Min dag

Hade class kl 09.30 som vanligt på tisdagar. Fick reda på att jag fick 30/30 på mitt International Business case, dock inte så bra på examen men det behöver vi inte prata om. Man kan inte lyckas med allt när man har så mycket som jag hade! Jag kommer igen på de andra examsen istället! :)

Ibland skiljer det rätt mycket mellan USA och Sverige. Idag till exempel, när jag var på väg till class, så stod det gubbar runt om på hela campus och delade ut små gröna, mjuka biblar. Jag tog en, vet egentligen inte varför men den var gratis och den var lite söt. När jag sedan gick förbi nästa gubbe med biblar sa han "Du har redan en va?" "Ja" svarade jag väldigt trevligt. "Ja, du såg ut som att du redan hade en" svarade han tillbaka då. Jaha, tänkte jag och började fundera på vad det skulle betyda. Ser jag så religiös ut? Eller antog han bara att alla studenter tog en bibel för att den var gratis.. Hmm, det tål att tänkas på!

Gick sedan hem och tittade lite på Las Vegas innan det var dags för lunch innan class nr 2 för dagen. På Intercultural Communication skrev jag nästan armen av mig som vanligt, skrivkramp!! Vi avslutade teorin om Amish-folket och började sedan prata om ickeverbal kommunikation i Japan. Trevligt trevligt!

Gick sedan hem och tog det lite lugnt innan det var dags för träning - Boot Camp! Och jag vet inte vad det var för fel på mig idag men så fort jag ansträngde mig började jag typ må illa, inte kul! Och nu har jag fått munsår också och svullna/ömma körtlar under båda käkbenen. Vad är det som händer ?! Inte kul! 0 av 5 toasts!

Imorgon är det ännu en dag av skola och imorgon kanske jag till och med skulle ta och börja plugga lite, för att vara ute i hyfsat god tid, kan vara smart!

Nu ska jag kolla klart på mitt Las Vegas avsnitt och sedan ska jag faktiskt sova! (Måste då tillägga att klockan endast är 22.19 här just nu, duktig Emma! :D)

Imorgon kommer förhoppningsvis uppdatering med massor av bilder från i helgen! Sedan ska jag även någon dag fota runt lite på campus för att ge er där hemma en campus-tour så ni får en känsla av hur det ser ut här :)

Inga bilder idag men hoppas ni läser iallafall.

Dålig uppdatering

Manne var här och hälsade på i helgen medan det var vår Homecoming här på MSSU! Därför har jag inte uppdaterat någonting i helgen.. Väntar sedan på lite bilder från Manne som han tog som jag inte hade möjligheten att ta. Idag vet jag inte vad det har varit med mig men jag har varit supertrött och har sovit i fleeeeera timmar på dagen (7 rättare sagt, från och till) Vet inte om det är något fel på mig eller nåt..

Men jag ska se till att få bilderna och sedan kommer en rejäl uppdatering med bilder och hela köret! Nu ska jag snart sova för nu ska jag testa att gå och sova tidigt på kvällarna för och se om det blir någon förbättring!

God natt.

Hot hot hot

Missouri-väder är väldigt speciellt måste jag säga! Ena dagen är det superkallt och andra dagen är det hett! Men jag gillar att det fortfarande är varmt iallafall, rätt så ofta iallafall! :D

Imorse blev min första class inställd. Jag hade precis gått utanför dörren när jag fick reda på det, så jag vände direkt och gick o la mig en stund igen. Härligt, fler sådana morgnar tack! :D Sedan var det lunch, som inte gick att äta så jag fick äta flingor, vilket innebär att min mage skriker efter mat just nu!

Gääääsp!



Hade sedan Intercultural Communication där jag fick reda på att jag fick B- på mitt exam som jag trodde att jag kunde få F på, är man duktig eller vad! Jag fick 10 extra poäng för att jag hade skrivit lite information om en film som vi hade sett. Det stod inte i intstruktionerna att man skulle göra det men ambitiös som jag är så gjorde jag det ändå och det lönade sig! Annars hade jag fått ett C! Läraren sa sedan att hon tyckte att jag gjorde väldigt bra ifrån mig på essäfrågorna när engelska inte var mitt första språk, men att jag skulle plugga lite mer på multiple chice frågorna till nästa gång. Men jag hade pluggat på hennes study guide som var helt fel, så nu vet jag iallafall hur man ska plugga till nästa exam! Men jag är nöjd med 82/100 poäng på den tentan iallafall när jag var osäker på om jag ens skulle få 60! :D

Sedan gick jag till bokhandeln och inhandlade ett par nya mjukisbyxor samt en tjocktröja i hot pink! Wooohooo! :D

Spegelvänt i kameran men där är kläderna iallafall! I like it! :D

 

Om en timme ska jag bege mig till gymmet för att träna boot camp! Hård träning det! Men det behövs efter att ha varit slapp på träningsfronten! Tränade inte i helgen (fyy), tränade i måndags men inte tisdag (för att jag hade en suuuupertrött dag) och inte igår heller för att gymmet var stängt pga strömavbrott..

Senare ikväll ska jag tvätta (kuuul, inte) och plugga innan det är dags att gå och lägga sig! Imorgon kommer äntligen Manne hit! Kl 15.00 ska vi hämta honom vid busstationen och jag kan knappt vänta längre! :D Sedan väntar middag på Logan´s igen, vet att jag åt där igår men jag har lovat Manne att äta steak, det är en toppenrestaurang och ingen onyttig mat och det är billigt, så jag kommer faktiskt undan med det! :D Bonfire på kvällen med brasa, mat och musik innan det är fest hemma hos en tjejkompis med snacks och trevligt sällskap!

På lördag är det dags för homecoming parade. Alla utbytesstudenter ska vara med i paraden i halvtid under footballmatchen, ska bli lite skoj faktiskt! Jag ska ha en svensk flagga och Manne kommer sitta i publiken med kameran i högsta hugg! :P

 

Känner på mig att det här kommer bli en väldigt rolig helg! Woooohooo! :D


Trevlig dag

Hade class kl 09.00 imorse som vanligt, Organizational Behavior. Och vi fick tillbaka våra exam.. Jag fick 80/100 men jag ska få 4 poäng extra, så 84/100, helt okej! :)

Under rasten blev det sedan strömavbrott i två hus på Campus, och jag hoppades att min andra class skulle bli inställd, men just det huset hade naturligtvis ström! Hehe.

Efter min Public Relations class var det lunch som gällde innan vi cyklade till gallerian. Där köpte jag två par jeans som jag verkligen behövde, men som vanligt är de för långa för korta lilla mig, hehe! Men det var ett par ljusare och ett par mörkare, båda i den trasiga stilen. Mycket snygga och de kostade 32 dollar styck, vilket är typ 224 kr styck vilket jag inte tycker är farligt alls! Köpte även en ny väska vilket också behövdes, samt en almanacka :)

Efter gallerian gick vi till Target en sväng innan vi gick till Logan´s Roadhouse där vi åt steaks. Riktigt bra restaurang med riktig amerikansk känsla. Det blev ett missförstånd så vi fick nåt vi inte trodde vi skulle få, vi ville ha steak men fick nåt meatloaf liknande. Men managern var så snäll och lät oss ta tillbaka maten och beställa nytt utan att betala mer. Toppenservice och maten var god! Därför gav jag strax över 25% dricks idag, det var de värda! Man fick även äta jordnötter och slänga skalen på golvet, insane! Haha!



1. Godisaffären i gallerian. Köpte inget men tyckte M&M-stället var roligt där godisarna var uppdelade efter färger. 2. En gigantisk kaka med mitt namn på i gallerian, tyckte det var roligt att det var just mitt namn :D


Efter middagen, proppmätta, cyklade vi tillbaka till Campus och nu är jag hemma och gör ingenting..



1. Tyskarna utanför Logan´s Roadhouse. 2. Efterrätten, superliten och jag åt ingen, var proppmätt!

Men det var min dag iallafall, mycket har hänt och det har varit en trevlig dag! En tysk tjej sa att min engelska var den bästa av alla utbytesstudenter här, och det gjorde mig glad. Min amerikanska rumskompis sa sedan även att jag var den utbytesstudenten med den bästa engelskan som hon hade träffat :D Känner mig mer självsäker när jag pratar engelska nu också, weey! :D

God natt på er!

Trött, men väntar på svenskt godis!

Idag hade jag mitt andra och sista exam för den här veckan, nu har jag inga fler exams förrän om typ en månad vilket jag tycker är bra! :D Examet idag gick dock inte så bra men jag hoppas som vanligt på det bästa, men jag tyckte det var ett svårt exam. Sen när jag glömmer bort saker som jag vet att jag läst så blir jag väldigt irriterad på mig själv..

Sedan skulle jag och japanerna gå till Lion´s Den där de skulle ha Funny Pics and Tee Shirts, vilket alltså innebar att man kunde ta roliga bilder på sig själv som man sedan kunde trycka på en t-shirt. Men när vi kom dit så var det inget där, och när jag frågade vart det var så sa hon som höll i det att han som skulle komma inte hade dykt upp, och att ingen visste vart han var, inte ens hans agency. Skumt, och trist. Jag hade verkligen sett fram emot det, men men!

