Exam

Har ett exam imorgon i Intro to Public Relations, men vart är motivationen?

Sitter här med boken framför mig, anteckningarna och slidsen, datorn var avstängd, men det går verkligen inte att plugga. Supertrött är jag också.

Nu har jag lagt upp en plan iallafall. Jag ska:

1. Gå och äta middag.
2. Hämta min tvätt ur torktumlaren.
3. Ta en sovstund, eller längre power-nap om ni vill kalla det för det.
4. Plugga på study guiden, bläddra igenom boken, läsa igenom slidsen och mina anteckningar.
5. Hoppas på det bästa.
6. Åka till Walmart.
7. Packa inför imorgon (ska till Springfield och fira Halloween med Manne och gå på deras Homecoming = kul ! :D)
8. Sova.

Tycker ni att det låter som en bra plan? Eller borde jag tagit tag i mig och börjat plugga för 2 dagar sen?

Nu är det som det är, det kommer gå bra :)

Regnig dag..

Imorse regnade det när jag skulle till skolan så det var bara att vända i dörren för att fälla upp paraplyt! Mötte sedan två kompisar som också går i min class, gåendes tillbaka mot lägenheterna. Jag trodde självklart att lektionen blivit inställd, men icke, de orkade bara inte gå på lektionen. Men jag är duktig jag så jag traskade vidare bort mot Plaster där jag sedan genomled 75 minuter av International Business. Men idag var det intressant faktiskt och jag förstod allting!

På rasten mellan mina lektioner gick jag faktiskt hem och sov lite, guuuud vad skönt det var men ville verkligen fortsätta sova när klockan ringde och jag var tvungen att gå och äta lunch!

Nästa lektion, Intercultural Communication, var också spännande! Vi pratar om araber och den islamiska kulturen jämfört med den amerikanska kulturen och det är faktiskt väldigt intressant. Man upptäcker skillnader som man inte ens visste existerade. När det sedan var en kvart kvar av lektionen så fick vi tillbaka våra exam som vi skrev för ca 2 veckor sedan. Jag måste erkänna att jag inte hade pluggat så mycket eftersom jag hade ett till exam till samma dag (hade endast läst 1/4 kapitel och läst igenom anteckningarna och skrivit stödord på rasten innan) så jag trodde inte att det skulle gå som jag hoppats, men jag trodde heller inte på bottenbetyg. När läraren sen skulle dela ut examsen så säger hon alltid vilka i klassen som fick toppbetyg, alltså ett A. Denna gången var det 4 stycken, OCH JAG VAR NUMMER TRE !!!!! :D Så hon sa mitt namn inför hela klassen och jag fick applåder, precis som de andra 3. 93/100 poäng, oj oj oj oj ! :D Jag är så glad att jag är helt studsig av glädje! Det var en rolig upplevelse för det har aldrig hänt förut att läraren sagt inför hela klassen att man låg i toppen. Och min rumskompis, som också är i min class, brast ut: "rooooooomie" när hon hörde att jag fick ett A. Det gjorde min dag!

Nu ska jag ta det lungt till kl 15 som senast, sedan måste jag sätta igång och plugga inför ett exam som jag har imorgon som jag inte pluggat till. Men jag verkar ju klara mig rätt bra ändå ;)

Ha det bra.

Fall Break

Förra veckan var det ju Fall Break här, vilket innebar att vi hade två dagar ledigt från skolan. Alla som jag kände skulle åka någonstans dit jag ska åka efter skolan, så jag och Manne bestämde oss för att spara lite pengar och inte resa ut på stora äventyr. Det blev istället ett litet äventyr - i Springfield!

Men det gjorde absolut ingenting för jag och Manne hade väldigt trevligt iallafall, det var skönt att bara ta det lugnt och njuta utav ledigheten!

Torsdag:
Jag och en kompis åkte till Springfield, hon skulle egentligen bara skjussa mig vilket var väldigt snällt! När vi väl kom in i Springfield fick vi andvända karta för att hitta rätt, och ett tag trodde vi att vi åkt fel men det var bara Beverly som sagt till mig att läsa kartan fel, haha. Tur att jag var med och hade koll alltså :P

Kom fram till Springfield strax efter kl 16, och jag och Manne gjorde inte så mycket den dagen. Tog det mest lugnt faktiskt! På kvällen gick vi ut för att äta thaimat, vi tog med det hem för att restaurangen inte var supermysig. Och när vi var på väg hem, gåendes på trottoaren, så är det några som kastar någonting på Mannes ben från en förbiåkande bil. Ett ägg!! Självklart var det inte kul att det gjorde ont (trots att det nog mest var chocken) men herregud vad jag skrattade!!! :P Manne var assur, fast skrattade samtidigt :P Ett minne för livet kan jag säga.. Skrattar fortfarande åt det (förlåt älskling, haha :P)



1. Trädet med fina färger. 2. Utsikten från Mannes lägenhet. 3. Slöa Manne!


Fredag:
Idag var det dags för mig att klippa av mig en bit av håret, jag var väldigt spänd inför detta! :D Vi tog en promenad ner till Downtown där vi satte oss på ett café för att fika lite innan vi skulle gå bort mot frisören.



1. Manne trädkramaren. 2. Jag under trädet med underbara färger. 3. Manne på mysiga cafét.



1. Det mysiga cafét. 2. Jag med min mumsiga smoothie. 3. Utanför frisörsalongen, "före" bild :P


Jag blev väldigt glad när jag kom till frisörsalongen. Den var väldigt snygg och fräsch och fint inredd. Jag var även väldigt glad över att få byta frisyr lite! :D Vi satte oss ner och väntade på min frisör, Nicole, innan jag satte mig i stolen! Manne ville inte sitta där i en timme så han gick för att promenera runt lite i Springfield Downtown!



1-2. Frisörsalongen! 3. Jag och Manne väntandes på min tur.


Frisören var väldigt trevlig, hon hade klippt Manne tidigare i veckan också. Vi pratade lite om resor och Sverige och hur jag tyckte att det var här. Vi kom även fram till att våra yngre systrar fyllde år på samma dag, hehe!

När jag var klar var jag nöjd, men inte supernöjd. Manne tyckte att jag var väldigt fin, men säger inte pojkvänner alltid så? ;) Men jag blev mer och mer nöjd med frisyren med tiden, och nu är jag toppen nöjd och alla säger att jag är fin och att jag passar i den här frisyren. Måste börja fräscha upp mina frisyrer oftare!

Vi gick sedan till Walgreens innan vi gick hem till Manne igen för ett tag.



1. Jag testar öronmuffar på Walgreens. 2. Jag utanför Walgreens (bra affär). 3. "Efter" bild. Jag är inte så bra på bilden men den visar iallafall min frisyr!


På kvällen skulle vi gå ut för att äta middag igen, och idag var det dags för italiensk mat, på Bruno´s restaurang. Det var en lite finare (och dyrare) restaurang än vad vi trodde från utsidan, men det var väldigt gott och det blev en fin middag. Det var ju inte farligt dyrt alltså, ni behöver inte bli oroliga! :P Vid bordet bredvid oss satt det ett par som måste varit några år yngre än oss. De var väldigt finklädda och vi spekulerade i om de var där på dejt eller inte. Det var ingen jobbig och obekväm stämning mellan dem, så vi lyckades aldrig få reda på om de var på dejt eller inte.



1. Bruno´s Restaurant, väldigt fin! 2-3. Mörka Manne och Emma på restaurangen.


Sedan gick vi hem och tittade på TV innan det var dags att sova och denna dagen var slut!

