Valborg

Idag är det alltså valborg, en "högtid" som aldrig riktigt har förstått mig på. Känns bara som ett tillfälle för ungdomar att dricka, en farlig högtid i många fall. Att fira att våren kommit behövs det ingen egen dag för, för det firar man ju varje dag då värmen och solen är framme.

Men iallafall, sitter man bara hemma på Campus ikväll kommer man ju garanterat att anses som tråkig. Därför ska jag på valborgssittning ikväll på Sivans. Där skall förhoppningsvis god mat intas och lite sånger ska sjungas och underhållningen ska roa oss. Sedan följer, kanske, en utekväll på Sivans. Vi får se om jag orkar så långt, hehe. Men kompisarna vill ju att jag ska med så man får väl kanske offra sig, haha ;)

Har precis kommit in från att ha njutit av den härliga solen även idag. Har stått och köat för att köpa biljetter till Allkår, det blev både fredagsfestivalen och allkårsfesten. Någongång måste man ju uppleva båda, tror det kommer bli trevligt :) Köandet höll tack och lov inte på så länge, vilket var förvånande men toppen!

Nu ska jag slappa lite innan det är dags att bege sig bort mot Sivans och för att "fira" valborg.. Och förresten, GRATTIS TILL KUNGEN (om han råkar klicka sig in till min blogg, haha)

Solen skiner över Växjö

Och det har den gjort hela dagen! Och värmen är här på riktigt!

Dagen började trist nog med plugg i bibblo. En liten lunch på Subway för att förbruka den sista kupongen! De tursamma människorna kunde nu gå ut och lägga sig i solen, medan vi andra var tvungna att sitta på ett onödigt seminarium. Som tur var så höll det bara på i en timme och sedan fick även vi göra stekarna sällskap i solen!

Solen brände lite idag när vi låg där på Slottsängen, mysigt! Vet dock inte om jag bättrade på brännan eller inte, medan alla andra verkar ha bränt sig. Klenisar ;) Hehe, kan ju ha något att göra med att jag "värmde upp" min hud i Thailand :P

När klockan närmade sig 17 var det tyvärr dags att börja röra sig hemåt, byta om och cykla iväg till gymmet där ett 75 minuter långt pass med bodypump och spinning väntade. Jobbigt var det men bra! Jag kan även passa på att den 9 maj är det jag som har anmält mig till ett tre timmar långt spinning pass, TRE TIMMAR !! Väldigt duktigt av mig tycker jag och jag tycker faktiskt att det ska bli roligt. En kompis ska troligen följa med vilket gör det ännu roligare. Det blir tilltugg, lite underhållning och förfriskningar efteråt. Yeeeeeeah! Ni vet vart ni hittar mig lördagen den 9 maj - PÅ GYMMET !! (Hjälp vad bra det låter! Hade det varit på kvällen hade det dock bara låtit tragiskt, hehe)

Nu ska jag försöka ta tag i min trötta kropp och se till att laga någon middag till min hungriga mage. Sedan är det översättning som gäller! Go go go Emma !!

Slappdag med arbete

Trots att jag suttit inne hela dagen i morgonrock tycker jag ändå att jag varit duktig! Jag har skrivit en till artikel till ThailandMagasinet samt kollat igenom alla mina tidigare artiklar så att ingenting var generalknas - vilket det inte var ;) Jag har även kommit ihåg att få i mig lunch :) Haha.

Nu ska jag sätta mig och försöka översätta en text om Thailand från knivig engelska till svenska, får se hur det går men jag är absolut optimistisk!

Sedan ska jag försöka läsa kapitlena i Rättsregler och Civilrätt som ska vara lästa. Ikväll ska jag sedan unna mig med fruktsallad (jordgubbar och vindruvor igen, muums) och en film eller något liknande! :D

Duktig Emma, idag förtjänar jag en klapp på axeln :)

Måndag

Då var en ny vecka här igen, jag tycker inte om måndagar. Det är lixom så långt kvar till helgen då. Idag sken inte solen lika starkt över Växjö som igår, vilket innebar att det inte blev någon solning idag. Istället var det en föreläsning som stod på schemat, lite slapp-tid innan utvärderingsmötet med marknadsföringsprojektet och sedan en riktigt bra omgång på bodypumpen på gymmet. Är väldigt stolt över min insats idag faktiskt vilket gjorde att jag belönade mig själv med en fruktsallad bestående av jordgubbar och vindruvor!

Kvällen har bestått av att diska, titta på tv och märka upp alla olika "rätter" i Svensk Lag 2009. Nu väntar snart sängen för natten, vilket jag ser fram emot. Imorgon väntar en ledig dag, men inte blir det någon vila för det. Jag ska skriva den sista artikeln till pappas tidning samt (förhoppningsvis) läsa 19 kapitel till Marknadsrätten. Vad ska ni hitta på imorgon?

