Dagens citat...

...kommer från Robin Williams när han var med i en amerikansk talkshow med Jimmy Fallon.


"I think that after Twitter comes Stalker. "I´m eating dinner." "I know, I can see you!""


Haha SÅ sant, det är precis så Twitter är, lite för mycket koll på vad folk sysslar med!


Kategorier

Har nu varit duktiga och organiserat min blogg lite.. Har lagt ALLA inlägg som har med USA resan att göra i katergorin "USA resan" så att ni lätt kan hitta alla inlägg som har med min resa att göra, nu och för alltid :D Bra va?!

Förlåt för att jag varit en sådan dålig bloggare under min tid här, men ibland orkar man inte alltid skriva massa fyndiga saker..

Men jag har skrivit upp bloggen på min att göra lista nu så när jag kommer hem till Joplin ska jag uppdatera bloggen på riktigt! :)

Första Advent!

Måste passa på att önska alla en glad första advent! :D Lite mindre än en månad kvar till jul, känns helt ofattbart!

Detta är även första julen på 21 år som jag inte firar hemma med släkten, och det känns lite trist! Hade gärna varit hemma och äta julskinka och risgrynsgröt (dock inte båda på samma gång, ingen bra blandning, hehe) med familjen. Men då hade jag inte kunnat resa runt i USA, och det hade jag ångrat för resten av mitt liv!

Det kommer inte bli någon riktig jul i år, eftersom vi kommer befinna oss på resande fot, men jag tror att det kommer bli toppen iallafall :D

Det är även första gången på 21 år som jag inte tänder första ljuset av fyra på första advent, vilket gör att det inte känns som första advent för mig idag (vi får inte täna ljus i våra dorms pga brandrisken), så jag får nöja mig med bilden nedanför!

Glad första advent.


Joplin snart

Det är snart dags att åka hem till Joplin igen, har tur och får skjuss för att en kompis som kommer från Springfield ska hem idag! Billigare och mycket smidigare och bekvämare än Greyhound Buss! :D

Ska bli tråkigt att åka ifrån älsklingen, men det ska på ett sätt bli skönt att komma hem till Joplin. Jag har börjat trivas där supermycket och nu när det börjar närma sig jul och vi har haft lov från skolan ett tag så känner jag faktiskt att jag inte vill åka därifrån om 3 veckor.. Men man måste ju, men det kommer bli tråkigt.. Men alla åker ju ändå därifrån då så det hade ju inte varit så kul att vara kvar där iallafall :P

Kan inte fatta att jag bara har 3 veckor kvar i Joplin, sedan har jag varit där i 4 månader!! Tiden har gått så otroligt fort!! Och jag har haft superkul! Rekommenderar verkligen ALLA att åka utomlands och plugga om de har möjligheten, hade ångrat mig om sjutton om jag inte hade åkt så jag är otroligt glad över att jag fått möjligheten att uppleva allt detta och lägga detta till mina erfarenheter.

Känns bara så sorgligt att det bara är 3 veckor kvar innan det äventyret är slut, men då börjar ju ett nytt äventyr på 3 veckor, att resa runt i USA.

Aja, ska iallafall bli härligt att komma till Joplin igen, trots att jag saknar Chicago lite ;)

Hemma igen!

Nu är jag och Manne tilbaka i Springfield och imorgon ska jag tillbaka till Joplin igen. Vi har haft världens bästa tid i Chicago och det var supertråkigt att lämna denna underbara stad, men skolan kallar och ekonomin är inte stark nog för att stanna i Chicago och bo på hotell hur länge som helst, haha!

Kommer uppdatera bloggen när jag kommer hem till Joplin eftersom jag ska passa på att umgås lite med Manne de sista timmarna innan jag åker imorgon och inte får träffa honom på tre veckor igen.. Men det kommer nog gå fort..

