Miami - dag 1 och 2

Okej, så igår, efter vad som kändes som en lååååång dag, så landade vi äntligen på MIA i Miami! När vi stod och väntade på våra väskor så träffade vi på två tjejer som bodde i Miami som vi delade taxi med till South Beach för att spara pengar! Den ena tjejen verkade vara helt crazy, och efter att inte ha sovit på ca 24 timmar, så var varken jag eller Manne på topp för att skoja hela tiden, men vi gjorde vårt bästa för att inte verka tråkiga lixom! Den galna tjejen ville även ge en galet gigantisk dricks (det kostade 32 dollar för oss alla fyra, men hon ville betala 50, bara för att det var nyår), men vi betalade 21 dollar för oss båda och tyckte att det fick räcka, då var det bara 2,5 dollar mer var än vad vi skulle betalat. Vi kom sedan äntligen fram till hotellet, som är det sämsta hittills under vår semesterresa, vilket känns lite trist eftersom det var så dyrt (allt boende här var dyrt under den här tiden bara för att det var nyår, även vandrarhemmen), men det var inte så farligt som jag först trodde. Det luktar kiss i lobbyn, det går inte att höja värmen på AC:n, duschen är bara en hård stråle och vi har bara ett lakan som täcke, men annars är det inga problem!

Vi tog oss ut på stan för att äta middag, vilken blev på en trevlig liten italiensk restaurang. Vi satt på uteserveringen vilket var väldigt mysigt, vem hade tro att man någonsin skulle få sitta på en uteservering den 29 december? Härligt! Vi vandrade sedan runt ett litet tag på Lincoln Road (gatan där allt händer, trots att det finns fler gator där det händer saker, haha) innan vi gick tillbaka till hotellet för att slappa. Vi var ju rätt trötta på grund av sömnbrist och en dag full av resande. Vi tog oss ju iväg till flygplatsen kl 04.00 för att sedan stå i kö till incheckningen, boardingpass kontrollen och säkerhetskontrollen, så vi somnade runt kl 22.30 eller så.

Sov väldigt dåligt den natten för att det var så himla kallt på grund av lakanet som täcke. Kom mitt i natten på att jag hade min filt med mig som jag drog över oss, och sedan sov jag mycket bättre! Vi tog sedan en otroooooligt lång sovmorgon natten efter, det blir lätt så när man inte sovit så bra och dessutom har semester på riktigt. På eftermiddagen tog vi oss ut på stan. Vi tog en promenad ner till stranden och sedan gick vi till Lincoln Road igen. När det blev dags för middag promenerade vi bort till Espanola Way som är det spanska (och det italienska) området, där vi satte oss på en mysig liten italiensk restaurang, uteservering idag också! Det som är dåligt på restaurangerna i Miami är att de lägger på dricksen automatiskt, så vi kan inte styra den själva längre. Idag hade vi tänkt vara lite snåla för att vi inte gillade servitören, men då hade han lagt på hela 18% !!!! Vi hade inte tänkt ge så mycket, men det var inte så många dollar som det handlade om så det var egentligen ingen fara så, det var bara själva principen lixom.

Efter middagen ville Manne klippa sig, så vi gick bort till en frisör där de hade folk på kö för att klippa sig. Han sa att det skulle ta 40 minuter, så Manne skrev upp sig på en väntelista och sedan gick vi på promenad. Frisören låg precis bredvid Miami Ink, så självklart gick vi dit! De hade möblerat om där inne, så först kände jag inte alls igen mig, men efter en noggrannare koll så såg jag att vi kommit till rätt ställe! Dock blev jag superbesviken när jag inte såg någon utav de som är med i TV-serien där! De måste ha anställt folk som jobbar där heltid, och sedan kommer "kändisarna" bara in när det är TV-inspelning, inte kul! Men de hade en liten klädshop där inne så vi kunde lätt gå in utan problem och utan ursäkter till varför vi gick in där, så jag kunde ta lite kort på insidan också, hihi! Coolt! Det var den enda sevärdheten i Miami som jag ville se, hehe!

Sedan promenerade vi längs Ocean Road, som är gatan precis på andra sidan vägen stranden, där vi såg väldigt många restauranger, kanske någonstans vi ska äta imorgon när det är nyår? Och sedan gick vi tillbaka till hotellet igen där vi bara tog det lugnt och tittade på TV. Jag gillar verkligen att ha semester och vi har verkligen ingenting inplanerat här i Miami, vilket känns toppen! Efter att ha varit på sightseeing så pass mycket som vi varit under den senaste 1,5 veckan och att ha släpat på alla väskor fram och tillbaka från flygplatser, så känns det som att vi har semester på riktigt nu, och det känns otroligt härligt! :)

Här är det iallafall varmt och skönt vilket jag gillar skarpt! Ca 80 grader fahrenheit på dagarna och 75 grader på eftermiddagen, vilket översatt till celsius är ca 27 grader på dagen och 24 på eftermiddagen, I like it! :D

Hur har ni det där hemma i kylan i Sverige?

Förlåt...

...jag ljög! Jag uppdaterar bloggen redan innan vi hunnit fram till Miami, jag har faktiskt inte ens lämnat Los Angeles än! Sitter på flygplatsen som heter LAX, hihi, lite roligt. Klockan är 05.45 och vi får boarda om ca 30 minuter, och Manne och jag har inte sovit någonting i natt! Manne hade idén att vi inte skulle sova för att det skulle göra oss tröttare, och så hakade jag helt enkelt på den idén. Nu är jag sjukt trött, eller mer seg och trött i ögonen kanske, så det ska bli skönt att sova på planet! Men det ska bli ännu skönare att komma fram till Miami, slänga sig in i en taxi med alla prylar, komma till hotellet och droppa av allt. Sedan gå ner på stan för att få i sig lite middag innan det är dags att krypa till sängs för en supergod natts sömn!

Flygplatsen är inte superrolig, iallafall inte den delen som vi sitter på, resten av flygplatsen kan jag ju faktiskt inte riktigt uttala mig om. Det var superlång kö till Starbucks och efter kö till incheckningen, boardingpass check och säkerhetskontroll så var Manne inte så supersugen på att stå i den kön. Stackarn, han var så sugen på kaffe!

Men men, nu ska jag iallafall ta och socialisera mig med min kära pojkvän, som iofs sitter och surfar på mobilen. Just nu vill jag dock bara kliva på planet för att komma iväg, har ju en 6 timmars lång resa framför mig + vänta på väskor och taxi tid. Men det ska bli supernajs med lite sol och värme i Miami, förhoppningsvis hinner man få sig lite färg ;)

I och med att vi flygit så mycket under den här resan kan jag faktiskt glatt erkänna att jag inte är lika flygrädd längre! Lite flygrädd är jag fortfarande, precis vid start och landning och om det guppar för mycket eller om jag hör konstiga ljud, men det är inte alls som förr! Jag förstår nu hur säkert det är att flyga och att det verkligen inte händer någonting. Och det avgår ju tusentals flyg varje dag som flyger fint överallt!

Oj, nu gick det något larm här också, det ringer inte så fint i mina öron! Verkar inte vara någon personal som reagerar heller, haha! Aja, dags att avsluta bloggen nu. Uppdaterar från Miami, förhoppningsvis har vi internetuppkoppling, annars får vi nästan ta och skaffa det!

Hasta la vista, baby!

Hollywood - Mulholland Drive!

Idag var det sista dagen i Hollywood och vi hade inga stora planer för dagen, så vi passade på att ta en rejäl sovmorgon. Vi sov nästan lite för länge, men vi hann med allting idag iallafall!

Vi började med att ta en taxi upp till Mulholland Drive. Vi åkte upp för de slingriga, ormformade vägarna, upp till Hollywood´s Vista Point, utsiktsplatsen. Här såg vi ut över hela Hollywood och Los Angeles, bort till downtown och så vidare. Vi såg även Hollywood-skylten så klart, som vi passade på att ta en massa bilder med.

Vi påbörjade sedan våran promenad ner mot hotellet igen, eftersom det inte fanns några taxibilar här uppe och vi ville spara lite pengar. Vi fick idén att vi skulle promenera ner för sluttningen där vi tidigare tagit kort, och vi frågade ett par tourguider om de trodde att det gick att gå ner hela vägen, vilket de trodde. Så vi började att promenera ner sakta i de branta backarna med "halt" grus. Jag råkade ramla en gång, ingen fara dock! Jag trodde att vi skulle träffa på några uteliggare som ofta gömmer sig i kullarna, men det gjorde vi faktiskt inte! När vi nästan kommit enda ner stötte vi på ett stängsel, men det fanns en brant där vi trodde att vi skulle komma ner. Vi vägrade vända om och gå hela vägen upp igen, det var inte ens ett alternativ, vi SKULLE ner för branten! Manne sprang ner rätt så fort medan jag kämpade på för att inte sabba mina jeans, eller bryta benen. Det tog ett litet tag, och jag var tvungen att halka ner på mina jeans, men ner kom vi båda, helt oskadda! Vilket vildmarksäventyr vi varit med om, ett äventyr som bara jag och Manne kan vara med om! Det var kul, och det är ett äventyr vi kommer skratta åt under en väldigt lång tid, när vi tog oss ner från Mulholland Drive!

Vi gick sedan bort till Walk of Fame för att kolla i lite butiker samt äta middag. Jag hittade lite billiga kläder på Forever 21, jag har ju faktiskt inte shoppat på riktigt på en otroligt lång tid nu, mycket stolt över mig själv, så nu tänkte jag att det var dags att införskaffa sig lite nya amerikanska kläder innan man åker hem till Sverige igen! Så jag köpte två tjocktröjor, en skjorta och ett par solglasögon för 50 dollar, ca 365 kr! Vilket kap! :D Manne hittade inte sin snygga tröja som han såg i Vegas men som inte fanns i hans storlek. Vi får kolla i Miami eller i New York!

Vi promenerade sedan runt på Walk of Fame en gång till, sista gången för denna resan innan det är dags att åka till Miami! Sedan avslutade vi kvällen med en middag på Hooters, visst är jag en bra flickvän som tar min pojkvän till Hooters?! Manne hade ju inte fått uppleva denna amerikanska kultur tidigare så vi tyckte att det var dags att göra det innan vi lämnar USA!

Sedan gick vi tillbaka till hotellet och slappade och packade, och om 4 timmar är det dags att bege oss mot flygplatsen för att flyga över hela landet till värmen och Miami. Najs ska det bli! :D Det blir dock ingen sömn i natt, för att det känns meningslöst att sova i 3 timmar! Sådana är vi, ungdomar! Det är dock 3,5 + 2,5 timmar på flyg, så vi kommer nog kunna sova bort flygtiden! Vilken jetlag vi kommer ha imorgon, det skiljer 3 timmar mellan California-tid och Florida-tid, haha!

Semestern i Los Angeles har varit bra, trots allt skumt folk som finns här. Vet dock inte om LA är en stad som jag skulle besöka två gånger. Nu har jag sett vad som finns här, och det har jag verkligen gillat och vi har haft väldigt roligt, men nu känner jag att det inte finns mer att se här, och känner heller inte att jag vill se det jag sett en gång till. Men för folk som vill se vart filmer och tv-serier utspelar/utspelat sig, och ha chans att se lite kändisar, så rekommenderar jag verkligen LA! Tycker även att LA är ett måste för alla som åker till USA, som inte varit där tidigare!

Nästa gång jag uppdaterar bloggen så sitter jag i värmen i Miami, najs!

Hollywood - Universal Studios!