Nu har jag rast till kl 13.00 iallafall då jag har min sista lektion för dagen, Intercultural Communication, och troligtvis får vi reda på resultatet på den hemska examen som vi gjorde förra veckan. Usch, jag vill inte veta!
Sedan ska jag iallafall gå hem och sova lite och njuta av att jag inte har någonting som MÅSTE vara klart tills imorgon, vilket känns väldigt skönt! :D

Ha de.

Nu regnar det igen

Det känns som att det var väldigt länge sedan det regnade nu, och tidigare idag var det så varmt ute att jag var tvungen att gå hem och byta om från byxor till kjol! Men nu öser regnet ner, men förhoppningsvis regnar det idag och sedan regnar det inte mer på någon vecka eller så.

Hade veckans första exam imorse kl 09.00 i Organizational Behavior. Tyckte att det gick rätt bra ändå faktiskt, men man vet aldrig, men självklart hoppas jag på det bästa! Fick reda på mina poäng på Public Relations examet, 85/100, inte supernöjd men det får vara bra. Den som hade minst hade 48, dock var det en som hade 100 och jag har en liten aning om vem det kan ha varit.. Vi fick även tillbaka vår writing assignment som jag satt och kämpade så mycket med, och vet ni vad det stod? "Excellent job"!!!! :D Och jag fick 40/40, ja, det här med uppgifter är min grej alltså!



Sedan var det dags för lunch, dock var det inte så gott idag.

Kl 13.00 var det sedan dags för dagens sista class, Consumer Behavior där jag lämnade in min article summary. Efter classen gick jag till biblioteket för att skriva ut lite grejer inför mitt exam i International Business imorgon. Och nu sitter jag här hemma och lyssnar på regnet, åskan och min rumskompis som ligger och snarkar.

Men om 30 minuter är det dags för middag innan jag ska bort till gymmet (i regnet?) för att vara med på ett pass Zumba, det är typ dans och ska tydligen vara kul och svettigt. Vi får se hur det är!

Efter träningen blir det dusch (såklart) och plugg inför examet imorgon.. Sedan ska jag inte göra så mycket mer.

Kollade på lite bilder från i julas, och jag började längta till julen, kommer sakna svensk jul. De har ju inga lussebullar här!! Men om jag får tag på saffran ska jag minsann baka MASSOR så att det räcker ett tag, haha. Måste baka pepparkakor innan jag åker härifrån också eftersom jag inte kommer ha tillgång till ugn sedan.



Mamma, när ni möter mig på Arlanda är alltså lussebullar väääldigt välkommet, haha skojar bara med dig!

Ha det bra!

Hysteriskt

Att ha så här mycket att göra i skolan gör att man helt tappar motivationen. Läxorna tar lixom aldrig slut och det känns som att man aldrig får något break.

Med den här motivationen och den här takten på alla läxor kommer mina resultat inte vara de bästa. Jag försöker göra så gott jag kan men ibland funkar det lixom inte. Kommer inte få något F i någon class iallafall, men betygen kanske inte kommer vara så bra som jag hade hoppats innan jag kom hit.

Det är bara att kämpa på Emma, efter regn kommer solsken!

God natt.

Dans

För första gången sen jag kom hit till USA så står jag och dansar för mig själv i mitt rum samtidigt som jag gör mig iordning. Det kanske låter knasigt eller underligt, men för mig är det ett tecken på att jag verkligen mår bra.

And I like it.

Söndag.

SIsta dagen på veckan är här, tiden flyger verkligen förbi här! Men nu är det söndag och jag har ett exam och en article summary tills imorgon, så idag är det plugg som gäller!

Ska snart bege mig till biblioteket där jag ska spendera dagen, ska inte bli kul måste jag säga.. Men det måste göras så det är bara att ta ett djupt andetag och sätta igång..

Alla ni andra får ha en bra söndag iallafall!

Fråga

Den mest populära frågan som folk ställer till mig just nu är:

"När ska du och Manne gifta/förlova er?"

Jag vet inte!! Men det verkar vara väldigt spännande iallafall..

Vänfamilj och football

Idag träffade jag hela min vänfamilj för första gången! De hämtade upp mig runt kl 12 och vi åkte sedan till en loppis (familjen är väldigt into loppisar) där allting var gratis för att de precis skulle stänga. Jag räddade en rosa kanin som var helt ensam (tänkte på tv-reklamen med spargrisen som faller ut bilen, går sönder och sedan räddar en liten tjej honom och tejpar ihop honom) och sedan tog jag ett spel och två böcker. Bra kap eftersom det var helt gratis :D

Vi åkte sedan till Webb City, som verkligen är nära här, för att gå på Art in the Park Festival. De hade lite aktiviteter för barn så vi fingermålade, målade av löv, tittade på dans och tittade på när en kille svarvade. När vi varit där ett tag åkte vi en tur med stadståget, typ en spårvagn, runt i Webb City, som verkligen är en liten stad!

Det är en väldigt trevlig familj jag har träffat. Mamman är väldigt pratglad, trevlig och lätt att prata med. Pappan är lite mer tystlåten och svårare att prata med dock men han är trevlig. Han är lärare på min skola, i graphic design som jag faktiskt hade tänkt läsa. Barnen, dottern 5 år och sonen 2 år, är väldigt söta och goa. De skriker mycket dock vilket jag inte förstår hur föräldrarna står ut med, haha. Men de är väldigt sociala och glada barn!



1. Soren (dotern) och Tacie (mamman) kollar på hur de väver ull. 2. Tacie and Liam (sonen). 3. Soren är med och dansar lite.


'
1. Webb City, troligtvis ett vattentorn. 2. Stadståget som vi åkte med! 3. Jag, Liam, Soren och hennes leksakshamster på tåget.



1. Min vänfamilj: Tacie (mamma), Soren (dotter), Mark (pappa) och Liam (son) på tåget. 2. Stenklättring i Webb City. 3. Sorens hamster tittar på utsikten från tåget.


Vi åkte sedan till ett smörgåsställe som heter Panera där vi åt lunch, sedan åkte vi till Walmart där det blev en dyr vistelse för mig, trots att jag bara köpte nödvändiga saker! När jag sedan kom tillbaka till Campus sprang jag till cafeterian för att äta middag, trots att jag inte var hungrig. Sedan var det dags att bege sig nertill footballstadion för att se på första hemmamatchen, och min allra första footballmatch!

Det regnade lite och det var lite kyligt, jag förstod inte reglerna och det var segt, men det var en upplevelse! Och jag önskade verkligen att vi hade sånt här i Sverige, själva schoolspirit (skolandan) med sportsmänniskor, cheerleaders, maskots och matcherna! Jag kommer absolut gå på fler matcher, speciellt eftersom det var gratis för studenter här! Kan även, med glädje, säga att Lions (MSSU:s lag) vann stort! Go gold, go green, go Lions! :D



1. Football och cheerleaders. 2. Cheerleaders - Go Lions! 3. Maskotarna, han- och honlejon.



1. Skolbandet spelar i pausen! 2. Jag på football-match. (Suddig jag vet men det var den enda bilden på mig där) 3. Cheerleaders utför lyft.


Efter matchen, som jag kollade på med min rumskompis Kim, ingen annan av mina tråkiga kompisar ville kolla, så gick vi hem och vi satt och pratade och skrattade med vår andra rumskompis Jasmine. Har sedan inte hänt så mycket mer måste jag erkänna, men det har varit en dag fullspäckad med aktiviteter iallafall och det tycker jag om! Blev dock ingen Springfield-resa på kvällen vilket gjorde mig besviken igen, men men. Manne kommer ju nästa helg och det ska bli väldigt mysigt. 

Imorgon är det pluggdag hela dagen som gäller, samt träning igen eftersom jag tagit två dagar ledigt nu, inte bra!

Men nu ska jag kolla lite på The Wiz med Kim, äta vindruvor, ladda upp foton på facebook, läsa lite på min artikel och sedan sova!

Sweet dreams.

Trött

Idag var jag otroligt trött när jag klev upp, inte en känsla jag tycker särskilt mycket om om jag ska vara ärlig! Men det var bara att tvinga sig upp ur min varma och sköna säng för att kila iväg till class, Organizational Behavior som idag var helt onödig, så jag satt och pluggade inför mitt exam i Public Relations istället.

Efter Organizational Behavior gick jag och satte mig i Lion´s Den, en annan matsal på Campus, för att plugga inför min exam och för att äta lite frukost som jag inte orkade upp till imorse! Eftersom jag har "lionbucks" på mitt Student ID som jag kan använda till att betala saker på Lion´s Den med så kan man säga att det var en gratis frukost. Köpte iallafall en yoghurt med jordgubbar i samt en burk med färska jordgubbar och en liten klick vispgrädde, oj så gott det var!


1. Min yoghurt med jordgubbar och kakaopuffar. 2. Jag med mina supergoda jordgubbar! 3. Lion´s Den, finare än vanliga cafeterian!


När jag sedan kände mig så klar som jag bara kunde med pluggandet var det dags att, med tunga steg, gå bort mot datasalen där jag skulle ha mitt exam.. Men ändå måste jag säga att det kändes rätt lugnt inför examen, det var bara det att jag inte var tillräckligt pigg nog för att orka sitta och göra ett exam..