Vill även passa på att tacka min älskling för en fantastisk semester i Chicago! Jag har haft världens bästa tid med dig älskling och alla dagar var toppen! Vi hade en superbra 2 årsdag också, tänk att vi hållit ihop så länge och jag vet att vi kommer fira massor av årsdagar tillsammans! :D Jag älskar dig superduperhyper mycket, det vet du! :D Tack för att du finns i mitt liv och förgyller mina dagar!


 

 



Jag älskar dig


Chicago

Om ett par timmar åker jag och Manne till Chicago, Illiois. Det ska bli superspännande, trots att jag inte ser fram emot flygresan i ett litet plan i 1,5 timme, men det kommer gå bra! Det är ju så säkert att flyga!

Vi ska iallafall ha superskoj i Chicago, äta Thanksgivingmiddag, gå på sightseeing, kolla på tysk julmarknad, julbelysning och ha allmänt trevligt och mysigt.

Dock tar vi inte med oss någon dator för att slippa släpa på det, så detfår bli uppdatering när vi kommer tillbaka till Missouri i helgen istället!

Ha en bra vecka till er därute, det ska jag ha! :D Och till alla amerikanare och alla andra som tagit till sig traditionen, Happy Thanksgiving! :D



Dansande kalkon, haha!


Elin




Saknar självklart min lillasyster också!


Springfield

Är nui Springfield hos Manne på semester, på tisdag åker vi till Chicago, woooohooo!

Vet inte om Manne tar med sig sin dator eller inte men blir troligtvis inte så mycket bloggande nu på ett litet tag.

Håll ut! :)

Thanksgiving Break

Imorgon kl 11.50 börjar mitt Thanksgiving Break, ska bli såååååå skönt med ledighet och INGET pluggande! :D

Beger mig till Springfield imorgon, men först ska jag till Branson med några kompisar för shopping (dock ska jag inte shoppa någonting, hör och häpna!) och julbelysningen som är 1 mile lång (1,6 km)! Ska bli skojigt! Sedan släpper de av mig i Springfield innan de åker tillbaka till Joplin.

Det blir sedan ett par lugna dagar i Springfield med välförtjänta sovmorgnar innan vi beger oss till Chicago (äntligen!!) på tisdag eftermiddag!

Schemat är fullspäckat i Chicago och det ska verkligen bli hur trevligt, roligt och mysigt som helst! Har sett fram emot den här resan hur länge som helst nu, och nu är det bara några dagar kvar, 5 för att vara exakt (knappt det förresten)!

Har inte bestämt mig för om jag ska ta med mig datorn eller inte än, men troligtvis blir det så att jag inte gör det, för att slippa släpa på den, så det blir inte bloggande på ett tag (fast ni har väl vant er nu? haha)

Men nu, lite plugg innan det är dags att åka iväg på Thanksgiving middag! :D Turkey - here I come! (och då syftar jag inte på Turkiet alltså, haha)

Plugg plugg plugg

Hade ett exam idag, det kändes bra.. Har ett exam imorgon också, det känns inte bra.. Kul..

Men nu ska jag snart iväg på en tidig, hemlagad Thanksgiving middag, och det ska bli kul! :D



Dålig bloggare

Jag vet, det var en vecka sedan, ändå orkar jag inte uppdatera på riktigt nu heller.

Samira: I know, jag älskar The Cheesecake Factory ;)

Pluggmotivationen är på botten just nu.. Ge mig Thanksgiving och ledighet!!

Saknar mamma och pappa.

Och alla andra där hemma såklart..

Chicaaaaa... go !