Idag (söndag) var det ÄNTLIGEN dags att besöka Universal Studios! Vi började dagen med lite lunch innan vi försökte oss på att gå till Universal Studios. Enligt Google Maps skulle det bara ta 42 minuter att gå. Problemet var bara att det inte riktigt fanns någon bra väg att gå på, så efter ett tag var vi tvungna att vända och gå tillbaka till Walk of Fame där vi hoppade på en turistbuss som tog oss dit, mycket smidigare!

När vi väl var där möttes vi av en gigantisk folksamling, kön in till parken. Vi tog lite foton med den stora Universal Studios globen som finns utanför entrén och sedan ställde vi oss i kön. Det tog ett tag men till slut så var vi äntligen inne på området! Det första vi gjorde var att gå till Studio touren, den guidade touren som åker runt på området där de spelar in olika filmer och tv-serier. Kön här var även den gigantisk, och vi stod i kö i ca 45-60 minuter. Men vi fick bra platser på tourbilen så det var bra! Vi såg MASSOR av olika studios och inspelningsplatser, men de häftigaste var: Hajen (där de hypade till det och sprutade vatten, tände eld och fick hajen att attackera oss!), Psycho (där Bates fanns och attackerade någon stackare med sin kniv, men det var häftigt att se motellet och Bates hus i verkligheten), se uppbyggda städer som New York och så vidare och få se filmsnuttar på olika filmer som de spelat in där, Grinchen (med alla karaktärer utklädda, inklusive Grinchen!), Fast & the Furious (där vi fick se hur de filmat biltricken) och Desperate Housewives (där allt verkligen såg ut som i serien, alla hus, trädgårdarna, parkerna, men allt var mycket mindre än jag trodde att det var, men såååå kul att se i verkligheten!).

När touren var slut så vandrade vi runt lite på Universal Studios och tog kort på allt roligt som de byggt där, på utklädda figurer, och Conan O´Brian! Vi fick faktiskt sitta i hans fåtölj och vara med i hans show för några sekunder, superhäftigt! Han råkade ju vara gjord av vax, men det var häftigt iallafall! ;)

Sedan begav vi oss mot Universal Citywalk där de hade massor av butiker och restauranger med en massa roliga skyltar och figurer utanför som det var roligt att ta kort på. Middagen blev sedan på Hard Rock Café, första gången som jag ätit där på riktigt, förutom på hotellet i Thailand! Mumsigt värre!

När vi kände oss klara med Universal Studios och Universal Citywalk för den här resan så försökte vi leta efter en tunnelbana som jag fått för mig skulle ligga här. Vi frågade tre personer som förklarade vägen för oss, men vi hittade det verkligen inte. När vi verkligen inte hittade tunnelbanestationen så kom vi på att restaurangen Subway ligger där, och vi började fundera på om det var den de menade när jag frågade efter "the subway". Ja, är mat det enda amerikanarna tänker på eller?! Haha! Det slutade med att vi fick ta en rätt dyr taxi hem, tur att vi är två! Vi tog sedan en snabb promenad till Walk of Fame innan vi gick tillbaka till hotellet, och avslutade dagen!

Det var skojigt på Universal Studios idag, trots att det var rätt dyrt att gå in (61 dollar, ca 445 kr) men det kändes verkligen som ett måste när man befinner sig i Hollywood. Var så himla coolt att faktiskt se och vara där kändisar varit och spelat in filmer och tv-serier. Ibland är det svårt att förstå att de faktiskt bygger upp hela städer bara för att spela in filmer och tv-serier, men så är det och det är häftigt hur äkta det verkligen kan se ut !

Imorgon är det vår sista dag i LA innan det är dags att bege oss till varma Miami på tisdag. Det ska bli skönt att komma till Miami och bara relaxa, det har varit väldigt mycket resande och sightseeingande den senaste tiden. Har haft otroligt kul och sett otroligt mycket på vår upptäcktsresa hittills, men nu ska det bli skönt att bara sola och bada, och samtidigt se vad Miami har att erbjuda!

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige, snart kommer jag hem igen! 11 dagar kvar, and counting! Kommer bli sorgligt att lämna USA som ändå varit mitt hem i snart 5 månader, men det ska, som jag sagt tidigare, bli mysigt att komma hem till Sverige igen, där jag hör hemma! Haha!

Bilder kommer här och på Facebook så snart jag orkar, det tar nämligen rätt lång tid med internetuppkopplingen här! Men bilder från San Fran har ju kommit upp här på bloggen, och ännu fler bilder därifrån på Facebook för er som är nyfikna!

See you later, alligator!

Hollywood - tour!

Det blev inget Universal Studios idag (lördag), vi råkade vakna lite för sent, oops!

Istället åkte vi på en sightseeing-tour i de dubbeldeckade röda bussarna, hihi! Det blåste superkallt där uppe, och det var mycket strunt på touren som vi inte hade behövt se, men den var inte så dyr så det gjorde inte så mycket!

Vi har sett otroligt mycket idag iallafall! Vi började vid Hollywood Walk of Fame som har hela 2000 stjärnor! Vet ju inte vilka majoriteten är, men iallafall! Hollywood Walk of Fame är verkligen ett populärt ställe, det är turister här dygnet runt känns det som! Det är även folk utklädda till olika figurer och kändisar som står där och roar barnen och trakasserar andra, haha! Två Michael Jackson, Elmo, Jokern, två Batman, två Spiderman, två Jack Sparrow, snobben, musse och mimmi, hello kitty och massor fler!

Vi åkte sedan förbi en rad olika saker. Hotell, affärer och klubbar där kändisar någongång hållt till. När vi nådde Beverly Hills var det dags att kliva av för att ta en promenad på Rodeo Drive där alla kändisar handlar i alla dyra affärer. Det blev dock ingen kändis skymtning, men det var ett snyggt område! Vi hoppade sedan på nästa tour-buss som skulle ta oss mot Santa Monica Pier och Beach. Denna rundan var inte så spännande, kände inte igen någonting om jag ska vara riktigt ärlig, men till slut hoppade vi av i Santa Monica. Det var superfint där! Synd bara att det var lite för kallt för att bada, och att vi hade lite för lite tid på oss! Det är i detta område som de spelade in Baywatch, och vi såg de typiska badvaktsbåsen. Jag pratade till och med med en badvakt, fick gå upp vid båset och ta ett kort med den röda flytbojen som de springer med i Baywatch. Det var bara den röda baddräkten som saknades! Vi vandrade sedan runt på stranden ett tag, tittade på utsikten, piren och blickade bort mot Malibu där det bor en rad olika kändisar. Vi skuttade sedan upp på piren där vi trängdes med allt annat folk och alla åkattraktioner, innan det var dags att hoppa på tour-bussen igen för att åka tillbaka mot Hollywood. Den resan var lång kan jag säga!! Men vi fick se Farmer´s Market som hade en lite rolig historia, det började som en riktigt liten bondemarknad, men nu är det som ett stort uteköpcentrum, trots att de fortfarande har bönder som säljer sina prylar där. Vi såg även Beverly Center som är ett exklusivt köpcentrum där de bland annat har den enda J.Lindeberg i det här området, svensk lyx för amerikanarna, haha! Vi åkte även förbi Pink´s Hot Dog som tydligen har väldigt kända varmkorvar, någon som hört om det förut? Det bästa var ändå att få se Paramount Studios, med vattentornet och grindarna in dit. Tänk så många kändisar som vistats där!?

När vi äntligen var tillbaka på Walk of Fame var det dags för lite middag innan vi släpade oss tillbaka till hotellet efter en lång, men upptäcksrik, dag!

Los Angeles - Hollywood!

Ja då har man landat i Los Angeles då! Det blev en dyr taxiresa till Hollywood, tur att vi var två! Var inte världens roligaste område som vi bor i, men vi har nära till Hollywood Boulevard, även kallat Hollywood Walk of Fame!

När vi kommit till rummet och surfat runt lite på internet efter att äntligen fått internetuppkoppling så gav vi oss ut på en sightseeingtur! Vi gick till the Walk of Fame och tog lite kort på lite ställen och stjärnor där, det var i princip allt som var kul där. Hollywood Walk of Fame är rätt överskattad, jag trodde att den skulle vara mycket finare och tjusigare, men plattorna var lixom matta och trasiga och hade lagats med asfalt typ. Inte så glamouröst som jag trodde! Men självklart var det ett måste att se på denna resan, så jag ångrar absolut inte att vi gick dit! Vi påbörjade sedan en lång promenad bort mot Warner Bros. Studios, men när vi kommit nästan ända fram så gav vi upp och gick tillbaka. Kartan som vi hade var nämligen supersämst så så vitt vi vet hade det kunnat vara superlångt kvar och vi vågade inte ta risken! Istället gick vi tillbaka till hotellet för att vila våra ömma fötter, och det är där vi sitter nu!

Hollywood är ett väldigt skumt område! När man hör Hollywood tror man att allting ska vara glitter och galmour, men det är supermycket skumma typer här och uteliggare! Tror dock att Universal Studios och en sightseeing-tour livar upp resan! Försöker få Manne att vilja åka till Disneyworld, men vi får se! ;)

Imorgon tror jag att det blir Universal Studios faktiskt!

God Jul!

Hoppas att ni alla där hemma har/hade en toppen jul! Typiskt att det skulle bli en vit jul för en gångs skull när jag för första julen i hela mitt liv inte var hemma i Sverige. Julstämningen i Las Vegas var inte så stor måste jag säga, märker lixom inte ens att det är jul. Lite trist faktiskt, men så är det!

Ville iallafall bara passa på att hälsa er en God Jul!


Las Vegas

Herregud, det var ett tag sedan man hade internet nu!! Men nu har man äntligen fått internetaccess här i Hollywood, så tänkte uppdatera lite om vårt äventyr i Las Vegas! Bilder kommer dock inte riktigt än!

Mitt på dagen den 22a december lämnade vi vårt fina hotell i San Fancisco för att bege oss mot flygplatsen igen, för att denna gången lyfta mot Las Vegas, även kallat neonlampornas stad! Det blev en lite stressig resa, men jag lyckades hålla koll på min mobiltelefon idag!


När vi landade i Las Vegas kunde vi se The Strip direkt från flygplatsen, och vi kunde knappt vänta tills vi var där! Vi såg pyramiden och sfinxen, och alla höga hus och hotell! Vi kände på oss att vi verkligen skulle tycka om den här staden! När vi sedan gick av planet och kom in på flygplatsen, så märkte man verkligen vilken stad vi kommit till. Redan på flygplatsen såg vi en massa enarmade banditer, neonlampor och krimskrams, som bara Vegas kan!

En taxiresa senare och vi befann oss på vårt nya hem de närmaste tre nätterna, Harrah´s! Ett väldigt billigt hotell, eftersom de hoppas på att vi ska spela bort pengarna på deras casino istället, som faktiskt var väldigt fint och fräscht! Vi har även utsikt ut över The Strip så klart! Efter en liten stunds vilande och nervarvande så tog vi oss en liten promenad på The Strip, vi började med den norra delen, som inte är lika häftig som den södra! Treasure Island, The Wynn och The Stratosphere är det som jag tycker är häftigast på denna sidan av vårt hotell! Det blåste dock som sjutton vilket gjorde det både iskallt och jobbigt att gå runt för långt, så vi stannade inne på en Food Court för att få i oss lite billig middag, och idag blev det kinamat på Panda Express!

