Skyltsöndag i Växjö!

Idag skulle Manne jobba så jag passade på att åka med honom in till stan - med buss! Usch :P

Det visade sig att det var skyltsöndag i Växjö City idag. Visste inte riktigt vad det betydde men som jag förstod det så är det bara så att affärerna har öppet längre, det är stånd på gatorna som säljer allt från godis och glögg till strumpor och sång (haha jaa det var en trälåda där man kunde betala för att höra en sång, då stack några personer upp huvudena genom några hål och sjöng det, haha. Småland alltså :P)

 
Några av skyltsöndagens stånd.


Meningen med mitt besök i staden var att köpa julklappar och någon outfit till jul, tråkigt nog så hittade jag ingenting!! Men de hade gjort väldigt fint i Linnégallerian :)




Sedan när jag gick runt på stan kom det fram två tjejer till mig som sa att de höll på att göra ett projekt på engelska där de filmade folk som beskrev Växjö med ett ord.

Den ena tjejen: Describe Växjö with one word!
Jag: Rainy!


Jaja, sen skulle jag iallafall äntligen åka hem efter en misslyckad dag på stan och med värkande fötter. Till min stoooora glädje hade jag precis missat bussen med 8 min och nästa går inte förrän om 52 min !! Kuuuul att vandra runt utan att ha något att göra. Jag bestämde mig för att gå till en inredningsbutik som jag gillar.. Men när jag kommer upp där har hela affären försvunnit och det har blivit en konstutställning, weey.....

Nu är iallafall skridskobanan klar i stan, mitt på parkeringen. Trevligt! Dit måste jag gå innan jag åker upp till Sthlm :)


Aja, skönt att vara hemma nu iallafall! Nu ska jag kolla på Ensam hemma :D Superbra film :D

Julbak!

Japp, här kommer bilderna som jag lovade!

Det började med att vi gick till ICA för att köpa de sista ingredienserna till bakningen. Då passade vi även på att äta på Subway. Sjukt god tonfisk-sub! Sedan gick vi bort till Willys, i småregnet (usch), för att jag ville köpa några till pepparkaksformar :)

Sedan kom vi hem och började med lussebullarna. Allting gick bra tills jag tog ut dem. Eftersom de lyckades bli så stora så trodde jag att de skulle vara inne lite längre, eftersom de inte såg klara ut. Men då blev de superbrända på undersidan. Men man kan ta bort det så kan man äta de sen. Så det löste sig iallafall :) Manne gjorde jättegulliga lussebullar, bland annat en som vi kom att kalla bajskorven, bara för att den såg ut som en hundbajs HAHA, trots att det inte var meningen från början :P

      
Manne med lussebullar - Bullar innan ugnen - Bullar i ugnen - Bullar klara! (jag vet att det är inte är samma plåt med bullar på den andra bilden som den fjärde, men det var meningen att de skulle vara olika :))



I jäsningspauserna var det dags att fortsätta med pepparkakor! :D Jag ville egentligen ha glasyr/kristyr på dem men eftersom jag kom på det nu har jag varken florsocker eller ättika hemma så det struntade vi i :) Det var superroligt att baka pepparkakor för titt som tätt blev de superfula och ihoptryckta när vi försökte få upp de på plåten, haha! Manne skulle göra ett hjärta som till slut såg ut som en rumpa eller något, haha! Men de blev perfekta iallafall, och det är ju alltid något :) Nästa gång ska jag dekorera de med glasyr/kristyr så att de blir jättefina :D

     
Manne kavlar - På plåt innan ugn - Pepparkakorna i ugnen - Färdiga pepparkakor (på bilden ser ni apa, krokodil, hjärta och upp till höger ser ni Mannes hjärta som blev en rumpa, haha!)



Sist men inte minst var det dags att göra julkola! Allting gick bra tills vi skulle smaka på den och försöka skära upp den. Den var stenhård!! ("Kan man heta Sten Hård?", visst mamma? Haha! :D) Och vi förstod ingenting, vi har gjort precis som det står att man ska göra men varför blir den hård? Aja, inte mkt att göra åt. Den gick att äta om man ser de som karameller som man får suga på, haha!


Japp det ser ju bra ut iallafall, men den var hård, så akta tänderna! Haha!

Som sagt så var det superkul och mysigt att baka ihop med älsklingen, trots att jag gjorde det mesta (fyy Manne!) Men jag hoppas att resultatet blir bättre nästa gång, när nu det blir! Men det är ju inte alltid resultatet som räknas utan vägen dit, och vägen dit var väldigt trevlig :) Vi lyssnade även på julmusik under bakningen som jag fixat helt själv :D Det gjorde det hela lite mer juligare :)


I pauserna gav han upp och då var det här jag hittade honom :P

Jag har även varit så pass duktig att jag har diskat allting direkt efter jag använt det så det står ingen bak-disk och väntar på mig! Det är så himla fint i min lägenhet nu så man blir helt lycklig när man kommer hem! :D

Köpte även en ny kruka idag till min julstjärna, den passade bättre :)


Fint och mysigt :)

Nej det var allt, ville bara lägga upp bilderna innan jag gick och la mig, vilket jag ska göra nu för jag är så trött så jag håller på att ramla av datastolen, haha!

