Söndag.

Idag tog jag sovmorgon! Det behövdes! Och ändå har jag varit trött hela dagen!

Gick upp för att äta brunch, gick sedan hem igen för att vila lite och titta på lite filmer. Sedan var det dags att plugga. Begav mig till biblioteket en liten stund innan jag kom på att middagen snart stängde, så jag fick traska tillbaka för att äta middag innan jag gick hem för att försöka plugga där istället. Ingen motivation och dessutom en svår läxa - en artikelsammanfattning! Så den sitter jag fortfarande och kämpar med, får nog fortsätta på den imorgon skulle jag tro! För nu måste jag snart sova om jag ska orka upp imorgon!

För er information (FYI som vi säger här borta, haha)  så har jag fått min kamera att fungera idag! Den behövdes formateras, IGEN ! Så om det händer igen får jag köpa ett nytt minneskort eller en ny kamera, men vi hoppas att det inte händer så att jag kan spara mina slantar till att resa istället!

Aja, nu har jag uppdaterat iallafall! Bilder kommer senare!

Hejs.

Lördag - Kansas City!

Idag gick jag upp tidigt för att vi skulle ta en trip till Kansas City! Det skulle shoppas och jag hade höga förväntningar! Vi var framme när klockan blivit 11 och vårt första stopp var River Market, som konstigt nog inte var på någon River. Där sålde de frukt och konstig mat och lite andra prylar. Tog 5 minuter att gå igenom hela sedan var det klart! Vi gick istället och åt billigare hamburgare på en italiensk restaurang innan vi tog en promenad till downtown. Helt dött! De enda människorna som var där var skumma och halvt nerknarkade folk som jag trodde skulle råna mig eller något! Hittills hade jag inget bra intryck av Kansas City!

Några timmar senare skulle vi åka vidare för att shoppa, till ett köpcentrum trodde jag, men icke sa nicke! Det var en gågata med butiker, som i Växjö typ, fast finare! De hade byggt det så att det skulle se ut som Sevilla i Spanien, för att de är vänskapsstäder eller något sådant liknande! Fint, men BARA dyra affärer! Det enda jag köpte var två shorts på American Eagle, som jag ska lämna tillbaka för att jag inte var riktigt nöjd med dom! Sedan köpte jag en Mad Libs-bok på bokhandeln, den är rolig! :D Man ska fylla i ord för att det ska bli en knasig berättelse! När vi hade sett all shopping satte vi oss på The Cheesecake Factory för att äntligen äta äkta amerikansk cheesecake! Jag tog originalet med färska jordubbar, yummie! Det var väldigt gott! Väldigt mäktigt - men gott! Fick ta med mig sista biten hem i en "doggy-bag" (eller det var en plastkartong, hehe). Sedan gick vi runt lite till, till Victoria´s Secret och lite sådant!

Vi mötte sedan upp resten av gänget för att åka till World Market, en affär med möbler och godsaker från olika länder. Där var det också svindyrt! Så jag köpte bara en påse godis från Haribo, en påse färdiga popcorn och en skål med ätpinnar för att jag ska kunna göra någon sorts mat här hemma (läs nudlar), hehe!

Sedan åt vi middag innan vi åkte tillbaka till Joplin igen! Alla var supertrötta och sov i bilen, och det var otroligt skönt att lägga sig i sängen när jag kom hem!

Bilderna ligger tyvärr på mobilen eftersom jag fick använda den som kamera idag, så bilderna kommer senare!

Fredag.

Om jag ska vara ärlig kommer jag knappt ihåg vad som hände i fredags! Haha jooo men det gör jag!

Jag hade lektioner till klockan 12, sedan hade jag tänkt åka till köpcentrumet med en kompis, men det blev inte så. Gjorde ett quiz i Consumer Behavior, har inte fått resultatet än, men jag måste ha klarat det! Istället tog jag det lungt och njöt av min helg!

Klockan 19.30 gick jag och några kompisar sedan till Survivor Night som är en avslutning på första veckan på universitetet, typ som att man har klarat av det lixom! Vi hoppade runt i massa skum (otroooooligt kul för er som inte har testat!!) Detta innebar ju även att vi blev väldigt blöta och skumma! Haha! Sedan gjorde vi varsin vaxhand (som jag alltid velat göra), jag gjorde peace-tecknet och sedan färgade dom den i regnbågens färger (som Pride-färgerna fast den inte har någonting med det att göra!) Sedan tog vi maaaassor med kladdkaka innan det var dags att gå hem för att ta en varm dusch!

Och det var den dagen det!


1. Skumpoolen som vi skuttade runt i, otroligt kul! 2. Hela Survivor Night området! Kön till vaxhänderna ser ni till vänster!

Det var alla bilder jag hade eftersom min kamera valde att sluta fungera efter det! Ska försöka få tag i fler bilder senare!

Väldigt dålig uppdatering!

Jag vet, jag vet! Jag skrev ingenting igår! Men precis när jag skulle skriva så märkte jag att det var någonting konstigt med min kamera, så jag var inte på humör. Idag har vi varit i Kansas City hela dagen, möttes kl 08.00 och kom hem vid kl 22.00! Så jag är suuuuuupertrött nu! Därför uppdaterar jag imorgon!

Hörs då.

Glad! :D

Ville bara berätta att jag ska åka och hälsa på Manne i Springfield på fredag, om en vecka :D Sedan stannar jag där tills på måndag då jag åker hem till Joplin igen!

Och sedan nästa glada nyhet: Manne får sova här hos mig !! :D Min roommate ska inte skvallra, så länge det är okej med hon jag delar rum med, och det ska jag se till att det är ;) haha!

NU är det verkligen hög tid att sova, ca 2-3 timmar för sent!

God natt.

Dagens...

...lejon !

Japp, det är dags för ett dagens lejon igen! :D Det här lejonet stod inne på The Carts kontor, alltså skolans nyhetstidning. Som faktiskt ser ut som en riktig tidning, typ en äldre version av Aftonbladet eller något !



Skribent-lejonet!

Min fotovägg !

Här kommer en liten bild på min fotovägg som jag har skapat hemma ! :D


Min fotovägg ! :D

Dålig uppdatering

Jag vet att det här är första inlägget idag, och då är klockan ändå 22.10 ! Förlåt! Men jag har faktiskt inte varit hemma så mycket!

Dagen började iallafall klockan 9.30 då det var dags för International Business. Jag gillar verkligen den kursen, för läraren gör den rolig och intressant! :D Han ser lite ut som Tomten, fast med kortare skägg, hehe! (och utan tomtedräkten då såklart, haha!)

Hade sedan rast mellan 10.45-13.00 vilket innebar att jag passade på att prata med min kära mor på skype! Trevligt trevligt och roligt att rapportera hem ibland!

Efter lunch var det dags för Intercultural Communication, kursen som jag har funderat på att byta. Men när jag väl var uppe och skulle prata med den ansvariga för kursen jag tänkte byta till så slog det mig plötsligt att jag inte ville byta kursen, så jag struntade helt enkelt i att prata med honom!

Mötte sedan upp Karl, Yvonne och Sebastian för att åka till Aldi (tysk matvaruaffär, typ som Lidl) för att köpa mat som vi skulle tillaga ikväll! Ibland måste man ju bort från cafeterian! Det slutade med att vi grillade fläskött, biff och åt grillad potatis till.. Till det hade vi en supergod sås! Efter middagen skulle vi gå till bensinmacken för att köpa marshmallows som vi tänkte grilla, men det fanns inga sånna! Så vi gick tillbaka till Karls lägenhet istället. Och vet ni vad som händer då?! En annan kille bjuder ut mig! Honom hade jag dock sett förut och växlat några få ord med, men nu pratade vi lite längre.. Och han kollade på mig sådär läskigt, typ frågade mig om mina ögon var gröna och sånt. Sedan kom vi in på att prata spanska, och hans sett att se om jag kunde spanska var att säga "Tu es muy bonita", vilket på svenska betyder "Du är väldigt vacker". SJÄLVKLART förstår jag det, det är väldigt basic, tror att de flesta förstår det faktiskt. Sedan, när jag försökte avsluta samtalet för att gå tillbaka till de andra, så säger han "Men jag kanske kan få ringa dig någongång eller träffa dig?" Och jag som kom att tänka på igår direkt var lite smidigare idag och sa "Well, om vi stöter på varandra så gör vi det!" Haha. Sedan sa jag hej då och gick.. Jag tog det iofs inte riktigt som att han bjöd ut mig på en dejt, men när jag berättade detta för de andra sen så sa Karl att "JA, han bjöd ut dig på en dejt!" Aja, kul att veta att man är oemotståndligt snygg iallafall! ;) Dock tycker jag bara att det blir obekvämt när folk frågar ut mig, eftersom jag ändå tänker tacka nej :P Jag har ju världens finaste pojkvän redan ju! :D


1. Våran lilla grill picnic på parkeringen utanför Karls hus, haha! 2. Våra hårda potatisar! 3. Möbel akuten! Haha! 911, ni måste komma hit NU, min soffa är sjuk! Så kul!