 

Senare på kvällen, efter en runda genom casinot och en omgång på den enarmade banditen, så gick vi ut på promenad på The Strip igen, men denna gången tog vi södra sidan, och vi tog även med oss kamerorna! Jag älskar The Strip! Det är så himla häftigt med alla lampor, byggnader och replikor av kända saker från hela världen! Namnet neonlampornas stad ger verkligen staden rättvisa! Frihetsgudinnan, Empire State Building och Chrysler Building från New York, Triumfbågen och Eiffeltornet från Paris, pyramid och Sfinxen från Kairo, Colosseum från Rom och så vidare! Det var en lång promenad så när vi kom tillbaka till hotellet mitt i natten var vi lagom uttröttade och trötta i fötterna vill jag lova!

 

Nästa dag var det dags att ge sig ut på The Strip igen! Vi tog den södra sidan igen för att se allting under dagtid. Trots att det är häftigare kvällstid så är det häftigt att se hur annorlunda allting ser ut i dagsljus! Vi hittade även en cool galleria där det såg ut som att man var utomhus fast man var inomhus! Taket var målat som en himmel, affärerna såg ut som hus, det var vatten och fontäner där inne och så vidare. Superhäftigt, och jag förstår inte varför fler gallerior ser ut sådär! Vi åt lunch på en italiensk restaurang där vi åt supergod pasta med kyckling, och vi satt på deras uteservering som ändå var inomhus, confusing? Man fick kritor så att man kunde rita på pappersduken innan maten kom in, och barnsliga som jag och Manne är så ritade vi självklart lite! Sedan begav vi oss ut igen och såg saker som Harley Davidson Café, lutande hus som jag döpte till Lutande Huset i Vegas, vi såg den gigantiska Hard Rock Café gitarren och vi gick in i M&M-varuhuset! Igår stötte vi på en levande M&M-gubbe som jag självklart tog kort med! Vi hittade sedan Coca Cola affären där Coca Cola isbjörnen stod och tog kort med folk, bland annat oss så klart! Han försökte äta upp Manne! Vi fortsatte sedan vår promenad förbi pyramiden och Sfinxen, bort till casinot och hotellet Mandalay Bay, som för mig är bland det mest exklusiva hotellet i Vegas. Vi spelade självklart lite på de enarmade banditerna här inne, man måste ju spela på de fräckaste casinona! Det var även ett par som hade gift sig utanför hotellet som höll på att ta bröllopsbilder när vi gick förbi. Vi började sedan den långa promenaden tillbaka till hotellet, och dagens middag blev på The Cheesecake Factory (äntligen ingen kö!) där vi blev så proppmätta att vi fick ta med oss våra cheesecakes hem! Manne bjöd på middag, vilket jag tyckte var väldigt mysigt av honom! Tack älskling för den mumsiga middagen! Efter middagen var det tänkt att Manne skulle få spela lite poker på vårt casino, men det var inga som hade anmält sig så han skippade det för idag och tänkte göra ett nytt försök imorgon. På kvällen, innan det var dags att sova, så tittade vi lite på tv-serien Las Vegas, självklart! Vi såg entrén till vårt hotell, det är med i introt till serien! Häftiga vi är lixom!

 

24 december, Julafton. Ingen familj, ingen snö, varmt och nästan inget julpynt. Julkänslan var inte direkt på topp, men jag njuter av min semester i alla fall! Trots att jag har otroligt kul här med Manne så måste jag ändå säga att när det är dags att åka hem till Sverige igen, så kommer jag inte vara ledsen. Vi började dagen med att åka upp i Eiffeltornet, vi hade nämligen gratisbiljetter så vi tjänade 10 dollar var, score! Efter en lång väntan i kön, tog vi hissen 1,5 minut upp till toppen! Vi hade en toppenutsikt över The Strip på dagtid! Vi såg Bellagio och dess gigantiska (och jag överdriver verkligen inte) fontänpool. Det var lite kyligt där uppe så vi tog våra bilder, och sedan tog vi hissen tillbaka ner till marken igen. Sedan begav vi oss bort på den norra sidan av The Strip. Vi stannade i Food Courten för att ta oss en billig lunch för att inte hungra ihjäl på vår promenad. Det tog inte alltför lång tid eftersom denna delen inte är lika lång och häftig som den andra delen. Men vi tog lite kort på The Stratosphere och lite coola hotell. Vi hade tänkt åka till Grand Canyon idag, men Manne var inte så sugen på det och jag var inte helt sugen på en 12 timmars resa heller, så någon gång i livet får jag helt enkelt komma tillbaka hit, med ett kompisgäng för att ha kul i Vegas, och besöka Grand Canyon. Vegas är verkligen en stad som man kan åka till fler än en gång, denna resan blev ju mest sightseeing, så en partyresa till Vegas är definitivt något jag kan tänka mig! Resan till Grand Canyon kostade även rätt mycket, och som jag sa, var inte så sugen på att lägga ut så mycket pengar för en så lång resa just nu, speciellt inte när vi inte hade hunnit med allt på The Strip än!

 

På kvällen var det dags för Manne att spela poker, som han längtat efter! Lite trist för mig eftersom jag inte har någonting att göra under den tiden eftersom jag inte vill springa runt ensam i Vegas under kvällstid, men jag gör nytta på hotellrummet istället! Som att skriva till bloggen, ladda över foton till datorn och packa lite smått! Vi åker ju rätt tidigt imorgon, flyget till Los Angeles lyfter 09.10.

 

När Manne kom tillbaka efter pokern så gick vi och åt middag på Planet Hollywood. Sedan begav vi oss mot The Stratosphere, men denna gången via Monorail. Det är som en tunnelbana fast uppe i luften, som Bangkoks BTS för de som varit där. Det var spännande faktiskt, och vi åkte lixom bakom The Strip om man nu kan säga så. Vi gick av vid Sahara Station och promenerade sedan sista biten bort mot The Stratosphere. Den ligger verkligen i norra änden av The Strip, vilket märks väldigt tydligt eftersom det inte alls är samma hålligång där borta och området känns väldigt suspekt. Vi köpte sedan våra biljetter som kostade hela 16 dollar (!), och sedan tog vi hissen upp 108 våningar till the observation deck där vi tittade ut över Las Vegas utsikt. Inte lika häftigt som i andra städer med fler höga hus, men det var häftigt att se alla ljus överallt, och självklart The Strip. Vi åkte sedan upp en våning till, till våning 109, där de tre olika åkattraktionerna var. Det var rätt dyrt att åka dem och det var dessutom alldeles för läskigt för lilla mig så vi skippade det. Det var i alla fall en som var som uppskjutet, ännu högre upp än där vi var, en rymdraket-liknande sak som åkte utanför The Stratosphere, rakt ner mot marken (tänk om bromsarna slutat fungera?!) och sedan en snurrgrej som också sträckte sig utanför The Stratosphere. När vi kände oss klara så tog vi hissen ner till fastmark igen och promenerade längs norra stripen en sista gång för denna resan. Vi stannade nere i vårat casino ett tag för att ta några sista bilder, och att spela på några enarmade banditer en sista gång. Jag vann inga stora summor, inga som var tillräckligt stora för att casha ut. Hade dock 2 cent kvar på en maskin som jag inte kunde använda, så de cashade jag ut för att spara biljetten som ett minne, haha. Manne den turgubben vann 10 dollar på en maskin, vilket innebar att han fick tillbaka lite av de pengarna som han spelade på poker tidigare idag, haha! Jag hade gärna vunnit 10 dollar dock. Hade tänkt spela lite roulette, men det blev inte så. Det var limits på hur mycket man fick satsa, och jag ville bara spela någon dollar för att det var skoj, men det gick inte. Men jag växlade in ett chip i alla fall, för 1 dollar, som minne! Sedan åkte vi upp till vårat rum, packade, duschade och tittade på ett avsnitt av Las Vegas.

 

Detta var sista dagen i neonlampornas stad, trist, men det ska bli kul att åka till Los Angeles också! Jag måste säga att vi haft en toppentid i Las Vegas! VI har sett hela The Strip, från Mandalay Bay i söder till The Stratosphere i norr. Vi har spelat på casinon, varit inne på en rad olika casinon; The Flamingo (där det självklart var väldigt rosa), Harrah´s (of course, vi måste ju till exempel gå igenom det när vi ska ut på The Strip), Mandalay Bay (bara för att det är exklusivt), New York-New York, Excalibur (för att det blåste för mycket och var för kallt ute), Luxor (för att vi automatiskt kom dit när vi gått igenom Excalibur), Paris Las Vegas (för att vi skulle upp i Eiffeltornet), Sahara (bara för att vi skulle från Monorail stationen till The Stratosphere) och O´Sheas (för att Manne skulle kolla pokerturnering). Självklart spelade vi på några av dem! Neonlampornas stad är en stad som jag verkligen rekommenderar folk att besöka, oavsett om de åker med sin partner eller med vänner! Allt man kan tänkas sig vilja göra kan man verkligen göra här, och jag lovar att detta verkligen är en Sin City (syndernas stad). Vi såg faktiskt en präst ute på gatan som samlade in pengar till någonting, han verkade ha kommit till fel stad? Men nu är vi klara med Vegas för denna resa, och nu bär det av mot änglarnas stad – Los Angeles! Men vi har haft en trevlig tid här, i Vegas baby!

 


San Francisco!

Ja vi befinner oss fortfarande i San Francisco. Vädret är varmare än i Missouri, men det är regnigt och grått just nu vilket jag inte uppskattar när vi ska ut på sightseeing!

Har inte internet på hotellet, sitter just nu på ett café med Wi-Fi, och orkar inte sitta här hela natten för att uppdatera bloggen med bilder och grejer, men ska ge er en snabb uppdatering så att ni där hemma vet vad som händer.

Igår gick jag, Samir och Manne till Chinatown för att spana in Kina. Det ser verkligen asiatiskt ut där! Alla byggnader, affärer, människor, tidningar, språket är asiatiskt! Vi åt även lunch där, kinamat, det var såååå länge sen. MUMS!


1. Chinatown. 2. Jag och Manne på Kinarestaurang!


Sedan gick Samir för att leta efter souvenirer och jag och Manne gick ut på sightseeing. Vi tog tunnelbanan till Castro, gay området! Gay flaggorna svajade och de hade penis- och kvinnokroppskakor på ett café. Tråkigt nog så regnade det och vi hade inte paraply, så det blev en väldigt snabb visit, och vi fick skippa att åka till parken med de typiska San Francisco husen där de spelade in introt till Fullt Hus tv-serien. Jaja, en annan gång kanske.


1. Manne kände sig lite obekväm i det här området, haha! 2. Jag kände mig lite obekväm i regnet, haha!


Efter det åkte vi tillbaka till Samirs lägenhet för att packa ihop våra saker och bege oss mot vårt hotell. Det var inte så bra att sova på golvet, vaknade flera gånger på natten både jag och Manne. Hade även ont i ryggen och vi klarade inte av en natt till. Eftersom folk snarkade också så kunde Manne inte sova.


1. Vår sovplats hos Samir. 2. Vår sovplats på hotellet. Vilken tror ni var bekvämast? Haha


Efter hotellet gick vi ut en sväng på Union Square och tog kort på när folk åkte skridskor. Vi tänkte även äta middag på The Cheesecake Factory, men det var 2 TIMMAR OCH 45 MINUTERS VÄNTETID !! Så vi skrattade och gick därifrån.


Skridskoåkande människor.