Gonatt - lussekatt! (oj oj oj vad fyndig jag är :D)


Julpyntning!

Japp, jag julpyntade ju igår som sagt var! Men till min stora förvåning hade jag inget mer julpynt i källaren. Kanske lika bra så att det inte blir för mycket julpynt, hehe. Men jag har inte riktigt fått någon riktig julkänsla än, men den behöver ju inte komma än, det är ju fortfarande november. Dock kommer den nog krypa fram lite mer ikväll när jag och Manne bakar och lyssnar på julmusik :D Bilder kommer senare ikväll på det :)

Ville iallafall visa lite hur min lägenhet ser ut så här i juletider. Som sagt har jag inte supermycket julpynt, men det ska inte vara för mycket :)

     
Granen med paket - Sovrumsfönstret - Vardagsrumsfönster - Vardagsrumsfönster

     
Nalle Puh i soffan  -  Änglar i bambuväxterna  -  Soffbordet  -  Köksfönstret


Och sist men inte minst, min favorit som jag satt och pysslade med nyss:


Min spargris med en tomteluva som jag gjort! :D


Nu ska jag ta och diska lite innan Manne kommer hit och vi ska baka :)
Men som sagt, det kommer upp bilder på våra bak-mästerverk senare ikväll ! :D

Julstädning!

Idag var det tenta som gällde så i gryningen släpade vi oss upp, ofrivilligt, för att skriva den. Det kan ha gått hur som helst. Dålig tenta där man inte hade någon aning om vad de egentligen ville att man skulle skriva. Och jag var inte ensam om denna åsikt, så det är inte bara jag som är korkad, haha!

Sedan gick jag hem för att vila och äta lite.. Dagen gick och på eftermiddagen väntade ett projektmöte med gruppen! Nu är snart paper 1 klart, skööööönt!

Kvällen har sedan bestått i julstädning! Så nu har jag dammsugit, skurat golven, dammat, torkat med spray och plockat undan en massa. Jag har även hunnit julpynta lite, men eftersom resten av julsakerna ligger nere i källaren och jag inte vågar gå dit utan Manne så får det vänta tills imorgon, hehe!

Jag känner mig faktiskt väldigt duktig, medan typ hela min klass har varit ute och festat ikväll och haft så kallad tentafest så har jag varit hemma och gjort fint! Låter lite tragiskt men nyttigare iallafall :D Festa kan jag göra någon annan gång :P

Imorgon ska jag och Manne julbaka! :D Det ska bli supermysigt! Lussebullar, pepparkakor och julkola ska det bli! Mums mums! Imorgon kommer det även att komma upp bilder på min nystädade och julpyntade lägenhet! Och Mannes och mina bakmästerverk så klart! :D Nu ska jag bara fixa iordning lite till innan jag ger upp för idag. Sedan ska jag unna mig att titta på Mission Impossible 2 som jag har längtat efter halva dagen, hehe!

Grodan

Japp, idag sålde jag bilen. Blandade känslor måste jag säga. Skönt att sälja bilen just för att jag slipper alla kostnader, väntade som oväntade. Jobbigt för att jag har vant mig vid att ha bil, men mest för att det var just den bilen. Den hade blivit så personifierad lixom. Den var som en familjemedlem, Grodan :) Så speciell i sin speciella gröna färg. Den har alltid varit snäll mot mig också, inte haft så mycket problem med den för att vara en 10 år gammal bil. Men det jobbigaste var att se den åka därifrån. Tror dock inte riktigt att jag har fattat att det inte är min bil längre. Det lär väl slå mig sen när jag ska storhandla nästa gång. Hjälp alltså :P

Men du får ett bra hem nu Grodan :) Ha det bra!


Grodan, du kommer alltid att vara min absoluta favoritbil! Tack för de här 2 åren (nästan)!

Det har inte hänt så mycket mer idag. Pluggat. Imorgon är det tenta, ja herregud. Motivationen är ju inte på topp, inte för någon just nu! Vi får se hur det går imorgon, men jag tror att det går vägen faktiskt! Det är ju bara en U / G dugga, och det är inte alltför stora problem!

Nu plugga liiiiiite till innan jag ska sova så jag inte är för trött imorgon ! Men imorgon ska jag iallafall äta frukost innan jag går, det gjorde jag inte innan förra tentan. Ingen bra idé :P hehe

PÅ LÖRDAG ÄR DET DAGS FÖR JULPYNT OCH JULBAK - WIIIIIHOOOOO! :D

Hej hopp!

Dagen har bestått av plugg. Inte hela dagen dock. Man får ju inte in hur mycket som helst per dag!

Jag och Anna satt och sålde biljetter till Kosta Boda resan idag också, sålde bara två men det tror jag kan ha berott på att vi inte fick våra affischer förrän en halvtimme innan vi skulle sluta sälja, så folk förstod ju inte varför vi satt där. Pinsamt. Måste förbättras. Inte mitt fel dock, som tur var :)

Har typ kommit på lite julklappar till släkten idag, som jag tror på. De här kommer jag nog inte dissa faktiskt :) Så det känns bra.