Sedan gick vi på en hypnotist-show, som var galet rolig! Oj vad jag skrattade! :D Jag vet inte riktigt om jag tror på hypnos eller inte, men det spelar ingen roll när det var så roligt! :D Killarna trodde de var tjejer och dansade huladans :P En tjej var skrattpolis och skrek på alla när de skrattade! En tjej kom inte ihåg sitt förnamn, en tjej glömde helt bort siffran 3 vilket gjorde att hon helt plötsligt hade 11 och sedan 12 fingrar när hon räknade. Otroligt kul! :D


1. Hypnotisten får alla att somna. 2. Hypnotisten har fått tre killar att tro att de är tjejer och dansa huladans bäst för att vinna 1 miljon dollar! Haha.

Efter showen var jag tvungen att gå tillbaka till Karl för att hämta min frukt som jag hade köpt! Jordgubbar, plommon och nektariner, för viktigt för att slösas bort! Det innebar också att jag var tvungen att åka bak på Karls moppe tillbaka till campus, dock var det inte lång väg men det var läskigt! Det ska jag inte göra om igen! Men annars hade jag ju fått gå tillbaka själv i mörkret och det ville jag ju inte! Vi gick hem till Yvonne för att äta våfflor innan vi försökte hitta på något mer att göra. När vi inte gjorde det bestämde jag mig för att gå hem, och här är jag!

Hade faktiskt tänkt plugga lite nu innan sängdags!

Ciao.

Dagens...

...bästa sätt att marknadsföra sig! (Dagens idag består faktiskt utav två bilder!)

Detta sättet har jag aldrig sett i Sverige! Men det är ett billigt alternativ, kanske inte superinformerande, men kul!





Detta är alltså frigolitmuggar intrycka i ett staket för att bilda ett ord! Koinonia är en kristen förening eller vad man nu ska kalla dem. Nej mamma och pappa, ingenting jag är medlem i! Men visst är det ett roligt sätt att synas på? Staket är precis längs stora vägen där bilar kör hela tiden. Problemet är att man inte får plats med så mycket text, bara enkla ord får plats. Men ändå, skoj, lätt och billigt!

Onsdag

Började dagen med Organizational Behavior klockan 9.30, som jag skrev i mitt förra inlägg.

Mässan på Campus var sådär, men jag lyckades hitta rätt mycket gratissaker. Tror dock inte jag ska behålla allt, definitivt inte ta med mig det hem till Sverige sen, hehe!


1. Mässan på Campus. 2. Den mäktiga flaggan på Campus, som kvällstid är upplyst otroligt häftigt, nästan magiskt! 3. Mässan på Campus!


Efter min Public Relations kurs gick jag till bokhandeln för att köpa något billigt för att kunna växla min 50-lapp. "Oh a 50, how do you dare!?" (Svensk översättning: "Oj en 50-lapp, hur vågar du?!") utbrast kassörskan när jag gav henne min 50-lapp. Jag frågade sedan om jag kunde få lite 1-dollarssedlar för att kunna tvätta, vilket jag fick!

Jag begav mig sedan hemåt för att slappa lite och titta på en film för en gångs skull! Sex and the city blev det faktiskt! Sedan var det dags att tvätta! Inte en dag för tidigt kan jag säga!! Jag packade ner ALL min tvätt i min bag, greppade stadigt tag i både tvättmedlet och sköljmedlet och fick även med mig min International Business bok, sedan begav jag mig till tvättstugan! Det är INTE roligt att tvätta här kan jag säga! Man har ingen aning om hur lång tid det tar! Men jag fick lite läsande gjort, förutom de stunderna då det kom amerikaner för att prata med mig. Dessutom kostar det att tvätta här !! 1,25 dollar per maskin, och för er som inte vet så är det ca 9,25 kr per maskin. Inga stora summor men jobbigt att behöva växla till quarters (25 dollar i mynt) när man ska tvätta. Därför kommer jag inte tvätta så ofta som jag gör hemma!

Tvättstugan på Campus, torktumlare.

Haha när jag sedan skulle slänga in tvätten i torktumlaren kom det fram en kille och började prata med mig. Först småpratade han lite om att det var tråkigt att tvätta och att han trodde att jag kom från New York (troligtvis för att jag hade min I love NY t-shirt på mig). Konversationen fortsatte sedan, medan jag verkade ointresserad:

Han: Du och jag kanske kan gå och se en film någongång?
Jag: (som har svårt för att vara taskig mot folk och som faktiskt kan gå på bio med killkompisar säger) Kaaaanske.
Han: Har du en mobiltelefon? Jag kanske kan ta ditt nummer så kan jag ringa eller smsa dig någongång?
Jag: Jag kan inte mitt nummer i huvudet, men du bör veta att jag har pojkvän.
Han: Här eller hemma?
Jag: (tänker, hade det spelat någon roll eller?, men säger) Han är från Sverige men han är här nu också.
Han: Aha, men hur kunde du låta mig ta med dig ut på en date då?
Jag: Det hade jag inte tänkt, jag kan gå på bio med kompisar. Kan inte du det? (alla amerikanare hade ju varit så vänliga så inte tänkte jag på dejt)
Han: Aha, nej jag tänkte som en dejt.
Jag: Aha, nej !

För er information hade jag aldrig tänkt gå på bio med honom, inte ens som en kompis. Kaaaaanske är alltså det samma som "Nej, men jag vill inte vara taskig och säga det rakt till dig". Och NEJ Manne, han var INTE snygg alls!! Inget jag bara säger! Men kul att han bara kom fram till mig så där i tvättstugan, precis när jag kom dit. Har inte sett killen förut. Haha. Men i fortsättningen ska jag inte bry mig om det är taskigt eller inte.. Ska vara väldigt tydlig och bara säga NEJ direkt, så slipper man missförstånd, haha!

När jag sedan satt och pratade med Manne i telefon för att berätta detta frågade en annan amerikanare vart jag var ifrån (när jag pratade i telefon!!). När jag sa Sverige sa han:

"Aha, det är därför du har dialekt!"

Haha ja, jag vet inte om det var någon dialekt precis, det var nog mer ett helt annat språk skulle jag kunna tänka mig, haha! Jag pratade ju svenska med Manne i telefon, haha!

När jag sedan satt och väntade på att mina kläder skulle bli torra (vilket de inte blev så nu har jag hela min sida av rummet full med kläder!) så började ännu en amerikanare prata med mig, men inte för någon dejt eller så. Han tyckte bara att det var så häftigt att prata med någon som var från ett annat land och som kunde prata fler språk än amerikanska! Haha.

Men nu har jag iallafall tvättat! Äntligen! Och nu ska jag plugga lite till innan det är dags att krypa ner i sängen! :D

Fråga: Ska jag byta ut min Intercultural Communication kurs (där läraren är SÅ oinspirerande, verkar ha svårt att prata och använder sig av Overheadbilder FULLA med text som hon INTE delar med sig av på internet så man får sitta o skriva armen av sig i 1 timme och 15 minuter, trots att det är ett intressant ämne) mot Newswriting, och då få jobba på skolans nyhetstidning "The Chart" ?

Biblioteket

Japp, nu sitter jag i biblioteket igen!

Har haft en lektion idag redan, Organizational Behavior. Vi skulle sitta 2 och 2 och sedan presentera varandra för klassen. Det var allt vi gjorde idag! Inte så givande måste jag säga!