1. Nu var min frukost slut! 2. Mitt i pluggandet. 3. En superfin tröja som jag vill ha, men den minsta storleken är S vilket är superstort! Tror det är en killtröja men det finns ju små killar också, hallå!


När jag lämnade datasalen kändes det som att det hade gått bra på examet. Jag kunde de flesta frågorna, nästa alla faktiskt, och de små essäfrågorna gick väldigt bra också! Jag tror att jag kommer få höga poäng på det där examet, dock inte full pott tror jag inte!

Släpade mig sedan bort mot cafeterian för att äta min välbehövliga lunch. Satt sedan kvar och pratade lite med mina kära vänner, mycket trevligt! Gjorde sedan ett quiz i Consumer Behavior som var supersvårt! Men jag lyckades få 16/20 poäng iallafall !

Och nu ska jag berätta någonting roligt! Jag är fotomodell för Linnéuniversitetet! :D Och med det menar jag helt enkelt att jag är med på 3 bilder i den nya katalogen inför vårterminen 2010, hihi! Omslaget till och med, trots att man inte ser så tydligt att det är jag, men ändå! :D Sedan en helsida och sist men inte minst 3/4 sida! :D Jag tyckte det var kul iallafall och jag tänker nu dela med mig av bilderna till er! :) Lyckostar! (haha)



Omslaget



Jag och Emma ute på Campus


Jag, otroligt glad, i biblioteket


Tjusigt va? Nu ska jag ta en powernap, är oförklarligt trött just idag, innan jag ska äta middag, träna och plugga!

Imorgon ska jag åka till Webb City med min vänfamilj för att gå på nån Art in the Part Festival. Är inte så förtjust i konst, men det ska bli trevligt att träffa dem och umgås lite med dem och barnen!

Have a nice Friday. (till alla i USA)

God natt. (till alla i Sverige)

 



Dumma exam

Idag klev jag upp liiite tidigare än jag behövde bara för att jag vill läsa igenom mitt case som skulle lämnas in på min första class idag, International Behavior. Printade ut caset och lämnade glatt in det! Nu är jag över med det och jag känner mig ändå rätt nöjd med resultatet, så jag hoppas på fullpoängare!

På rasten var det sedan till att plugga på the exam i Intercultural Communication, och när jag gick dit kände jag att trots att jag inte hade pluggat så mycket, så kunde jag svaren på study guiden vilket skulle räcka för att klara mig. När jag sedan sätter mig där och läser igenom frågorna ser jag att frågorna inte alls var som på study guiden! Läraren hade lurat mig! Och jag som endast koncentrerat mig på study guiden för att det står klart och tydligt att "om du kan svaren på dessa frågor kommer du klara dig på examen" Pff, aa eller hur?! Jag har haft så mycket att plugga att jag har fått prioritera vissa saker före andra. Eftersom vi hade fått en study guide i Intercultural Communication så prioriterade jag andra saker först, vilket jag inte skulle gjort.. Men det var mitt första exam, jag vet att jag kommer skrapa ihop rätt många poäng ändå, trots att jag gissade hej vilt på de flesta multiple question frågorna. Och då vill jag även säga att det vet ett töntigt exam! Det var så konstigt frågor som inte alls vara relevanta, fattar inte!



En uppblåsbar hinderbana på Campus idag där man, med beer-googles (glasögon som gör att man ser allting som om man vore full) Tyvärr hade jag för mycket att plugga på för att hinna testa på!


Sitter nu här hemma och har precis gjort ett quiz i International Business, och gissa var som hände?! 10 av 10 rätt, är man inte bäst på business ethics eller? Haha, det kändes bra! :D

Nu ska jag börja läsa lite i min Consumer Behavior bok inför quizet imorgon, sedan måste jag plugga inför examen i Public Relations. Där har hon sagt vad vi bör kunna så jag tänker plugga på det! Skulle vilja säga att det är skönt att det är helg snart, men den kommer mest bestå utav plugg iallafall eftersom jag har en article summary som ska in på måndag samt ett exam i Organizational Behavior. Sedan har jag även ett exam i International Business på tisdag. Kul! Inte! Därför fick jag tyvärr hoppa över en trip till Springfield på lördag över dagen, istället ska jag träffa min vänfamilj. Hoppas att jag får lite mer tid till pluggandet då, annars har jag fattat fel beslut, haha!

Men nu, läsa Consumer Behavior. Om 45 minuter ska jag bege mig bort till gymmet för att gå på mitt första pass av Boot Camp, jag är nervös kan jag säga, haha! Kul att du gillade min filt mamma, I made it my self! Haha, den ska jag ta med hem till Sverige, får ta den som filt på planet, hehe! Kul att du kommenterade också förresten, sånt tycker jag om, mer sånt!

Onsdag

Classes idag som vanligt! Klockan 9.00 Organizational Behavior där vi fick reda på att vårt exam är flyttat till på måndag istället för nu på fredag. TACK! säger jag för det! Nu har jag bara två exam den här veckan och det gör mig inget alls. Har dock 2 exam nästa vecka också.. Plugget saktar aldrig ner verkar det som..

Hade sedan rast en timme mellan classesarna då jag började på mitt case som ska vara klart imorgon, men det kommer gå rätt fort för jag vet redan vad jag tycker om allting som jag ska skriva osv. Sedan gick jag till BSC Ballroom där man fick göra sin MOSO (vilket jag tror står för Missour Southern Missouri (förkortningen för Missouri är MO)) filt! :D Eftersom det är så konstigt med allas olika scheman så gick jag dit själv, men träffade på lite folk jag kände där som tur var! :)


1. Tjejerna pysslar med sina filtar! 2. Min påbörjade filt! 3. Min filt med fransar, inte färdig och på väg till class.

Det var sedan dags för dagens sista class - Public Relations. Sedan gick jag för att äta lunch där jag sedan satt kvar i 1,5 timme och pratade och skrattade med folk. Mycket trevligt! Sedan har jag fixat klart min filt och kollat på Las Vegas och nu ska jag faktiskt plugga inför mitt första exam imorgon, önska mig lycka till!

Jag med min färdiga filt! :D


bah bye.

Ville bara säga...

...god natt världen!


Koreanska

Jag har ett par klasskompisar hemma i Växjö som befinner sig i Sydkorea just nu, och idag skrev en utav dem mitt namn på koreanska.. Så om ni någonsin vill kommunicera med mig på koreanska så är stavas mitt namn så här:

엠마

Under min tid här i USA har jag faktiskt även hunnit lära mig hur man säger mitt namn på amerikanska, tro det eller ej! Men föredrar ni inte koreanska utan vill ta det på amerikanska istället så stavas det så här:

Emma (uttalas ungefär Ämma)

Men om ni är sådana som föredrar svenska så går det bra att fortsätta kalla mig Emma, med svenskt uttal, också! Jag lovar att jag kommer lyssna på det också!

Haha.
Ibland är jag bra rolig alltså!

Pride!

På kvällarna när man är ute och vandrar på Campus, antingen om man ska till biblioteket eller till gymmet, så ser man den stora amerikanska flaggan som svajar så vackert. Det är en otroligt fin flagga och den ser otroligt maffig ut, speciellt på kvällarna när den är helt upplyst så att man ser den vart man än är på Campus! Kände att jag var tvungen att visa er där hemma detta, då det är en av de finaste sakerna på Campus!

Denna bild är tagen med min mobilkamera. Kan även säga att det ser mycket mäktigare ut i verkligheten!

 

O say, can you see, by the dawn’s early light,
What so proudly we hailed at the twilight’s last gleaming,
Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight,
O’er the ramparts we watched, were so gallantly streaming?
And the rockets’ red glare, the bombs bursting in air,
Gave proof through the night that our flag was still there;
O say, does that star-spangled banner yet wave
O’er the land of the free and the home of the brave?


Förlåt!

Har helt glömt bort att skriva i bloggen! Pluggar rätt mycket just nu, dock inte igår då jag var supertrött efter en lång natts pluggande natten innan. Men jag hann klart med allt och jag blev ändå nöjd! Consmer Behavior uppgiften var jag nöjd med och jag fick med allt; text, annonser och fotografier!


Bara för att ni ska se hur kul jag hade på min Consumer Behavior-uppgift! Analysera butiker och deras interiör samt hur de jobbar med att locka kunder och skapa känslor hos dem.


Public Relations uppgiften hade jag lite svårt att förstå men jag gjorde mitt bästa och i slutändan blev jag nöjd! Redovisningen i Organizational Behavior gick inte så bra för min del. Min engelska blev asdålig och jag var jättenervös, det var ju trots allt min första redovisning i USA med engelskaexperter i hela publiken! Men vi fick full pott på poängen så tydligen gick det bra! :D På kvällen vilade jag i typ tre timmar innan jag gick till picnicken på The Oval som de skulle ha.. Till min besvikelse fanns det bara äcklig korv med bröd, men eftersom jag inte hade ätit någonting tidigare under dagen var det bara att trycka i sig en onyttig varmkorv. Drack en flaska vatten till också!