Sist men inte minst vill jag bara säga, klicka på den här bilden om ni törs ;)



1 års dag :)

Dagen började med Mf-projekts möte och fortsatte med plugg.


Så här kan man se ut i detta kalla vinterväder när man är på väg till skolan, hehe. Jag gillar verkligen min mössa! :D

Men det viktigaste för dagen:

Idag har jag och Manne varit tillsammans i ett år. Herregud vad tiden har flugit förbi!

Vi gick iallafall och åt på Båtsmannen. MUMS ! :D


Här sitter Manne på Båtsmannen vid vårt bord, vi har precis kommit hit och tittar på menyn! Ett rött A4 med guldtext - väldigt julaktigt :) Lite dålig kvalité på bilden men har man mobilkamera så har man :P

Jag åt örtcremefyllda fläskfiléknyten med färsk klyftpotatis och Manne åt småländsk entrecote med färsk klyftpotatis. Till detta drack vi mineralvatten med citronsmak.

  
Min mat - mums! Och Mannes mat - mums! Han fick en kräfta till sin mat, lite skojigt! :D Men visst har de lagt upp det fint, och dekorerat tallriken med en strimla sås, hehe :)


Till efterrätt blev det någon chokladfondart (eller vad det hette :P) som var en blandning mellan brownies och kladdkaka. Detta med grädde, nougat och frukt. YUMMIE!! Till detta drack vi kaffe och te.


Och här är efterrätten. Superfint! Det var nästan så att vi inte ville äta utav den för att det var så fint upplagt. Och gott var det som sagt också! :D Grädde till vänster och nån nougatmousse på browniesen/kladdkakan :) Och en blomma gjord av choklad och sedan sås i i smak av mango/apelsin/citron, kiwi och jordgubb. Supersött!

Det var så vi fick rulla därifrån, så mätta var vi! Och trots att det är lite dyrare än vad vi brukar äta så var det lugnt värt det! :D Allt var supergott och det var även väldigt fint upplag, vilket gör det hela ännu mer exklusivt och speciellt :)

Det var iallafall supermysigt på den fina restaurangen :)

Sedan gick vi till Hemmakväll och köpte lite gott inför kvällen, så nu ska vi kolla på en film och fortsätta umgås. Manne skulle bara hem och hämta sitt godis så jag passade på att skvallra för er läsare vad vi gjort idag :)

Vill avsluta med att säga tack för maten till Mamma och Håkan som bidrog, mycket vänligt! :D
Och sedan att jag älskar min Manne sååååå mycket :D

Mätt i magen!

Sitter här med en snart uppäten fruktsallad framför mig. Men magen börja säga till att det är fullt där snart, hehe!
Gott var det iallafall, men sen slog det mig om hur mkt frukt man egentligen äter i en fruktsallad - MASSOR! Haha.
Det var dock en riktigt tungkliande kiwi jag fick tag på!



Idag har jag inte gjort så mycket. Var inne i stan på förmiddagen för att lämna in en jobbansökan - mer om det kommer senare när jag vet mer! :)

Sedan pluggade jag lite med gruppen. Arbetet känns mycket bättre nu faktiskt och jag tror att det kommer gå jättebra :D

Jag köpte en mössa idag också förresten! Ville ju egentligen ha öronmuffar men det finns ju ingenstans så jag tyckte att den här var bättre då istället! Supersöt :D



Och klaga inte på smilet jag fått till, det var faktiskt meningen att göra ett annorlunda leende!! :)

Förresten så känns det inte lika kul att blogga längre.. Jag vet ju inte vilka ni är som läser min blogg! Så skriv ett hej eller nåt som kommentar så jag får upp motivationen igen när jag vet vilka ni är som kikar in här :)

Nu ska jag plugga lite innan det är dags att sova! :)

Vinter.

När man byter till vinterdäck så vet man att det är vinter! Tack älskling för att du hjälpte mig, hade inte klarat det annars, hehe!

Sedan har dagen inte bestått av så mycket faktiskt. Ska plugga nu och sen ska jag tvätta.. Kuuuuul söndag!

Hur har ni haft det i helgen?

Reklamfilmer - igen!

Haha X-box 360 har en superrolig och gullig reklam nu, på TV i Sverige tror jag dock att det är PS3 det är reklam för.
Det är iallafall en mun som går runt och sjunger på Take On Me! Haha, superroligt ju! Ni hittar reklamfilmen här!

Och vet ni va, LYCKA ! Jag hittade reklamen med duvan som jag skrev om för nåt inlägg sen! Dock är det inte riktigt en Tele2 reklam men det är en Comviq Kontant reklam, och Comviq Tele2 är ju samma sak så :)

Här är den iallafall! :D:D



Här och här och hittarna ni några till reklamer med den otroooooligt härliga duvan! Haha, jag är sååå lycklig just nu! :P

Nu ska jag titta på Bring It On! :D



Promenad!

Dagen har varit väldigt trevlig faktiskt, trots den otroligt tråkiga och onödiga föreläsningen. Dock visade det sig att den bara skulle vara i 1,5 timme, istället för 4 timmar. Wihoo!