Lördag:
En ny dag. Planen idag var att åka till gallerian för att shoppa lite, det var så mycket jag behövde!

Först var det dags för en lunch på Panera! Vi tog varsin macka och varsin soppa, och sedan varsin otroligt god smoothie! Mumsig lunch tycker jag, och Panera är ett väldigt trevligt ställe faktiskt!



1. Manne med sin smoothie! 2. Panera bread. 3. Glad Emma med signalbrickan för när maten var klar.


Vi gick till Downtown för att ta bussen, och den här gången behövde vi faktiskt inte vänta så länge innan den dök upp! Dock hade de höjt priset från 1,10 dollar till 1,25 dollar, irriterande!



1. Manne på väg mot Downtown. 2. The Hammons Tower med svensk flagga! 3. Manne vid The Hammons Tower.



1. Jag vid The Hammons Tower. 2. The Hammons Tower och Manne igen. 3. Jag och fisken, som jag gissade var cykelställ.


Vi var i gallerian ett bra tag. Jag fick shoppa lite på Forever 21 där jag köpte 2 halsband, två tröjor, en mössa och nätstrumpbyxor till min Halloween kostym! Köpte även en Halloween kostym, jag ska vara ett bi! :D (Bilder på det kommer efter Halloween såklart :P) Sedan köpte jag lite annat smått och gott som jag behövde: nål och tråd, mousse och hårspray och lite annat skoj som jag inte kommer ihåg nu :P Köpte även ett par skor som jag tänkte ha som vinterskor men det slutade med att jag ångrade mig och lämnade tillbaka dem! Vi gick även till Target för att kika lite!

Dagens middag blev sedan på T.G.I Friday´s, och herregud vad mycket gott de hade att välja på! Mer än i Sverige så klart. Vi fick sitta superlänge för att bestämma oss! Manne tog steak och jag tog pasta! :) Vi var mätta när vi gick därifrån! Vi lyckades dock komma i rätt tid för när klockan blev 19 så var det kö in till platserna! Det var även typ 3 pers som tydligen hade sin födelsedag den dagen, som fick efterrätt och personalen sjöng sin egna version av happy birthday. Manne och jag funderade nästan på att säga att någon utav oss också fyllde år, eftersom alla andra verkade göra det. Men hederliga som vi är, så lät vi bli, man kanske var tvungen att visa leg för att bevisa att man verkligen fyllde år eller nåt :P



1. Jag på T.G.I Friday´s. 2. T.G.I. Friday´s. 3. Manne med en krita han hittade på T.G.I Friday´s.


Sedan begav vi oss bort mot gallerian igen, eftersom vi nästan precis missat bussen och den går en gång i timmen. Men vi passade på att köpa en kaffe till Manne på Starbucks och så satte vi oss ner på en soffa i gallerian och pratade och tog det lugnt innan vi gick bort mot bussen för att ta oss tillbaka till campus. Det måste varit något uppträdande precis bredvid gallerian för vi hörde dem spela och prata när vi gick till bussen, men vi hade inte tid eller ork att gå och titta vad det var. Vi hade bara sett förberedelserna tidigare på dagen.

På kvällen satt vi bara inne och tog det lugnt, men helt plötsligt såg Manne att det såg ut att vara en massa människor på läktarna på stadion, så vi bestämde oss för att gå och kolla läget, vad det var som hände lixom. Det hade tydligen varit någon band tävling (olika skolband/orkestrar hade tävlat mot varandra om att vara det bästa bandet). Det var otroligt mycket folk på läktarna och folk hade tagit med sig filtar för att vara beredda på att sitta där ett tag. Det stod till och med folk utanför staketen och lyssnade och tittade på eventet, och skrev upp resultaten, så det verkade vara något stort och viktigt för "folket i byn", hehe. Manne och jag tyckte inte att det var så spännande så vi tog en promenad till Dillon´s för att köpa lite gott till kvällen innan vi gick tillbaka hem. Det var kallt nu på kvällen, ute, vill jag lova!!



1-2. Band tävling på football stadion.


Sedan hade ännu en dag av vårt fall break passerat!

Söndag:
Söndagar brukar vara min hatdag! Visserligen kan man ta sovmorgon men hela dagen vet man om att det är sista dagen på helgen innan man måste tillbaka till skola och jobb och tidiga mornar. Men denna söndagen var annorlunda, iallafall för mig! Jag hade ingen skola på måndag och tisdag pga mitt fall break. Manne däremot, som hade haft sitt fall break torsdag och fredag, skulle upp tidigt för att gå till skolan. Så när hans klocka ringde och det var dags för honom att kliva upp kunde jag lugnt ligga kvar i sängen och somna om, härlig känsla! :D

Vi tog en lite billigare lunch idag, på Steak n´ Shake. En måltid för under 4 dollar, typ 3,99 dollar :P Men det är bra för en dubbel hamburgare med pommes och sallad. Drickan tillkom så klart, men det kändes okej :P Efter maten tog vi varsin milkshake till efterrätt, jag tog en med riktiga bär, hallon. Men den var inte alls som jag hade trott att den skulle vara, så blev besviken och ville inte äta upp hela, förutom de okrossade bären som lyckades vara kvar!



1. Manne på Steak n´ Shake. 2. Steak n´ Shake, ett inte alltför spännande ställe, men en servitris var väldigt check. 3. Jag på Stake n´ Shake!


Sedan gick vi tillbaka till Mannes lägenhet och lånade med oss två spel från receptionen. Det första hette The Life eller någonting. Vi började ställa upp allting och började läsa reglerna, men jag fattade ingenting, vet inte om Manne gjorde det heller eller om han bara ville spela det andra spelet hellre. Men vi gav upp och spelade Monopol istället. Jag körde helt på Mannes taktik men ändå lyckas ju turnissen köpa skitgatorna som jag råkar hamna på hela tiden! Första gången jag hamnade på hans gator med hotell så lyckades jag betala, men andra gången jag gjorde det hade jag nästan inga pengar kvar alls och alla mina gator var intecknade, så det var bara att ge upp. Tråkigt spel! Haha :P

Jag, spelar Monopol mot Manne, som man bara ser en del av handen av, hehe :P

 

Middagen blev inte lika classy idag, vi åt på billiga Subway! Men det gjorde att jag hade lunch till imorgon! Vi tog även en promenad på campus på kvällen.

 

1. Campus björnen i mörkret. 2. Jag låtsas vara rädd för björnen, som jagar mig! Haha.

 

Måndag:

Som sagt så kunde jag lugnt sova vidare imorse! Vaknade av att Manne kom hem på sin rast, var hemma ett tag innan han gick för att äta lunch och gå på nästa lektion. Men sedan kom han hem igen och sovandet var över, hehe! Jag åt min lunch eftersom Manne åt lunch i cafeterian.

Det var väldigt fint väder idag så vi spenderade lite tid utomhus. MSU har någonting som heter Bearline som en massor av minibussar som åker runt på campus, och vissa ner till Downtown. Det är gratis och är till för alla lata studenter som inte orkar gå över campus. Men vi testade iallafall en sådan och tog ett varv med den blåa linjen som gick runt på campus. Kul idé, dock lite onödig investering. De hade kunnat åka till gallerian, Walmart och sånna ställen istället, dit det är jobbigare att ta sig till fots. Det skulle gå åt lika mycket bensin.

 

Manne och Bearline!