Men ska köra en snabb uppdatering på helgen.

Lördag - Sovmorgon. Najs. Skulle åka till Springfield för att festa. Blev inte av. Kollade på film, The Wild.
Söndag - Plugg. Plugg. Plugg. Ingen träning den här helgen. FY EMMA! Gick och la sig när det redan var måndag. Hemlighetsstämplar tiden.
Måndag - Redovisning. Rast med plugg. Inlämning i Public Relations plus class. Rast med plugg och utan lunch. Inlämning i Consumer Behavior plus class. Slut för dagen. Quiz på kvällen. Gick superdåligt. Skärp dig nu Emma.


När jag var ute på mitt Consumer Behavior-uppdrag skulle jag även analysera produkter.
1. En ny sida av shoppingområdet som jag upptäckte med massa stora och kända butiker. 2. Oh yeah, vi har Target här också serrni! 3. I vår galleria har vi en sockervaddsmaskin, haha!

Tisdag. Nu är vi iallafall tillbaka i nutid! Idag har jag ätit min första amerikanska banan! Jag vet att den troligtvis kommer från Colombia eller liknande, där våra bananer i Sverige också kommer ifrån. Men det roliga var inte att jag åt en banan i USA, det roliga var att det var min första banan på otroligt länge. Den smakade bra iallafall! :D

Var supertrött imorse som vanligt, men jag steg upp för att bege mig till International Business. Vi pratade om etik idag och det tycker jag är väldigt intressant faktiskt! Hur olika länder ser på saker och ting, hur de ser på etik på olika sätt och hur det kan uppstå problem på grund av de olika synerna på det när man gör affärer i andra länder än sitt hemland. Vi har även ett case som ska vara klart på torsdag, men jag är inte så orolig över det. Finns inga rätta eller fel svar, och det gillar jag. Det är mest att babbla på och se till att man svarar på hans frågor och visar att man lärt sig saker och ting under kursen. Sånt är jag bra på! :D

Mellan International Business och Intercultural Communication passade jag på att hämta mig en liten "Mocktail" på The Oval (ett ställe på Campus). En Mocktail är, för alla som inte vet, krossad is som de hällt koncentrerad saft på. Sån som man kunde köpa i en rolig Disneymugg på Disney On Ice. Sån som man tar några "tuggor" av innan man häller ut det. Men det var lite roligt att få reda på vad Mocktail var, jag trodde att det var en drink utan alkohol, vilket det på sätt och vis var, men jag trodde inte att den krossade isen med smak hette Mocktail.


1. Jag med min Mocktail med Tutti Frutti smak! 2. Tältet där jag hämtade den! 3. Jag framför skolans huvudskylt!

Nu har jag kommit hem efter min Intercultural Communication kurs och håller på att städa lite innan det är dags att plugga (läsa bok och skriva case), gå på study group med de i min Intercultural Communication class inför examen på torsdag som jag inte alls är förberedd inför, hoppas på att det går bra iallafall!


Sedan måste jag bara tillägna en bild till Manne!

En kakmonstret keps! Haha! :D

Ha det bra ni där ute!

Fredag - heeelg!

Idag var det riktigt jobbigt att kliva ur sängen kan jag säga! Har även varit allmänt seg i hela kroppen idag, var riktigt jobbigt att gå upp för trapporna i skolan idag, haha!

Hade två classes idag och sedan var det dags för lunch och quiz i Consumer Behavior - 20/20 rätt! ;)

När klockan slagit 14 bar det av mot Walmart där riskakor, frukt och annat nödvändigt till skolan och hygienen inhandlades! Nyttiga snacks för att inte äta godis, jag tycker jag är duktig! Köpte faktiskt även en billig våg för att jag ska kunna väga mina framgångar, och jag kan redan säga att sedan jag lämnade Sverige har jag gått ner ett par kilo, yey! Och fler ska det bli kan jag säga! Jag ska motbevisa alla och vara smalare än jag var när jag åkte istället för att bli tjock för att amerikanarna äter så mycket onyttigt. Kan redan nu säga att man inte behöver bli tjockare för att man åker till USA, så länge man bara är klok. Man behöver inte äta efterrätt två gånger om dagen och man behöver inte ta de där kakorna på kvällen. Man behöver inte köpa någonting onyttigt för att man är sötsugen, tugga på en riskaka med 35 kalorier så blir det bättre, och så tar du ett äpple sen! Man behöver inte äta de onyttigaste maträtterna som finns att välja på i cafeterian, man kan lätt skippa de där pommesarna! Sedan äter man mycket sallad både till lunch och middag vid sidan av maten, och är det äcklig mat räcker det med sallad, man tar lite extra bara! Sedan dricker man två glas vatten till varje måltid istället för ett för att hjälpa ämnesomsättningen (eller vad Manne nu sa att det hette, haha) och sedan tar man en frukt efter lunch och middag. Nu ska jag sluta med mitt nyttighets-snack, men då vet ni iallafall hur jag tänker med kosten här borta! Jag är väldigt stolt över mig själv faktiskt, har slutat äta godis helt nu! Dock kommer det bli lite efterrätter på söndag för att vi ska möta vår amerikanska vänfamilj då, men jag ska försöka att inte ta någonting alls, annars väldigt lite. Men det är bara en dag denna veckan, alla andra dagar är jag superduktig!

Kan dock vara ärlig och säga att jag inte gick till gymmet idag, jag var helt enkelt för trött idag, pga brist på sömn i natt. Men jag kan även tillägga att jag varit på gymmet varje dag sedan tisdag denna veckan, vilket gör att jag kan skippa en dag! (Nu vet jag ju inte om jag tränar imorgon eftersom det verkar som att jag ska till Springfield, men men, vi får se!)

Efter Walmart släpptes jag av i gallerian för att jag skulle göra en uppgift till min Consumer Behavior class. Inte kul! Skulle analysera butiker och hur de påverkade konsumenternas tänkande med lukter, musik, färger, kontraster osv....

På kvällen har jag inte gjort så mycket, tog en powernap men blev ännu tröttare. Släpade mig bort till middagen där jag träffade lite kompisar som jag satt och pratade med nere i Studentcentrumet sen (låter töntigt på svenska men på engelska heter det Student Life Center och där kan man spela pingis, biljard och lyfta vikter. Man kan även sitta vid datorn, spela dataspel, kolla på tv eller kolla på film på storbildsskärm) innan jag gick hem för att försöka plugga men istället kolla på The Wild (en tecknad film som var rätt rolig faktiskt!)

Men nu är det typ dags att sova snart, så man inte sover bort hela dagen imorgon. Men imorgon är det sovmorgon som gäller!

Yiiiihaaa.

Torsdag

Ja, just nu är det inte så mycket som händer här vilket sänker motivationen till att uppdatera bloggen. Men för alla er där ute ska jag göra det iallafall!

Idag har jag varit i skolan på classes och sedan har jag tränat (30 minuter på skid-maskinen och 30 minuter på cykel!) och sedan har jag pluggat!

Klockan är nu alldeles för mycket för en tjej som mig som ska upp tidigt imorgon, så därför blir det ett rätt kort blogginlägg idag!

Händer som sagt inte så mycket här förutom att plugga och träna och gå till skolan. Äter och sover lite då och då också, haha! Men imorgon händer det grejer! Ska plugga som en dåre först och främst, och så ska jag träna som vanligt (är jag inte otroligt duktig som har börjat träna varje dag för att inte tappa motivationen?! Jag är otroligt stolt över mig själv!) sedan ska jag faktiskt åka till Walmart och gallerian. I gallerian ska jag inte shoppa någonting utan anledningen till att jag åker dit är för att göra min Consumer Behavior-uppgift som jag har tills på måndag, där jag ska analysera 4 olika butikers inredning och knep att väcka positiva känslor och influera konsumenternas köpbeteende. Oj så spännande! På Walmart ska jag däremot köpa lite nyttiga snacks att knapra på när jag blir sötsugen (naturella riskakor om de har vore bra, knäckebröd annars, men det tror jag inte ens finns i USA, haha. Och sedan en massa frukt så klart!) Sedan ska jag även köpa en våg, så att jag kan väga mina framgångar från gymmet, förhoppningsvis! Hehe.

På lördag kanske vi ska åka till Springfield ett gäng för att parta lite, jag åker dock mest dit för att träffa Manne så klart! Hoppas bara att det blir bra planer och lösningar så att allting går smidigt med hur jag vill att det ska gå till, haha!

På söndag ska jag plugga massor och träffa min amerikanska vänfamilj för första gången, ska bli otroligt spännande! Hoppas jag får en riktigt bra familj!

Men nu är det torsdag (well, teoretiskt sett är det fredag men det känns som torsdag för mig eftersom jag fortfarande är vaken) och det är dags att gå och sova!

Sleep tight.
_______________________________________________________________________________________________

Ps. Förlåt om jag inte lägger upp några bilder längre, men nu när det inte händer så mycket mer för mig än att gå fram och tillbaka till skolan så finns det lixom ingenting roligt att fotografera och visa er! Så fort det dyker upp någonting roligt så ska jag lägga upp bilder också! Ds.

Mycket att göra!