Efter föreläsningen gick jag och co till Tufvan för att fika, mycket trevliga samtal! Vissa mer intressanta än andra kanske, hehe!
Vill även passa på att säga att jag nu har avklarat Nationalekonomin galant (dvs VG i betyg ;))

Sedan var det dags att träffa Whitney och hennes två kompisar, tre utbytesstudenter från USA! Väldigt härliga tjejer som jag satt och pratade med i 1,5 timme. Mest om USA och Sverige så klart men mycket annat intressant! Nu längtar jag ännu mer tills jag ska åka till USA och jag tror att det kommer bli TOPPEN ! :D

Sedan gick jag hem för att slappa lite, äta lite mat och bli proppmätt!!

På kvällen gick jag och Manne på en långpromenad in till stan och tillbaka! Mycket trevligt, men kallt!! Trots att jag klätt på mig min michelingubbe-jacka, vantar och min mysiga sjal. Dock glömde jag så klart mössa så jag fick låna Mannes en stund (tack älskling :)) innan jag kom på att jag hade luva på min jacka, haha! Smart Emma! :P
På vägen hem började det snöa lite lätt, vilket var väldigt mysigt! :)

Så nu sitter vi här hemma och tinar upp lite och ska dricka te innan det är dags att gå och sova.

Dags för en sovmorgon imorgon innan jag ska in till stan och prata med min chef, hehe!

Gonatt!

Haha!

Just nu är den bästa reklamen Tele2 Comviqs reklam med duvan som går omkring och blir så faschinerad av underlaget han går på. Hahaha ! Det var verkligen en sån reklam som man ville veta vad det var reklam för och hur det skulle sluta lixom, haha. Humor på hög nivå ! :D De fortsätter att göra bra reklamfilm efter bra reklamfilm! Först var det Big Bill och Small Bill, sen var det hunden som beatboxade, sedan kom killen på toa som ringer det "förbjudna" telefonnumret, sedan kom fåret Born to be cheap både den första o de efterföljande när han sjunger, och nu kommer duvan! :D Toppen!


Här är dom i ordning. Tyvärr hittade jag inte reklamen med duvan, den kanske är så ny så den inte kommit upp på youtube än. Men den är rolig :D

Idag hade jag mitt livs värsta seminarium. En lärare som anklagar eleverna för att inte kunna formulera frågor, när hon är den enda i hela klassrummet som inte förstår vad vi vill få reda på! En diskussion på ca 40 min krävdes det för att få fram ett svar som i vanliga fall, för normala lärare, hade tagit 30 sek. Ja herregud alltså.. Och imorgon ska man genomlida en 4 timmar lång (!!) föreläsning med henne!! Och hittills har man bara suttit i typ 1 timme, ja jag säger då det alltså.. Hur ska detta gå?! Imorgon tror jag dock att det kan vara en viktigt föreläsning så man får stå ut.

Idag fick jag pappas tidning i brevlådan! Thailand Magasinet heter den och det är MIN pappa som ger ut den ! :D Den var suuuuuuuperfin! Jag tycker att ALLA borde gå ut och köpa den! Inte bara för att den är fin såklart, utan för att det står en massa om allt som har med Thailand att göra i den! Mycket intressant och det får en verkligen att drömma sig bort till varmare platser i Thailand, än vad det är i Sverige just nu!

Idag har jag även layoutat väldigt mycket! Men det har även gjort att jag hållit flera deadlines och blivit av med en liten del av min stora arbetsbörda just nu (om det nu heter så, hehe). Några saker jag kan stryka från min "att göra-lista", wihoo!
Nöjd blev jag också! :D Det är en väldigt härlig känsla, att sitta och knåpa med layout, fastna, klura och fnurla, testa sig fram lite och sedan komma fram till ett resultat som man är nöjd med och stolt över! :D Och det mesta jag gör kommer ju upp i skolan också, så att alla kan se det. Trots att det inte är alltför många som vet att det är jag som har gjort dem, förutom mina kompisar dåra ;)

Nej, dags att softa lite innan det är dags att gå och sova! Imorgon är en tuff dag!

Ljus = lycka!

Idag var det möte med gruppen klockan 10 innan föreläsningen kl 13-15. Det var den första föreläsningen på den här kursen som faktiskt var intressant!

Efter föreläsningen hade jag lovat Manne att skjussa honom in till stan för att han skulle jobba. Jag passade på att plugga lite innan jag tog mig en liten sväng på stan.

Jag köpte en rolig klocka, riktigt bling-bling! Haha ;) Sedan köpte jag ett praktiskt block och en liten julklapp :)

  
Min klocka, som bara är på skoj, jag tyckte den var rolig :) Och min otroligt mysiga sjal som jag köpte för några dagar sen :D

När jag kom ut från fiket där jag suttit och pluggat så hade mörkret fallit över Växjö, och till min stora förvåning hade de äntligen satt upp de mysiga julljusen över gågatan i stan! LYCKA ! :D Det är så himla mysigt! Jag såg även ett nytt ljus för året, blåa slngor som hängde i skyn! Fiiiint!


  
Så himla fint! Ljus i mörkret = Lycka !