Sol

Idag har vi legat och solat och egentligen inte gjort någon nytta alls. Jag har hämtat min lagbok, det är det enda, hehe.

Eftersom jag har namnsdag idag så bjöd Manne mig på middag - fläskfilé med hasselbackspotatis. Du är bäst älskling! :D

Jag är supertrött men jag sitter i Mannes lägenhet, han är och spelar poker med några kompisar. Tror dock att jag går hem snart för att sova. Imorgon är det ju mycket saker på gång; föreläsning, möte och träning..

Öland

Jag sitter just nu hemma hos Manne på Öland, mycket mysigt. Dock så har Manne bestämt att vi ska åka hem idag, tråkigt. Mysigare på Öland och i Kalmar än i Växjö faktiskt!

Igår var vi på en inflyttningsfest hos Mannes kompis, väldigt många tjejer som var 2 år yngre än mig. Men det var skoj!

Idag ska vi ta det lugnt och njuta av solen. Snart ska vi äta god mat som Mannes mamma lagat och sedan ska vi ta en sväng till Köpstaden :D

Sedan får vi se vad vi hittar på...

Träning igen

Jajjamensan, jag har tränat idag också ! Tre dagar, pang på ! Nu blir det vila till söndag då det är Core och Spinn! Woooohooo !

Jag kommer vara så sliten imorgon, med träningsvärk i ben och armar efter dagens Bodypump-pass. Men det är det värt serru!

Nu ska jag fortsätta jobba med materialet till pappas tidning, ThailandMagasinet. 26 maj kommer den ut i butik - ni har väl inte glömt? ;)

Träning

Jajjamensan, I´m back in the game och har börjat träna efter det långa semesteruppehållet!! Och det känns riktigt bra!

Igår var jag på spinning och jag var riktigt stolt över min insats, jag jobbade på riktigt bra måste jag säga! Idag var jag på Bodyjam och det var inte ett så roligt pass som jag hade hoppats på, så det kanske blir någonting annat nästa vecka, som Bodycombat! Men jag kämpade på bra på passet idag och märkte att jag kanske tappat min smidighet från dansen, inte bra, måste ta upp den igen hehe.

Nu har jag iallafall gjort klart mitt träningsschema, det blev lite ändringar. Så här ser det ut just nu iallafall:

Måndag: Bodypump, 55 min
Tisdag: Vila
Onsdag: Bodypump/Spinn, 75 min
Torsdag: Bodycombat, 55 min
Fredag: Vila
Lördag: Långpromenad (kan flyttas till annan "Vila"-dag om det önskas)
Söndag: Core 25 min och Spinn 55 min

Japp, jag är riktigt nöjd faktiskt! Och jag har faktiskt äntligen fått motivation så jag tror att jag kommer följa det också! Manne får hålla koll på mig!

Mot Beach 2010 ! (Tänkte skriva 2009 men det är väl lite önskedrömmande kanske :P, dock slutar jag ju på Complett till hösten när jag åker utomlands)

USA i sommar/höst

Japp, då var det typ klart.. Jag ska till Missouri höst, hur exotiskt låter det?!

Vet väl inte exakt hur pass nöjd jag är med det, kommer egentligen inte ens ihåg varför jag valde det. Det var mitt 6:e val vilket inte var så kul att få. Ska se om det finns några andra möjligheter, annars drar jag till Missouri! Tror att det kommer bli bra iallafall, vart jag än åker kommer jag ha den bästa tiden i mitt liv! Synd bara att Missouri är så långt från allt skoj, hehe. Jag kommer befinna mig nästan precis vid gränsen till Oklahoma, Arkansas och Kansas, haha.

Var bara det jag ville säga, men för de som inte har koll på USA:s geografi (vilket jag förstår om man inte har) så kommer det en karta här för att ni ska kunna lokalisera Missouri.



Den röda ringen representerar delstaten Missouri, den röda lilla pricken representerar staden i Missouri där jag kommer befinna mig.


Dagens bild!

Sitter och tittar igenom lite Thailand-bilder så ville passa på att lägga upp en som jag tycker är väldigt fin. Det är på Railey Beach, på en strand som heter Phra Nang Cave Beach där vi promenerade och såg apor och grejer. Väldigt fint ställe och åker jag tillbaka till Railey Beach ska jag absolut gå dit igen!



Söndag

Jag hatar söndagar, de är bara tråkiga på något sätt..