Idag har vi haft mer sightseeing. Vi började med att GÅ (det är en bit) genom Chinatown, bort till Fisherman´s Warf och Pier 39. Supermysigt område på Pier 39 med alla butiker och restauranger. På grund av det regniga vädret var vi inte där så länge. Manne köpte lite taffy´s (godiskolor för de som inte vet, som saltwater taffy´s för dom som sett Ross i Vänner, vi blev inte lika galna dock, haha) Sedan fick Manne syn på Alcatraz, hans drömställe att besöka efter att ha sett filmen The Rock (som jag också vill se nu). Vi gick bort till Pier 33 där vi köpte biljetter, hoppade på båten och åkte ut till Alcatraz ön. Det var häftigt att se allt där men samtidigt lite ofattbart att alla farliga fångar varit där, som Al Capone! Vi lyssnade på en audio tour som tog oss runt i fängelset och berättade om dess historia. Mycket intressant turistmål för er som inte varit där!


1. Pier 39 (tyvärr regnade det rätt mycket) 2. Mysiga Pier 39. 3. Manne hittade Taffy´s, och han var glad!



1. Alcatraz ön! 2. Cell-huset. 3. De hemtrevliga (inte) små cellerna.



Har ho fastnat?! (vet inte om det är någon annan än mor min som förstår det, haha)

Sedan hoppade vi på båten igen som tog oss tillbaka till Pier 33, och vi började promenera mot Coit Tower, och det var krångligt ska jag ta och säga! Vi gick lite omvägar men till slut så var vi framme, trötta som få efter alla uppförsbackar och trappor!! Vi kikade runt på utsikten innan vi drog oss neråt igen och begav oss mot Lombard Street, den krokiga gatan. Ännu värre uppförsbackar till den kan jag säga!! När vi kände oss klara där och tagit alla våra turistfoton, så hoppade vi på en Cable Car (som en spårvagn) som är typisk för San Francisco. Jag och Manne stod på sidan, och höll i oss i en stång, klassiskt! Mycket spännande och kul, men samtidigt väldigt läskigt och pirrigt i de brantaste nerförsbackarna! När vi hoppade av i Union Square så tänkte vi testa på The Cheesecake Factory igen. Idag var vi där kl 17, två timmar tidigare än igår, men ändå var det 2 TIMMARS VÄNTETID!! Sinnessjukt, så vi skrattade ännu mer och gick därifrån. Istället hamnade vi på en restaurang som var dyrare än vad det stod på menyn utanför, och jag var inte ens så imponerad. Så det var ett dåligt restaurangbesök, men jag blev mätt iallafall!


1. Backen upp till Coit tower! 2. Men vi klarade det, Coit tower. 3. Och utsikten var fin!



1. Manne, jag och Lombard Street. 2. På toppen av Lombard Street. 3. Jag på toppen, med utsikten i bakgrunden.



1. En cable car, typ en spårvagn. 2. Manne stående på cable caren. 3. Jag stående på cable caren.


Vi gick sedan tillbaka till hotellet för att jag skulle få ta av mig mina blöta skor, strumpor och byxor efter regnet, och efter ett tag begav vi oss ut mot ett café för att komma åt omvärlden med lite internet. Snart ska vi gå tillbaka till hotellet för att packa och slappa, för imorgon bär det av till LAS VEGAS BABY !! Det är dags för mig att vinna 1 miljon dollar! ;)

Ha det bra, puss och kram!


Uppdatering

Nu är skolan slut i USA för denna resan! Slutade med 4 A:n och 1 B vilket betyder att det blir alla VG i Sverige sen, yiiiiihooo ! :D
Det var väldigt sorgligt att lämna Joplin och alla kompisar man skaffat där. Förstod först inte riktigt att jag verkligen skulle åka därifrån för att aldrig mer se Joplin igen, men när jag kollade ut över campus en sista gång innan det var dags att åka så slog det mig plötsligt att det verkligen var så, och då kom tårarna! Sa hej då till Tiphanie, Yvonne och Sebastian och alla var ledsna! Sedan satte jag mig i bilen med Bailey för att bege mig mot Manne och Springfield! Det var riktigt skönt att träffa Manne igen dock, har saknat honom väldigt mycket och det var faktiskt det enda positiva med att lämna Joplin, + att våra äventyr som vi ska vara med om nu såklart !
Vi gjorde inte speciellt mycket i Springfield, vi åt på T.G.I Friday´s och sedan slappade vi bara, jag var nämligen något trött efter inte så mycket sömn de senaste nätterna på grund av att man skulle åka. Man ville ju umgås och prata med alla så mycket som möjligt innan avresan.
Idag lämnade vi även Springfield för att bege oss mot San Francisco. Det blev en mellanlandning i Denver, dock en mycket kort en, innan vi lyfte igen. Nu sitter vi här i Samirs lägenhet i San Fran och slappar. Samir och hans kompisar skulle på en avskedsfest ikväll men Manne och jag var för trötta efter den här dagen så vi bestämde oss för att bara ligga hemma och kolla på en film och sova tidigt. Det är nämligen upp tidigt imorgon för att åka ut på sightseeing ! :D
Vi hann även träffa Anna i typ en halvtimme här i lägenheten innan hon skulle ge sig av mot New York. Det är tydligen kaos på en rad olika flygplatsen landet runt på grund av snön, vilket gör att jag är väldigt lycklig över att vi inte ska till något kallt ställe än på ett tag, in förrän vi ska till New York den 4e januari. Förhoppningsvis blir det inget krångel på grund av snön när vi ska till Miami, med eventuella mellanlandningar! Men det är ett tag kvar tills dess så isåfall blir det ett senare problem! Anna verkade komma iväg iallafall för det verkade som att de skulle boka om henne!
Just det, en liten rolig historia som hände idag (förlåt för sms-bombningen mamma och pappa!) Men jag och Manne hade rätt mycket grejer med oss nu eftersom allt vi tog med oss hit och allt vi köpt släpar vi runt på nu! När vi satte oss i en taxi för att ta oss till Samirs lägenhet så blev allting lite stressigt till slut med alla grejer och betalningen och så, så jag tappade bort min mobiltelefon. Först blev jag bara besviken och arg på mig själv, har nämligen inte tappat bort en mobiltelefon på 7 ÅR !! Försökte ringa till mobilen men det var självklart ingen som svarade. Försökte sedan hitta telefonnumret till taxi bolaget men det verkade inte vara något stort taxi bolag för jag hittade det inte ens på internet. Började inse att jag aldrig skulle få se min kära mobil igen och började fundera på om jag hade någonting på mobilen som folk kunde använda som skadade mig, som bilder, kontoinformation eller liknande. Har ju kontantkort så kom på att det enda som jag hade på mobilen som jag inte ville dela mig mig av (förutom pengarna som jag skulle ha kastat i sjön) var bilder på telefonen å släkt, vänner och mig själv. Efter ett tag förstod jag hur klantig jag varit och blev superledsen, trots att det är en gammal telefon och jag ändå ska skaffa en ny när jag kommer hem till Sverige.
När Anna skulle åka mot flygplatsen så hjälpte jag henne med väskorna, och vet ni vad som hände då? JAG SÅG MIN TELEFON LIGGA PÅ MARKEN DÄR JAG GÅTT AV TAXIN !!!!! Jag hade förhoppningar på att den skulle ligga där men aldrig trodde jag väl att den skulle göra det. Och den var hel !! :D Snacka om att jag blev glad och jag började skrika "min telefon, min telefon !!" och hoppade! Och den var hel också, ingen bil hade kört över den ! Så nu ska jag sluta ha för mycket att tänka på på en och samma gång och hålla reda på min kära telefon ordentligt! Det var ett mycket kärt återseende! :D
Samir kunde inte koden till internet så därför lånar jag hans dator. Vet inte riktigt om vi ska bo på hotell imorgon eller i övermorgon så får se när jag sätter mig vid min dator och kan ladda upp bilder och så! :)
Ha det bra och jag ska försöka se till att uppdatera på våra äventyr här i USA så mycket jag hinner och kan så ni får läsa om vad som händer under min sista tid i USA innan det är dags att komma hem till kära Sverige igen!
Mors.

Sista

Imorgon har jag mitt sista exam på MSSU, ska bli riktigt najs!! Är dock inte förberedd för det än men jag är inte så orolig, jag vet vilka frågor som ska komma på examet så :P Tänk om det kunde vara så här lätt med tentorna i Sverige också, jisses!

Vill verkligen inte åka från Joplin, kommer verkligen sakna alla här supermycket! Vissa mer än andra såklart, men det är tur att det finns flygplan så att man kan hälsa på folk! Vill inte riktigt packa klart och se mitt rum tomt eftersom det får mig att verkligen förstå att jag inte bara ska ut på en semester för att sedan komma tillbaka till Joplin, jag ska istället åka hem till Sverige igen, vilket i och för sig också är bra, men det är tråkigt att avsluta sin tid här i Joplin! Men det ska bli skönt att fortsätta sitt liv hemma i Sverige igen också! Och som sagt, flygplan är en bra uppfinning :)

Men nu måste jag plugga lite till innan jag måste sova för att kunna plugga lite till imorgon innan examet, så håll tummarna för mig imorgon kl 13-15 amerikansk tid, alltså kl 20-22 svensk tid! Det är mitt sista MSSU exam och jag ska naila det! :D


Sorgligt

Nu är det bara 3 dagar kvar i Joplin, vill inte åka härifrån och lämna alla kompisar, kommer sakna alla!

Det är så mycket jag har att göra de här 3 dagarna så jag tror inte att jag förstår det själv. Har inte börjat städa eller packa än, vilket jag måste göra idag.. Måste samtidigt plugga på ett exam som jag har på torsdag.. Sedan är det massor av människor jag ska hinna se innan jag åker; min vänfamilj på lunch imorgon, mina roommates på good bye dinner på torsdag, good bye med utbytesstudenterna och "ugly christmas sweater party" på torsdag, och sedan åker jag runt kl 13 på fredag..

Förstår inte hur 4 månader kan gå så här fort, och jag önskar att jag kunde uppleva den här upplevelsen igen.. Vi får väl se, har ju en Eurotrip inplanerad någongång i mitt liv, förrhoppningsvis om 1,5-2 år! ;)

Neeej!

Jag glömde ju tredje advent i söndags! Därför kommer det inlägget nu istället!

Tänk att det redan är tredje advent, tyckte nyss att det vara augusti och tid att flyga över Atlanten till USA. Förstår inte hur tiden kan gå så fort och tiden här har verkligen fått mig att inse att det är viktigt att leva livet och ta vara på alla stunder!

Hoppas att ni hade en mysig tredje advent, jag märkte inte ens av den här kan jag säga, satt med ett exam hela dagen..



Neeej!

Jag glömde ju tredje advent i söndags! Därför kommer det inlägget nu istället!

Tänk att det redan är tredje advent, tyckte nyss att det vara augusti och tid att flyga över Atlanten till USA. Förstår inte hur tiden kan gå så fort och tiden här har verkligen fått mig att inse att det är viktigt att leva livet och ta vara på alla stunder!

Hoppas att ni hade en mysig tredje advent, jag märkte inte ens av den här kan jag säga, satt med ett exam hela dagen..



Grattis älskling!

Idag är det den 10 december och det är min älsklings födelsedag. Grattis på födelsedagen Manne! :D

Hoppas att din dag blir toppen och om 8 dagar ses vi och då är det äventyr som gäller! :D

Älskar dig! Puss


Bilden är tagen i Chicago, med Tree of Lights i bakgrunden.


KALLT !!

Det är kallt som sjutton här nu! Mina byxor frös nästan till is när jag var ute och gick. Tur att man rörde på sig annars hade de seriöst gjort det. Mina öron värkte för att det var så kallt så nu är det mössa på varje gång jag går utanför dörren, och vantar (hjälpte inte så mycket men men). Min haka domnade även bort idag under en 5-10 minuters promenad hem från basketmatchen som jag kollade på idag..