När jag kikade in en snabbis på Lagerhaus lyckades jag hitta dessa roliga disktrasor, dock köpte jag dom inte vilket jag tror att Manne kanske uppskattar ;)


Haha men visst var de lite söta?

Till sist vill jag bara passa på att ändå visa klänningen som Mickan skickade till mig, jag tog bild när jag hade provat den! Man kan se att den är lite stor nästan !



Det var nog allt! Kvällen har inte bestått av så mkt. Mest lite debattprogram, främst Kvällsöppet på TV4 som handlade om manlig fåfänga. Ja herregud säger jag bara! Och Blondinbella var där också. Jag tycker att hon är en superduktig tjej och hon har säkert massor av bra åsikter, men hon pratar väldigt roligt vilket sabbar det lite..

Slutligen vill jag än en gång, som vanligt, be om ursäkt för att bilderna är på sniskan. Kalla mig dum, men jag lyckas verkligen inte få dom rätt! jaja

Tjabba tjena hallå!

Igår kom klänningen på posten som Mickan köpte åt mig. Tyvärr var den för stor så jag fick åka in till stan för att lämna tillbaka den. Trist men lika bra. Var inte meningen att jag skulle ha den klänningen då :) Får hitta nån annan, lite billigare :)

Idag har jag varit på världens sämsta föreläsning. Den var så dålig så de flesta gick i första pausen. Man lär sig lixom inget på hennes föreläsningar, man lär sig bättre på att läsa i boken själv. Kontstigt nog.......

Idag har jag två möten till ca 19.30, sedan är det dags att gå hem för att äta mat, ta det lite lugnt o sen plugga, plugga, plugga..

Hoppas mötena går bra..

Förresten, är det inte sjukt jobbigt med folk som ska lägga irriterande kommentarer hela tiden? YEEEEEES !!

Great!

Nu har jag lämnat in ansökan om utbytesstudier.. Eller ja, det var ju ett gäng timmar sen men ändå! Nu får vi hoppas på det bästa! Men jag tror det blir bra!

Idag har jag städat badrummet och köket grundligt. Jag har även rensat i min garderob och slängt det som jag inte vill ha, lagt ner saker i källaren som jag kanske ska ge bort eller liknande och lagt sånt jag inte använder just nu (på vintern exempelvis) i en sänglåda som jag har köpt! :D Mer har jag inte hunnit med filmpauser och liknande, men jag är stolt över mig själv!

Så stolt att jag sitter här framför datorn, tittar på Sex and the city på TV och äter ett stekt ägg, dricker te och ska äta en underbar fruktsallad till efterrätt! Yummie!



Muuuums! :D Jordgubbste (från min nyinköpta och välbehövliga vattenkokare! :D), stekt ägg och fruktsallad med kiwi, mandariner och vindruvor! :D Nu längtar jag bara efter min brödrost så jag kan äta sånt här till frukost ibland!


Så nu ska jag fortsätta med det, och sedan ska jag städa mitt skrivbord innan det är dags att hoppa in i duschen före sängdags!

Ha det!

Idol 08

Jag brukar faktiskt inte titta på Idol. Men just ikväll råkade jag ha tv4 på när Anna och Kevin sjöng The Time Of My Life från Dirty Dancing.



OCH JAG BLEV SÅ BESVIKEN !!! På Anna iallafall.. Hon KAN inte sjunga som en tjej!

Kevin däremot är som godis för öronen! Hjäääääälp vad bra han sjunger !!! Dock pratar han inte lika fint! Han borde sjunga hela tiden, hehe..

Nu ska jag kolla på Eurotrip! :D

Over and out!


Avreagering..

Åååååååh jag blir TOKIG !!!!!!


Det var allt jag ville säga !




Vill bara klargöra att jag INTE ser ut som den här tanten på något sätt !! Bara så ni vet ! Hehe !

Klänningen !

Jag har typ världens bästa kompis! Hon heter Mikaela och hon bor i Stockholm!

Jag har nämligen hittat en sjukt söt klänning på HM som naturligtvis var slutsåld på nätet. När jag kollade efter den i Växjö och Kalmar visade det sig att det var en storstads-vara, vilket innebär att den alltså BARA finns i storstäderna Sthlm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och liknande!!

Typiskt tänkte jag, jag får nog ge upp hoppet om den klänningen!

Men tur som jag har så har jag Mickan! Idag gjorde hon dagens insats och köpte klänningen till mig på HM i Sthlm!

Den kostar 398:- + max 78:- i frakt för att få ner den till Växjö!

Den är så himla fin och jag hoppas verkligen att den passar nu!
Jag ska ha den både på jul och nyår annars! :D Jag kommer säkert ändå inte spendera min jul och nyår med samma personer så :)

Imorgon postar Mickan klänningen så på måndag ligger den förhoppningsvis och väntar på mig i min brevlåda!

LYCKA !

Mickan, du äger!! TACK :D :D

Och här kommer bilden på den!



Den har en rosett i midjan som jag troligtvis kommer vända bak till ryggen eller ta bort helt, annars är den helt perfekt! :D

Imorgon gäller det !!