Sitter nu i biblioteket på min rast, men om 10 minuter ska jag gå ut för att kika på allt ute på campus. Det är nämligen någon "mässa" där ute idag med en massa företag från joplin som berättar om sig själva och delar ut gratissaker också tydligen. Och är man student så är gratissaker ALLTID välkomna!

Klockan 11.00 har jag sedan min andra och sista lektion för dagen - Intro to Public Relations. Sedan MÅSTE jag plugga och jag MÅSTE även tvätta, ser inte fram emot den kombinationen! Men jag kan plugga medan jag tvättar, och det är väl alltid bra. Typ.

Aja, skriver mer senare!

Erkännande!

Haha jag gick precis en kort promenad bort till Drive-in bion som skulle visas idag, och jag kan bara säga att jag är glad som inte gick dit för att titta på filmen. För utan bil hade jag, som jag trodde, fått slå ner min rumpa på den hårda asfalten. Bra beslut Emma! :D

Nu ska jag duscha, plugga lite till och sedan sova! :) Härliga sömn!

Godnatt.

Kommentarer

Tycker att det är lite tunnt på kommentars-fronten, därför skriver jag nu detta inlägg för att få er att kommentera mina inlägg lite mer! Det är nämligen roligt att läsa kommentarer! Och självklart ska jag svara på dem också!

Så, kommentera mera! :D

Dagens...

...smartaste och bästa!

Detta är någonting som jag tycker är väldigt roligt men samtidigt väldigt bra, eftersom det värnar om folks liv. Hoppas bara att den syns tillräckligt bra när man kör över den med bilen... Den är iallafall målad på marken vid ut- och infarterna till parkeringarna på Campus.



Ett bra budskap på marken!

För er som inte förstår engelska så står det ungefär "Anländ levande, spänn fast er (säkerhetsbältet)"

Classes

Idag har jag bara haft två klasser, men dagen har ändå varit rätt lång eftersom jag hade rast mellan 10.20 till kl 13.00, hehe!

Dagen började kl 9.30 när jag hade International Business, och jag kan inte säga att jag hade alltför höga förväntningar på den kursen. Men jag måste säga att jag blev glatt överraskad! Underbar lärare! Rolig och intressant att lyssna på, och det var även intressanta saker att lyssna på. Den här kursen ska jag INTE byta bort! Han fick även reda på att jag kom från Sverige, och det tyckte han var roligt, för han var på mig några gånger!

Professorn: "Jag har lärt mig ett fult ord på svenska!"
Jag: "Jasså?!"
Professorn: "Norrman"

Hahahaha!

Professorn: "Vilka här har varit på IKEA någongång?"
Jag räcker upp handen, så klart!
Professorn (till mig): "Så klart att du har varit på IKEA! Du är troligtvis född på IKEA!"

Hahaha, så rolig! :D

Ja, sedan hade jag ju då en lång rast, vilket innebar att jag gick hem för att slappa ett tag. Efter lunchen var det sedan dags att gå tillbaka till skolan igen.

Klockan 13.00 började Intercultural Communication, och den här kursen hade jag ändå rätt höga förväntningar på, eftersom jag tycker att sånt är roligt! Men vad händer då? En gammal tant kommer in som lärare, verkar ha svårt för att prata och är allmänt tråkig. Använder inga Power Point-presentationer utan goes old style och använder Overhead-bilder, FULLA med text! Och dessa tänker hon INTE dela med sig av förutom på lektionen, så det blev till att skriva så att pennan glödde! Hon var verkligen inte inspirerande och hon var absolut inte rolig att lyssna på. Hittar jag någonting bättre tror jag tyvärr att jag kommer byta bort den här kursen, hur intressant men än kan vara. Hoppas på att få läsa Marketing Management, får jag inte det kanske jag får stå ut med tanten!

Efter skolan slutade gick jag hem i den otroliga värmen! Herregud vad jobbigt varmt det var! Väl hemma satte jag mig ner för att försöka plugga lite, men hjälp vad svårt det är att komma igång efter sommarlovet! Sedan blev jag så trött så jag var tvungen att ta en liten powernap innan middagen. Och äntligen blev det hyfsat god mat! Meatloaf med potatismos!

Och nu sitter jag här hemma igen och pluggar lite. Har iallafall gjort klart en läxa! Nu ska jag bara läsa och anteckna ett gäng kapitel också tills imorgon!

Det bästa idag var ändå att jag fick lämna tillbaka den enda boken som jag hade köpt! Det var en otroligt tråkig guide för hur man skriver som jag var tvungen att köpa för 17 dollar + taxes. Den kunde jag nu glatt lämna tillbaka för att få tillbaka alla pengar eftersom vi tydligen inte behövde den boken, trots att den stod med på min boklista. Konstigt, men kul att få tillbaka mina pengar! (Boken kostade ungefär 130 svenska kronor, inte alltför mycket men bättre att jag får tillbaka dem istället för att lägga dem på en bok jag inte behöver och absolut inte skulle ha läst annars!)
När jag frågade damen i kassan hur lång tid det skulle ta innan jag skulle få in pengarna på mitt konto igen så sa hon:

Damen: "Jag vet inte riktigt hur din bank fungerar men de borde komma in imorgon."
Jag: "Okej, det är inte en amerikansk bank dock så det tar säkert lite längre tid."
Damen: "Nehe okej. Vad är den någonstans då?"
Jag: "I Sverige."
Damen: "Oh gosh!!"

Hehe, där förvånade jag henne iallafall! :D

Och just det, igår på biblioteket när vi höll på att göra hål i alla papper och häfta dem, så stod vi och pratade med en trevlig bibliotekarie. Hon berättade att hon gärna ville åka till Europa men att det var så dyrt. Sedan tipsade hon oss om olika ställen att åka till i USA, hon hade nämligen varit i 48/50 stater, alla utom Alaska och Hawaii! Berest liten tant! Hon var väldigt trevlig faktiskt :)

Om 20 minuter börjar Änglar och Demoner på Drive-In bion, men jag tror faktiskt att jag ska skippa den, ta en dusch istället och sedan försöka vara duktig och plugga lite till inför imorgon. Har faktiskt ingen direkt lust att sitta på hård asfalt i 2,5 timme. Kanske går förbi en sväng lite senare, med mina nya Southern-mjukisbyxor! :D



Till vänster: T-shirt. Southern = Missouri Southern, förkortat till Southern. Till höger: Mina mjukisbyxor med lejonet på också :D

Dagens...

...lejon!

Dagens lejon är inte riktigt ett helt lejon, bara tassen! De här tassarna är målade på vägarna för att visa vägen till football stadion! Jag tycker att det är roligt och gulligt! De är verkligen överallt på vägarna som leder till stadion! Praktiska och underhållande!



De gula tassarna som förgyller Campus gator!

It´s gettin hot hot hot!

Även idag är det otroligt varmt! Och inte blir det någon tvätt idag heller, får bli imorgon!

Idag var det första dagen på klasserna och Organizational Behavior, Intro to Public Relations och Consumer Behavior stod på schemat! Det första två var väl inte superroliga kanske, eftersom det mest var en introduktion med kursplaner och presentationer osv. På Consumer Behavior hade vi dock lite föreläsning också och det var intressant! Gillade verkligen den läraren också!

Klockan 9.00 var det dags för Organizational Behavior och efter att ha sprungit runt lite i byggnaden för att klassrummet blivit ändrat slog jag mig äntligen ner i klassrummet! Läraren verkade vara lite knasig, men det verkade vara på ett bra sätt. Hon hade tydligen varit med i U.S Army, vad hon hade gjort vet jag dock inte. Vi skulle tydligen ha 6 stycken presentationer för att vi skulle lära oss att stå och prata inför folk, weeey (inte). Sedan skulle vi ha ett klassprojekt som på något sätt skulle ha med välgörenhet att göra. Detta skulle kunna innebära att vi skulle få jobba på kvällar eller helger, inte okej! Vi får se vad det blir för sorts projekt. I övrigt var klassrummet väldigt tråkigt, på nedervåningen så det hade inga fönster. Men jag tror att kursen kommer bli okej iallafall! Jag gillar att analysera beteenden. Hoppas det blir bra iallafall!

Hade sedan rast i lite drygt en timme vilket förde mig till biblioteket för att skriva ut lite bilder att dekorera min vägg med! Blev ett gäng bilder på mig och Manne från New York och Washington DC, samt några ensambilder på Manne! :) Fint!