INTE KUL !!

Som tur var så har jag en toppenvän med namnet Carrie som faktiskt messade mig imorse och frågade om jag ville ha skjuss till skolan för att det var så kallt! Vet att hon inte läser min blogg eftersom hon inte förstår den, men TACK Carrie, you´re an angel!

Hur kallt är det i Sverige just nu? Mitt på dagen och på kvällen?

Just nu är det -13 grader Celcius här, SINNESSJUKT KALLT !! Då är det i och för sig natt, men jag tror inte att det var så himla mycket varmare för några timmar sedan.. Har även sett den första amerikanska snön idag, var inte mycket men det föll ner några små fina snöflingor idag och lite här och var på campus låg det lite snö, samt att vattenpölarna frysit till is.

Men jag är ju från Sverige, där det är kallare och kallt längre, jag borde vara van och tycka om kylan. NEJ SÅ ÄR DET INTE!! Är något trött på den kommentaren faktiskt, drop it please! Haha :P I can´t stand the cold!!

Nu är det dags att plugga det sista innan jag ska sova!

Det här har nog allvarligt varit jag idag!


For the germans

Some people, especially the germans, are complaining a bit over that my blog is in Swedish. Sorry guys, but that´s just how it is, maybe you understand how I feel when I´m surrounded by you speaking german all the time? ;) But I promised a piece in my blog for you, so here it comes! Enjoy! :)

Guten Tag!
Haha, you thought that I was gonna start writing in german now, huh? But you´re WRONG! Even though my german is AWESOME, I know you know it, I´m gonna stick to the english language today!

I don´t really know what to write though, you know what´s going on in Joplin everyday so I don´t have to tell you about that. But welcome to my blog, the best blog in the world! :D

I think it´s very sad that it´s only 8 days left in Joplin, I´m gonna miss Joplin (even though there´s a lack of things to do here, hehe). All the routines, all the people, the life here, but I have to say that I´m pretty ready to experience other parts of the states and then go back home to Sweden again. And you know that I´m gonna visit you all in Germany in a couple of years, during my Eurotrip! Party, the german style! ;)

Well, I don´t have much more to write right now, I have to study a bit more before it´s time to sleep, I´m supertired!

See ya tomorrow!

Auf Wiedersehen!


Mickan

Saknar dig också.. Saknar våra Sandy´s dejter och alla våra andra galna upptåg! Vi måste se till att ta upp kontakten på riktigt igen när jag landar på svensk mark, och jag lovar, jag kommer komma ner/upp (beroende på om jag åker hemifrån eller hemhemifrån :P) till Västerås för att hälsa på dig i din lilla lägenhet! :D

Emma fotomodell

Idag kom vår "semester book" (en liten version av en year book för utbytesstudenterna) upp på Facebook, på fredag får vi hårdkopian i handen, tillsammans med en CD med våra 5 bästa modellbilder på.

Tänkte bara visa er ett litet smakprov!


I´m the best!

Idag på Intercultural Communication så fick vi tillbaka våra exams som vi gjorde före Thanksgiving. Jag åkte ju till Chicago så jag gjorde examet 4 dagar tidigare, det var jag den enda som gjorde.

Jag var supernervös innan vi skulle få tillbaka examsen, multiple choice frågorna kändes nämligen inte så bra när jag gjorde examet, jag var till råga på allt tvungen att stressa igenom de frågorna eftersom min lärare glömde ge mig den delen av provet till en början.

Min lärare brukar alltid ropa upp de studenterna med bäst betyg i klassen, alltså de som fick A på examet. Ni har börjat räkna ut vart detta ska sluta va?

JAG FICK HÖGST POÄNG I HELA KLASSEN!! :D 93/100 poäng!!

Multiple choice hade tydligen gått superbra, så antingen kunde jag mer än jag trodde eller så hade jag tur, men jag satsar på det första ;)

Läraren tyckte även att mina essä svar var bäst i klassen och att de var väldigt genomtänkta och detaljerade, så jag fick extrapoäng för det! :D

Just nu ligger jag på ett A i den klassen, men för att få det där stora A:et så måste jag få A på det sista examet, men det ska jag se till att klara! Att bli uppropad som bland de bästa/den bästa i klassen två gånger får upp motivationen! Det är även bara ett kapitel i boken till nästa exam, sedan anteckningarna, och det är inte lika mycket anteckningar som det brukar vara, sedan är det bara essä frågor också, vilket man kan babbla på om!

Jag är glad, kalla mig töntig, det gör inget! :D Det bästa var att jag pluggade inte sååå mycket till det där examet heller, jag regerar helt enkelt!

Cause I´m simply the best, better than all the rest! :D

Regn

Idag spöregnar det, inte kul! Och svinkallt är det också!

Har en class kvar sedan ska jag sitta i biblioteket resten utav dagen för att skriva klart ett grupparbete, inte så kul det heller men bättre än att vara ute i regnet iallafall!

Vet inte riktigt hur mycket jag kommer blogga den här veckan, måste jag förvarna er om. Har nämligen ett stort exam (en final) på torsdag som jag inte pluggat så mycket till än, men jag är inte så orolig.. Har även ett till exam som jag måste göra denna veckan, men det är online och det kan jag kolla på två gånger så det ska inte vara några problem. Har även ett knowledge assessment (som iofs bara är på 30 poäng och går inte att plugga till, men det är något som måste göras). Grupparbetet att skriva klart samt två muntliga presentationer. Så ni hör att jag har rätt mycket för mig just nu!

Bloggar när jag har tid helt enkelt, tills dess, håll ut och ha en bra tisdag! :)

Planet 51

Hihi, Planet 51 var en väldigt rolig och kreativ film måste jag säga! Så alla med barnasinnet kvar, gå och se den när ni kan! :D

Nu ska jag pyssla med lite hemliga saker innan det är dags för att sova!

2:a advent!

Nu är det ju redan andra advent, och inte långt kvar till julafton! Trots att jag inte alls vet hur pass mycket jag kommer fira jul i år när jag befinner mig i Las Vegas och LA ! Men jag hoppas ju självklart att jag varit tillräckligt snäll i år så att jultomten kommer med en riktigt najs julklapp till mig, typ en sisådär 1 miljon dollar på ett casino i Las Vegas som jag vinner efter att ha spelat för 5 dollar eller något, skulle faktiskt inte sitta helt fel. Och jag har faktiskt varit snäll för 1 miljon dollar detta året, jag lovar!

All I want for Christmas, is a fortune! :)

Ha en supermysig advent hörrni!


Coctail party

Japp, igår var det dags att gå på coctail party! Provade på några olika coctails och hade allmänt trevligt! Partyt slutade inte så bra för vissa på festen, jag däremot mådde toppen, vilket jag även gör idag! Man måste lära sig att känna när det är dags att lägga av, något som japaner inte verkar känna till!

Tyskar verkar heller inte känna till det faktum att "vara trogen", blir så himla trött på det, men men. Det är ju faktiskt inte mitt problem! Bara lite saker man märker när man befinner sig utomlands så här!

Idag händer inte så mycket. Ska sätta igång och plugga nu, och sedan är det bio ikväll. Vi ska se Planet 51, wiihooo! :D

Vad ska ni där ute hitta på en söndag som denna?


 

Och för er som inte har hört talas om den här filmen, som verkar vara superrolig, så kan jag helt enkelt säga att den handlar om en människa, en astronaut, som kommer till Planet 51, och för ovanlighetens skull så är det människan som är konstig, och inte utomjordingarna, eftersom han är den enda människan på den planeten.


Sleep-over

Igår, fredag, började otroligt jobbigt! Jag hade nämligen svårt för att somna i torsdagsnatt, trots att jag var trött. Det slutade med att jag kanske somnade runt 3.45 eller någonting, och skulle gå upp kl 8.30, INTE KUL! Men jag kravlade mig upp och släpade mig iväg till lektionen.

När helgen äntligen infunnit sig så var det egentligen dags att åka till Walmart för att stå där och samla in prylar till ett djurhem och skolsaker till barnen i Brasilien, ett projekt som vi har i Organizational Behavior. Dock så uppkom det ett problem med pappersarbete eller någonting liknande på Walmart så vi fick inte stå där, vilket kanske var lika bra eftersom det hade varit rätt kallt att stå still ute i 2 timmar. Så vi behövde inte ens åka dit! Dock åkte vi till en annan Walmart lite senare, jag och Carrie, för att köpa ingredienser för att baka lussebullar! :D

Det uppstod några problem när 1,7g saffran (jag behövde bara 1g) kostade 15 dollar (ca 100 kr) och de inte hade likadan jäst som vi har hemma utan bara torkad. Jag köpte det iallafall och vi finurlade mycket på hur vi skulle lösa det. Vi fick modifiera receptet lite och jag tror att vi brände bort några hjärnceller av allt tänkande. Jag hoppades på det bästa och det var faktiskt riktigt roligt att baka med Carrie och hennes mamma och pappa (vi var nämligen hemma hos Carrie, vi skulle ha en sleep-over där!) De var riktigt intresserade av att göra någonting så svenskt och de gjorde lussebullar också och försökte lära sig att uttala det på rätt sätt, det gick inte alltför bra :P

Det slutade med att lussebullarna blev superbra! De blev supergoda och Carrie och hennes familj gillade dom också, lyckat! :D Jag var superglad :D De var nämligen lite skeptiska när de luktade på saffranen, de tyckte inte att det luktade så gott, medan det för mig luktar jul och tradition :D

Carries storasyster är gravid och har precis fått reda på vilket kön barnet har, så jag och Carrie och hela hennes släkt åkte över till hennes syster och hennes mans hus för att få reda på könet, jag kände på mig att det var en pojke. Gissa vad det var? En pojke! :D Gulligt!

På kvällen åkte vi och tittade på all julbelysning som de har i den lilla staden där Carrie bor, vid ett vietnamesiskt gymnasium. Det var lixom en väg som man åkte igenom med tuuuuusentals lampor! Det var helt otroligt, mycket mer lampor än i Branson! Bilder kommer senare, även från bakkvällen :)

Sedan avslutade vi kvällen med att titta på filmen Iron Man som faktiskt var rätt bra, innan vi stupade för att båda var så trötta.

Lyckad kväll :) Och som sagt, bilder kommer inom de närmaste dagarna (Carrie har nämligen de flesta bilderna på sin kamera)

Nu ska jag äta en lussebulle! ;)

Otroligt bra cover

Shine Down är ett väldigt bra band, och de har gjort en låt som heter Second Chance. Här har vi en kille, som faktiskt är svensk, som gör en otroligt bra version av den låten. Vet inte hur många gånger jag lyssnat på den, tappat räkningen då fingrarna och tårna inte längre räckte till ;)

 

Är ni lika sålda på hans sätt att framföra låten som jag är?

 

 

Det finns även ett band som heter April 6th, även dom är väldigt bra! De har en toppenlåt som heter Dear Angel, och för ett tag sen hittade jag sångaren i det bandet göra den låten akustisk på Youtube, otroligt bra! Så njut!

 

 

Vad tycks?

 


Christmas

Nu är det 21 dagar kvar till jul, tre veckor. Overkligt? Jajamensan! Men det finns en viktig sak att tänka på, att vara snäll.

Så...


15 dagar kvar

Nu är det bara 15 dagar kvar i Joplin innan jag beger mig till Manne i Springfield för att starta våra äventyr runt om i USA. Det känns så himla konstigt att jag redan har varit här i 3,5 månad, tiden har verkligen flygit förbi. Men tiden går ju fort när man har roligt, och det har jag verkligen haft.