 

Vi passade sedan även på att kika in på den gigantiska basketplanen. En stooor arena för skolans basketspelare med hundratals sittplatser, otroligt! De lyckades sedan nästan stänga in oss, men de guidade oss till utgången, så vi slapp svälta ihjäl instängda vid en basketplan, hehe. Det var även några som demonstrerade sina åsikter om abort (de var alltså emot det) genom att sätta upp massor med träkors på gräsmattan för att visa hur många liv det har dödat. Säga vad man vill om det, kul att de visar sin åsikt. Det var ju ett bra sätt att göra det på också. Sedan har ju alla människor olika åsikter om just aborter, vissa är nog både för och emot också, beroende på hur man ser det. Men spelar roll, det är inte det min blogg handlar om och jag tänker inte uttrycka min åsikt heller!

 

1. Den gigantiska basketplanen. 2. Jag framför planen. 3. Demonstranterna om aborter.

 

Det hände inte så supermycket mer den dagen faktiskt. Vi åt middag i cafeterian idag, inte supergott men billigt. På kvällen kände jag mig sjuk. Hade ont i halsen och ont i hela kroppen och kände mig allmänt krasslig..

 

Tisdag:

Idag var det min sista dag i Springfield innan det var dags att åka tillbaka till Joplin och skolan igen. Lite ledsen över att lovet tagit slut så snabbt, vill vara kvar i Springfield. Mådde dock bättre när jag vaknade på morgonen. Fortfarande lite ont i halsen men inte ont i kroppen, vilket var bra. Lustigt att man kan känna sig så dålig på kvällen och sedan på morgonen efter mår man bra igen.

Manne gick till skolan som vanligt, och idag hade han lång dag. Jag passade på att titta på Ensam Mamma Söker (döm mig inte :P) och hade allmänt tråkigt, tills Manne kom tillbaka! Då var det dags för mig att gå ut och äta lunch eftersom jag inte tänkt på att lösa det på något annat sätt idag. Det fick bli kinamat, tyvärr friterad. Var inte beredd på det och märkte det inte förrän det var för sent. Hatar all friterad mat här. Hallå Amerika, det finns andra sätt att tillaga mat på!! Sedan hjälpte Manne mig lite med ett case som jag var tvungen att skriva.

Sedan pluggade vi faktiskt lite. Vi gick till MSU´s fina bibliotek där vi satt ett tag innan det var dags för Manne att äta middag. Jag hade ju ätit en sen lunch så jag var inte alls hungrig. Efter middagen tittade vi på resor och hotell inför vår resa efter terminen. Och sedan var det faktiskt dags för mig att åka hem till Joplin igen. En kompis och hennes kompis hade varit i Springfield över dagen så jag fick skjuss av dem hem, toppen! :D


Kom hem runt klockan 23 och då var jag trött! Precis som jag är nu!

 

Hade en väldigt roligt fall break, trots att vi inte åkte till Chicago, Californien, New York, Miami eller något annat stort resmål. Det är skönt att spara på pengarna ibland och bara slappa! Tack älskling för en otroligt mysig helg! :D

 

Ett tecken på att jag går och sover för sent är när min rumskompis snarkar, det är alltid svårare att somna då, så då brukar jag få lyssna på lite musik i min iPod för att somna. Men nu är det verkligen dags att sova så jag orkar upp imorgon.

God natt.




Ointressant dag..

Idag var jag suuuupertrött på morgonen (hur många gånger har ni läst det i min blogg förut, det är ganska så vanligt alltså :P) för att gå till skolan. Var även lite sen så jag stressade till skolan för att komma i tid.. När jag väl kommer fram till dörren in till klassrummet så ser jag en lapp där det står att lektionen är inställd!! Jag hade kunnat sova i 2 timmar extra !! Så jag släpade mig hemåt igen för att sova lite, men istället så laddade jag upp bilder på Facebook och skrev klart min extra credit uppgift till en kurs.


Klockan 11 var det sedan dags att pallra sig iväg mot nästa lektion, som inte var inställd.

Resten av dagen hände det inte så mycket. Jag hade verkligen behövt plugga men det blev bara inte så, motivationen är inte på topp just nu för att plugga till exams, tyvärr. Istället pratade jag med min pappa och min lillasyster på Skype, vilket var mycket roligare och trevligare! Det var ju ett tag sedan jag pratade med dom sådär "på riktigt", och med det menar jag med att prata med varandra, inte att skriva till varandra :P

På kvällen var det sedan dags för filmkväll hos Yvonne. Vi tittade på Benjamin Button med Brad Pitt. Bra film faktiskt, trots att den är väääldigt lång (ca 2 timmar 45 minuter). Det är ingen komedi, trots att det var vissa saker vi skrattade åt (som mannen som blivit träffad av blixten 7 gånger och berättar om det en rad gånger, haha). Det är absolut en sevärd film så den kan jag rekommendera. Brad Pitt gör ett otroligt bra jobb!

Men nu är jag hemma efter filmkvällen och det börjar absolut bli dags för att gå och sova! Imorgon väntar en intensiv pluggdag eftersom jag varit så slarvig med det resten utav dagarna! Hoppas att examet kommer gå bra iallafall!

Sedan vill jag även passa på att säga grattis till Mickan som fyller "laglig att dricka i USA" idag (alltså 21 år).. GRATTIS KOMPIS !! :D

God natt.


Campus en vacker höstdag! Träden är så vackra nu!


Dagens bild..

..var det väldigt länge sen sist! Men nu kommer det en iallafall! Det är från en halloween-tröja för bebisar! (som jag även tyckte passade in väääldigt bra på lilla mig :D)

Hihi, visst stämmer det bra på mig?! :D




Lite skoj sådär!

Jag har ju inte uppdaterat på ett tag så därför finns det bilder som jag har tagit som jag inte lagt upp här än, bilder som egentligen inte är nå speciella, men de får samsas i ett inlägg iallafall!


Tiphaine och vår otroligt söta version av en buss - the trolley! Är det en buss, är det ett tåg, är det en spårvagn? Nej, det är en trolley! :D Går en gång i timmen, går ett varv genom Joplin och kostar 1 dollar per resa (endast jämna pengar!)



Utanför Walmart, och vårt kära vattentorn i Joplin.



Jag redo för party inför Fresh:101. Testar ny festfrisyr.



Killen framför mig i matsalskön hade OTROLIGT stora fötter, jag var tvungen att ta en jämförande bild!



Det spöregnade i Joplin en dag, och vattnet forsade ner för gångvägen!



Mitt stöldgods från cafeterian! :D Inlagda persikor, yummie! :D



Den första och hittills enda, utsökta måltiden i vår cafeteria! Medium done steak med pommes - MUMS! :D


Japp, det var lite skojiga bilder det som jag inte har kunnat pussla in någon annanstans! :)

Fullspäckad dag!

Idag har det hänt rätt mycket! En trött Emma släpade sig ur sängen imorse för att hålla sig vaken på en International Business class! Fick 26/30 på mitt case, det måste jag ändå vara nöjd med! Efter lektionen tänkte jag gå hem och vila lite, men det blev inget av med det. Istället bokade jag tågbiljetter till resan ner till Växjö i januari och sedan var det dags för lunch, som var superäcklig som vanligt.

Sedan class igen, och det var intressant idag! Vi pratar om araber jämfört med amerikanare, intressant!

Efter class var det bråttom hem för att hinna fixa till mig innan min photo shoot som jag skulle ha kl 15.00. Jag sminkade mig, och blev väldigt nöjd faktiskt, och packade väskan med alla mina olika outfits, borste, smink, accessoarer och skor och sedan begav jag mig utåt i sprinkelregnet :P

Photo shooten höll på i 3 hela timmar och vi tog en massa olika bilder med olika outfits, jag känner mig nöjd! Jag fick dessutom se alla mina bilder som hon tog och det kändes bra, då fick jag säga vilka jag tyckte var bra och så. Men jag ska nog se till att jag har något att säga till om i valet av bild ska ni se! Hon ska inte få bestämma vilken bild som ska vara med i vår semester book, det vill jag också vara med och bestämma när jag ska betala så mycket pengar för boken.

