller det har ni nog glömt nu förresten, så var jag och Manne i Malmö och Köpenhamn i början på december 2008 för att fira att vi varit tillsammans i 1 år och för att komma bort från Växjö lite. Vi gick runt i hela Malmö tror jag faktiskt, vi måste ha sett allting, förutom Turning Torso, men den har jag redan sett. Tog så himla mycket bilder men det blir bara ett urval här :)

     
Början av resan:
1. Vi har anlänt till Malmö efter en 2 timmar lång tågresa. 2. En häftig reklam i form av väggmålning. 3. Torg med både julgran och husvagn. 4. Manne på vårt fina hotellrum.

       
Shoppingcentrum vi hittade (vi hittade flera men dom tog jag tydligen inte kort på):
1. Hansa. 2-3. Triangeln. 4-5. Caroli

       
Liten rundvandring i Malmö:
1-2. Fina träd med fina lampor i. 3. Gran på centralstationen. 4. Shoppinggata med julmarknad (stängd just denna tid). 5. En stoooor, ljus lampa på Medeltidstorget, mycket häftig.


Och nu över till tiden i Köpenhamn. Vi åkte bara dit över dagen och gick runt lite i ca 3 timmar, sedan tröttnade vi och tog tåget tillbaka till Malmö. Vädret var inte det bästa heller. Men vi gick runt en bra bit här också, nästan så vi tappade bort oss, hehe! Som sagt, bara ett urval av bilder här också! :)

   
Lite allmänt promenerande i Köpenhamn:
1. Utanför Tivoli. Vi gick inte in då det var sjuuuukt dyrt! 2. Torget mot Ströget. 3. En fin gran i ett shoppingcentrum.

   
Nyhavn, klassiska stället att besöka i Köpenhamn:
1. Minne till dom som dog till sjöss i kriget (om jag inte minns fel). 2. Nyhavns julmarknad. 3. Det gula Nyhavn-huset.


Det var en trevlig resa till de södra delarna av Sverige samt Danmark. Dock tog vi tåget hem lite tidigare på dagen från Malmö för att vi tyckte att vi sett hela Malmö redan, samt att det vankades 30-årsfest och Mannes födelsedagsfirande när vi kom hem. :)



Mycket att ta igen!

Eftersom jag inte har lagt upp bilder på bloggen på ett väldigt bra tag så är det dags att ta igen det nu! Så nu kommer det komma ett bra gäng med inlägg med bilder i. Så håll i er !!



Inte världens mest smickrande bild på mig. Men jag bjuder på den ;) Ps. Jag har på mig mina nya glasögon, visst ser jag smart ut?! :D (dvs smartare, jag är ju redan smart)

Thailand :D

Hehe, det kom visst inte så många bilder från förra inlägget. Ska försöka lägga upp några ikväll..

Nu vill jag bara passa på att berätta att jag åker till Thailand om 1 vecka och 2 dagar! :D Vi ska åka till vårt hus där och så ska jag och Manne ut på lite utflykter också. Vi ska till Phi Phi Islands, Koh Lanta, Krabi (och Railey Beach) och Koh Chang :D Det ska bli såååå mysigt och spännande :D

Bara för att visa hur underbart vi kommer ha det kommer här några bilder på ställena vi kommer besöka :D

  Resort på Koh Lanta

  Resort på Railey Beach

  Resort på Phi Phi Islands

  Koh Chang

  Koh Chang, White Sand Beach

  Koh Lanta

  Phi Phi Islands

  Och självklart, Bangkok ! Staden med oändlig horisont ! För upplevelsen och shoppingen!


Nej nu måste jag plugga! Återkommer med bilder från mina tidigare äventyr, i Sverige, ikväll. Om min mobil tillåter..

Pluggi time!

I´m back !

Jag har fått klagomål på att jag uppdaterar min blogg för sällan. Och jag kan ju faktiskt hålla med om att det är sant, och jag kan bara säga en sak: Förlåt !!

Men nu är jag tillbaka! :D

Jag har haft väldigt mycket för mig på senaste tiden, därav den dåliga uppdateringen :P Jag har iofs lite för mig nu också eftersom jag har tenta om 6 dagar, men jag ska blogga på kvällarna iallafall !

Men nu ska jag äta lunch! Bloggar ikväll med bilder o grejer!


RSS 2.0