Det börjar närma sig Thanksgiving och Chicago och jag och Manne håller på och kollar vad vi ska hitta på. Förutom sightseeing så har vi hittat tre events som vi ska gå på! :D

Vi ska äta Thanksgiving buffé och det ska faktiskt bli riktigt spännande ! :D

 

Vi ska också gå till, vad verkar vara en djurpark, där de har massor av julljus och julpynt, och det är gratis inträde! :D

 

Sedan är det även en tysk julmarknad, som verkar likna svenska julmarknader väldigt mycket, som vi ska gå på! Myyyys! :D

 

 

Ni måste erkänna att ni är lite avis där hemma i Sverige ;)


Pappa ♥

Idag är det Fars Dag så måste passa på att tillägna ett blogginlägg till min kära far !

Min pappa är värdens bästa pappa, vill bara att alla ska veta det! ;)


Älskar dig pappa och jag saknar dig jättemycket!


Söndag = plugg

Idag måste jag plugga plugga plugga ! Men det är en skrivuppgift i Consumer Behavior, någonting som jag är intresserad av, så det är bara att skriva på. Är egentligen inte nervös för uppgiften, bara jobbigt att vara tvungen att plugga så mycket en hel dag.

Vill köpa stövlar !!! Kanske åker till gallerian imorgon ;)

Nu är det även 16 dagar kvar tills jag och Manne åker till Chicago, wiiiihoooo ! :D

Hot hot hot !

Idag har det varit riktigt varmt! Vem kunde tro att det kunde hända i november?! Höll på att svettas bort idag, inte riktigt men ändå :P

Dagen började med att jag pluggade lite, sedan gick jag bort till football stadion för att stå och samla in skolmaterial som vi ska skicka till barn i Brasilien, det är ett skolprojekt i en kurs som alla måste delta i för att få poäng för det. Sedan tittade vi på matchen i en timme, och jag fick äntligen ta ett kort på mig och lejonen!! :D Dock orkar jag inte föra över bilderna från kameran nu, eftersom klockan är så mycket och bara ville blogga lite snabbt, kommer senare!

Sedan åkte vi till en danslärare på skolans hus där vi promenerade runt på deras gigantiska tomt (100 acres, vet inte exakt hur stort det är men det är stort!) De hade läskiga kossor, men ingen attackerade mig så ni behöver inte vara oroliga! :P Vi åt sedan mat, satt ute vid brasan och grillade mashmallows och lyssnade på musik och folk dansade. Efter fleeeera timmar åkte vi tillbaka till Joplin igen. Jag och några kompisar gick sedan hem till mig för att lyssna på musik, svensk som amerikansk som tysk :P Vi satt och pratade och skrattade och kollade på roliga klipp på Youtube.

Nu har de gått hem för att alla var trötta, så nu sitter jag här i min säng och bloggar, men nu är det dags att sova. Eller om jag ska kolla på ett Las Vegas avsnitt kanske..? Framtiden får utse det :P Imorgon är det plugg som gäller hela dagen, suck!

God natt.

Dagens citat..

..är från Kakmonstret.


"A balanced diet is a cookie in each hand."



Världens sötaste muffin - Kakmonstret!! :D

Grattis Sesame Street till 40 år! :D

Fin dag!

Kan inte säga att min dag började på bästa sätt. Jag råkade försova mig lite, jag vaknade nämligen 17 minuter innan min lektion började. Jag hoppade upp ur sängen och slängde på mig mjukisbyxor och fixade iordning mig lite snabbt och skyndade iväg till skolan. 17 minuter senare satt jag i klassrummet, före läraren var jag, och inte ens det minsta svettig. Det ni! Imponerande för att vara tjej va? ;)

Idag har det varit en väldigt fin dag! Soligt och varmt, inte alls som i Sverige vid denna tiden på året, vilket gör mig väldigt glad. Ändå kan jag inte säga att jag är på topp just nu. Jag är trött hela tiden och känner mig bara inte alls på humör. Har kommit in i en fas där jag verkligen längtar hem till Sverige och familjen igen. Det händer lixom ingenting speciellt här just nu som man kan se fram emot, jag har varit här tillräckligt för att ingenting ska kännas nytt längre och jag saknar mamma och pappa supermycket! Men det gäller att göra det bästa av situationen, jag trivs ju fortfarande väldigt bra här! Har dessutom Thanksgiving att se fram emot om 18 dagar! :D

Har inte gjort så mycket idag förutom att kolla på Las Vegas och pluggat lite. Att titta så mycket på serien Las Vegas får mig att längta tills vi ska åka till Vegas också, kommer känna igen allt på The Strip från den serien, haha!