Efter middagen var det sedan dags att lyssna på två föredrag om Canada för att få extrapoäng i tre classes! Det var både intressant och tråkigt på samma gång, haha!



1-2. Föredragen om Canada som ingår i the Canada Semester här på skolan. De pratade om relationen mellan USA och Canada!


Och nu sitter jag hemma och ska skriva ner allting från föredragen innan jag äntligen får krypa ner under täcket! :D

Prom night

Nu i helgen var det International Prom Night här på Missouri Southern. Manne kom hit heeeela vägen från Springfield (12 mil) för att vara min dejt till balen! :D Jag hade dock ingen klänning som passade till en bal och eftersom klänning-jakten på Half of Half inte gick bra alls, så hade jag lite småpanik dagen innan balen.

När vi hämtat Manne på busstationen så gick vi till gallerian för att hitta en klänning till mig. Stackars Manne som var tvungen att shoppa med mig hela fredagen! Men till slut hittade jag den på Kohl´s! 250 kr fattgare men en superfin klänning rikare! Lördagen innehöll också lite shopping inför balen. Mer uppdatering om helgen och Mannes besök kommer senare (när Manne lagt in bilderna så jag kan få ta del av dem, men det verkar ta en himla tid!)

Kände mig som en riktig tjej när jag gjorde mig iordning inför balen! Dusch, sminkning, fixa håret, fixa naglarna, klä på sig fina klänningen och smycka till det med accessoarer! Hihi!

Balen var sedan en liten besvikelse. Lite tilltugg (med en riktigt fin tårta måste jag tillägga!) och musik. Bord utställda för att folk skulle kunna fika men sedan fick man dansa bäst man ville. Jag trodde att det skulle vara lite mer underhållning och kanske till och med lite enkel mat. Men vi hade trevligt ändå och fotade och dansade! Kl 23 hade jag dock alldeles för ont i fötterna så vi begav oss hemåt för att titta lite på tv innan vi somnade!



1. Stiliga Manne! 2-3. Snygga paret - jag och Manne! :D



1. Dålig bild pga mörkret, men dekoreringen. 2. Jag och Tiphaine. 3. Jag och Manne med ful bakgrund.


Mer bilder finns på Facebook eftersom det är så jobbigt att lägga upp många bilder här, plus att jag måste plugga innan jag ska sova, hehe!

Någon som märkt?

Någon som märkt att jag inte uppdaterar bloggen så ofta nu för tiden? Förlåt! Men jag väntar på Mannes bilder från fall break och denna helgen.. Han är inte så snabb på det kan jag säga..

Sedan orkar jag inte blogga just nu, är lixom bara inte så motiverad. Men jag ska skärpa mig!

Nu ska jag äta lunch! :D Jag är hungrig!! :D

Dålig bloggare

Det är precis vad jag är ! Har ju inte bloggat på en evighet nu känns det som!!

Men jag var ju hos Manne på fall break och då uppdaterade jag inte så mycket, sedan hade jag fullt i skolan under tre dagar vilket gjorde att jag inte hade tid att uppdatera ordentligt, och nu är Manne här på besök igen och då bloggar jag inte så mycket heller!

Anledningen till att Manne är här i helgen är för att det är dags för bal ikväll! :D International prom! 80 personer kommer komma, typ 50/50 internationella och amerikanska människor. Ska bli så kul :D

Men nu måste jag börja göra mig iordning! Uppdaterar efter helgen, sedan ska jag bli bättre! Håll ut!

Hej!

Dålig uppdatering, men det har inte gått att logga in på bloggen! Konstigt!

Men nu har jag iallafall Fall Break och befinner mig i Springfield med min älskling! Uppdateringen kommer när den kommer, men idag ska jag klippa mig! :D Bild kommer senare under dagen! :D

Denna helgen också..

Den här helgen har varit otroligt slapp! Man behöver det ibland! Tyvärr så ökar ju pressen på min assignment som ska in imorgon då, dne måste jag göra idag. Men jag är inte orolig, det är mest bara jobbigt med sånna uppgifter (artikelsammanfattning, usch!!)

Men i fredags så hjälpte Beverly mig att skaffa ett amerikanskt ID-kort, det kommer stå Missouri på det! Dock är det inte lika fint som körkorten, eftersom jag inte får köra med mitt ID-kort. Kommer inte köra bil här tillräckligt mycket för att jag ska orka lägga tid på körkortsteori just nu! Men jag hämtade ett papper på Social Security Office om att jag inte hade rätt till ett social security number (deras version av vårat personnummer, fast det inte har någonting att göra med födelsedatumet, men det är deras sätt att identifiera sig) och sedan åkte vi till DMV (där man även tar körkort) för att fixa själva ID-kortet och ta ett foto till det! Det tar dock några veckor (4-6 veckor eller så) för mig att få kortet hemskickat till min adress. Känns lite jobbigt eftersom jag nästan åker härifrån då, men men. Jag fick med mig ett papper som jag kan använda som ID-kort sålänge, vilket är bra. Sedan fixade jag mest ID-kortet för att ha det som souvenir när jag åker hem till Sverige sedan, för det kostade bara 8,50 dollar vilket är ca 60 kr.

Sedan åkte vi till Walmart för att köpa mat och snacks till bion ikväll som vi skulle gå på. Vi lagade sedan lite mat hemma hos Beverly, skönt att slippa cafeterian för ett tag. Hon bjöd mig nämligen på mat, helt gratis, tackar tackar! :D Tortellini, ravioli och skinka med sallad! Mums!

Sedan begav vi oss mot bion, det var dags att se Couple Retreat med skådespelare som Vince Vaughn, Malin Åkerman och Kristin Davis. Den var superrolig ! :D Handlade lixom om ett supervanligt problem hos par som varit gifta ett tag, att gnistan försvinner, men sedan var det massor med roliga saker! :D De åkte till värsta drömresorten med turkost vatten och allt, avundsjuk blev man! Rekommenderar er att se den filmen iallafall! :D Vet inte om den haft premiär i Sverige än dock, eller när den har det.. Håll utkik!



Blev superdupertrött efter bion, har ju flängt runt hela dagen! Så efter bion bar det av hem för att slappa och gå och lägga sig tidigt!

Lördagen och söndagen bestod av att slappa och njuta av helgen! Men efter middagen är det dags att ta tag i pluggandet och bege sig till biblioteket för att läsa artikel, skriva sammanfattning av artikeln och hämta study guide inför examet på torsdag.

Football, Caribbean Night och Fresh: 101 !

Förra lördagen var det dags för football, Caribbean Night och ett amerikanskt party utanför campus, i en lokal på ett hotell. Wooohooo, tänkte vi och var taggade som sjutton!

Footballen var väl nästan som vanligt, förutom att det typ var som ett derby. Laget MSSU mötte, Pitt State, är typ MSSU´s rivaler så det var extra bra stämning. Folk hade på sig tröjor där det stod "Beat Pitt State" och folk var fulla och gick runt och slog en stackars gosedjurs-gorilla (Pitt State har en gorilla som maskot). Tyvärr förlorade vi, inte kul! Men jag fick göra en high-five med lejonmaskoten! Var tyvärr för feg för att ta kort med dom, får göra det på sista matchen!!!