Ja det är så man kan beskriva mitt liv just nu, mycket att göra! Har tre exams, två quizzes, två stora assignments och en muntlig presentation tills nästa vecka. Inte kul!

Igår gjorde jag inte så mycket, hade classes och sedan pluggade och tränade jag. Dock hade jag inte den bästa motivationen så det blev ett väldigt dåligt träningspass!

Idag har jag egentligen inte gjort så mycket mer. Jag har varit på mina classes, pluggat och tränat. Men skillnaden från igår var att idag hade jag lite jävlar anamma på gymmet, och körde helt på vilja! Jag var på löpbandet i EN TIMME ! Jag värmde upp med gång i 2 minuter, sedan sprang jag i typ 33 minuter, gick i 6 minuter, sprang kanske 3 minuter innan jag gick i raskt takt de sista 20 minutrarna, sedan var det nervärvning i 5 minuter. Och jag stannade inte en enda gång!!! Jag är väldigt stolt över mig själv! Nu är jag lite trött i benen men inte så farligt faktiskt. Men jag har, konstigt nog, träningsvärk i magen. Hur kommer det sig?

Nu på kvällen hade vi vårt första husmöte. Det gick snabbt och det var mycket folk i vårt vardagsrum, mest killar. Visste inte att det bodde så många killar i det här huset...

Senare på kvällen gick jag över till en kompis lägenhet där massor av fler kompisar befann sig. Vi satt och pratade lite och hade lite trevligt, men nu är jag hemma och det börjar närma sig sängdags!

Det ska tydligen regna fram till torsdag nästa vecka, inte kul! Men vädergubbarna hade fel i helgen, förhoppningsvis har de fel nu också!

I helgen ska lite folk kanske åka till Springfield för att festa, och om de tar bil och kommer hem lagom till kl 16 på söndag så tänker jag lätt åka med för att träffa Manne och kanske festa lite med mina kompisar, Manne och hans kompisar! Men vi får se hur det blir, inte ens säkert att det blir en resa men jag hoppas på det bästa, och att allt löser sig så det passar mina söndagsplaner!

Men nu, dags att sova!

See ya.

REGN

Nu regnar det igen och ska göra det tills på torsdag nästa vecka.. Hoppas att vädergubbarna har fel även denna gång!

Förlåt att jag inte uppdaterade bloggen igår, glömde helt bort det! Gör det när jag kommer hem senare sen, orkar inte sitta och kopiera alla å, ä och ö hela tiden för att göra mig förståd! Plus att tangentbordet här är det trögaste jag varit med om!

Snart ska jag ut i regnet igen för att ta mig till min sista lektion för dagen. Sedan är det plugg och träning resten av dagen som gäller. Hoppas att ni ska hitta på någonting roligare kan jag ju säga!

Hörs senare.

Quiz

Varje vecka har jag två quiz, ett tills på tisdagar och ett tills på fredagar.

Första quizet gick inte så bra, men får skylla på lite fel pluggande samt att man aldrig vet hur det är upplagt första gången!

Men nu, efter mitt fjärde quiz, så börjar jag ändå få kläm på det!

Quiz 1 - 28/40 poäng, inte så bra men ändå 70%!
Quiz 2 - 9/10 poäng, bra tycker jag!
Quiz 3 - 40/40 poäng, I´m on fire!!
Quiz 4 - 8/10, helt okej!

Nu är det dags att duscha och sedan sova, är tröööööött efter en händelserik helg med älsklingen! Men nu är det tillbaka till allvaret med skola och plugg igen! Suck! Och egentligen skulle jag sovit för länge sen!

God natt.

Springfield - Joplin

Idag var det dags att åka tillbaka till Joplin. Lite blandade känslor faktiskt, men mest trist att lämna Manne. Hade ju på ett sätt "vant" mig vid att vara utan honom, sedan hälsar man på honom och har världens bästa helg, och sedan ska man vara utan honom på obestämd tid igen. Inte roligt! Förstår inte hur folk i långdistansförhållanden klarar sig alltså!

Vi skulle egentligen gå upp hyfsat tidigt för att hinna göra någonting innan min buss gick, men det gjorde vi inte. Istället låg vi kvar och snoozade i sängen till klockan 11.30, då vi gick upp för at göra oss iordning och jag skulle packa. Städade även upp lite i Mannes lägenhet, snällt utav mig tycker jag!

Kl 13.00 var det sedan dags att börja bege oss mot busstationen, och Mannes rumskompis hade snällt nog gått med på att skjussa oss. Väl på busstationen kom det lite tårar, från min sida då såklart, innan Manne gick tillbaka till bilen där hans rumskompis väntade. Efter ett tag fick jag hoppa på bussen och den började rulla tillbaka mot Joplin.

En kompis till mig hade sedan ställt upp på att hämta mig vid busstationen, mycket snällt utav henne! Strax efter kl 15 kom jag hem igen, och sedan dess har jag packat upp och uppdaterat bloggen. Snart är det dags att gå och äta middag innan det är dags att plugga lite igen! Har dock inte mycket motivation kvar efter en helt pluggfri helg! Men nu är det bara att komma igen och börja plugga igen!

Det har iallafall varit en helt toppenbra helg! Har gjort mycket och har hunnit se mycket av Springfield och hur Manne bor. Tack så mycket för helgen älskling, var supermysigt! Jag älskar dig supermycket, och jag hoppas att du kommer och hälsar på mig snart! Men inte för snart, så jag inte blir van vid att vara med dig, hehe!

Hörs.

Springfield - Dag 3

Vi vaknade upp och det hade redan blivit söndag, tur att vi har ledigt imorgon så jag slapp åka hem idag!

Vi hade inte gjort några riktiga planer idag, men Manne behövde en bok i en kurs så vi fick bege oss ut mot Battlefield Mall igen! Idag bestämde vi oss dock på att testa på att gå till gallerian, eftersom vi inte trodde att det var så långt. Haha, där fick vi så vi teg! Efter en promenad i den otroliga hettan, och jag som gjorde misstaget att ta med mig en tjocktröja som jag fick släpa på, så kom vi äntligen fram till gallerian. En promenad som tagit cirka 1,5 timme! Oj vilken motion, och jag blev bränd på näsan! Ni förstår inte vilken underbar känsla det var när vi äntligen såg gallerian! Under de största delarna av promenaden så hade vi trottoar, men sista biten tog den slut, så vi fick gå på gräset bredvid den stora vägen, men det gick ju bra! Halvvägs till gallerian stannade vi och frågade några åt vilket håll gallerian låg, så vi inte var på fel väg. De ville sedan att vi skulle hoppa in i deras bil för att de skulle skjussa oss dit för att det var så långt, men nej nej! Så roligt ska vi inte ha det! Vi tackade nej och sa att detta var vår motion, sedan gick vi därifrån!



1. Konst i Springfield som jag kallar "Avbrutna pommes". 2. Manne med vår lååååånga promenadväg bakom sig. 3. Äntligen framme vid gallerian!


1. Battlefield Mall. 2. Manne har hittat sin bil! 3. Framme vid Target!


Vi gick sedan en sväng i gallerian, i den andra delen som vi inte hann med igår. Sedan frågade vi efter vägen till Target, det stora köpcentret (typ som Walmart eller som ett suuuuuuperstort Åhléns). Boken som Manne behövde skulle tydligen finnas där. Hon i informationen skrattade lite åt oss när vi sa att vi hade gått från MSU (att gå finns inte i amerikanarnas tankar) och när vi sa att vi skulle gå till Target, för hon sa att det var en bit att gå. Så farligt var det dock inte med facit i handen, vilket vi förstod! Tyvärr hade de inte Mannes bok, men jag köpte en klänning och en t-shirt med en björn på (MSUs maskot, som minne härifrån), samt tuschpennor. Manne hittade iallafall ett träningslinne (som han passade otroligt bra i).



1. Manne fick knappt plats. 2. Medan jag kunde stå där rätt bra! 3. Lilla jag utanför Target.


Vi gick då istället till Big K-mart, som inte var mycket att hänga i granen. Såg nästan ut som ÖB, fast finare såklart. Vi gick in och vände och begav oss mot Barnes & Noble istället, en bokaffär. Där var Mannes bok OCKSÅ slut, men den snälla personalen ringde till en annan bokhandel i närheten och bad de lägga undan boken där. Så det var bara att gå tillbaka mot Target igen för att köpa boken, för att sedan gå tillbaka till Battlefield Mall igen! Men nu fick han boken iallafall!

Tillbaka i Battlefield Mall åt vi lunch/middag. Teriyakikyckling och räkor med ris och sallad, mums! Sedan tittade vi runt lite till i gallerian innan vi hoppade på bussen tillbaka till Campus.

Efter en stund, när vi lämnat påsarna på Mannes rum, gick vi ner till volleybollplanerna. En kompis till Manne hade ringt och frågat om han ville spela volleyboll, tyvärr var det typ inget folk där så de spelade bara två stycken, jag var med ett tag innan det började göra för ont i armarna. Men Manne sa att jag var duktig :D



1. Big K-mart, inte mycket att hänga i granen! 2. Manne och Flo tränar volleyboll.


På kvällen spelade vi lite biljard (jag vann över Manne båda gångerna kan jag tillägga! Ledde stort andra gången! Kan även, till Mannes försvar, säga att han sköt ner den svarta åttan båda gångerna, inte duktigt utav honom, haha!) Sedan skulle vi gå och träna. Tyvärr var gymmet stängt så vi fick gå till "B-gymmet" i källaren i Mannes hus. Jag ställde mig lite på trappmaskinen tills vi skulle gå hem igen.