Har verkligen blandade känslor över att åka hem till Sverige igen. För någon månad sedan längtade jag hem supermycket och kunde knappt vänta tills det var dags att kliva på flygplanet som ska ta mig tillbaka till andra sidan Atlanten. Jag längtar fortfarande hem, och jag tycker att det ska bli supermysigt att komma tillbaka till Sverige och få träffa familj och vänner igen, äta svenska godsaker/mat och bara kunna prata svenska med folk igen. Men samtidigt vill jag inte lämna det jag har här, för att jag har så pass roligt här. Jag har bra vänner och jag upplever saker hela tiden, vill inte bara åka tillbaka till Växjö och komma in i gamla vanor igen, samtidigt som det kommer bli rätt skönt. Hänger ni med på hur jag känner, trots att jag låter lite schizofren? Haha!

Jag tror att jag kommer vilja resa runt lite när jag kommer hem också, sedan om det finns ekonomi för det eller inte, det får vi se. Men terminen här i USA har verkligen gjort mig sugen på att upptäcka nya saker och nya ställen, och mina funderingar på att göra en Eurotrip om ett par år har verkligen vuxit från funderingar till personliga mål och planer. Jobba ett år efter examen och sedan åka ut på en Eurotrip, flygen är ju superbilliga iallafall! 50 spänn från Tyskland till Sverige, 30 spänn från Finland till Spanien, sådana priser låter bra tycker jag efter de dyra flygen inom USA! Eftersom jag började plugga på universitetet direkt efter gymnasiet känner jag att jag inte har upptäckt så mycket av världen, vilket jag verkligen vill göra innan jag slår mig ner med ett seriöst jobb osv. En Asien resa är också någonting som jag skulle vilja göra någongång i livet, medan jag fortfarande är ung, men man måste koncentrera sig på ett mål i taget, och just nu prioriterar jag Eurotripen först! Jag ÄLSKAR att resa och uppleva nya saker!


Länder jag skulle vilja besöka är Tyskland, Nederländerna, Frankrike, Spanien och Italien. Sedan finns det ju vissa länder som England och Grekland där jag redan varit men jag funderar på att åka dit igen för att uppleva andra saker än vad jag gjort tidigare. Portugal och Island är också intressanta länder, men allting handlar ju om tid och pengar såklart! Men man kan alltid ha drömmar, även stora!

Att åka till USA en termin har verkligen varit det största äventyret i mitt liv, och jag är otroligt glad över att jag tog den här möjligheten. Hade jag inte gjort det hade jag ångrat mig för resten av mitt liv! Det har även fått mig att inse hur roligt och viktigt det är att se olika delar av världen, att upptäcka att alla inte fungerar likadant som vi i kära Svedala gör.

Om ni någonsin får möjligheten att åka utomlands under en längre tid, så rekommenderar jag er verkligen att ta chansen, hur läskigt det än känns! Det är lätt värt all nervositet, varenda krona, allt förarbete med papper osv och allt annat som man känner inför en resa som denna. Tro mig!

 

Våga ta risker i livet, de gör dig bara starkare!


Vackra campus

I början av terminen tyckte jag att campus var rätt tråkigt. Jag har ändrat uppfattning nu. Trots att det finns campus som är mycket finare än vårt, MSU:s campus till exempel med fontäner och björnen osv, så gillar jag ändå campuset här!

Speciellt när man är ute och går i solnedgången och himlen får en massa fina färger! Det var ett självklart mobilfoto tillfälle!


Visst är det vackert? :)

Okay..

...who invited the ninjas?!

Ett inlägg tillägnat Mamma och Håkan, speciellt bilden längst ner ;) För er som inte förstår vad jag menar, det är inte meningen heller, det är nämligen ett internt familjeskämt ;)

 

Tranan! :D


Ilande kallt!

Vinden här i Joplin är otroligt kall, och imorgon tror jag minsann att det får bli mössa och vantar på väg till skolan! Bakningskvällen och sleep-overn hos Carrie blev framflyttat tills imorgon, då har vi mer tid samt att vi slipper gå upp tidigt för att åka till classes.

Måste säga att det faktiskt inte har hänt så mycket spännande idag, mer än att jag gav det jag köpte åt min professor på den tyska julmarknaden i Chicago till henne idag. Lite konstigt men jag kunde inte säga nej när hon sa att jag skulle köpa någonting till henne. Jag var lite nervös eftersom jag inte känner henne och hon inte sa vad jag skulle köpa, men hon blev jätteglad för det jag hade köpt och hon sa att hon verkligen uppskattade det så det var ju lyckat!

Annars har den här dagen varit otroligt tråkig! ser fram emot imorgon, då ska jag hem till Carrie och baka lussebullar och pepparkakor, wiiihoo! :D Först måste jag dock stå utanför Walmart i kylan för ett projekt i Organizational Behavior, samla in saker till ett djurhem.

Ha de.

SNÖBOLLSKRIG !!

Det har snöat här idag, inte mycket, otroligt lite faktiskt, jag såg det inte ens. Men det har snöat!

Därför tycker jag att vi inleder snösäsongen med ett hederligt snöbollskrig! Men eftersom det inte finns någon snö att göra snöbollar av, så får vi ta det animerat istället! Känner ni snöstämningen?

Team Manne/Emma mot Team Glad kille/Glad tjej/Asiat! Låt bäste lag vinna (vi alltså ;))

 

Märker ni förresten att jag lärt mig lägga upp videosar på bloggen nu? :P

 


The Roomies shaking it! :D

And here´s a Christmas greeting from me and my lovely roommates, we´re rockin´!


 

Haha, it´s soooo funny! :D I love it!

 


TV-stjärna!

Ni läser helt rätt! Jag har nu fått mina 15 minuter i rampljuset här i USA, eller inte riktigt, mer 15 sekunder kanske, och det var på Campus Update kanalen som typ ingen kollar på, men ändå, jag är glad! :D

Det var på International Prom Night som en kompis intervjuade mig om bal i Sverige till hennes projekt, som jag nu märkte sändes på TV, haha! Kunde inte lägga upp videon när jag filmade TV:n när jag var med (haha), men det gör inget för man hörde inte vad jag sa iallafall! Men jag tog ett litet kort!

Min rumskompis blev helt till sig, började skrika och sa: "Oooh, you´re famous!" Haha! Men det var lite roligt sådär! :D


Emma - The TV-star! ;)

Haha!

Det glädjer mig att ni gillar min julhälsning! :D



Southern Lights

Det var väldigt mysigt på Southern Lights. Vi drack varm choklad och åt kaka, lyssnade på körsång, såg julgranen tändas med alla färger och kulor, jag och Carrie tog kort med lejonen med tomteluvor och jag gjorde en julram till kortet. Sedan satt jag och tyskarna och pratade lite innan det blev för kallt och eventet var slut och vi gick därifrån.

Jag var tvungen att gå till bensinmacken för att fylla på mitt telefonkort, sedan gick jag hem och här sitter jag nu och tittar på Las Vegas i brist på annat att göra. Råkade missa middagen på grund av Southern Lights, glömde helt enkelt bort tiden, så funderar på att gå till Late Dinner nu istället.

Ha det bra där ute i världen!

En julhälsning till alla ute i världen!

Det finns en jätterolig hemsida där man kan göra sig själv till en tomtenisse som sjunger eller dansar! Julen börjar ju närma sig så därför skickar jag härmed en julhälsning från mig till er alla! God Jul!


 

Vad tycker ni om min julhälsning?

 


Thanksgiving och CHICAGO !!!

Jajamensan, över Thanksgiving åkte jag och Manne till Chicago, Illinois för att upptäcka staden och få lite semester.

Den 20 november åkte jag och 4 tyskar i en vit, fet Dodge till Branson för att shoppa på en outlet som finns där. Jag ska inte shoppa och var inte på shoppinghumör heller, tro det eller ej, så därför var de timmarna vi spenderade där rätt så långa för mig. Det fanns trist nog inga andra ställen i närheten som jag kunde gå till, så efter 40 minuter när jag hade gått igenom alla affärer av intresse för mig så var jag grymt uttråkad, och hungrig. Det fanns typ inga riktiga restauranger så i en timme fick jag sitta i ett väntrum utanför toaletterna för att läsa en tidning för att få tiden att gå fortare. När jag verkligen tröttnat på att sitta där letade jag upp två av tyskarna som släpade med mig runt i affärerna de ville gå till, jag hade trots allt lite trevligt, och jag lyckades komma därifrån helt tomhänt och superstolt över mig själv! :D

När alla sedan var färdigshoppade åkte vi för att äta middag innan det var dags att bege sig mot The Trail of Lights. En mile fylld av julbelysning som vi körde igenom, och vi lyssnade på julmusik som vi sjöng med till och vi hade superskoj! :D Sedan bar det av mot Springfield, där jag skulle hoppa av för att träffa Manne och tyskarna skulle stanna för att festa innan de skulle vidare till Joplin igen. Efter en liten omväg, för att vi inte riktigt hittade, var vi äntligen framme och jag kunde lämna de fulla tyskarna i baksätet, haha!



1. Starten. 2. Jultomten och snögubben. 3. Happy Hannuka.


1. Noel, jul på franska. 2. Amerikanska flaggan. 3. Jultomten med renarna!


Vi tillbringade sedan några dagar i Springfield för att Manne hade ett exam på tisdagsmorgonen, men sedan bar det av mot en annan delstat! Vi råkade komma rätt mycket för tidigt till flygplatsen, för att inte riskera att taxin inte dök upp och vi skulle missa planet. Springfield´s flygplats är, för alla er som inte varit där, väldigt liten så det fanns inte mycket att göra där. Men vi lyckades fördriva tiden och sedan satt vi helt plötsligt på ett litet plan (1+2 säten) på väg mot Chicago, Illinois!

1,5 timme senare så klev vi av och befann oss helt plötsligt på en gigantisk flygplats, där jag befann mig för lite mer än 3 månader sen när jag var på väg till Joplin för första gången. Vi hittade bagaget och lyckades även hitta till tunnelbanan som skulle ta oss till downtown och vårt hotell. 2.25 dollar per person och ca 1 timme på tunnelbanan var bättre än vad taxiresan skulle gått på, väldigt mycket gissar jag på.

Vi hade väldigt tur att hitta ett sånt bra hotell, för vi behövde inte ens gå utomhus från tunnelbanan för att komma till hotellet, för tunnelbanan och hotellet var sammankopplat med en galleria som låg i mitten som vi kunde gå igenom. Vi åkte sedan upp 15 våningar till hotellobbyn, och sedan 8 extra våningar upp (till den 23e våningen, som var högst upp) för att komma till vårt rum. Det var superfint och hade finaste utsikten över skyskraporna och Chicago floden! Eftersom att vi kom till hotellet runt kl 18 på kvällen så var det bara till att gå ut och leta efter en restaurang för att få i sig middag innan det var dags att gå till hotellet för att sova. Det blev en middag på ett italienskt ställe som nästan var som en food court, fast mycket finare! Det var inte så dyrt och de hade massor av mysigt julpynt!


1. Vårt hotellrum. 2-3. Utsikten från rummet!


När vi vaknade nästa morgon var det helt plötsligt den 25 november och jag och Manne har varit tillsammans i 2 hela år! Det har varit de bästa 2 åren i mitt liv älskling! :) Idag var det massor av sightseeing på schemat, och kanske lite shopping (dock shoppade jag ingenting i Chicago, väldigt duktigt utav mig ekonomiskt och platsmässigt i resväskan :P) Många skyskrapor skådades under dagen och vi tog även en promenad bort till Millennium Park för att se The Bean, den är superhäfig!! Vi gick dit två gånger under dagen för att ta kort på den både under dag- och kvällstid! Den reflekterar Chicago´s skyline.