Klockan 11.00 var det sedan dags för Intro to Public Relations i en annan byggnad. Detta klassrummet var verkligen litet! Det roliga var att vi hade stolar med "inbyggda" bänkar, sååå amerikanskt! Inte mycket plats att lägga block och liknande på, men roligt! Där verkade läraren lite mer strikt och tråkig, men jag hoppas att jag har fel!

Nu var det dags för ännu en timmes rast, vilket även innebar lunch! Det var nämligen "student picnic" på Campus idag med hamburgare och pastasallad! Så idag satt jag ute i solen och värmen och åt lunch. Träffade sedan en kompis som jag umgicks lite med innan det var dags att gå tillbaka till biblioteket. På vägen dit hämtade jag en gratiströja som det stod "got pride?" på (som amerikanska reklamen "got milk?" för er som känner till den). På ryggen stod det "Peace (och peace-tecknet), love (hjärta) och msso (lejon, för universitetet). Alltid kul med gratissaker! Speciellt kläder!!


1. Mattält på Campus. 2. Mycket hungrigt folk!



1. Vägskyltarna på Campus, med lejonet! 2. Joplins, eller campus, skyltar för övergångsställe samt ett övergångsställe (gult)


Klockan 13.00 var det sedan äntligen dags för Consumer Behavior, en kurs som jag har höga förväntningar på! Boken verkar bra, och läraren verkar superbra! Rolig och snäll! Tror att detta kommer bli toppen! Vi hade både introduktion och föreläsning eftersom vi bara har den klassen en gång i veckan, tyvärr! Efter denna lektionen, kl 14.15, var jag ledig för dagen! Jag begav mig då till bokhandeln för att köpa lite skolgrejer! Det blev ett par mjukisbyxor, en t-shirt, en almanacka och en vattenflaska! Hittade inte riktigt någon tjocktröja som passade mig i storleken, så det får vänta lite så får jag kolla in det där lite noggrannare någon annan dag! Gick sedan tillbaka till biblioteket för att skriva ut kursplaner, föreläsningsmaterial och jag vet inte vad! Mycket var det iallafall, så mycket att jag inte orkade ta allting på samma gång! De hade sedan två roliga maskiner! En för att göra hål i papprena (de har inte 4 små hål i papprena som vi har i Sverige, de har istället tre lite större hål i papprena, ett högst upp och längst ner, samt ett i mitten. Storleken på papprena är även annorlunda här, lite mindre, konstigt!) Men den maskinen lät väldigt mycket iallafall, så det kändes lite jobbigt att använda den till alla mina papper på ett bibliotek där det ska vara tyst. Men har de ställt apparaten där får de skylla sig själva! Även den elektroniska häftapparaten gav ifrån sig höga ljud.

Sedan var det dags att gå hem för att vila lite efter denna hektiska dag full av spring fram och tillbaka, innan middagen. Efter middagen var det meningen att jag skulle plugga, men istället gick jag tillbaka till biblioteket med mina tyska kompisar för att skriva ut resten av alla mina papper. Tror inte att vissa utav bibliotekarierna tyckte om oss för att vi gjorde av med så mycket papper. Men är det gratis så är det och vi behöver ju materialet! Tur att jag inte går här nästa termin, då det tydligen ska börja kosta att skriva ut!

När klockan var 20.40 gick vi äntligen hem, men kl 21 gick vi till cafeterian för lite kvällsmat. INTE bra, så det ska jag inte göra så många fler gånger! Man ska inte äta mat så sent, jag vill ju inte bli tjockare! Ska börja träna också när gymmet öppnar!

Efter kvällsmaten ville tyskarna och brazilienaren festa. HAHA sa vi och gick hem. Nu är jag bjuden på en fest som började för 5 minuter sen, men jag tänker inte gå! Måste ju sova snart med tanke på skolan imorgon! Party får man ägna sig åt på helgerna!

Har även klippt ut bilderna som jag skrev ut idag så jag kanske ska dekorera lite!

Det var iallafall min dag, i den otroliga värmen!

See ya!

Dagens...

...gratissaker!

På Campus Craze delades det självklart ut gratissaker, som jag skrev i ett inlägg här nedan! Här kommer bild på mina fynd!



T-shirt, fodral, penna, bokmärke, magnet, klubba, mobilhållare och pärm!

En sak

Det var meningen att jag skulle gå till biblioteket idag för att skriva ut bilder att sätta upp på min vägg, det gick inte så bra! Jag hade tänkt gå nu men det är för mörkt ute och då vill jag inte vara ute och gå själv här. Inte innan jag har lärt mig området och vet hur det fungerar!

Nu ska jag kolla klart på Miss Secret Agent 2, haha!

Paaarteeey

Som jag skrev förut så hade vi ju en liten fest härom dagen. Och här kommer bilderna! Crazy!


1. Coola killar! 2. Hela gänget på restaurangen! 3. Grabbarna!


1. Killarna gör någon konstig pose. 2. Här är vi! 3. Där är dom!


1. Tiphanie, jag och Yvonne! 2. Killarna spelar Wii! 3. Det hände en olycka, inte mitt fel som tur var!

Det var iallafall lite bilder från festen! Fler bilder lär finnas på Facebook!

MSSU Campus Craze

Nu har jag typ precis kommit hem från Campus Craze nere vid footballstadion. Var inte superroligt måste jag säga, för det hände inte så mycket! Men man fick gratissaker och det är ju alltid bra! :D Jag fick en MSSU pärm, mobilhållare, penna, fodral, bokmärke, magnet, klubba, en glass och en t-shirt!

Vi fick se football stadion, liten men häftig! Skolbandet spelade, cheerleadersarna dansade, skrek och hoppade, och sedan var det en dansgrupp där också! Jag insveper den amerikanska kulturen! :D


1. Skolbandet spelar. 2. Cheerleadersarna bygger en pyramid. 3. Dansgruppen. 4. Haha golfbil med stor hjälm!

Killen som delade ut pärmarna frågade mig vart jag var ifrån och när jag sa Sverige så sa han att jag skulle säga "happy pants" på svenska. Jag vet inte varför och jag vet inte vad det är egentligen, men för att inte skämma ut mig själv sa jag helt enkelt "glada byxor" och sen fick jag min pärm! Haha!

Resten av dagen har inte varit så innehållsrik. Det händer mer imorgon kan jag säga! Skola, campus-picnic, köpcentrumet, inköp av skoltröja och tvättning!

Nya planer!

Japp, det blev det serru!

Det blev inget köpcentrum för hon med bilen dök aldrig upp, vi ska ta det imorgon istället! Därav blev det heller ingen tvätt idag eftersom jag inte kunde växla min 50-lapp till mindre valörer då!

Det blev heller inget bibliotek för att jag helt enkelt glömde bort det, får ta det imorgon på någon rast eller så istället!

Snart ska jag gå och äta middag i cafeterian innan jag ska gå över till en kompis innan det är dags för Campus Craze! Ooooh yeeeah!

See you babes!

Varmt!

Idag är det V-A-R-M-T ute kan jag tala om för er! Satt just ute på gräsmattan och kollade när tyskarna o Mario spelade volleyboll och det brände ju nästan på armarna! Men det är nice! :D


Tyskarna spelar volleyboll på planerna utanför mitt hus. De var inte superduktiga, men det var underhållande, haha!

Ska snart bege mig bort till biblioteket här på Campus och hur ambitiöst det än låter så är det faktiskt bara för att skriva ut lite bilder som jag kan dekorera min vägg med sen! :D Imorgon börjar skolan på riktigt så därefter blir det kanske mer tid i biblioteket för lite mer seriösa och skolrelaterade ändamål, vad vet jag! Jag har iallafall bestämt mig för att jag ska få riktigt bra betyg den här terminen genom att bara göra det jag ska hela tiden. Sätta mig en timme om dagen efter lektionerna bara för att gå igenom det vi gått igenom i skolan och för att göra de läxor jag blivit tilldelad. Allt för att slippa panik när alla 5 (!) tentorna kommer på samma gång i mitten på december sen. Det blir precis som på gymnasiet igen, och jag var grym på gymnasiet! Haha!