Imorgon hade jag tänkt lämna in mina val till utbytesstudier, och jag har fortfarande inte bestämt mig till 100 %. Jag sitter och väljer/utvärderar två olika alternativ, ett med en fast kostnad och ett med rörliga kostnader då jag inte vet vad det kostar. Sedan tänker jag samtidigt på universiteten så klart !

Men jag tror jag vet vart det lutar åt.... Mer säger jag inte förrän jag bestämt mig och lämnat in ansökan!

Ååååh vad jobbigt det ska vara, det är ju ändå ett viktigt val. Vill bara att det ska vara klart !

Dags att skriva motivationsbrevet !!

Fy Emma fy !

Jag är en dålig bloggare !! Jag glömde ju skriva om min gårdag som jag lovade att jag skulle göra !

Det läskiga är att jag knappt kommer ihåg vad jag gjorde vilken dag de senaste dagarna! De har iallafall bestått av att försöka klura ut och komma fram till nånting inom utbytesstudierna. Det går lixom i vågor, ena dagen har jag panik för att nåt har gått åt skogen, sedan löser dig sig andra dagen och det känns lugnt. Sen är det något som skiter sig igen och paniken kommer igen! Idag har jag haft panik större delen av dagen, men nu börjar det klarna tycker jag!

Jag och Emma har även varit och skrivit upp oss till att bli faddrar till en utbytesstudent nästa termin. Bra erfarenhet och kontakt inför våra utbytesstudier!

Idag har jag fortsatt med utbytesstudierna som sagt, sedan åt jag och Manne på Café Tufvan. Alltså de har ju verkligen den godaste lasagnen, hel helheten med sås och sallad och allt är verkligen toppen!

Sedan passade jag på att gå till Kåren för att höra hur det funkar med att hyra ut sin lägenhet. Det verkade vara väldigt smidigt och bra, man får till och med ge önskemål på vad det är för person som kan hyra lägenheten! Toppenbra!! :D

Men sen kallade utbytesstudierna igen och jag satte mig i skolan och sökte och skrev och sökte och skrev i ett par timmar innan det var dags att gå hem och äta och koppla bort det lite. Innan sökandet och skrivandet började igen. Hehe.

Nu är det dock ÄNTLIGEN tid för sängen! :D Väldigt sent dock, med tanke på att jag ska upp tidigt imorgon på ett seminarie (dock är det inget viktigt seminarie och det är bara på 10 minuter så det kommer nog gå bra! Vi ska bara få lite tips på hur vi kan gå vidare med vårt paper!) Dumma kurs! Superintressant ämne men föreläsarna har ju totalt sabbat det !!

Nej, sleeeeeep-time!

Tittut

Ska skriva mer om min dag senare ikväll sen! För snart är det dags för möte nr 2 för dagen! Ville bara skriva någonting för tidsfördrivet! Hehe!

Dags att knalla iväg..

Är det förresten någon som har några riktigt bra/snygga loggor i form av bara text (inga bilder hit och dit) så let me know! Ska nämligen utforma en logga med bara text och alla tips och råd och förslag är välkomna! Annars lyckas jag nog ändå ska ni se! ;)

Tokig

Ååååh jag blir tokig på det här med utbytesstudier.. Det kommer ju bara upp nya saker som man måste tänka på hela tiden !! Och är det bra med ISEP eller är det bara dyrt?

Mycket är det.... HJÄLP MIG !!!


Jag vill hit. Jag SKA hit !!

En sak bara!

Tror att jag glömde lägga upp bilderna förut, när jag såg SCAN-BILEN!!

Jag och Manne skulle gå till ica, och när vi kommer fram står det en gul stor bil där. Och jag brister ut: "Ååååh SCAN-BILEN !!!"

Jag tror att det var jag, Thess och Jenny som gjorde ett projektarbete om Scan förut när de hade bytt färg på sina förpackningar från rött till gult. Och då har jag för mig att vi skrev lite om Scan-bilen och då försökte jag leta upp om den kom till Växjö nångång, men icke. Men nu var den här! Det var flera veckor sedan, men ändå. Jag ville bara berätta !

  


Wiho!

Äntligen fungerar bloggen som den ska! Förut blev det error hela tiden!

Manne och jag har pecis kollat klart på The Shining och ätit goda saker :D Nu vill jag titta på någonting roligt så att man inte tänker lika mycket på det läskiga i filmen, hehe. Men vi vet inte riktigt vad.

Det har inte hänt så mycket idag heller, så det finns inte så mycket att skriva.

Men om exakt EN månad är jag och Manne i Malmö :D LÄNGTAR SÅ HIMLA MYCKET !! Det kommer bli superkul och supermysigt!! :D

Nu ska jag försöka komma på någonting att titta på ! Ha det bra !

Kaaalma!

Idag var det äntligen dags för mig och Manne att åka till Kalmar :D


Den klassiska Kalmar-bilden som jag tar varje gång jag är i Kalmar, ur olika vinklar dock. Det oerhört fina vattentornet!

Vi åkte väl strax efter 11 men kom inte iväg förrän strax innan 12 då Manne var tvungen att åka förbi Telia.