1. The Bean! 2. Millennium Park med The Bean. 3. Nätgrejen i Millennium Park.


När vi kände oss klara i Millennium Park begav vi oss bort på en rätt lång promenad till Navy Pier. En lååååång pir dit man kan gå ut för att se Chicago´s skyline på håll. Det var även väldigt fint och juldekorerat inne i Navy Pier byggnaderna.



1. Inne i Navy Pier. 2-3. Skyline från Navy Pier.


Sedan var det dags att gå hem mot downtown igen för att göra sig iordning innan middagen. Idag åt vi fin mat på en fin restaurang. Vi åt steaks med supergott potatismos (det slår givetvis inte mormors potatismos, det är det godaste någonsin!) Manne var gentleman och bjöd på middagen, tack älskling! :) Superbra två årsdag! :)

Den 26 november betyder i USA Thanksgiving Day, och det betyder Thanksgiving Parade och kalkon! På morgonen gick vi bort till State Street för att titta på paraden med de stora, uppblåsbara figurerna, alla band som spelade och självaste jultomten!


1. En jordgubbstjej! 2. EN häst som Rudolf. 3. Jultomten!


När vi frysit klart vid paraden knatade vi bort mot Willis Tower (före detta Sears Tower) som vi skulle åka upp i för att kika på Chicago´s utsikt. 103 våningar upp tog vi oss med den snabba hissen och utsikten var magnifik!! Willis Tower har även någonting som heter The Ledge, som är glasboxar som sticker ut från byggnaden som man kan gå ut i för att få känslan av att man står utanför huset, uppe i luften. Superläskigt var det och jag höll i mig i väggen när jag var på väg ut, som att det skulle gjort någon skillnad lixom! :P Det jag tänkte på, förutom att det var superhäftigt, var att glaset INTE skulle spricka, haha! En annan konstig grej var att när vi stod där och väntade på att få ta kort så stöter vi på ett svenskt par. Jag blev helt exalterad över att höra några prata svenka, en exalthet (om det finns ett ord som heter så) som jag inte riktigt tror att paret förstod. Nu får ni inte missförstå mig här, var inte så att jag började hoppa och skrika, sa helt enkelt bara att det kändes konstigt att höra några prata svenska, vilket det verkligen gjorde. Kändes konstigt att prata svenska med dom, hur kommer jag då känna när jag kommer till Sverige och ALLA pratar svenska? Kommer jag bli tokig? Haha. Tillbaka till The Ledge, det var superhäftigt och värt varenda dollar vi betalade!


1. Utsikten. 2. Looking down! 3. Ja, jag var skraj!


Den sista aktiviteten för dagen var den tyska julmarknaden, eller Christkindlmarket Chicago! Det var väldigt mysig stämning men på något sätt hade jag fått känslan av att den skulle vara större än vad den var! Vi gick runt och tittade på hantverkena, godiset och köpte varm choklad "in das boot" (alltså, i en mugg formad som en stövel). Jag köpte sedan nötter till en tysk kompis här och lite kakor till min professor som, konstigt nog, gav mig 10 dollar för att köpa någonting till henne. Ja, det kändes lite obekvämt, men jag köpte något iallafall som jag ska ge henne på torsdag! Sedan träffade vi även på jultomten och jag, barnslig som jag är, gick självklart in för att ta ett kort med honom! Hihi. Och vet ni vad vi hittade inne i den tyska godisaffären?! Svensk julmust och pepparkakor, som de kallade för snaps tilltugg eller liknande. Det tyckte jag var roligt, att vi hittade någonting svenskt! Då verkar det bara vara vi som har julmust, de kallade det X-mas Soda (Christmas Soda).


1. Manne med varm choklad "in das boot". 2. Jultomten och jag!! 3. Den fina granen och jag.


På kvällen åt vi Thanksgiving middag på hotellets restaurang. Det var buffé och de hade massor med saker! Kalkon, potatismos, skinka, sweet corn, pumpapaj, körsbärspaj, sallad, bröd och massor av annat smått och gott! Måste ändå säga att jag gillar den svenska julmaten mycket bättre! Men man ska ta sedan dit man kommer så vi var tvungna att äta Thanksgiving middag på Thanksgiving när vi är i USA, annars hade det varit fel!

Torsdagen den 27 november var sista heldagen i Chicago, och det kändes lite trist. Både jag och Manne tycker verkligen om Chicago och det skulle bli trist att lämna alla skyskrapor. Idag var det iallafall Black Friday och vi hade förväntat oss total kaos! Men vi märkte inte av den kaosen faktiskt! Vi var inte uppe tidigt i ottan, mest för att vi inte kunde ta oss till ställen som Walmart eller andra stora varuhus som har en massa billiga saker. Istället tog vi lite sovmorgon och begav oss ut på stan runt kl 11. De tidigare dagarna var regniga men idag syntes inte de gråa molnen på långa vägar och solen kikade fram vilket gjorde det varmare än det varit innan. Vi gav oss på lite shopping först men ingen utav oss hittade någonting. Efter lunchen började vi vår promenad bort mot Magnificent Mile, en lite dyrare shoppinggata där shoppingen var lite mer kaosartad dagen till ära. Vi hittade även Apple-butiken där vi fick ett klart besked om att det INTE går att köpa iPhonen utan AT&T abonnemang, TRÅKIGT !!! Gatan var iallafall supermysig med all julbelysning, och till slut kom vi fram till Hancock Tower, Best Buy (dit Manne självklart sprang in) och den fina granen kallad Tree of Lights.


1. Hancock Tower och Manne med sin kaffe. 2. Vi framför den fina granen. 3. Magnificent Mile


Sedan började vi vår långa promenad, ca 40 minuter, bort till Lincoln Park Zoo där vi skulle titta på ännu mer mysig julbelysning! Vi gick igenom de finare bostadsområdena där vi anade att det kostade rätt mycket att bo, och på andra sidan vägen hade vi Lake Michigan. Vi gick sedan runt ett varv på Zoot och fotade all belysning. Vi tittade även på en tiger, en leopard och sovande gorillor som såg döda ut för att de låg så stilla när de sov. Tigern sov också, trötta djur kl 17.30 på dagen, haha.


1. Träd med hängande apor. 2. Jag och den gigantiska snögubben. 3. Vackert!


På kvällen åt vi på en superhäftig restaurang som heter Rainforest Café. Inredningen var precis som en regnskog och de hade vattenfall, låtsas krokodil i en damm, elefanter, akvarium med fiskar, en himmel med stjärnor och stjärnfall och gorillor (som vi satt bredvid). Hela tiden spelades regnskogsljud i restaurangen och lite då och då började det blinka och åska som om det var ett stort regnoväder. Väldigt cool upplevelse måste jag säga! Maten var inte lika bra som jag trodde, men upplevelsen vägde över det! :) De hade även en groda som maskot som gick runt i restaurangen som vi självklart var tvungna att ta ett kort med, kul bild! :D


1. Exteriören, cool bara den! 2. Mannes och min bordspartner, haha. 3. Jag, groda, Manne (så ni vet ;))


På kvällen gjorde vi inte så mycket mer eftersom vi kom ut från restaurangen rätt sent, vi har motionerat väldigt mycket idag med de långa promenaderna, så vi var lite trötta i fötterna! Toppendag idag med, som alla andra Chicagodagar!

Lördagen var vår sista dag i Chicago, och eftersom vi ville få ut så mycket som möjligt av hotellet (haha) så tog vi sovmorgon och checkade ut kl 12. Vi gick sedan ut på staden för att promenera i Chicago en sista gång för denna resan. Vi gick bort till Millennium Park där vi tog lite fler kort på The Bean, det var mycket fler folk där idag när vädret var fint än när vi var där några dagar tidigare. Sedan gick vi bort till Buckingham Fountain som även är fontänen i inledningen till Våra Värsta År, om Manne har rätt! Hehe. Vi satt där i solen och tittade ut över Chicagos skyline och insåg att vi verkligen gillar Chicago och skulle kunna tänka oss att bo där några år om man får möjlighet. Klockan började sedan bli mycket så vi gick tillbaka till hotellet för att hämta vårt bagage, sedan satte vi oss på tunnelbanan igen för att ta oss ut till Chicago O´Hare, flygplatsen. Den här gången kom vi alldeles lagom, en timme innan planet gick. Kändes riktigt trist att lyfta från Chicago, men utsikten från planet var magnifik! Vi hade en superbra semester i Chicago och jag hade superskoj och supermysigt, tack älskling! :)


1. Puss på kinden, mysigt! 2. Ett lejon med en krans! 3. Vårt hotell (huset i mitten)

Och till alla er som åker till USA någongång så rekommenderar jag verkligen er att åka till Chicago, en hur mysig stad som helst!!

Hej då Chicago, vi kommer sakna dig!!

 

Stannade sedan i Springfield tills på söndagen då jag fick skjuss hem av en kompis rumskompis som bor i Branson, strax utanför Springfield. På söndagen gjorde vi verkligen ingenting, bara tog det lugnt, det blev lite tråkigt efter ett tag men efter den semestern så var det skönt att bara inte göra någonting.

Har verkligen haft VÄRLDENS BÄSTA THANKSGIVING (det var min första men ändå) och VÄRLDENS BÄSTA CHICAGO SEMESTER med älsklingen! Yippie! :D

 

Nu är det snart dags att gå bort till The Oval (en stor gräsplätt på campus) där Southern Lights hålls idag, ska bli myspys!


Halloween och MSU Homecoming!

Förlååååååt för så sen uppdatering för Halloween, men jag hade helt glömt bort att jag inte skrivit klart på det här inlägget! Över Halloween begav jag mig iallafall 12 mil bort från Joplin, till Springfield närmare bestämt. Vi skulle klä ut oss för att fira Halloween och titta på Missouri State University´s Homecoming!

Innan det var dags att dra mig mot Springfield så var det dags för Boo Bingo i Lion´s Den på campus. Det började inte så bra men sedan till slut så vann jag! En påse med massor av spännande amerikanskt godis som jag inte testat på förut!



1. Dansande och sjungande skelett i skolan! 2. Min bingobricka innan det började gå bra.


Bussresan var som vanligt ingen höjdpunkt. Bussen var 25 minuter försenad.. Men till slut lyckades jag komma fram till Springfield och Manne och hans rumskompis hämtade upp mig. Vi åkte till Mannes rum för att lämna av mina saker och sedan åt vi middag nere i cafeterian. Vi gick till en annan cafeteria idag, och den var väldigt fin och mysig faktiskt, med GOD mat ! :D



1. MSU Homecoming! 2. Söt Manne i cafeterian!


På kvällen var det sedan dags för Halloween-fest nummer 1! Vi klädde ut oss och gick hem till en av Mannes kompisar för att vara lite sociala innan det var dags att åka bort mot festen. Det var en husfest som hölls nere i en huskällare. Källaren var liten och trång och det tog 20 minuter att ta sig genom rummet som kanske var 7 meter långt (överdriver lite med tiden som ni säkert förstod). Vi var där i ca 2 timmar innan vi begav oss hemåt. Mannes rumskompis låg och sov när vi kom hem så det var bara till att tissla och tassla runt i rummet för att förbereda sig för sovdags.