Efter det ska jag sedan bege mig en sväng till Northpark Shoppingmall för att leta efter ett par shorts och kanske lite andra nya kläder för att jag inte har så mycket kläder här just nu när det är så här varmt! Ska dock inte köpa så mycket för att ha mer pengar över till att resa och upptäcka grejer, för mig är det faktiskt viktigare än att shoppa här! Som tur är råkade jag säga till en kompis att jag ville till köpcentrumet för hon skulle också dit idag med en kompis som har bil! Ibland ska man ha tur alltså!

Ikväll är det sedan dags för någonting som heter Campus Craze, vilket ska bli väldigt roligt! Jag vet inte så mycket om vad det är egentligen är mer än att det är en massa roliga saker som händer för studenterna. Det är en kick-off för förstaårs-studenterna, så det ska bli skoj! Efter det är det väl dags att gå hem och sova eftersom jag ska upp rätt tidigt imorgon för att hinna äta frukost innan jag ska virra runt på campus för att hitta salen som jag ska vara i imorgon, haha!

Bilder får komma senare ikväll! Ska dock leta upp bibliotekstiderna för att se om jag kan gå dit efter köpcentrumet eller inte, ska även passa på att försöka hinna med att tvätta idag. Måste skrapa ihop tillräckligt många quarters bara (15 stycken för att vara exakt, och jag har 7 stycken, så jag är nästan där!)

Heej

Inte mycket har hänt idag kan jag säga! Har gått utanför lägenheten bara för att äta frukost/lunch och middag. Det har räckt idag! Har även fixat lite smått med skolgrejer samt satt upp min första dekoration på väggen, min MSSU-skylt med mitt namn på! :D

Imorgon ska jag inte göra så himla mycket heller, dock mer än idag. Efter frukosten ska jag prata med mor min på skype ett litet tag. Sedan måste jag tvätta, för det behövs verkligen! så länge jag har tillräckligt många quarters, annars blir det jobbigt, för jag har inga en dollarssedlar heller (kanske skulle ta ut lite pengar från bankomaten). På kvällen är det dags för någonting som heter Campus Craze som tydligen ska vara väldigt roligt! Det är en kick-off för alla freshmans, vilket man skulle kunna säga att jag är här. Men det ska tydligen vara lite aktiviteter och sånt, vet inte riktigt vad det är faktiskt. Men dit ska jag iallafall!

Orkar tyvärr inte lägga upp bilder idag, det tar för lång tid! Får ta mig i kragen och göra det imorgon istället! För nu ska jag nämligen kolla på ett avsnitt av Las Vegas innan det faktiskt är dags att sova för min del!

Bye.

Slappdag!

Idag tänker jag faktiskt unna mig en dag då jag inte tänker göra någonting! Lite dåligt samvete har jag för att man inte umgås med folk och lär känna dom, men jag måste ha lite "egen-tid" nu! Trots att det är svårt att få när man delar rum med någon. Men på det här sättet kanske jag lär känna min rumskompis lite bättre!

Bilder och uppdatering från gårdagen kommer senare, när jag orkar lägga över bilderna på datorn.

Just nu tittar vi på Vänner, guuuud vad jag har saknat den serien!! :D

Men nu ska jag kolla lite på min budget, försöka kolla upp ungefär hur mkt boende skulle gå på efter terminen. Jag ligger väldigt bra till i budgeten faktiskt, trots att jag inte trodde det. Men det känns bra! :D Ska även fundera lite på vad man kan hitta på under Fall Break, kanske dra till Miami eller något sånt. Fast vill jag träffa Manne kanske jag får skippa Miami då, vi får se!

Ha en trevlig dag/kväll/natt!

Rolig kväll!

Har haft otroligt roligt ikväll Nu är klockan dock för mycket för att skriva om det och ladda upp bilder (klockan är 01.35).

Kommer imorgon!

God natt.

Härlig personlighet

ÄLSKAR verkligen amerikanarnas personlighet här !! Känner nästan redan fler folk här än vad jag gör i Växjö!! Eller inte känner, men pratar med! En kille i cafeterian började ju prata med mig för några dagar sedan, och nu är jag bjuden på fest hos honom imorgon! Dock blev jag avrådd från att gå av en annan amerikanare, eftersom polisen troligtvis skulle dyka upp på den festen och om det finns några under 21 där så blir alla som är 21 år och uppåt ansvariga, och det vill man ju inte! Men vi får se!

Gick den korta sträckan på typ 150 meter idag och ändå hälsade typ 2 personer på mig som jag inte känner så bra! Varav "fest-killen" som frågade om jag skulle komma imorgon.

Jag gillar verkligen personligheten här, att alla pratar med alla så öppet. Skulle detta hända i Sverige? NEJ ! Skulle någon prata med någon främmande skulle den plötsligt vara konstig, vad är det lixom?!

Vet redan nu att detta är det jag kommer sakna mest med USA när jag åker hem, personligheten, vänligheten och öppenheten. Varför kan inte Sverige anamma lite av det?

Tips!



Min lillasyster har en egen blogg som jag tänkte tipsa er om! Den är rolig att läsa faktiskt, så klicka er gärna vidare in dit!

Klicka här!!

Crazy !!

Nu har jag äntligen blivit registrerad till ALLA kurser jag ville ha! :D Tog dock bort en kurs, Business Opportunities på 1 credit, bara för att jag hade fått betala för den annars och det orkar jag inte göra! Så schemat som jag skrev förut, mamma, stämmer!

Jag var även och skaffade de böcker som jag behöver. Och jag måste berätta någonting för er. DE HAR DET SÄMSTA BOKSYSTEMET NÅGONSIN HÄR!!!!!! Man får en lista på de böcker som man behöver, vilket är bra. Där står det även vilka böcker man kan hyra och vilka man måste köpa. Det låter väl bra?, tänker ni då. Och ja, det gör det ju! Men när jag kom ut med mina 5 böcker från bokuthyrningen, så har jag helt plötsligt en räkning på 105 dollar!!! Och då vill jag även säga att jag var tvungen att köpa en bok för 17 dollar också, som jag inte alls vill behålla sen. Jag ville ha Consumer Behavior boken som jag var tvungen att hyra, hade inte gjort mig någonting om jag hade behövt köpa den. Det kostar alltså 7 dollar per credit (poäng) att låna en bok. 7 dollar är ungefär 50 kr. Eftersom alla mina kurser var på 3 credit så kostade varje bok 150 kr. Tillsammans blir det 750 kr, det hade varit helt okej om jag hade ägt böckerna och sedan kunnat sälja tillbaka dem i slutet på terminen. Men nu måste jag lämna tillbaka dom!!! Jag har alltså betalat 150 kr för att låna en bok i 4 månader!! HUR TÄNKER DOM?!?! Ursäkta, men jag är lite ledsen över att mina pengar ska slängas i sjön på detta viset! Jag gillart inte !!

Nu har jag iallafall ledigt fram till klockan 18 då det är dags att äta middag. Efter det blir det liiite ledigt innan vi ska bestämma vad vi ska hitta på ikväll. OM jag inte bara ska ta det lugnt en kväll, vi får se hur jag känner senare ikväll..

Det är fruktansvärt varmt ute! Men jag gillart! Mycket bättre än stormar, regn, blixt och åska! Vi hade även bibliotektstur idag - inte roligt! Men vet ni vad som är bra, till skillnad från Växjö universitet/bibliotek? Man får skriva ut helt gratis här! Och man behöver inte ha med sig eget papper! :D

Nu ska jag chilla lite, haha!

God morgon!

Det är nu dags för en ny dag här i Joplin, på MSSU!

Jag ska nu gå upp för att göra mig iordning efter en goood natts sömn med sovmorgon! Ska snart gå och äta lunch innan det är dags för en tour på biblioteket, weeeey (inte).

Ha en trevlig dag (för er i usa) / kväll (för er hemma i sverige)

Dagens...

...roligaste!

Dagens roligaste är absolut Karl´s ihopskrynklade flaska som, när han var klar med den, inte alls såg ut som att ha varit en hel flaska från början (som jag skrev i inlägget här under!) Det var absolut tvunget att föreviga med en bild!



Carl´s flaska till vänster, min till höger. Skulle ni gissa att det från början var två likadana flaskor? Haha, fruktansvärt roligt!

Jag trivs!