Men sedan gick vi på stan. Det är så mysigt i Kalmar! :) Vi gick till Baronen, på shoppinggatorna och till Kvasten! :D



Vissa bilder kommer vara liggande, då jag fotade de stående och fortfarande inte lyckas få det rätt! Här är iallafall Manne inne på centrumet Kvasten där jag/vi (mest jag) kollade på H&M, Stadium, Vila, BikBok och Only!

Sedan gick vi till Baronen och där hittade jag min nya favortaffär!!! :D New Yorker hette den och hade huuuur mycket coola grejer som helst (kläder och accessoarer) Jag hittade ett gäng kläder men ingenting passade riktigt :( S var för litet och M var för stort :( Men jag köpte iallafall en scarf :D En vit med svarta fläckar på, som en leopard :)

      
Här är New Yorker, med provrum och logga och rulltrapporna. Det kändes nästan som att komma till en klädaffär i USA. Riktigt skoj. Jag var där ett tag :P

Sedan bar det givetvis av till Gina Tricot där jag köpte en t-shirt med en älva på som jag ska ha till min scarf :D



Efter stadstrippen var det dags att åka till IKEA, weey :D Jag shoppade lite småprylar som behövdes hemma, och sedan handlade jag även lite julsaker som jag ska dekorera lägenheten med när julen börjar närma sig :) Till 1 advent eller så :D Längtar!! :D Men nu ska jag inte köpa fler julsaker, för nu har jag allt jag behöver :D idag köpte jag lite julgranskulor som jag ska hänga i fönstrena och lite små kulor och strass som jag ska dekorera mitt ljusfat med. Låter kanskte inte så speciellt men det kommer bli superfint :D Köpte även en superfin bordslampa som jag tyvärr märkte var trasig när jag kom hem. Skickade direkt iväg ett snällt mail till IKEA med en förfrågan om man fick byta den, hoppas de är snälla så att jag får en ny fin :) Den kostade ju ändå 80 kr så...

  
Den fina och mysiga julavdelningen på IKEA i Kalmar.

När vi tagit oss igenom IKEA åkte vi till Öland (!!) för att hälsa på Mannes mamma en snabbis. ÖLANDSBRON here we come! :D Jag gillar Ölandsbron, den är mysig på något sätt..
Vi stannade på köpstaden för att köpa lite fika, och så köpte vi Ölandsté :D Köpstaden är också mysig. Liten och fin :)

     
Först två bilder utanför Köpstaden och sedan en  bild från Ölandsbron (mörka jag vet, men det blir ju mörkt så himla fort och jag hade ju bara min mobilkamera)

Bilresan hem var lite jobbig. Det var ju så himla mörkt och inga lyktor längs vägen. Och sedan började det bli dimmigt också så att helljusen inte gjorde saken bättre. Jag och Manne delade på körsträckan, så vi klarade oss hem bra! :)

På kvällen drack vi té och tittade på Vänner innan vi utmattade gick och la oss (som vi snart ska göra, hehe)

Imorgon blir det till att städa, kolla upp allt om utbytesstudier och plugga!!

Tack älskling för en supermysig dag! :D


Trist..

Jag har tråkigt. Vet ni vad jag borde göra? Plugga, det ska jag nog ta och göra efter detta blogginlägg! Känna mig lite duktig och göra någon nytta! :)

Idag har jag shoppat lite julprylar (och annat nädvändigt och tråkigt) på Rusta och Ö&B. Yey! Lite tidigt, tänker ni kanske då. Och ja, det kanske det är. Men jag var tvungen, jag blir lycklig av julsaker! Nu är det bara julklapparna kvar! Någon som har något tips på en superbra julklapp till en familjemedlem, pojkvän, vän eller så? Hehe.

Jag ska fundera! :D

IMORGON BÄR DET AV TILL KALMAR !!!!! :D
Ska inte shoppa alltför mycket, ska mest vara lycklig över att få gå runt där :D Men ska till IKEA också för att köpa en helkroppsspegel till min hall, äntligen!! Den är efterlängtad och välbehövd !!!

Nej.. Nu, plugga! Och fundera på julklappar i pauserna! :)

Bloggar mer imorgon och då kanske det kommer upp lite bilder från Kalmar också, förhoppningsvis. Om jag hittar något skoj att ta kort på.....

Tillägnat Anna L..

Japp, vi bestämde att jag skulle döpa dagens blogginlägg till det! För att prata om Annas och min trevliga stund på Citygross idag. Vi kanske inte var där länge, men vi hade inte trist! Trots att jag inte hittade nån pumpa, får väl vänta ett år med att göra pumpasoppa då!!

Idag har jag städat lite, kommit en bit på vägen iallafall! Har även tvättat 6 maskiner (!!!!). Två mörka, en vit, en kulör, 1 duschdrapperi och 1 sängkläder. Duktigt va ?! :D Nu luktar det supergott i mitt badrum :D Och fint är det också, det är nämligen där jag städat mest :D Jag har även vikt ALL min tvätt och lagt in i garderoben, så nu är det så fullt att det får inte plats ett klädesplagg till. Det som är där får egentligen inte plats, hehe! Har jag för mycket kläder eller för små garderober? Jag svarar: för små garderober!! Kanske dags att införskaffa sänglådor iallafall! Ska fundera på det iallafall, ska ju till IKEA på fredag så..