Men idag håller jag på och skriver på en artikel till pappas tidning, ThailandMagasinet (kolla in den lite närmare här)
Det går sådär, men det är alltid svårast att komma igång och få till en bra början, sedan brukar det rulla på rätt bra. Det ska nog gå bra det är, det är roliga artiklar/reportage som jag ska skriva iallafall! Därför tycker jag att alla ska köpa sig ett nummer av ThailandMagasinet när det kommer ut i butik den 26 maj! Du hittar tidningen i Pressbyråer och i många ICA butiker!! :D

Men nu ska jag se till att få ihop någonting riktigt bra, så har ni någonting kul att se fram emot till den 26 maj! Det kommer bli ett bra nummer, som vanligt! :D

Paaaartej!

Idag har jag varit i stan och shoppat ett par skor, fiiiiina! :D Lycka!

Ikväll blev det liiiite party, men ingen utgång eftersom jag inte var så sugen på det!

Nu är det lite slapp framför tv:n med älsklingen innan det är dags att sova. Har mycket viktigt att göra imorgon ! Gonajt!

Okej

Så här blev det, jag grillade kött iallafall! Eller ja, försökte. Men det gick till slut! Att det kunde ta så lång tid att grilla en bit lövbiff på en engångsgrill det trodde jag inte!! Vi var ett gäng på 10 pers iallafall och vi hade väldigt skojigt! När kylan började störa oss alla så drog vi in i värmen hos några kompisar.

Skrikande, ringande, skrattande - vi spelade Sista Ordet - och det var hysteriskt! Haha.

Det var min kväll det, och rolig var den! Vad har ni själva hittat på en trevlig fredagskväll som denna?

Grilla

Jag och Anna invigde grillsäsongen i förrgår, och ikväll är det grillning med ett större gäng! Dock ska jag och Manne grilla marshmallows och jag ska äta en subway-macka! Sista innan mitt nya liv börjar! Man måste få äta lite goda saker när man kommit hem från Thailand och haft ett avbrott från det man kan äta i Sverige, hehe. Så idag är sista "unna mig själv lite gott" dagen. Kanske nåt godis imorgon (det är godisdag imorgon ju!!) men sen är det slut !!

Nu ska jag iallafall gå till ICA för att förbereda inför grillningen. Vi blir ett gäng på 10 personer, det kommer bli gött :)

Ha det bra hörrni!!

Wiihoo

Klarade TOEFL-testet väldigt bra! Mitt resultat räcker gott och väl för de skolorna jag vill till i USA. Dock slog Manne mig med 8 poäng, känns inte bra, hehe. Men jag klarade det bra iallafall :)

Idag är det sol i Växjö så jag funderar på om man ska gå ut och göra.... ja, vaddå? Promenad eller plugg eller något, jag vet inte, hehe.

Ha en bra dag i solen!

Tillbaka

Nu är vi tillbaka i Växjö, weeeeey (inte) hehe. Idag står ett seminarie på schemat innan det är storhandling som gäller. Sedan består resten utav kvällen av att packa upp väskorna och städa undan efter packningen.

Trött är man idag också efter att ha gått upp 05.20 imorse för att hinna med tåget. Att man inte sov superbra natten innan på planet gör ju inte saken bättre. Men jag är glad iallafall och ser på något sätt ändå fram emot dagen, komma tillbaka till vardagen (trots att jag längtar tillbaka till solen, värmen och allt i Thailand) Att handla idag kommer ändå bli rätt skoj (förutom betalningen, hehe) eftersom det var så länge sen. Hehe. Jag ska köpa goda frukter också och ingredienser till att laga liknande thai-mat så att man kan fortsätta njuta av några av de bra sakerna från Thailand ;)

Ha en bra dag hörrni!

Hemma!

Japp, nu är man tillbaka i kalla Sverige igen.. Känns ändå lite skönt att vara hemma igen, trots att jag hade det väldigt bra i Thailand. Vet dock inte hur mycket bränna jag har kvar efter att ha spenderat några dagar i Bangkok till att shoppa och inte få någon sol på sig.. Hehe. Men jag borde ju vara lite brunare än när jag åkte, hehe.

I Bangkok har jag iallafall shoppat som en galning, pengarna tog nästan slut. Sedan såg vi demonstranterna som tidningarna skriver om hela tiden. De evakuerade en buss som de sedan ställde mitt i gatan för att blockera trafiken åt ena hållet. Ja vad de håller på alltså...

Idag ska jag åka ut en sväng till mamma för att säga hej och ge lite presenter :) Imorgon bär det av till Växjö igen, kl 06.21. Blääää, men så är det om man ska få en billig biljett..

Hörs!

Bangkok imorgon!