Vi gick till Dillon´s för att köpa lite frukt, och sedan köpte vi även en cheesecake på Burger King som vi delade på! På väg till Dillon´s följde två hundar efter oss, superjobbigt! Jag fick panik så Manne bar mig tills de hade gett upp, jag sprang över vägen för att de inte skulle följa efter. Manne är min hjälte! :D (pinsamt nog kan jag säga att det var små hundar, men när jag är i ett annat land och hundar börjar följa efter mig som jag inte vet om de har sjukdomar eller inte, då spelar det ingen roll hur stora eller små de är för att jag ska bli rädd!) Frågan är ju varför de följde efter oss, de hade halsband på sig, och vad ägarna tänkte med att låta de springa ute själva sådär!



1. Vi spelar biljard! 2. Söt Manne med god cheesecake!


Sedan gick vi iallafall hem igen där vi tog det lugnt innan vi gick och la oss.

Springfield - Dag 2

Idag var det lördag och en tur till Battlefield Mall stod på schemat. Det tråkiga med Springfield är kommunaltrafiken - den existerar knappt!

Men först var det dags för en tur på Campus igen, för att ta lite kort så att jag kan dokumentera! Vi hälsade på den stora björnen, och den lilla! Vi kollade på den gigantiska arenan och den tjusiga fontänen.



1. Manne med MSUs gigantiska basketarena i bakgrunden. 2. Mannes hus - han bor näst högst upp! 3. Campus - mot björnen!


1. Jag, Manne och Björnen!


1. Fint Campus! 2. Fontän i fjärran! 3. MSUs gigantiska footballarena!



1. Den tjusiga fontänen utanför biblioteket. 2. Jag vid fontänen.



1. Manne och den lilla björnen! 2. Jag och den lilla björnen!


Men det var sedan dags att bege oss mot gallerian. Vi satte oss för att vänta på bussen ett tag tills vi bestämde oss för att testa att gå dit. Efter en liten bit ångrade vi oss och bestämde oss för att sätta oss och vänta på bussen på en annan hållplats. Eftersom vi misstänkte att det skulle dröja innan bussen kom (då det precis hade åkt förbi en som vi missat) så gick vi till bensinmacken i närheten och köpte swedish fishes! Och jag kan säga, som ni säkert förstod, att de verkligen inte smakade som våra röda fiskar hemma! Men de var goda iallafall!

45 minuter senare kom bussen och vi hoppade glatt på, men jag tror aldrig att jag sett en buss med så många regelskyltar i förut, haha! Den bästa var "No shirt, no ride". De är roliga amerikanarna!

Vi kom sedan äntligen fram till Battlefield och vi strosade runt lite bland affärerna. Jag lämnade tillbaka två t-shirtar som var för små och köpte istället två nya roliga t-shirtar. Manne köpte två par shorts, och fick det ena paret helt gratis (de kostade egentligen 35 dollar styck, ca 260 kr) så det var ett himla bra kap för honom! Snygga var de också med bra kvalité! Och oj vad fin han var i dem! :D


1. Manne med Swedish Fishes på busshållplatsen. 2. Bussen, med alla dess regelskyltar! 3. Manne utanför Battlefield Mall.

Sedan var vi tvungna att åka hem igen för att sista bussen gick, trodde vi, hade vi fått reda på. Det var inte så men man vet aldrig med bussarna här!

På kvällen bestämde vi oss sedan för att ta en promenad ner till downtown för att få i oss en bit mat. På vägen dit stötte vi på ännu en fontän samt ett gäng stora granar (!!). Vi hittade även Springfield´s version av Hollywood´s Walk of Fame, vilket naturligtvis innebar att jag var tvungen att skoja till det lite och fota en av stjärnorna, som folk alltid gör i Hollywood!


1. Manne visar fontänen. 2. En av alla granar i Springfield! 3. Jag vid en stjärna på Springfield Walk Of Fame.


Väl i downtown hade vi lite problem med att hitta en restaurang. Vi var sugna på steak och vi hade blivit tipsade om en restaurang med väldigt bra steaks, som dock var dyr. Vi fick dit för att kolla läget men när vi såg att den billigaste maträtten låg på 30 dollar (ca 220 kr innan dricks och skatt) så vände vi och fortsatte leta efter en bra restaurang. Vi kom då till en väldigt fin del av downtown med en liten park med en fin fontän i, och precis bredvid där hittade vi en bra restaurang som hade steaks till ett bra pris. Vi satte oss på uteserveringen och njöt av utsikten över parken, den goda maten och varandras sällskap! Och gentleman som Manne är så bjöd han mig faktiskt på maten, tack älskling!


1. Springfield Downtown, rätt likt Joplin Downtown. 2. Parken med fontänen, och vår restaurang Riad i bakgrunden. 3. Rolig målning vid en brunn. "Don´t clog the frog" ("Täpp inte igen grodan").

När båda var mätta i magen började vi vår promenad tillbaka till Campus och Mannes lägenhet. Vi kollade lite på TV och slappade lite innan det var dags att sova! Detta var en väldigt händelserik och trevlig lördag, att upptäcka lite av Springfield!


Springfield - Dag 1

Äntligen fick jag komma till Springfield för att träffa älsklingen! Han och hans rumskompis hämta mig på busstationen och sedan åkte vi hem till deras lägenhet. De bor väldigt fint faktiskt, i ett höghus, på sjunde våningen! Middag blev det sedan i matsalen för 5,50 dollar, hehe!
Vi tog sedan en tur på Campus där Manne visade mig runt lite. Det är ett väldigt stort och fint Campus faktiskt! Lite avundsjuk är jag!

Men sedan var det dags att gå till baseballmatchen som vi hade köpt biljetter till. Väldigt spännande att se denna nationalsport! Det kändes verkligen som ett måste när man besöker USA - att gå på en baseballmatch! Det var inte det största och mest kända laget - vi kollade på Springfield Cardinals (hemma) mot Tulsa Drillers (borta). Men arenan var väldigt fin, trots att den var rätt liten. Vi satt även med de andra utbytesstudenterna vilket gjorde det lite roligare! Vi satt och pratade och skrattade, några förklarade även lite baseballregler för mig, jag som verkligen inte är bekant med baseballregler, haha!
1. Hammons Field - på väg till match! 2. Jag med mini-slagträ! 3. Jag med liten baseball-keps (och knasig min)!

1. Jag på Hammons Field. 2. Jag och Manne på Hammons Field! 3. Hammons Field!
1. Matchen är igång! 2. Maskoten Louie! 3. Jag och Louie!
1. Stor, uppblåst baseboll som kastades runt! 2. Manne med stor skumhand! 3. Springfield Cardinals har vunnit matchen!
Matchen var lååååång, och det hände inte mycket. Många missar och inte många drömträffar. Men när de var i 9/10 spelet så fick en spelare i Springfield Cardinals till en drömträff som flög över staket, och det blev en homerun vilket innebar att Springfield Cardinals vann matchen! Alla spelare sprang ut på planen för att fira! Sedan släcktes plötsligt hela arenan ner och det började skjutas raketer. Många raketer! Stora raketer! Vackra raketer! Det höll på i flera minuter, men det var Fredagsraketer (Friday fireworkshow)! När himlen blivit helt full av rök och lukten av krut började sprida sig över hela arenan tog raketerna slut och vi började röra oss hemåt.
Väl hemma gjorde vi faktiskt inte så mycket. Vi tog en sväng till Dillon´s för att köpa lite fredagsmyssnacks! Vi kollade sedan lite på TV och åt vårat snacks innan det var dags att sova! Det har varit en väldigt bra dag idag faktiskt, sett mycket och fått träffa älsklingen!

Springfield

Nu har jag kommit fram till Springfield och kommit hem till Mannes lägenhet. Än så länge är jag inte så avundsjuk på att Manne bor här och inte jag, förutom att han bor bättre än vad jag gör. Men jag har inte hunnit se så mycket än så vi får se senare hur jag känner, haha!

Men nu ska väl vi gå och äta eller något snart.. Någonting skavi göra iallafall istället för att sitta på rummet.

Labor Day helg!

På måndag är det Labor Day vilket innebär att vi är lediga! Jag vet egentligen inte riktigt varför det firas, det visste inte amerikanarna som jag frågade heller.. Men jag tror helt enkelt att det är en dag för att vila, att inte jobba! Labor är ju arbetskraft.

Detta innebär alltså att vi har en längre helg, och då ska jag passa på att hälsa på min älskling i Springfield för att se hur han har det! Om en liten stund hämtar en kompis upp mig som ska köra mig till busstationen. Sedan ska jag ta mig till Springfield via buss! 1 timme och 15 minuter senare hämtar Manne och hans rumskompis upp mig på stationen för att sedan åka till Campuset och Mannes lägenhet.