1. MSSU Lions - Pitt States Gorillas (eller vad de nu hette) 2. Tiphaine och de fulla killarna. 3. De fulla killarna misslyckades med tävlingen med vattenglasen..


1. Lilla jag på matchen (vet inte vad jag lipar åt). 2. Lejonen vinkade åt mig, sen fick jag en high-five! 3. Och cheerleadersarna så klart!


På kvällen var det sedan dags för Caribbean Night hemma hos Stephanie, min kontaktperson för min utbytesstudier här på MSSU. Studenter från British Virgin Islands hade lagat god karibisk mat till oss, det spelade musik och lektes limbo. Det var en trevlig kväll!



1. Jag och Tiphaine! 2. Jag och Tiphaine leker limbo! 3. Tiphaine, jag och Beverly!


1. Jonathan, Asuka och Yukiko vid brasan! 2. Finnen Jarkko frös tydligen lite.. 3. Folket vid varma brasan.


Senare på kvällen var det dags för Fresh 101, en amerikansk fest. Vi var riktiga tjejer innan och var hemma hos Tiphaine och gjorde oss iordning, jag testade en ny frilla. Bakåtlugg och lockar. Sedan åkte vi, vi skulle vara där innan kl 23 för att tjejerna skulle komma in gratis, och vi hann precis på håret. När vi kom in blev vi besvikna direkt. Stor lokal där alla stod i mitten och runtom var det helt tomt, superliten bar. Killarna fick inte gå ut för att röka för då var de tvungna att betala inträde igen, det var bara massa "EY YO" folk där och musiken var likadan. Jag har ingenting emot sådan musik, men jag gillar inte när det BARA är sådan musik. Det var även mycket unga människor, för gränsen på inträdet var tydligen 18 år. Ingen höjdare, vi var där i 45 minuter innan vi gick därifrån! Usch och fy, tur att det var gratis!

Vi åkte istället till Walmart för att inhandla förfriskningar och snacks, och då hittade jag 5 dollar på marken!! Wiiihoooo, precis vad min drink kostade, så nu gick jag +-0 den här kvällen! :D Vi hade lite skojigt på Walmart också eftersom vi var så finklädda inne på Walmart, det har vi aldrig varit förut! :D Tiphaine skojade till det med en bild med toapapper - otroligt graciöst! Vi tog också lite bilder framför kyldiskarna med priser ovanför oss, haha roligt var det iallafall! :D



1. Min outfit för kvällen! 2. Tiphaine och Ivy på Walmart! 3. Jag och Ivy vid kyldiskarna på Walmart!


1. Graciösa Tiphaine med toapapper! 2. Hemma hos Beverly! 3. Beverly och Tiphaine!


Sedan åkte vi hem till Beverly´s lägenhet och lekte lite "jag har aldrig.." och åt snacks.. När klockan började ticka in på småtimmarna var det dock dags att gå hem och sova!

Det var våran lördag det!

Homecoming 2009!

Äntligen kommer här en uppdatering från helgen när vi hade Homecoming 09 och Manne kom och hälsade på! Sorry för förseningen men så går det när man väntar på bilder och sedan blir alldeles för lat för att lägga in bilderna i bloggen!

Homecoming höll på under hela veckan med lite aktiviteter. Homecoming handlar, som jag förstått det, om att välkomna tillbaka studenterna och sedan är det alltid en footballmatch också!

Fredag:
Idag skulle Manne komma på besök här hos mig i Joplin för första gången! Otroligt spännande! På dagen hade vi träning inför vårat halftime nummer imorgon på footballmatchen på planen! Det var varmt i solen kan jag säga och alla ville bara därifrån!



1. Planen där vi ska träna och där vi skulle "uppträda" sen. 2. Lite internationella studenter i väntans tider.


Men sedan åkte vi äntligen ock hämtade Manne på Greyhound Busstation i stan! Äntligen fick jag se honom igen! :D Sedan åkte vi till Walmart för att handla lite innan vi åkte till campus igen. Vi lämnade av våra kassar och Mannes väska och sedan begav vi oss på en liten campustour. Efter det bar det faktiskt av mot gallerian, till fots! Meningen var att vi skulle äta lite middag på Logan´s innan bonfiren och festen ikväll! Vi gick runt och kikade en liten sväng i gallerian och vi testade faktiskt att köpa lite amerikanskt lösgodis (första lösgodisbutiken jag sett sen jag kom till USA, tror inte det är så vanligt här för när man kommer in i affären förklarar de hur det fungerar. "Det kostar x dollar per pound men om du inte köper ett helt pound so behöver du inte betala för ett pound." Nähä?!)



1-2. Jag och Manne vid Eiffeltornet (vi tog en snabb tur till Paris, och ja, tornet har krympt, haha!) 3. Jag plockar amerikanskt lösgodis.


Vi gick sedan till Logan´s för att njuta av en smaskig måltid. Och jag gillar verkligen den här restaurangen! Bra pris på maten, supergod mat, jordnötter som man får äta hur mycket man vill och sedan bara slänga skalen på golvet. Två omgångar bröd, fri påfyllning på läsk (som det verkar vara på alla restauranger i USA, kan det inte vara så hemma också?), bra service och sedan den här superhärliga och genuina amerikanska känslan på hela restaurangen. Det blir inte mycket mer amerikanskt än så här! :D Både jag och Manne beställde in steak så klart! Och den här gången var jag noga med att se till att jag fick en riktig steak! Det var samma servitris som förra gången och hon kände igen mig, det var lite roligt, hehe! Maten smakade såklart superbra och jag orkade inte ens äta upp allt, jag fick ta hem resterna i en liten doggy-bag (som för övrigt är helt normalt här i USA, ingenting man behöver skämmas över att be om som hemma i Sverige!)



1-2. Jag och Manne utanför Logan´s. 3. Inne på Logan´s, känner ni den genuina amerikanska stämningen/atmosfären?


Vi begav oss sedan hem mot campus igen för att göra oss iordning inför bonfire och fest!



Jag, Manne och ett gäng internationella studenter vid the Bonfire!


Bonfiren var inte så superspeciell kan jag säga! Var ungefär som en majbrasa! De hade en brasa mitt på ett fält, musik spelades och folk stod runt omkring och var sociala med varandra. Efter ett tag började det skjutas en massa fyrverkerier, vilket var väldigt häftigt faktiskt! När vi tröttnat på brasan gick vi bort mot festen, där det redan var fullt med folk! Vi var sociala med folk och hade det väldigt trevligt! Manne pratade också väldigt mycket med nytt folk, vilket i och för sig inte förvånade mig eftersom han är en väldigt social person, precis som jag! :D



Lite bilder från festen. 1. Jag, Yvonne och Sebastian (tyskarna). 2. En glad Manne. 3. Folk på festen.


När vi började bli trötta och annat folk började dra sig hemåt gjorde vi likadant! Min rumskompis sov borta i natt så vi slapp iallafall hennes snarkande, vilket var väldigt uppskattat!

Men det var en rolig dag idag! :D


Lördag:
Idag var det dags för Homecoming parade och sedan footballmatch! Vi samlades kl 11.00 för att få våra flaggor, Manne ville dock inte gå med i paraden, han skulle vara fotograf istället! Sedan var det en himlans massa väntade innan det äntligen var vår tur att hoppa in i paraden!



1. Alla är beredda på att ge sig iväg. 2. Jag med flagga i handen och på kinden. 3. Ser ni hur liten jag är jämfört med flaggan, haha!


1. Internationella studenterna med flaggor! 2. Manne med svenska flaggan! 3. Paraden har startat, här är Joplin Highschool.