Men nu ska jag försöka se till att få min article summary så gott som klar innan jag kan gå och sova! :)

Räknar dagar!

Just nu är det 20 dagar kvar tills jag och Manne åker till Chicago för att fira Thanksgiving och våran 2-årsdag! :D Det är även Black Friday på fredagen direkt efter Thanksgiving. Denna tradition, som inte blivit en holiday än, innebär att julshoppingen börjar, och det firar butikerna med att ha galna rabatter, typ 90%!! Så om du köar tillräckligt länge kan du köpa datorer och liknande prylar till 90% rabatt!! Tur att vi är i Chicago då!! :D Längtar verkligen supermycket tills vi ska till Chicago!! Sightseeing och bara ha det mysigt! Kommer ju vara supermycket julpynt överallt då också! Åååååh vad jag längtar!! :D Vi bor på riktigt fint hotell också, trots att det inte var så dyrt!

Det är även 44 dagar kvar tills jag och Manne lämnar Missouri för att bege oss mot östkusten. Första stoppet är hos Samir i San Fransisco! Sedan åker vi vidare till Las Vegas, Los Angeles (och Hollywood), Miami med sol och bad (och den semestern hoppas jag blir bra för hotellet där kostade sjukt mycket bara för att det är över nyår och skit) och sedan en snabbis till New York innan det är dags att åka hem till Sverige igen, om exakt 63 dagar för att komma hem om exakt 64 dagar! Längtar inte efter att lämna USA egentligen, men jag är väldigt trött på skolan just nu och Joplin, nu finns det lixom inte så mycket mer att göra här och inte så mycket mer att upptäcka. Nu vill jag bara åka ut på äventyr till andra ställen i USA. Sedan saknar jag ju fortfarande svensk mat så gaaaalet mycket! Kan verkligen inte äta här längre, i cafeterian, vilket gör mig orolig eftersom man inte får i sig tillräcklig mat och att man inte drar sig från att äta ute om tillfället ges (vilket iofs inte är så superofta).

Men nu ska jag kolla lite på ett Las Vegas avsnitt innan det är dags att sova!

God natt.

Stilla er undran

För alla er som undrar hur det gick för mig på examet som jag gjorde i fredags som jag knappt pluggade någonting alls på och som jag helt enkelt fick hoppas på det bästa inför, så kan jag stilla er undran nu.



Jag fick 90/100 poäng !! :D


Är jag bäst eller är jag bäst? Måste bestämt säga att jag faktiskt är - BÄST ! :D

Längtan..


22 dagar kvar tills jag och Manne åker till Chicago ♥


Hemma i Joplin igen

Klockan 15.00 kom bussen till Joplin, sprang sedan bort till Trolleyn som jag precis hann med, och sedan var jag tillbaka på MSSU campus kl 15.37 för att vara exakt, hehe!