Jag och Manne ska till Kalmar på fredag!! :D Jag har säkert redan sagt det men jag är så himla glad, jag ÄLSKAR Kalmar och har inte varit där på jättelänge nu!! Ska försöka att inte shoppa så mycket, ska bara gå omkring, kanske ta en fika och njuta av att slippa vara i Växjö för ett tag.

Dagens fika hos Thess var väldigt trevlig :) Och god :)

KROM mötet var även väldigt givande, vi har planerat allt för denna termin och nästa termin. Nu gäller det bara att genomföra allting. Men det är ju det som är det roliga :)

Nu ska jag kolla klart på min film och sen ska jag gå och sova! Ha det bra ! Gonatt !

Äntligen!

Äntligen kom man in på bloggen!! Igår (i natt snarare) gick det inte och komma in på något konstigt vis!

Jag hade tänkt skriva om gårdagen, men icke sa nicke! Jag får göra det nu istället!

Dagen bestod utav två föreläsningarna.. Sedan hände det inte alltför mycket mer. Jag och Manne gick och handlade på ica.

På kvällen/natten däremot gick vi till Jonna för att kolla på valvakan med Emma, Rebecka och några till :) Men vid halv 3 gav jag och Manne upp för då var vi trötta! Men som tur var så vann Obama :)

Idag har jag blivit bjuden på fika hos Thess kl 15 så det ska bli mumsigt och trevligt :) Senare på kvällen sen ska jag in till stan för att ha KROM möte och sedan eventuell bio, Bladerunner. Hehe.. Om jag inte ska hem och tvätta förståss, som jag egentligen behöver..

På fredag ska vi till Kalmar.. Weeeeey ! :D

Höst

Dagen har bestått utav en promenad in till stan för lite småfix och en fika, men framför allt motion förståss! Tyvärr tog vi bussen hem då vi inte orkade gå.. :P

Man märker verkligen att hösten har kommit, eller snarare för-vintern, för det är väldigt kallt ute! Och frostigt!

Snart ska jag gå hem till Manne för att bli bjuden på middag! Kycklinggryta med curry och ris! Mums :D Och inte onyttigt alls faktiskt :)

Jag har även blivit supersugen på att göra pumpasoppa!! Var på ica för att införskaffa ingredienserna men självklart hade de ingen pumpa!!!!! Typiskt!! Jag får åka någon annanstans någon annan dag för att hitta pumpa. Någon som vet vart man kan hitta det här i Växjö ?

Oj oj oj vad hungrig jag är nu, magen kurrar!! Men jag tror att det ska vara klart snart :) Ska ta en (eller några) mandariner så länge :)

Ha det bra!!

Yes

Jag kom ihåg att skriva idag iallafall :D

Dagen har inte bestått av mycket det måste jag säga! Jag har mest passat på att lata mig efter en jobbig kurs men i väntan på en ännu jobbigare kurs! Men jag har faktiskt pluggat lite idag, trots att jag skulle låta denna helg vara pluggfri.

Städat har jag inte gjort heller, men det ska jag göra imorgon! :) 

Nu ska jag fortsätta titta på Beck innan jag ska sova :) 



Fredag 31/10

Alltså jag är ju otrolig, nu glöm jag ju skriva om gårdagen när jag skrev igår, så jag gör det nu iallafall.. Och så ska jag se till att komma ihåg att skriva senare ikväll sen!

Igår gjorde jag inte mycket egentligen, samtidigt som jag kände mig rätt duktig iallafall! Jag började med att sälja min bok i Nationalekonomi, nu blev man av med den! :D Behöver den ändå inte OM jag skulle få omtenta, vilket jag fortfarande inte tror..
Sedan var det dags att träffa projektledaren för Marknadsföringsprojektet. Vi ville lixom bara träffas för att hälsa på varandra egentligen och prata lite smått om projektet och allt mellan himmel och jord.

Skulle även vara väldigt duktig och kopiera saker till nästa kurs, men bibblo var stängt pga Halloween (sen när går nån hem tidigare för att fira Halloween!?!) så jag får göra det på söndag istället när de öppnar igen.

Istället gick jag tillbaka till skolan, satte mig vid en dator och letade upp ALLA 22 artiklar som vi ska läsa till nästa kurs. Sedan gick jag hem och slappade, gjorde lite mat (Korvstroganoff - sååå gott! :D) och diskade (duktig Emma :D)

Senare på kvällen, efter min lilla promenad till Statoil, gick jag och Manne till skolan för att skriva ut alla artiklar. Herregud vad mycket papper som gick åt!!!! Otroligt!! Det är tur att det är billigt att köpa kopieringspapper!! Sedan gick vi hem och gjorde inget speciellt..

Jag såg dock att min grill, som jag har haft utanför min dörr i flera månader nu, hade råkat ut för nåt bus. Locket låg vid sidan av, med ett trasigt handtag, och det låg kvitton i grillen. Så nu fick jag nog och tog in grillen till mig. Idag ska jag göra rent den och sen ska jag ställa ner den i källaren!!

Idag ska jag ägna min tid åt att städa min lägenhet! Skoj !!

RSS 2.0