1. Jag och älsklingen! 2. Jag, Manne och flaggan. 3. I väntans tider, till vänster: Tiphaine, Frankrike


Sedan gick vi där på gatorna, stiliga med våra flaggor i hand! Det var otroligt mycket folk som hade kommit för att titta på paraden, vilket var väldigt roligt! Jag och Tiphaine, min franska kompis, låtsades att alla var där för att titta på oss så vi vinkade glatt till alla människor (med kunglighetsvinkningen)! När paraden var över var det dags för gratis lunch utanför stadion. Det var inte god mat så det var tur att jag och Manne hade med oss varsin macka! Sedan satt vi i solen och gottade oss och var lite sociala innan det var dags för footballsmatch! Och vi fick in Manne gratis genom att en tjej gav sin biljett till honom, vilket han sparade 12 dollar på! Det hade inte varit värt 12 dollar kan jag säga!



1. Paraden framför oss. 2. En söt Manne. 3. Vi mitt i paraden med alla åskådare!


1-3. Vi internationella studenter i paraden! :D


1. Jag och Manne utanför stadion. 2. Footballspelarna på väg mot stadion. 3. Vilandes i solen innan matchen.


Matchen började! I halvtid var det dags för oss att bege oss ner mot planen för att greppa våra flaggor! Vi marcherade sedan ut på planen, jag och Tiphaine gick först och stod därför längst ut på kanterna. Vi fick sedan stå där på planen ett tag innan vi snällt gick av och lämnade ifrån oss våra flaggor. Det var en rolig upplevelse, att få vara på planen med den svenska flaggan! :D



1. Vi på planen med våra flaggor! 2. Lite bättre zoom på mig! :P


Det dröjde sedan inte länge förrän vi tröttnade på matchen och gick därifrån, MSSU förlorade tyvärr med 36-44 mot Nebraska Omaha. Trist!



1. Jag och Manne på matchen. 2. Lejonen!


Vi slappade sedan hemma ett litet tag innan Manne och jag bestämde oss för att bege oss bort mot gallerian igen istället. Där vi tog oss en liten bättre titt än igår, sedan åt vi middag också. Mycket billigare än igår dock! Det blev kinamat och min mat kostade 4.95 dollar, vilket typ är 35 kr. Najs! Gott var det också! På kvällen passade vi på att göra vårt första biobesök i Joplin, vi såg All About Steve vilket var en rätt galen men rolig film! Utanför biografen hittade vi en skylt som man kunde sticka in huvudet i för att ta kort, med ostar på. Bland det roligaste jag varit med om! Ni ser ju på bilden nedanför! Haha!



1. Manne utanför stora Best Buy. 2. Jag och Manne (eller våra skuggor iallafall) på väg till bion. 3. Vi utanför bion (Manne har böjt sig ner lite för att komma till min nivå :P)


1. I kön till att köpa biljetter. 2. Godisstället. 3. HAHA, ostarna!


Det var sedan dags att bege sig tillbaka mot campus för att slappa hemma. Min rumskompis sov borta idag också vilket var bra! Vi kollade på en film, Risky Business, innan det var dags att sova!


Söndag:
Idag var det sista dagen på Mannes besök här! Hans buss gick kl 15.20 så det fanns inte riktigt tid för att hitta på någonting riktigt. Det var väldigt fint väder även idag, som resten av helgen, och väldigt varmt, så vi bestämde oss för att ta min hemmagjorda filt och lägga oss ute i gräset för att sola lite! Jag åt upp resterna av min Logan´s mat och Manne åt upp resten av sin macka från igår! Sedan låg vi och solade ett tag, tills vi blev för rastlösa! Tiden började dra ihop sig och Manne packade ihop sina saker och sedan åkte vi ner till Downtown igen för att lämna av honom på busstationen. Det var inga glada miner när jag var tvungen att säga hej då till honom, men det dröjer ju inte alltför länge tills vi ses igen, 3-4 veckor!



1. Manne på väg mot tornet, han kom dock inte upp där. 2. Manne i mitt rum. 3. Jag fjantar mig i mitt rum.


Jag och Beverly, som snällt gått med på att köra i fredags och idag, åkte förbi Target på hemvägen där jag skulle köpa en film.

När jag väl kom tillbaka till min lägenhet sen så kändes det otroligt tomt och trist. Men så är det alltid de första dagarna efter man skiljts åt. Hittade inte på alltför mycket resten av söndagen faktiskt, jag pluggade lite och tog det lugnt.

Det har varit en otroligt rolig och bra helg! Och de kommentarerna jag hörde om Manne var positiva, att han var snygg och att han var cool! Två härifrån blev till och med kompis med honom på Facebook, hehe!

Det var vår Homecoming 09 helg det!

Möss och miles

Vi har ett musproblem i vårt hus. För några dagar sedan trodde min ena rumskompis att hon såg svansen på en mus genom dörrspringan. Vi hoppades att hon hade sett fel men vi tassade runt lite extra försiktigt. Igår kväll knackade grannarna på och sa att de sett en mus springa över deras golv, så nu har vi råttfällor i både deras lägenhet och vår lägenhet. Hoppas att jag inte ser den iallafall !

Vill även passa på att gratta min morfar som fyller år idag! GRATTIS :D:D

På torsdag är det dags för Fall Break och jag ska åka till min älskling i Springfield :D Det är 70,74 miles mellan mitt hus och Mannes hus! :D Bara 3,5 dag kvar nu :D

Nu måste jag faktiskt plugga, hade en slappardag igår så nu är det dags!

TT (=Trist Torsdag)

Idag har regnet öst ner hela dagen! Vaknade strax innan kl 9 och då regnade det, vilket INTE gjorde mig så sugen på att kliva upp och gå till min class. Därför gjorde jag inte det! Förrän lite senare då jag släpade mig upp och begav mig mot salen.. Trots att jag hade paraply var mina byxor, ben, strumpor och skor helt dyngsura, INTE kul! Klarade mig iallafall igenom lektionen och var sedan tvungen att knata hem i spöregnet igen, och mina skor och strumpor blev ännu lite mer blöta. Slängde av mig byxorna när jag kom och och hoppade i ett par torra, otroligt skönt måste jag säga!! :D

Tänkte sedan sova lite mellan mina lektioner, regn gör än otroligt trött och seg, men jag gjordet inte det. Istället åkte jag och min rumskompis Jas till Walmart för att köpa gummistövlar. Till vår stora förvåning hade inte Walmart gummistövlar, WALMART som har ALLTING!! Näää istället fick vi bege oss till Target där jag köpte ett par svarta gummistövlar med färgglada prickar på för 25 dollar. Onödiga pengar eftersom de var aningen små (fast de funkade) och det faktum att jag inte kan ta med mig dom hem till Sverige, men en nödvändighet eftersom det är ett lager med vatten på marken överallt just nu!

Stressade sedan tillbaka för att hinna äta lunch innan min nästa class. Genomled även den och fick sedan äntligen gå hem! Efter några timmars lugn och ro, och ett genomfört quiz som gick helt åt skogen (fortfarande supersur på både mig och quizet, var irrelevanta frågor i quizet !!) var det dags att släpa sig iväg till gymmet och ännu ett pass av Boot Camp. Kände verkligen av min träningsvärk idag, men men, jag genomförde passet iallafall och jag gav inte upp en enda gång - stolt! :D Precis som igår - gjorde ett superbra träningspass och var supernöjd med mig själv! :D Kan faktiskt belöna mig själv med lite godis imorgon på bion utan att få dåligt samvete!