Ikväll ska vi gå på en baseballmatch mellan Springfield Cardinals och Tulsa... någonting. Det är inte professionell baseball, då menar jag i den högsta ligan alltså, och jag vet inte riktigt i vilken liga de spelar. Men vi hinner inte gå på en stor basballmatch eftersom säsongen slutar i början av oktober, så det här är bättre än ingenting! Jag tycker att det ska bli superroligt! Just idag har de nå "promotion-match" också vilket betyder att man får gå ner på planen för att ta kort med sina favoritspelare! Jag vet inte ens vilka som spelar i laget men självklart ska jag ner på planen och ta kort med någon utav dem! :D

Aja, dags att fixa det sista innan jag ska åka! Ska försöka uppdatera från Springfield med bilder och text i helgen, från Mannes dator! Annars kommer uppdatering på måndagkväll!

Om vi inte hörs innan dess,

Ha en trevlig kväll.

Och till alla som befinner sig i USA, and for all of you americans,

Have a nice and safe Labor weekend.

Min dag

Jag har varit duktig och tränat idag, i 45 min. 30 minuter på löpbandet och 15 minuter på skidmaskinen, sedan var jag tvungen att gå för att hinna äta middag. Men jag är nöjd! Glömde dock stretcha så jag har redan lite träningsvärk!

På kvällen har jag pluggat, tvättat, packat.. Ännu en kille började prata med mig i tvättstugan idag, dock (vågade) han inte bjuda ut mig vilket jag tycker var lika bra, haha!

Imorgon ska jag åka till älsklingen i Springfield! :D Vi ska kolla på baseball imorgon :D

Dags att sova!

Godnatt.

Kansas City

Bättre sent än aldrig, eller hur?! Men här kommer iallafall äntligen mina bilder från tripen till Kansas City! Eftersom att min kamera hade valt att sjukanmäla sig dagen till ära, så är bilderna tagna med min mobilkamera, vilket innebär att de inte är i lika bra kvalité, men ni ser ju iallafall vad de föreställer! Ska även få lite bilder från en kompis som tog lite kort på mig och så :) Men det blir senare!


1. Nästan framme i Kansas City! Höga hus! 2. En häftig byggnad, vet inte vad det var. 3. En till häftig byggnad - The Star! (Dessa bilder är tagna genom bilrutan)



1. En "restaurang" med rolig skylt. 2. På shoppinggatan som skulle likna Sevilla, Betsey Johnson, GALNA och DYRA klänningar! 3. The Cheesecake Factory med sin fontän.



1. Kansas City shoppinggata. 2. Kansas City shoppinggata - andra hållet. 3. The Cheesecake Factory!



1. Min smarriga cheesecake med färska jordgubbar! Mums! 2. World Market, dyrt och inget svenskt! 3. Middag på Jimmy John´s - otroooligt goda sandwiches!

Efter detta var det dags att åka hem till Joplin igen, och det tror jag att alla var glada över, vi var nämligen vääääldigt trötta efter att ha gått upp tidigt och sedan varit med om en lååång dag! Men det var roligt att åka på en roadtrip för att se en annan stad än Joplin för en gångs skull!

Dagens...

...lejon! Det var länge sen jag hade en "Dagens" nu kom jag på, och jag ber om ursäkt för det! Kanske borde döpa om det till "Veckans" eller kanske "Lite då och då" eller något, haha!

Men här kommer iallafall (ännu ett) lejon som jag hittat på Campus! Det står i en av byggnaderna, Webster Hall rättare sagt. Det är där jag har mina kommunikationsklasser - Introduction to Public Relations och Intercultural Communication.

Visst ser han maffig ut, trots att han är helt vit?! Och sedan står han på ett podium (eller någonting liknande) målade med skolans färger - grönt och guld!


I bleed green and gold (eller något liknande, en slogan för någonting på skolan). Jag tycker att lejonet var tjusigt iallafall!


Aaaah

Det jobbiga med att dela lägenhet med folk är när det är upptaget på toaletten. Tänk er följande scenario:

Jag har class och ca 30 minuter innan den är slut så känner jag att jag skuuuuulle behöva gå och pudra näsan. När classen väl är slut halvspringer jag hem för att lätta på trycket, men märker då till min stora förtvivlan att det är upptaget.

"Aja, det kan väl inte ta så lång tid", tänker jag och börjar vanka runt i rummet.

När jag sedan hör att duschen sätts igång, då är det inte roligt längre!

Aaaaaaaah.

Plugg

Nu har jag pluggat lite till men nu orkar jag verkligen inte mer! Så därför lägger jag ner för dagen, annars kommer jag inte lära mig något mer iallafall.. Bara läsa utan att komma ihåg någonting..

Istället ska jag gå och göra mig iordning, lägga mig i sängen och kolla på ett Las Vegas avsnitt och prata lite med min älskling innan John Blund kommer och strör sov-sand i mina ögon! Eller vad man nu säger...

Najti.

Mina kurser

Tänkte berätta, för de som är intresserade, om mina kurser som jag läser här. Har ju hittills mest skrivit namnen på dem!

På måndagar börjar jag med Organizational Behavior kl 09.00-09.50. Läraren är väldigt flummig och halvt tokig. Hon har varit med i U.S Army, dock vet jag inte vad hon gjorde där. Hon säger att vi ska ha väldigt många redovisningar så efter den kursen kommer vi inte ha några problem med att prata inför folk. Ska bli intressant att se om det stämmer, haha! Men iallafall, vi har precis nästan börjat gå igenom kapitlena, i början gjorde vi lite övningar och sånt mest. Men jag tycker att det är intressant att lära sig hur folk fungerar och beter sig i organisationer och grupper, så jag hoppas mycket på den här kursen. Den har startat lite segt dock men läraren är duktig på att prata! Självklart drar hon in mig och Sverige lite då och då, amerikanare tycker att det är otroligt kul att möta folk som INTE kommer från USA, och det tycker jag är roligt! :D

Jag har sedan en timmes rast innan dagen fortsätter med Introduction to Public Relations kl 11.00-11.50. Här har jag lite blandade känslor om läraren. Hon är väldigt trevlig och så och ibland är hon rolig, hon ler mycket iallafall. Men egentligen tror jag hon är rätt "torr" och sträng när det gäller arbeten och så vidare. Hon drar av poäng omman har grammatiska fel, vilket jag är väldigt orolig över eftersom jag inte kan engelska till 110%, men jag tror att det ska gå bra och hoppas att hon iallafall har liiiiiite förståelse. Jag ska iallafall få låna en bok av henne som handlar om hur man skriver texter inom PR, så att jag kan skriva uppgifterna rätt men att jag slipper köpa den för 4 månader, vilket jag tycker är väldigt snällt! Men det är rätt intressant hur viktigt det är med bra PR inom organisationer. Kursen är än så länge rätt tråkig dock, men jag hoppas det blir roligare längre fram.

Har sedan en timmes rast igen, vilket brukar vara min lunchrast, innan jag har min sista class för dagen: Consumer Behavior kl 13.00-14.15. Och den här kursen hade jag störst förväntningar på! Än så länge har den varit rätt intressant faktiskt! Jag märker verkligen, nu när jag tar både marknadsförings- och kommunikationskurser, att marknadsföring är det jag brinner för. Det är så himla intressant! Och i Consumer Behavior har vi en väldigt bra lärare! Hon är rolig, pratar med oss på ett lätt och roligt sätt, som att vi är ungdomliga vuxna, och det gillar jag! Hon tar upp bra exempel och det är intressanta diskussioner! Jag tänker också börja prata, sen när jag blir lite mer bekväm i min engelska, haha! I den här kursen har vi quizzes varje fredag, har hittills bara hunnit göra ett quiz och det var rätt svårt så jag hoppas att det blir bättre! Vi ska även ha övningar som man ska göra på egen hand och sedan lämna in resultatet, typ gå på besök i gallerian för att undersöka vissa saker och lite annat, det ska bli väldigt intressant och roligt! Mycket intressant kurs iallafall!

Sedan slutar jag för dagen!

På tisdagar börjar jag med International Business kl 09.30-10.45, och den här kursen gillar jag verkligen! Även i denna kurs har vi quizzes varje vecka, men de här är mycket enklare så det tycker jag om, haha! Läraren i den här kursen är jättebra! Han pratar med inlevelse vilket gör det väldigt roligt! Han är väldigt glad och drar skämt lite då och då vilket jag också tycker är bra! Han drar även in mig och de andra utbytesstudenterna väldigt ofta, han tycker nog också om skillnader mellan olika länder här i världen och det faktum att det faktiskt är utlänningar i USA, på hans lektioner. Här handlar det helt enkelt om internationella affärer/företag, och det tycker jag också är intressant. Det kändes som en självklarhet under min resa hit, att läsa någonting med internationell touch, för att få veta hur det är i USA jämfört med andra länder, väldigt intressant!