Nu ikväll var vi inne i stan för att gå på Art-Walk. En massa lokal konst på olika ställen runt om i stan. Jag är mer en konstIG människa än en konst-människa, så jag uppskattade inte konsten så mycket! Men det var roligt att få upptäcka stan på annat sätt än med bil! Och för de som är nyfikna så har det inte regnat någonting idag, det har varit strålande sol, blå himmel och sååååå varmt. Jag gillart!


1. Joplin Downtown. 2. En stoooooor gräshoppa/syrsa eller vad det nu var. 3. Folket som tar kort på "djuret".



1. Joplin Downtown. 2. Folket i en park i stan, vid en fin fontän. 3. Jag och folket utanför Spiva.. Art någonting, hehe.



1. Folk som "jonglerade" med eld! 2. Joplin Downtown. 3. Trummande grabbar i parken.


När vi sedan kom tillbaka till Campus på kvällen så gick vi till volleyboll-planerna där de bjöd på sockervadd och läsk! Det var väldigt trevligt och vi stod och pratade ett bra tag! Vi pratade även med ett gäng amerikanare, varav en var en kille som jag tidigare har pratat med på Facebook som kom hit idag. Trevlig kille faktiskt! :) Så nu tror jag faktiskt att jag redan börjat skaffa mig nya kompisar! Amerikanarna är verkligen så öppna, trevliga och friendly (jag hittar inte ordet på svenska, kolla jag har redan börjat, haha) Men ni behöver inte vara oroliga, jag kommer troligtvis inte prata som Victoria Silvstedt när jag kommer hem, haha! Dock märkte jag idag, när jag var på Wal-Mart, att jag har börjat tänka på engelska nu också! Redan! Men det är inte hela tiden, tänker mycket på svenska också!


1. På gräsmattan, framför sockervaddsmaskinen. 2. Typ samma bild men man ser sockervaddsmaskinen bättre!


Haha vi hade sååååå roligt där på gräsmattan utanför mitt hus! Är nog ingen idé att skriva vad vi skämtade om och så, för ingen kommer tycka att det är roligt. Men jag kan ju dra några exempel så får vi se om ni gillar det eller inte, haha!

1. Vi skämtade om att japanerna här är så himla glada hela tiden, vilket naturligtvis är kul och bra. Men de är verkligen glada hela tiden och skrattar för allt! Så jag sa att jag kanske skulle testa att vara så i en vecka för att se hur länge jag orkar och hur länge folk runt omkring mig skulle orka med mig. En kille sa att han troligtivs skulle döda mig för att han skulle vara så trött på mig, haha! Sen när vi började äta sockervadd och dricka läsk så skämtade vi om att vi skulle få en sån stor sockerkick och att vi då NÄSTAN skulle kunna bli som japanerna. När vi såg att de också åt sockervadd kom vi fram till att vi troligtvis skulle vara tvungna att stoppa ner huvudet i sockervaddsmaskinen för att komma upp till deras nivå. Kul när man var där, kanske inte lika kul för er som läser det nu. Men kul var det iallafall!

2. Jag kom på ett partytrick som går ut på att man ska stå med båda fötterna tätt ihop, och sedan ska man dansa utan att flytta/röra på fötterna. Man ser verkligen helt tokig och galen ut och det är sååååå roligt! Testa det någon gång! Gör ni det rätt och ni är på bra humör/skratthumör så kommer det vara otrooooligt kul! Testa att äta lite sockervadd och dricka lite läsk först så ni får en sockerkick, så kanske det blir ÄNNU roligare!

3. En av killarna, Carl, skrynklade ihop sin flaska så fruktansvärt mycket att man knappt kunde förstå att det varit en hel flaska från början. Det är faktiskt Dagens! Så ni får bildbevis!

4. Folk från Missouri uttalar tydligen Missouri som Missoura! Så en tjej sa att det var så jag skulle uttala det! När jag sa att jag nog skulle säga MIssouri iallafall, så sa hon att då skulle hon minsann kalla mig för Imma! Men sedan sa jag att jag skulle kalla henne för Miiigaaaan (hon hette Megan). Haha kul kul, absolut inte kul för er troligtvis, haha!

Imorgon har jag riktig sovmorgon! Behöver inte gå upp förrän kl 12 om jag inte vill, haha. Självklart kommer jag gå upp tidigare men men! :P Behöver troligtvis inte ställa något alarm och det är ju alltid bra, hehe!

Och till er stora glädje kan jag faktiskt säga att jag har en dagens!! Den kommer i inlägget över!

Men nu ska jag nog ta och göra mig iordning och kolla lite på TV eller på Las Vegas innan jag ska sova. Jag behöver ju inte vakna tidigt imorgon så. Men jag hör att min rumskompis har vääääldigt högljudda gäster här! Inte lika skoj! Min rumskompis som jag delar rum med är dock inte högljudd, vilket är bra. Och hon har tagit hit en TV nu, wiiiihooo! Och hon är faktiskt väldigt trevlig! Vi pratade rätt mycket idag, för att vara oss, haha! Tror detta kommer bli en bra termin!

Jag tycker verkligen att jag trivs nu och idag har det känts väldigt bra! Fått kontakt med väldigt många personer här, internationella som amerikanska, och det finns så mycket att sysselsätta sig med så jag tror absolut inte att det kommer bli några problem! Trots att jag inte har haft supermycket att göra idag så har jag faktiskt lyckats sysselsätta mig så mycket för att det aldrig ska bli tråkigt! Och OM jag någongång verkligen inte skulle ha någonting att göra så kan jag ju alltid gå och träna, haha!

Idag har även Manne anlänt till Missouri, så nu är han cirka 1 timme från mig vilket känns väldigt bra! Inte för att jag kommer träffa honom så ofta bara för det men det känns bra att han är nära OM jag skulle vilja åka till honom!

Men nu får det vara nog med skrivande i detta inlägg för idag!

Lugnande

Mamma, jag kan nu stilla din oro genom att säga att jag precis har pratat lite med min rumskompis (JA, hon pratar med mig nu och hon är faktiskt väldigt trevlig! Så nu känns det bättre, men det var inte det som var syftet med detta inlägg) som varit här i 4 år att det inte är så normalt med tornados här. De förekommer mer 15 minuter härifrån, och hon har bara behövt gå till evakueringsplatsen en gång typ.

Så nu känns det bra!

Snart ska jag äta pizza. Onyttigt, men äter jag inte det får jag ingen mat. Om jag inte köper egen och det är ju onödigt!

Torsdag

Well, det kommer inte bli någon dagens idag, har helt glömt bort det! Haha.

Idag hade vi en ledig dag så jag och två kompisar, två tyskar faktiskt, passade på att ta the trolley (en liten buss som brukar vara grön och se ut som en spårvagn med däck, men idag skulle de byta bromsarna på den så vi fick en vit stor van istället). Vi hittade även en affär som hette "Dollar Tree" där allting kostade 1 dollar, mycket bra! Köpte lite praktiska saker som sax, tejp, en egen mugg, pennor och stift! Sedan gick vi till Wal-Mart där jag handlade en skolväska där jag får plats med min dator (för endast 74 kr !!), vindruvor, block, träningskläder och (tyvärr) oreos.

Vi hade turen att stöta på en bekant som hade bil, så vi fick skjuss hem, mycket smidigt!

Och vet ni vad som hände sedan! Kors i taket! Jag gick och tränade!! Det var ingen lång träning, för jag fick sån håll så jag höll på att svimma alltså! Men jag sprang iallafall i ca 10 minuter, vilket gjorde mig svettig. När jag sedan kom hem åt jag lite vindruvor. Nyttigt!! :D

Snart ska vi dock äta pizza med utbytesstudenterna nere i stan, samt gå på Art Walk. De har tydligen det var tredje torsdag varje månad. Men det ska bli kul att uppleva något lokalt!

Och vet ni!! Det var en liiiiiten tornado här ikväll! Tack och lov så märkte jag inte den, och inte många andra heller verkar det som! Men det hade tydligen gått ett alarm, som jag inte heller hörde. Det var verkligen superdåligt väder igårkväll och i natt, vaknade flera gånger av åskan och av blixten som lös upp hela rummet, trots att jag hade flippat persiennerna. Läskigt! Men amerikanarna verkar inte vara så uppspelta så jag tror att jag ska klara mig alldeles utmärkt!

Nu har faktiskt min rumskompis börjat prata med mig också, så det känns bra! Tror inte att jag ska behöva byta rum, känns onödigt och jobbigt!