Sedan har jag inte gjort så mycket mer, bara suttit inne och klagat på regnet faktiskt... Men regnet är nog bättre än kylan hemma i Sverige kan jag tänka mig!

Dumma åska!

Vaknade kl 04.40 imorse av att det blixtrade konstant! Det var som att det stod en blinkande lampa utanför mitt fönster, aldrig varit med om liknande förut! Åskade massa gjorde det naturligtvis också, samt att det regnade och blåste. Tycker INTE om att vakna av åska!! Men jag lyckades somna om när jag tittat på vädersidan att det inte var någon fara, hehe!

Idag har jag varit suuuupertrött, träningsvärk från igår har jag också! Men ändå gick jag och tränade idag, måste verkligen träna 6 dagar i veckan nu, på allvar!!

Annars har det verkligen inte hänt någonting idag.. Manne och jag har pratat lite om våra resor efter terminen och vi funderar på att byta ut Miami (sorry mamma, kommer inte se Miami Ink, jag får överleva utan det!) mot en hemlig destination som jag inte vill avslöja riktigt än :P Men om ni fortsätter läsa min blogg lär ni få reda på det till slut! ;)

Ännu några skillnader mellan USA och Sverige:

* Toalettstolarna har inga lock, och public toilets är lixom bara bås med hasp. Inte lika mycket privacy som i Sverige, men samtidigt har de eliminerat risken för att bli inlåst!

* De har skolmatsal som man hade på gymnasiet, men men får självklart betala för maten.

* Maten är mycket sämre här än hemma! Vissa dagar äter jag bara sallad för att maten är oätbar och jag inte vill äta de onyttiga alternativen!

* Som jag nämnt tidigare har de RAs här, alltså studenter som jobbar som ansvariga för dormsen! Deras lön är att de inte behöver betala för mat och boende här. Rätt bra lön tycker jag!!

Det var nog allt för idag. Ska försöka ta mig i kragen och uppdatera från helgen och även Homecoming helgen innan. Gud vad efter jag är, men som sagt, idag är jag så där knasigt trött!

Imorgon har jag iallafall en timmes sovmorgon innan jag måste gå på en career day lektion för att få 10 extra poäng i min Organizational Behavior class. Alltid bra med extrapoäng, trots att jag skulle vilja skippa det och ha två timmars sovmorgon istället.. Men man kan inte alltid få allt man vill här i livet !

Ha det bra hörrni!

Skillnader

Som ni alla förstår så finns det ju rätt mycket skillnader mellan USA och Sverige, och för alla er där hemma, speciellt för er som inte varit i USA, kommer här några exempel: (varning för vissa självklara skillnader och vissa oseriösa/oviktiga)

* Man tar inte av sig skorna när man går in i folks hem nu, det betyder att man känner sig lite för bekväm och hemma vilket inte är bra.

* Hamburgarna i cafeterian har formen av en blomma!

* USA har ett bibelbälte (vilket iofs Sverige också har, har jag lärt mig), vilket jag befinner mig i. Därför är typ de flesta här gifta eller förlovade när de är i min ålder, vilket betyder att jag har fått frågan: "När ska du och din pojkvän gifta/förlova er?" ett antal gånger här.

* Just eftersom de är så religiösa här så får man självklart inte dricka på campus, vi har ett så kallat dry campus. Om en RA (de som är ansvariga för dormsen (boendet) här) kommer på en med alkohol på campus får man första gången böta 50 dollar. Andra gången tror jag man får böta igen, kommer inte ihåg om det var 50 dollar eller 100 dollar, och så får man gå på alkoholskola.

* Amerikanarna säger "Excuse me" till ALLTING! Om man kommer gåendes mot dem samtidigt mot en dörr så säger de ursäkta, om de råkar gå igenom dörröppningen före dig själv säger de ursäkta, när de nyser säger de ursäkta. Så är det inte hemma i Sverige och därför säger inte jag ursäkta hela tiden, och hoppas att jag inte verkar oförskämd.

* Hemma i Sverige skriver vi datumet år-månad-dag. Här skriver de månad-dag-år, helt ologiskt för oss.

* De har inte tentor här som vi har hemma, de har exams men de har multiple choice svar. Alltså varje frågan har 3-4 olika alternativ som du kan välja på. Detta betyder att du kan chansa eller köra på uteslutningsmetoden om du har ett hum om vad det handlar om, detta betyder att amerikanarna inte är lika visa som vi européer, eller iallafall svenskar! ;) Jag håller på att vänja mig vid multiple choice systemen.

* Deras skolsystem är som vårat på gymnasiet, med fasta lektioner varje dag i samma klassrum och de flesta sitter alltid på samma platser.

* De kör med poängsystem i classerna, och de flesta lärarna ger chans till extra credits, vilket betyder att man då och då under terminen kan göra extra uppgifter för att gottgöra poäng man missat på exempelvis exams.

* Vissa kurser här har quizes varje vecka med 10-20 frågor, även dessa med multiple choice.

* Folk är väldigt öppna här, jämfört med i Sverige, och detta kommer jag sakna! Har man fått ögonkontakt med någon så säger man hej. Folk i matsalen kan helt random börja prata med dig, I like it! :D

* När man säger att man kommer från Sverige så blir de helt till sig över att prata med någon från något annat land, som pratar ett annat språk än engelska!

* De flesta amerikanerna har aldrig rest utanför USA.

* Amerikanarna har ingenting som heter "TV-licens", någonting jag tycker att vi borde ta efter av!

* I princip ALLA, eller iallafall de flesta, amerikanarna har bil.

* Det finns knappt någonting som heter kollektivtrafik i USA, ska man ta sig någonstans gör man det med bil.

* Hemma kostar bensinen ca 12-13 kronor per liter. I USA kostar den ca 2,15 dollar (ca 15 kr).... PER GALLON !! (En gallon är ca 3,8 liter)

* Amerikanarna verkar inte vara så försiktiga med sina bilar, i princip ALLA bilar har stora krockskador och repor och skador av andra slag!

* VARNING FÖR SJÄLVKLAR SKILLNAD! Du måste vara 21 år för att få dricka här, annars är du olaglig. Men, du behöver bara vara 16 år för att få ta körkort. Åldern för körkort kan sänkas i speciella fall eller i vissa delstater.

* Det är tydligen olagligt att korsa en väg där det inte finns ett övergångsställe.

* Det finns poliser på campus här, de kan följa dig hem om du känner dig rädd. De har dock INTE rätt att bära vapen eller arrestera någon, det enda de egentligen kan göra är att ge folk böter.

* Halloween är typ helt hysteriskt stort här! Folk har redan sedan några dagar tillbaka (sedan ca 1 oktober) börjat pynta sina trädgårdar med pumpor och spöken. Det finns butiker i galleriorna som endast säljer outfits och annat läskigt inför Halloween.

* De har en helt annan school-spirit här, med massa sport lag och cheerleading! Önskar att vi hade det i Sverige också för det blir en oerhörd sammanhållning och alla har någonting gemensamt.

* Föreningar på campus anordnar hela tiden roliga aktiviteter för studenterna. Idag gjorde jag en stressboll på campus, haha. Imorgon är det gratis massage. De har en hel vecka av aktiviteter innan final veckan när alla har sina exams, bara för att få bort spänningen. De delar ut gratiströjor hela tiden! Jag tror att jag har 4 stycken eller något, och då har jag inte lyckats få alla :P



Kommer inte på fler skillnader just nu, skriver när jag kommer på en nästa gång! Ska uppdatera med bilder och grejer från helgen och Homecoming, snart ! Är lite för blogg lat bara :P

Världens sötaste!