Har sedan ledigt fram till kl 13.00 då jag har Intercultural Communication till kl 14.15. Dessa lektioner är farligt tråkiga! Man håller allvarligt nästan på att somna! Läraren använder overheadbilder FULLA med text som hon inte delar med sig av så man måste skriva som en galning för att få med allt. Ser ut som att jag håller på att skriva en uppsats i mitt anteckningsblock. Läraren börjar mjukna upp lite men hon är rätt torr och otroligt hård med relger! Hon drar av poäng om hon ser en mobiltelefon! Jag tycker att det är väldigt intressant med kommunikation mellan olika länder och kulturer, synd bara att läraren är så dålig. Men det är intressant till och från så jag tror det kommer lösa sig!

Onsdagen och fredagen ser likadan ut som måndagen, förutom att jag inte har någon Consumer Behavior de dagarna. Torsdagen ser likadan ut som tisdagen.

Så det är mina veckodagar här i Joplin! Hoppas att jag inte tråkade ut er alltför mycket!

NU måste jag nog plugga iallafall! Hehe...

Solen kikar fram!

Vid lunchtid slutade det regna och solen började titta fram. Det slutade med klarblå himmel, utan moln, och värme! Det tycker jag är bra och jag tycker att det ska hålla i sig hela helgen!

Jag läste ett kapitel i Consumer Behavior och sedan gick jag faktiskt och tränade! Blev inte så mycket träning eftersom jag höll på att svimma, nästan, hehe. Men jag får börja smått och sedan öka med tiden, tror det kommer bli bra. Vet vad jag gjorde fel idag så imorgon går det nog bättre! Jag tog ut mig för mycket för tidigt och det var ju inte så smart! Gymmet var iallafall superfräscht! Och det hade stora glasfönster så att man såg ut till gräsplanerna där de har fotbollsträning och footballträning som man kunde kolla på medan man sprang för att slippa tänka på hur jobbigt det är att springa! Det var även nya och fräscha maskiner med pekskärm och man kunde sätta in sina egna hörlurar eller sin egen ipod för att lyssna på musik eller till och med titta på TV! Så imorgon är det jag som tar med mig mina hörlurar!

Efter träningen gick jag hem för att duscha innan det var dags för middag, och nu sitter jag här! Och ska väl plugga lite till, eller måste rättare sagt, eftersom jag inte kommer kunna plugga någonting i helgen! 1,5 dag kvar nu tills jag får träffa älsklingen igen :D Ska bli kul att se hur han har det :)

Men nu, dags att sätta igång innan det är dags att sova!

Regn

Som vädergudarna hade förutspått så skulle det vara slut på soldagar från och med idag och minst en vecka framåt. Well, det börjar ju som de sagt iallafall! Vaknade av att det blev ljust i sovrummet av blixten och att det regnade! När jag skulle gå till min första class för dagen så var det minst en cm vatten på marken hela vägen till skolan, tur att man har gympadojor och inte bara flip-flops, synd att man inte hade gummistövlar. Kanske skulle investera i ett par billiga från Walmart?

När det är sånt här dåligt väder, efter att ha varit väldigt bra väder ett bra tag nu, så blir man väldigt trött och vill egentligen bara ligga kvar i sängen och sova lite till. Detta var även fallet idag, synd bara att det inte gick att genomföra! Var bara att masa sig upp ur sängen och traska ut i regnet! Det första läraren på min första kurs för dagen säger är: "Idag är det en sådan dag då man bara vill ligga kvar i sängen och sova, ingen vill vara här!" Helt rätt tycker jag! Men har man skola så har man, och då är det bara att gå dit!

Idag öppnade faktiskt gymmet - kors i taket! Så dit ska jag bege mig idag! Måste bara smälta lunchen ordentligt först så jag inte får håll och grejer! Men sedan hörre ni - sedan ska det tränas! Oj oj oj! Jag ska faktiskt bli riktigt duktig och tror faktiskt att det kommer gå den här gången. Jag har betalat (eller ska betala) sinnessjukt mycket pengar för det där gymmet (150 dollar rättare sagt, och det är inte frivilligt, det MÅSTE alla studenter här göra, vare sig de ska träna där eller inte...) så nu ska jag banne mig gå dit! Men motivationen höjdes faktiskt när jag köpte mina fina träningsskor, svarta och rosa är dem, med synlga stötdämpare, haha! Har sedan en pojkvän ca 1 timme härifrån som pushar på mig!

Och nu ska ni få höra på något väldigt organiserat - jag ska till och med göra ett träningsschema !! Skriva upp vad jag har gjort varje dag för att än en gång öka motivationen för att se hur duktig jag har varit! :D

Men nu är det mycket snack och liten verkstad, dags att smälta lunchen samtidigt som jag pluggar och sedan är det gymmet som gäller!

Hej och hå.

Sista soldagen!

Japp, imorgon och fram tills minst måndag ska det regna och åska. Inte kul! Speciellt inte när jag ska till Springfield i helgen! Jag kommer ju inte kunna se Springfield på ett rättvist sätt och ta bilder med Manne och så. Men trots regn tror jag att det kommer bli en toppenhelg :)

Idag har jag haft två classes - International Business och Intercultural Communication. Och idag har jag av någon anledning varit väldigt trött så jag höll faktiskt nästan på att somna på den sista classen. Men duktig som jag är så gjorde jag naturligtvis inte det!

Efter skolan åkte jag till Northpark shoppingmall. Anledningen var att lämna tillbaka 2 par shorts som jag inte var riktigt nöjd med, klirr i kassan! Men istället köpte jag naturligtvis lite grejer, men när jag dragit bort pengarna jag får tillbaka för shortsen så var det inte så farligt! Shoppar ju faktiskt inte varje dag här, det är ju lite jobbigt att ta sig till gallerian men idag hade jag tur och fick skjuss! Köpte iallafall 3 t-shirtar (varav två jag ska lämna tillbaka för att de var för små. Varför provade jag de inte i butiken, tänker ni då. För att de inte hade något provrum, konstigt nog!! Men jag ska lämna tillbaka de på fredag eller i helgen så det löser sig, då får jag 25 dollar tillbaka och det gillar jag :D). Köpte sedan en välbehövlig tjocktröja som passar till lite mer kläder än den jag köpte förra gången (grönspräcklig typ, typ som att nån skvätt målarfärg på den), nu köpte jag en svart/vit rutig, mysig en! Köpte sedan en till t-shirt med en trasig spargris med plåster på, får mig att tänka på den där TV-reklamen med tjejen som hämtar upp trasiga spargrisar, plåstrar ihop dem och ställer ut de på gräsmattan! Det är reklam för någon bank eller liknande tror jag... Köpte även ett väldigt fint armband i rosa/svart/silver, najs!

Fick faktiskt sedan skjuss hem av en väldigt snäll kompis som sa att jag skulle höra av mig till henne när jag ville hem så skulle hon hämta mig. De är väl för snälla i det här landet, trots att hon är från Guatemala, hehe! Väldigt trevlig och snäll tjej! Hon ska faktiskt skjuss och hämta mig till/från busstationen när jag ska till/från Springfield, också väldigt snällt eftersom jag annars troligtvis hade behövt ta taxi eller gå en bit.

När jag var hemma passade jag på att gå och äta middag, och vet ni vad som hände!? Det var några killar som började tjafsa lite inne i matsalen och sedan började de slåss utanför matsalen! Jag hann aldrig se själva slagsmålet, men jag vet att den ena slog den andra iallafall för han gick därifrån blödandes i ansiktet och torkade sig med en handduk. Sedan var det blod på trappan också. Men snabbt gick det! Killar alltså! Det roligaste var att Campuspolisen kom typ 10 minuter efter att slagsmålet slutat, de hade ju hunnit döda varandra innan polisen kom dit! Känns inte tryggt, haha! Men under mina dryga 2 veckor som jag varit här nu så är det här det mest dramatiska som hänt här, och det är jag glad över! Sedan har jag faktiskt inte gjort något mer idag för att få lov att vara slö! Har som sagt varit väldigt trött idag!

Det nya gymmet skulle öppnat igår, eller egentligen förra måndagen men det blev uppskjutet till igår. Men då sköt de upp det igen till idag, och när jag skulle kolla om det var öppet idag för att jag hade tänkt träna (och använda mina nya skor) så har de skjutit upp det till imorgon! Ååååh! Tvivlar på att det öppnar imorgon men jag hoppas på det bästa!

Orkar inte lägga över bilderna från mobilen idag heller, och idag har jag inte tagit några foton så. Håll tillgodo!

Nu ska jag snart sova! Min roommate snarkar....

God natt.

Måndag.

Idag hände verkligen ingenting roligt! Hade mina tre classes som vanligt, sedan pluggade jag och gjorde ett quiz. På kvällen åkte vi till Walmart för att handla och jag kom därifrån med massa vatten (typ 12 flaskor för 2,50 dollar = ca 19 kr), nudlar (inte bra jag vet men köpte inte så många och de ska räcka under 4 månader, köpte bara 5 st), body lotion (till mina torra händer), nagellacksborttagning, frukt, träningsskor (de är så snygga så man nästan svimmar, vill ha på mig dom hela tiden, fast det kan jag ju inte såklart), nagelfil (så att naglarna glänser), tops och en tidning. Tror att det var allt, annars har jag bara missat någonting väldigt ointressant eller så, hehe! Sedan åkte vi hem igen och jag gjorde faktiskt inte mycket, jo jag pluggade lite!

RSS 2.0