Nu är vi tillbaka i vårt hus, vi kom tillbaka från Koh Chang igår. Och sedan jag skrev sist har vi hunnit titta på eldshow (det kanske jag skrev förut förresten), vi har bott på lyxhotell, snorklat, hyrt motorcykel (ser ut som en moped) och kört på serpentinbackar ibland branta som jag vet inte vad. Och ja, vad har vi gjort mer, badat massor och solat lite. Jag börjar bli lite brun nu, vilket är väldigt irriterande när vi snart ska hem, jag vill inte hem. Jag vill stanna här i en vecka till, när man kommer hem till Sverige och speciellt Växjö börjar allt det jobbiga igen, men men. Rätt brun har jag ändå hunnit bli, tror jag, hehe ;) 

Imorgon åker vi iallafall till Bangkok och där ska det SHOPPAS så in i bomben!! Woooohoooo, living tha dream! (Som Björn Gustavsson skulle ha sagt, hehe) Nej men jag ska försöka shoppa loss. Det jag behöver är iallafall massor av jeans (eftersom mina bara går sönder hela tiden så jag knappt har några alls kvar), självklart någon väska, kanske några skor om jag hittar några bra och sen lite annat smått och gott. Hoppas att jag har tillräckligt med pengar kvar bara, annars tar jag ut mer ;) 

Nej, nu är det dags att kolla mail och lite annat skoj innan det är dags att hitta på något skojigt. Ikväll ska vi äta thailändska jordgubbar, mumsfillibabba!

Koh Chang

Nu befinner vi oss pa Koh Chang, thailands nast storsta o (egentligen ar det thailands storsta riktiga o eftersom phuket har en broforbindelse, sa sa iallafall General Managern pa ett hotell pa Koh Chang.

Vi har tittat pa eldshow idag, badat i havet och i poolen och nu ar vi pa besok pa White Sand Beach. Imorgon aker vi vidare till ett annat hotell, och vi far se vad vi hittar pa.

Nu langtar jag till Bangkok ocksa dar vi ska SHOPPAAAAAA !!!!!!! :D:D:D:D:D:D

Ha det bra sa skriver jag nar jag skriver !


i huset

Japp, nu har vi lyckats ta oss från Bangkoks flygplats till vårt hus. Vi har varit här i några dagar nu och solat och badat i både pool och havet. Sitter vid pappas dator nu så nu har jag äntligen tillgång till svenskt tangentbord. Wiiihooo. 

Imorgon åker vi till Koh Chang där vi bor lyxigt i två dagar. Det ska bli skoj :D Under tiden vi varit här har vi bara tagit det lugnt och njutit av solen. Brun har man blivit, lite iallafall, och så lite bränd. Men det betyder att jag blir brun snart :D Har dock redan börjat fjälla lite på ena axeln, hehe. 

Nej nu ska jag gå ut i solen :D Hihi. 

Krabi Airport

Just nu sitter vi pa Krabi Airport och vantar pa varat plan till Bangkok.  Sedan ska vi vidare till varat hus ca 2 timmar fran Bangkok. Dar blir det sol och vila ett par dagar innan vi aker vidare till Koh Chang dar vi ska bo pa lyxhotell, gratis! ;) Sedan ar det tillbaka till varat hus ett par dagar innan det ar dags att aka till Bangkok for att shoppa dagarna innan vi flyger hem till Sverige.

Igar/idag var vi pa Railey Beach. Varat hotell och stallet det lag pa var en besvikelse men vi lyckades hitta en vag till en view point dar det fanns en jattefin strand med fint vatten, klippor och grottor. Haftigt! Mycket kort blev det, hehe.

Har ni nagonsin varit med om att fa elstotar av en dusch? Det har jag och det ar inget jag rekommenderar, dumma hotelldusch. Haha, men det var nagonting vi skrattade at igar och nagot vi kommer skratta at ett tag :P

Nej, nu ar det snart dags att kliva pa planet, sa jag maste dricka upp min cola sa dom inte snor den, hehe.

Ha det bra dar hemma i varvarmen! (the spring heat , hehe)

Forresten, borjar ni bli trotta pa att jag inte skriver pa ett svenskt tangentbord? hehe

Fortfarande Thailand ;)

Japp, igar var vi pa Phi Phi Islands pa ett mycket fint hotell! Vi bodde i bungalow, gratis ;) Stranden var superfin och vattnet turkost. Massa haftiga klippor och grejer!

Idag ar vi pa Koh Lanta och bor pa ett annu lyxiga hotell! Imorgon aker vi vidare till Railey Beach dar det ocksa ar haftigt.

Sa for att inte bli tjatig skriver jag sa har:

Vi ar i Thailand pa lyxiga och superfina stallen, och det ar haftigt, bara sa ni vet ;)

Bilder kommer sen, nu ska vi ata middag! Ciao!

RSS 2.0