Förlåt att jag inte har uppdaterat från gårdagen, det kommer imorgon istället, jag har pluggat hela dagen idag och är fortfarande inte klar. Småpauserna blir för många! Fy Emma! Det viktigaste är att jag får det gjort iallafall!

Ville iallafall passa på att göra en liten snabb uppdatering genom att säga att jag har världens sötaste pojkvän! När han tänker mycket så blir hans öron väldigt varma, vilket han inte tycker om. Detta hände idag då han hade en stor uppgift att plugga på. För att försöka svalka ner öronen så satt man med två kalla vattenflaskor tryckta mot öronen och såg sådär superlycklig ut över hans idé!

Älskling, du var supersöt när du satt där med dina vattenflaskor! Och jag vill dela med mig till resten av världen där ute, eller ja, till alla som läser min blogg iallafall!

Haha är han inte världens gulligaste eller vad?! Ni kan se mig i vänstra hörnet, skrattandes. Innan jag tog bilden skrattade jag så mycket så jag börjde gråta! Det fanns stunder då han såg sötare ut än på denna bilden, lyckades bara inte ta bild just då. Men söt är han iallafall, med hans varma öron!

 

Ps. Ja, jag frågade om lov innan jag la upp bilden på bloggen, om någon undrar, hehe! Ds.


Fick jag en lugn morgon?

NEJ! Jag vaknade av att någon knackade på dörren och sedan kom in i lägenheten. Jag trodde att det var min rumskompis och hennes kompisar, men när jag senare på dagen pratade med henne hade hon inte varit hemma, så det måste varit en sådan där dum lägenhets-tour igen! Hur kan de komma och störa folk kl 10 en lördagmorgon?! Tur för dom att de inte kom in i mitt sovrum, annars hade jag blivit galen på dom och kastat ut dom härifrån!

När jag ändå var vaken passade jag på att plugga lite. Ska ju ha hittat 20 annonser (på TV eller i tidning) som lockar till att konsumenterna upptäcker ett problem som de har av något slag, till exempel att de är hungriga eller liknande. Och jag hittade 18 stycken rätt snabbt faktiskt vilket gör att jag är mycket lugnare inför uppgiften än jag var när jag vaknade!

Jag och Tiphaine hade trevligt i gallerian igår! Men jag köpte faktiskt ingenting! Hittade lixom ingenting som passade sådär bra.. Sedan hämtade Johannes upp oss och vi åkte till Walmart där jag köpte lite nödvändigheter, men även där blev det inte en sån dyr vistelse. Duktig Emma :)

Idag är det mycket som händer! Ska snart gå och äta brunch innan kafeterian stänger kl 13.00! Kl 14.00 är det sedan football match, men jag tror inte att jag kommer orka sitta och kolla på hela den matchen, behöver plugga också! Kl 18.00 är det sedan dags att åka bort till Stephanie, en anställd på MSSU, som har Caribbean Night där folk från British Virgin Islands har lagat massor av mat. Det ska bli skojigt faktiskt, dags att ladda kameran! Hehe! :P

På kvällen är det sedan party på Rangline (huvudgatan häromkring, där allt finns) som jag har sagt att jag ska gå på, just nu är jag inte så partysugen så vi får se hur det går, haha! :P Folk kommer bli sura på mig om jag inte går så jag får väl passa på att vara lite social! :P

Men nu är det snart dags att gå till kafeterian för att förhoppningsvis få lite mat i magen! :)

Ha en bra lördag!

Vill ha en lugn morgon!

Igår vaknade jag av att mina roommates gallskrek för att de såg en gigantisk spindel a la Discovery Channel i badrummet. Idag vaknade jag av nervositet inför min muntliga redovisning, som blev inställd för att läraren blev sjuk. Imorgon hoppas jag att jag får vakna helt utav mig själv! Utan skrikande roommates, nervösa känslor, alarmet på mobilen eller knackningar på dörren!

Har precis gjort mitt quiz för veckan vilket innebär att jag har HELG! Det innebär att jag kan unna mig själv lite sovmorgon för två dagar, att jag ska få gratis middag imorgon då vi ska hem till en person på Caribbean Night, men det innebär även att jag måste plugga en hel del! Jag har nämligen två uppgifter som ska lämnas in på måndag samt att min redovisning flyttades fram tills på måndag.

Som tur är har det börjat bli kallare ute nu vilket gör att man inte längtar ut och tycker synd om sig själv när man måste plugga!

Igår skulle gymmet vara stängt pga elproblem, men fick senare reda på att det var öppet. Men det visste inte jag så gårdagens träning bestod utav simning. Det var väldigt härligt att få simma lite, var länge sen man badade i pool känner jag! Idag har jag helt glömt bort att jag måste träna, tänker bara på att det är helg! Men om en halvtimme ska jag möta min franska vän Tiphaine för att åka till gallerian! Jag vet att jag inte borde shoppa men jag blev så sugen! Måste ha varmare skor inför vintern, ett nytt skärp då mitt håller på att falla sönder samt lite tjusigheter!

Men nu ska jag slappa lite innan jag ska kämpa mig ut i blåsten bort mot Trolley-hållplatsen! Hoppas verkligen på att det blir den gröna trolleyn idag, vill ha åkt den nångång!! :D

Ha de!

Surprise!!

Igår fyllde en av de japanska tjejerna 20 år, och vi hade planerat ett surpriseparty för henne på en thairestaurang här i Joplin. Jag tyckte lite synd om henne först för hon blev så ledsen när hon inte trodde att någon skulle hitta på någonting för henne, så hon bestämde sig för att gå ut och äta på restaurang med sin vänfamilj istället. Alla vi andra klädde upp oss fint och åkte till restaurangen där ett långbord var uppdukat. När Mayu, hon som fyllde år, sedan kom in på restaurangen skrek alla "Suprise!!!". Hon blev så glad och överraskad att hon började gråta!



1. Japanerna och ryskan! 2. Hela gänget (nästna) innan restaurangen! 3. Jag och Ophélie!



1-2. Långbord på Magic Noodles! 3. Mayu är superöverraskad och gråter av glädje!


Det var sedan presentutdelning och hon grät lite till! Verkade aldrig som att någon gjort så här för henne någongång, men vi var alla jätteglada över att hon blev så glad över det. Jag vill också fylla år medan jag är här! Hehe, har inte heller fått något överraskningsparty någongång, hehe!



Mayu med sin födelsedagshatt och sina presenter!


Det var sedan dags för mumsig mat och jag beställde in Mussaman, muuuuums!! :D Och OJ så mätt jag blev! Till efterrätt blev det smååå cheesecakes, de var så små så man kunde ta tre stycken och de blev fortfarande inte lika stora som en vanlig bit. Men jag tog en med jordgubbssylt, en med choklad och en vanlig. Den vanliga var godast!



1. Tjejerna på Magic Noodels. 2. Maten börjar komma! :D 3. Jag, oberedd på foto, med min utsökta mat!


Det var sedan fotostund och alla tog kort på först alla killar och sedan alla tjejer - alla var ju som sagt väldigt fina idag! Det var en mycket trevlig middag! Det var dock skönt att komma hem igen för jag hade så ont i mina fötter, utav mina nya högklackade skor som jag köpte förut!



1. Alla stiliga killar! 2. Alla vackra tjejer!


Otanjoobi omedetou, Mayu! (Det betyder grattis på födelsedagen, Mayu på japanska! :D Sen om jag har stavat det rätt har jag ingen aning om men det är så det uttalas! :D)

Otanjoobi omedetou!


RSS 2.0