Egentligen var det ju meningen att jag skulle komma hem igår, men Mannes rumskompis sabbade ju allting. Manne hade några dagar tidigare frågat honom om han kunde skjussa mig till busstationen på söndagen när jag skulle hem, och han hade sagt att det var okej. När söndagen kom och klockan var runt 14 så frågade han Manne när vi skulle åka. Manne svarade då klart och tydligt att min buss gick klockan 17 så vi skulle åka vid 16.30 och han sa okej. När klockan blev 16.30 började vi, inklusive hans rumskompis, röra oss ner mot parkeringen. Jag märkte att han ringde väldigt många samtal men antog att det bara var för att han skulle planera saker efter att han skjussat mig eller något. Men istället säger han att han glömt bort att han ställt bilen hos en kompis, hur kan man glömma något sådant när man tidigare på dagen pratat om att han skulle skjussa oss?! Han fick inte tag på någon annan som kunde skjussa oss, så Manne ringde en kompis som gick med på att skjussa oss. Trist nog dröjde det ett tag innan de dök upp, vilket innebar att det skulle vara på håret om jag skulle hinna med bussen eller inte. När vi kom fram till busshållplatsen sprang jag in och sprang mot bussen. Frågade en kille som jobbade där om det var bussen till Joplin, men då sa han: "Nej, den åkte nyss". Skiiiiiiiiiiiiiit!!!! Jag gick ut och mötte Manne, för de hade väntat ett tag för att se om jag hann med bussen eller inte. Tjejen som skjussat oss hjälpte sedan mig att få biljetten utbytt gratis till kl 13.30 dagen efter, tack! Vi åkte sedan med de till gallerian för att bli lite glada, och jag hittade en fin väst (inte vinterväst alltså) för 6 dollar och en t-shirt med en trädgårdstomte på och texten "I´m not short I´m fun size" på. Vi åkte sedan tillbaka till MSU campus för att äta middag. När vi sedan kom upp till Mannes rum igen så satt hans rumskompis där, och när Manne säger "Ja det där gick inte så bra" så säger hans rumskompis bara "Oj, förlåt." och sedan ingenting mer!! Hade det varit jag hade jag skämts supermycket, bett om ursäkt hur många gånger som helst, frågat om personen var tvungen att köpa en ny biljett och erbjuda mig att betala, och sedan frågat om jag kunde skjussa personen dagen efter. Men ingenting. Jag var sur, men artig som jag är så startade jag ingen diskussion. Jag fick ju iallafall spendera mer tid med Manne, och det är aldrig fel, man får se det positiva i alla situationer. Men jag tyckte att det var otroligt dålig stil av Mannes rumskompis, vi gillar inte honom längre, trots att vi aldrig riktigt har gjort det..

Nu är jag iallafall hemma igen och det känns som att den här veckan kommer gå lite snabbare eftersom jag missade måndagen, vilket också känns skönt. Imorgon är det tisdag som kommer gå rätt fort, när onsdagen sedan kommer börjar det kännas att veckan håller på att ta slut, sedan kommer torsdagen och då känns det nästan som helg, innan det äntligen är fredag igen! :D

Åt middag med Carrie idag på Cheddar´s, och det var supermumsigt! Vi delade på en steak med bakad potatis och sedan en monster cookie till efterrätt, så det blev en rejäl middag för endast 80 kr. I like it! :D Trevligt sällskap var det också! :D

Uppdatering om Halloween kommer imorgon eftersom jag, så klart, inte fått bilderna från Manne än! Och nu tror jag faktiskt att jag ska sova! :)


Long story short...

Missade bussen från Springfield till Joplin idag, eftersom jag sitter i MSU:s bibliotek så har jag inte å, ä och ö här (vilket innebär att jag sitter och kopierar och klistrar in de bokstäverna för hand just nu vilket är superjobbigt), därför skriver jag mer om varför och hur när jag kommer hem imorgon!

Men jag kan säga en sak - jag är suuuur !!

Lycka !!

Behöver inte säga så mycket mer än...

SM-GUUUUULD, SM-GUUUUULD, SM-GUUUUUULD !!!!

Fan vad bra !!! Jag är stolt just nu!



Springfield

Befinner mig i Springfield över helgen vilket som vanligt betyder dålig uppdatering. Hade inte varit så rolig uppdatering iallafall eftersom alla mina bilder ligger på kameran, och inte på datorn :P

Uppdatering kommer troligtvis imorgon kväll!

Ha en bra Halloween allihopa, jag är ett bi! :D

RSS 2.0