1. Ett bi! 2. Manne banan! 3. Emma bumble bee!



1. Biet och Bananen. 2. Bananen och den läskiga typen! 3. Jag och trevliga RaChelle som jag träffade!



1. Neo från Matrix flyr från den läskiga typen. 2. Några outfits (biet på bilden är inte jag) 3. Några fler outfits.


På lördagen var det dags för MSU:s Homecoming. Vi missade tyvärr paraden eftersom vi sov rätt länge pga sen kväll dagen innan. Men vi tog oss ut och gick till Bear Feast Village där de hade lite mat, gratis godis och andra prylar. Vi kom dock dit rätt sent så de höll på att plocka undan allting, men lite hann vi se iallafall!



1-2. Tjusiga vagnar från paraden! 3. Bear Feast Village från håll.


Ingen homecoming utan en football match, vilket innebar att vi begav oss bort mot stadion. 11 dollar kostade biljetten och det tog emot, men jag gick ändå. Manne fick ju gå gratis pga att han pluggar på det universitetet. Vi satte oss ner och var lite busiga, vi åt mackorna som vi hade smugglat med in som vi inte fick egentligen. Tihi! Efter måltiden dröjde det inte lång tid innan vi bytte plats, för det satt en otroligt irriterande tant bakom oss som skrek heeela tiden. "Goooo Bears!!" "Run, run, run, run, run, run, run" Och självklart finns det folk som skriker på sportevent, men den här tantens röst var så jobbig! Den riktigt trängde in i hjärnan och var vibrerande!

Vi flyttade oss en bit åt sidan, men var efter ett tag tvungna att flytta till andra sidan stadion, till läktaren på andra sidan, för att solen gick i skugga på denna sidan vilket gjorde det rätt kyligt! Vi satte oss då istället bredvid det gigantiska bandet som vi fick lyssna på, men självklart hamnade vi framför en skrikig tjej än en gång med en irriterande röst. Nu orkade vi dock inte flytta på oss en gång till, haha! Matchen var väl inte toppen, MSU Bears förlorade mot Illinois State Redbirds. Men MSU Bears maskot, björnen, var otroligt rolig! Han dirigerade bandet, han dansade med dansteamet, han följde efter en polis och han gick fram och tillbaka och spred glädje! Hehe!



1. Bandet på andra sidan stadion. 2. Jag och Manne på matchen! 3. Ser ni hur häftigt bandet är uppställt på planen?



1. Vi flyttade till andra sidan läktaren. 2. Den roliga björnen! 3. Björnen dansar med dansteamet.



1. Manne och jag på andra sidan läktaren. 2. Bandet! 3. Dansteamet.


Efter matchen gjorde vi inte så himla mycket. Men på kvällen gjorde vi oss iordning för Halloween-fest nummer 2. Vi började med att gå ner till Downtown till Pub Crawlet. Vi tittade på alla roliga kostymer som gick runt i Downtown, och jag har aldrig sett så mycket folk på samma gång i Downtown förut! På vägen dit stötte vi på en kille utklädd till gorilla som började jaga Manne (som var banan), det var roligt! Vi stötte sedan på väldigt många bananer under kvällen! Jag stötte på två killar utklädda till bin som jag tog ett kort med, dum som jag är inte med min kamera, vilket hade varit roligt! Vi ställde oss i kön till ett uteställe som heter Icon, men kön var alldeles för lång så vi gav upp och begav oss mot husfesten istället, vilket var tur, för inträdet var 15 dollar istället för 5 dollar som det brukar vara!

Husfesten idag var bättre än den igår, den hölls också i en källare men man kunde öven vara uppe i huset eller ute på bakgården. Jag stod ute ett tag i början eftersom alla som jag pratade med stod där, men på slutet av kvällen var jag tyvärr tvungen att hålla mig inne för att det var så kallt ute så jag höll på att frysa ihjäl! När folk började röra sig hemåt gjorde vi likadant! Men det var en trevlig fest med många killar som stött på mig, det var dock inte lika trevligt. Amerikanare har även en väldigt speciell dansstil, det ser ut som att de har sex på dansgolvet, inte trevligt!!



1. Bi, leopard, fånge och banan. 2. Pacman! 3. En kille utklädd till snopp.


Dagen efter Halloween var det dags för mig att åka tillbaka till Springfield igen, trodde jag! Visade ju sig att jag skulle missa bussen. Men på dagen tog vi iallafall en promenad ner till downtown för en liten fika. När Mannes klantiga rumskompis sedan såg till att jag missade bussen åkte jag, Manne och två av hans amerikanska kompisar en sväng till gallerian innan det var middag. Dagen efter, mitt på dagen, skjussade de mig till busstationen så att jag kom hem till Joplin igen!


1. Några som pyntat en kyrkogård i sin trädgård. 2. Downtown var tommare idag än igår. 3. Jag med min goda smoothie!


Vill sedan bara avsluta med en bild, där jag lånat Mannes Halloween kostym och visa vad jag tyckte om min Halloween!


Ser ni att jag har Halloween strumpor också? :P



17 dagar och julpynt!

17 dagar kvar i Joplin, har nedräkning och är både glad och ledsen över att det är så kort tid kvar..

Idag hade jag International Business kl 09.30 som vanligt på tisdagar. Lektionen var inte superspännande men vi gjorde viktiga ändringar i schemat som det var bra att veta om!

Efter lektionen så var det dags för julpyssel i skolan! :D Och gud vad jag pysslade, i en hel timme! Jag gjorde två fleecekuddar, massa juldekorationer (2 pepparkaksgubbar och tre pingviner), en kaka med en julgran på och ett armband (som jag glömde ta kort på).

Min sugar cookie som jag dekorerade med en julgran. Den var dock inge god så tog bara någon tugga på den.


Mitt julpyssel! :D

Vet inte om jag ska ta med mig kuddarna hem eller inte men det är roligt att ha lite julpynt i mitt rum eftersom jag inte ska köpa något julpynt i år. Än så länge har julpyntet endast kostat mig lite tejp, användandet av mina tuschpennor och min tid, vilket jag är glad över, inte en enda krona eller dollar.

Efter julpyntet var det dags för lunch innan nästa lektion, Intercultural Communication som idag handlade om Nordirland, och det var väldigt intressant och läraren var väldigt exalterad över ämnet märkte jag för hon skrek nästan när hon pratade och verkade allmänt upphetsad över att prata om Nordirland.

Nu sitter jag här hemma och ska göra upp ett pluggschema tänkte jag, har två finals (exam som ska täcka hela kursen, dock är det bara ett utav de två som gör det) nästa vecka och ett veckan efter (inte heller det täcker hela kursen), så finalveckan kommer inte bli så hektisk som jag trodde när jag först kom hit, yippie! :D

Lite senare idag är det dags för Southern Lights, julaktiviteter här på campus som jag ska gå på, ska bli väldigt roligt och mysigt! :) Bilder kommer!

Fattiga amerikanare

Jag vet att min rubrik för dagen kanske inte låter så bra, men jag ska nu förklara vad jag menar med det!

Här på campus kan studenterna jobba för att tjäna lite extra pengar. De kan jobba i Student Life Center där de sitter i receptionen för att hämta ut paket till studenterna, sköta utlåningen av pingisrack och biljardprylar och så vidare, de kan jobba i cafterian och servera mat, de kan jobba på biblioteket, i bokhandeln och så vidare och så vidare.

Det är inga tuffa jobb inte, och det kanske är därför de tjänar drygt 7 dollar i timmen, vilket knappt är 50 kronor, en lön som en 21 åring i Sverige ALDRIG skulle jobba för om det inte handlade om liv eller död. Jag trodde att detta endast förekom på campus, för att det som sagt är lätta jobb bara för att studenterna ska få ett extra tillskott i ekonomin, men icke.

Härom dagen pratade jag nämligen med en amerikansk tjej som jobbar i en affär i gallerian, en klädaffär för barn om jag inte minns helt fel. Och hon tjänar typ 8 dollar i timmen, eller 7,50, kommer inte riktigt ihåg. De behöver alltså jobba dubbelt så mycket som vi behöver göra för att tjäna samma summa pengar, i många fall till och med 3 gånger så mycket som oss bara för att vi kan tjäna 150 kr i timmen beroende på vad vi jobbar med. Detta tycker jag är konstigt och jag förstår inte hur det kan skilja så mycket. Inte konstigt att amerikanare inte har så mycket pengar att roa sig med under sina studier!!

Det är i sånna här stunder som jag är väldigt glad över att vara svensk! :D

Hard work..


Uppdatering jul och advent

Passade på att utöka julväggen med två julfigurer till!

Fortfarande gjort allt helt själv med papper, sax, tejp och tuschpennor! Stolt över mig själv :D


International Food Feast

För ett par veckor sedan, den 15 november närmare bestämt, så hade vi en International Food Feast här i Joplin med MSSU. Den hölls på ett ställe som heter Trios, en klubb inne i stan. För att bidra med lite svenskhet, och för att få maten gratis, så hade jag bestämt att jag skulle baka kladdkaka, eller svensk brownie!

Jag skulle laga detta tillsammans med min vänfamilj som skulle laga massor med mat! De hämtade upp mig TIDIGT på morgonen, 8.15 närmare bestämt. De skulle till kyrkan på morgonen och för att göra det lättare för de med transport så följde jag med. Genomled sedan den moderna gudstjänsten innan vi åkte tillbaka till deras hus för att börja med förberedelserna inför matlagningen, jag lyckades få ihop hela smeten, till NIO STYCKEN KLADDKAKOR!! Ni kan förstå att det var mycket smet i en gigantisk skål, glömde så klart att ta kort på den fulla skålen, men så här såg det ut när vi väl bakade/lagade mat.



1. Min vänfamiljs katter tyckte verkligen om min väska. 2. Den gigantiska skålen och bakningen. 3. Snart in i ugnen!



1. Alla 9 kladdkakor färdiga! 2. Min vänfamilj på middagen! 3. All internationell mat jag provade!



Ett internationellt gäng på International Food Feast!


Jag har provat mat från världens alla kanter! Europa, Asien, Amerika....... Oj oj oj, jag tyckte inte om allt men det var kul att testa!

Det var sedan skönt att gå och sova efter en sådan låååååång dag!

Jul och advent

Ja julen börjar närma sig och imorgon är det redan 1 december. Tiden flyger verkligen iväg, men jag tycker om den här tiden på året. Gillar inte kylan, men allt julpynt och julstämningen väger över det!

Som jag skrev igår kan jag inte tända adventsljus här för att vi inte får ha levande ljus på rummen. Därför kom jag idag på en idé att jag skulle pyssla ihop min alldeles egna adventsljusstake! Och så här blev det, jag är faktiskt väldigt nöjd, och nu kan jag säga att jag också har tänt det första ljuset i adventsljusstaken! :)

Jag har gjort allting själv! :D Visst är den fin? :)

 

I skolan är det också lite julpyntat. I Billingsly, en av byggnaderna, har de en julgran, som ska pyntas imorgon. Imorgon är det nämligen dags för the 32rd Annual Southern Lights, och jag är superexalterad! :D Jag älskar sånt där :D På dagen är det Sugar Cookie Decoration, Holiday Crafts och, som jag sa, dekorera julgranen i Billingsly byggnaden. På kvällen är det sedan caroling, Holiday pictures with the MSSU lion (wihooo :D), ornament (julpynt) making, decorate the oval tree (den riktiga julgranen ute på campus), horse drawn sleigh rides, lighting ceremony och det bjuds på varm choklad och kakor. Yippie! :D Ska försöka ta bilder, men på kvällen vet man ju inte hur det blir med min kamera!

 

Julgranen i Billingsly, imorgon blir den finare!


RSS 2.0