Men nu måste jag hoppa in i duschen pga träningen, för om 25 minuter ska vi mötas för att åka till stan!

Kvällen

Nu har vi varit i Northpark shoppingmall för att shoppa lite! Jag hittade faktiskt 2 par skor, en skolväska, en skarf och en tjocktröja! Nöjd! :D


1. En av gångarna i Northpark Shoppingmall. 2. Gissa vad köpcentrumet hade - Victoria´s Secret! 3. Godisbutik, för de som undrade om det finns lösgodis i USA!

Efter det åkte vi hem till en kille som heter Logan där vi umgicks, dansade, åt vattenmelon, lyssnade på musik och tittade på regnet.


Folk passade på att lära sig olika dansstilar. Det började i köket för att sedan förflyttas till vardagsrummet! Swing, foxtrott och Salsa stod på schemat!

Det regnar så fruktansvärt mycket just nu, och blixtrar och åskar mycket hela tiden! Men det skulle gå över tills imorgon!

Men nu måste jag stänga av min dator så inte blixten förstör den!

Godnatt!

Dagens...

...Lejon!

Som jag skrev tidigare har MSSU (Missouri Southern State University, så vet alla vad jag menar i fortsättningen) ett lejon som maskot/logga. Man ser det överallt "Lions" som symbol för atleterna! Jag gillar lejonet! Och det finns en massa roliga och söta statyer på lejon lite här och var på Campus.

Så här kommer: Dagens Lejon!



Lejonstaty i väntrummet på Health Center. Dekorerad med massor av olika fotografier. Fint!

Blööööt

Japp, så kan jag med ett ord beskriva allt som har med mig och Joplin och allt annat att göra. Det spöregnar här! Känns nästan som hemma i Växjö! Haha. Och vet ni vilket sätt som är det bästa sättet att märka att man har hål i sina tygskor? Att gå ute med dem när det regnar!! Jag hade nämligen med mig två sjöar i mina skor när jag kom hem! Så nu är de fulla med papper och jag tänker ta strumpor och gympadojjor när jag går ut nästa gång!

Nu är orientation slut för idag iallafall och imorgon har jag typ hela dagen ledigt! Ska bli såååå skönt med sovmorgon! Trots att jag måste hitta på någonting att sysselsätta mig med, haha! Men jag tänkte att, om det är fint väder, gå runt och upptäcka campus lite så att jag hittar lite bättre. Sedan kanske jag kan passa på att köpa lite MSSU kläder som jag har tittat på idag! Vi får se! Jag tänkte ta dagen som den kommer eftersom jag antar att mina närmaste 4,5 månader kommer vara rätt noggrannt planerade, hehe!

Jag hade tänkt börja med någonting som heter Dagens. Ska försöka att uppdatera det varje dag så att namnet håller det det lovar! Tror att det kommer bli rätt många lejon, som är skolans logga/maskot, för jag har sett rätt mycket lejongrejer!

Ikväll är det dags för shopping i köpcentrumet nära Campus, I can´t wait! :D

Men nu ska jag faktiskt passa på att vila lite och dricka lite vatten. För jag är trött och har ont i huvudet. Det regnar, blixtrar och åskar utomhus så det finns inte så mycket annat att göra faktiskt! Och sedan vill jag bara att alla ska känna till en sak: AC är FARLIGA !! Akta er för dom! Man blir förkyld, blir konstig i halsen och fryser!! Herregud jag måste typ sitta med tjocktröja inne!

Over and out.

Regn

Japp, tråkigt nog så regnar det här i Joplin just nu! Dock ska jag ju bara sitta inne hela dagen ändå med orientation, lunch och en trip till shoppingscentrumet här bredvid Campus ikväll. Det är ju inte så att jag har tid för att ligga ute och sola. Men man blir lite mer ledsen när det regnar ute, speciellt när man ska gå mellan byggnaderna utan paraply. Måste nog köpa ett paraply i shoppingcentrumet ikväll! Kan vara en bra investering om jag vill slippa bli blöt!

Idag var jag i bokhandeln här på Campus där de har alla kläder med skolloggan på! Jag älskar sånt :D Så nu har jag kollat ut vad jag ska köpa senare! En tjocktröja, en t-shirt och kanske ett par mjukisbyxor! Idag fick det bara bli ett nyckelband, eftersom mitt Växjö Universitet-band gick sönder tidigare i veckan, och en bok. För nu ska det läsas på engelska, för nu ska engelskan bli perfekt! Och ett bra sätt att lära sig språk, är att läsa! Så det så!

Men nu ska jag gå till cafeterian för att äta lunch, 12.30 (alltså om 25 minuter) är det dags för lite mer orientation, som att få information om värdfamiljer och jobb. Äntligen lite intressant information!

Nästa vecka händer MASSOR av skojigt på Campus! Det ska bli kul!

Ikväll ska vi in till Downtown för en "art-walk" (kolla på massa fotografier, lyssna på musik och se staden!) Det ska bli lite intressant. Tydligen har de det den tredje torsdagen varje månad.

Men nu måste jag gå så jag hinner äta, är lite stressigt re

Bilder!

Om ni missade det så har jag lagt till lite bilder i de tidigare inläggen, om ni är nyfikna på att kika!

Bowling

Japp, nu var jag tillbaka på mitt rum på Campus efter att ha varit inne i Joplin för att spela bowling med de andra internationella studenterna. Och gissa vad, jag vann! :D Och alla var imponerade av mina poäng, trots att det inte var så överdrivet mycket. Men jag tror faktiskt att jag vann över alla! 124 poäng fick jag iallafall och jag låg lite efter under hela spelet, tills det 9onde slaget då jag gick upp. Bäst under press som det heter, jag är helt enkelt bäst när det gäller! Och alla som känner mig någorlunda bra vet hur mycket jag hatar att förlora! Så jag kunde ju helt enkelt inte låta det ske!


1. Bowlinghallen, mina motståndare. 2. Bowlinghallen, mina motståndare igen. 3. Inte ofta man ser en bil i en bowlinghall, som man kan vinna! 4. Elvis och Marylin Monroe höll oss sällskap och hjälpte oss med att visa vem som skulle till vilken toa.

Det var trevligt iallafall! Efter bowlingen skulle vissa vidare till någon bar/restaurang men jag kände verkligen att jag inte orkade det. Halsen känns inge bra efter all kall luftkonditionering, jag är trött och ska upp tidigt imorgon. Så det får helt enkelt vänta till en annan dag, kalla mig tråkig men så fick det bli idag! Tycker att jag har fått väldigt bra kontakt med väldigt många utav studenterna iallafall så är inte orolig för att komma "efter", hehe.

Imorgon är det en ny dag av orientation, wiiihooo (eller inte). Det känns som att det kommer lite för mycket tråkig information på samma gång nu, hehe. Men det är ju nödvändig information så jag får helt enkelt ta och genomlida detta! På måndag börjar kurserna och som det verkar just nu kommer detta vara mitt schema (tillägnar detta stycke till min mor!):

Måndag
Organizational Behavior 9.00-9.50
Introduction to Public Relations 11.00-11.50
Consumer Behavior 13.00-14.15

Tisdag
International Business 9.30-10.45
Intercultural Communication 13.00-14.15

Onsdag
Organizational Behavior 9.00-9.50
Introduction to Public Relations 11.00-11.50

Torsdag
International Business 9.30-10.45
Intercultural Communication 13.00-14.15

Fredag
Organizational Behavior 9.00-9.50
Introduction to Public Relations 11.00-11.50

Sedan ska jag faktiskt vara lite ambitiös och läsa 1 credit mer än vad jag måste, då jag faktiskt tänkte ta en internetbaserad kurs som heter Business Opportunities.

Well, jag tror väl att det var allt för idag! Nu ska jag göra mig iordning för sängen, sen tror jag faktiskt att det blir ett Las Vegas avsnitt för att sedan kunna somna hyfsat tidigt. Får ju ändå inte prata med Manne på msn nu ikväll då hans dator krånglar, lycka till älskling!

Ha det bra!


Joplin

Jag är nu i Joplin, Missouri. Det är här jag ska spendera mina närmaste fyra månader! Det är mycket nytt just nu! Vi har orientation week vilket innebär att vi får massor med ny information hela tiden.

Söndag: Jag kom hit i söndags efter att ha sovit i två timmar, gått upp strax innan kl 03 på morgonen för att bli hämtad för att åka till flygplatsen i Washington DC. Ganska trist flygplats måste jag säga, och tidigt på morgonen var det så jag var trött och restaurangerna höll precis på att öppna. Men från startbanan kunde jag se Washington monumentet och Capitoleum skymta långt borta i gryningen. Det var väldigt fint faktiskt! Jag flög sedan till Chicago, Illinois, för att mellanlanda innan det var dags att flyga vidare till Tulsa, Oklahoma. Flygplatsen i Chicago var lite roligare och finare. Köpte lite fruktsallad till frukost som jag satt o smaskade på medan jag väntade på att kliva på planet. Hittade även en Harley Davidson butik med kläder (dyra!!).


1. Flygplatsen i Washington DC, 2. Utsikt från planet innan vi lyfter (man ser Capitoleium och Washington Monumentet svagt i fjärran), 3. Harley Davidson-shop på flygplatsen i Chicago, 4. Flygplatsen i Chicago

Flygresorna gick bra och väl i Tulsa tog jag en dyyyyr taxi till Greyhound Busstation. Den låg lite utanför Tulsa Downtown, och snacka om liten skithåla alltså! Och fullt av skumma typer satt på stationen också. Så kommer jag där, blond tjej helt ensam med mycket packning och halvkort jeanskjol. Jag var lite skraj måste jag faktiskt erkänna. Sitta där ensam på en bänk omringad av halvt nerknarkade snubbar som låg/satt och sov på bänkarna eller som gick runt på stationen. Jag höll i mina väskor under hela den långa timmen som jag var tvungen att sitta och vänta på att bussen skulle gå. När jag väl skulle kliva på bussen började busschauffören prata med mig, som var en gubbe! Han frågade mig vart jag kom ifrån, och när jag sa Sverige så sa han "You´re beautiful!". När jag sedan skulle gå av bussen i Joplin, Missouri, så sa han "Are we loosing you now beautiful?!". Kan gubben inte ragga på någon i sin egen ålder istället? Jag vet ju redan att jag är skönheten själv, hehe!

På busstationen i Joplin satt sedan Leslie och väntade på mig med en gullig lapp med mitt namn på. Den har jag nu sparat som souvenir och ska sätta upp den här på min vägg när jag lyckas skaffa tejp eller liknande. Vi åkte sedan igenom Joplin Downtown, som verkar vara en liten håla. Otroligt liten stad men ändå rätt gullig och charmig, efter det jag har sett iallafall! Jag fick sedan nycklar till mitt rum. Jag bor faktiskt i en lägenhet med två andra tjejer, så vi har vårt eget vardagsrum och badrum. Jag delar dock rum med en utav tjejerna, och jag gillar henne inte så mycket. Första gången jag träffade henne så väckte hon mig mitt i natten, och det är okej, hon visste ju inte att jag var här. Men sedan skulle hon och hennes kompisar fortsätta prata högt utanför rummet. Och hon kom in lite då och då och tände lampan i taket. Inte riktigt okej! Och det verkar som att hon inte vill prata med mig, så då vet jag inte vad jag ska prata med henne om. Försöker prata lite med henne då och då men vi får se hur det går! Har det inte löst sig om 2 veckor så ska jag se om jag kan byta rum, så att jag trivs med dom jag bor med!


1. Mitt/Vårt rum - min säng! 2. Mitt/Vårt rum - mitt skrivbord och min garderob! 3. Sängarna - min till vänster. 4. Vardagsrummet.


1. Kyl/Frys samt liten köksdel där man kan diska. 2. Huset som jag bor i! 3. En av byggnaderna på Campus med salar osv. 4. Husen runt omkring mitt, på delen av Campus där folk bor.

Jag tog sedan en kort liten sväng på Campus, som faktiskt är större än jag trodde! Det var sedan dags för middag med de andra utbytesstudenterna. Vi fick en liten presentpåse med nudlar, tvål, tandkräm, tuggummi, vatten, chokladdryckpulver, lite kex, kexpinnar att doppa i ost och så! Trevligt! Jag hann sedan inte göra så mycket mer än att packa upp och göra mig lite hemmastadd, innan det var dags att sova. Jag var rätt trött måste jag säga!

Måndag: Idag var det första dagen på orientation week, och jag försov mig lite pga att min rumskompis väckte mig i natt! Så jag hann inte äta någon frukost, men jag hann till orientation i tid iallafall! Vi fick skriva in oss genom att de kopierade våra pass och vårt antagningsbesked. Sedan fick vi lite information från olika människor hela dagen! Campus polisen pratade om säkerhet och bland annat om en självförsvarskurs för tjejer som jag ska anmäla mig till sedan. Joplin är en väldigt säker stad med låg kriminalitet. Dock fick jag reda på att tornados är rätt vanliga här, vilket var mindre kul! Men tornadosäsongen är tydligen i maj-juni så den har jag lyckligtvis missat! Hoppas att det inte kommer någon eftersläntare! Sedan var Campussköterskan där och pratade, en tjej pratade om alla aktiviteter på campus (det finns otroligt mycket att göra!!) och vad som händer nästa vecka (massa roligt med gratis mat, skoj, drive in bio osv osv). På kvällen var det sedan dags för en trip till Wal-Mart! Alltså snacka om stor butik! De hade verkligen ALLT! Jag handlade lite schampoo, balsam, linsvätska, tvål, vatten, tvättmedel, sköljmedel, munvatten, ett lakan, en handduk och en supersöt pluto som jag var tvungen att köpa som ska hålla mig sällskap här! Sedan åkte vi tillbaka till våra rum igen! På väg till och från Wal-Mart märkte jag att det finns otroligt mycket affärer, butiker och restauranger i närheten av Campus! Har man bara tillgång till bil (eller känner någon som har bil) kan man lätt ta sig dit på bara några minuter! Det finns även en grön buss som ser ut som en spårvagn med däck, som man kan ta för 1 dollar för att ta sig till shoppingcentret och Wal-Mart!

       
1. Entrén till Wal-Mart, nu skulle det shoppas! 2. En utav de långa gångarna. 3. En annan lång gång.
Otroligt stort och de har verkligen allting! Det är en upplevelse att bara åka dit, haha!

Tisdag: Idag har vi fått ännu mera information! Vet inte hur mycket mer jag får plats med, haha! Idag har jag fått min e-mail och inloggningsuppgifter. Jag har även bestämt vilka kurser jag ska läsa och hur de amerikanska skolsystemet fungerar på universitetet. Nu ska vi snart åka och bowla med de andra internationella studenterna. Superbilligt! 3,5 dollar per spel, vilket är typ 26-30 kronor!! Jag ska regera! ;)

I början av min vistelse här (vilket det fortfarande är men men, i söndags och igår typ) så undrade jag var det var för ställe jag hade hamnat på, om jag verkligen skulle trivas här i en sån liten stad med ett så dött campus. Men nu känns faktiskt allting bättre. Resten av studenterna kommer tillbaka nästa vecka så då kommer det vara mer liv och rörelse här! När kurserna startar sen kommer man även ha mer att göra, samt lära känna lite fler amerikanare och annat folk! När man kommer in i rutinerna här och lär sig hur allt fungerar så tror jag att man kommer ha väldigt roligt! Och det finns så otroligt mycket som man kan sysselsätta sig med, massor med klubbar och föreningar och jag vet inte vad! Ska även söka en värdfamilj som man kan hälsa på, äta middag med och kanske åka på resor med. Roligt och en bra upplevelse att ha kontakt med en amerikansk familj! Imorgon ska vi även på lite information om att jobba på Campus, så det kanske jag ska passa på att skriva upp mig på också. Erfarenhet samt lite extra pengar i fickan! :D

Vädret här är lite lustigt. Ena stunden är det jättevarmt och sol för att sedan switcha till kyla och regn. Inne i lägenheten, affärer och i skolan är det alltid svinkallt! Så nu sitter jag med min Växjö-tjocktröja på mig! För att slippa vara konstant förkyld i 4 månader!

Jag kan inte säga att jag längtar hem, längtar bara efter folk hemifrån! Familjen och Manne!!

Men nu är det dags att förbereda sig inför bowlingen!

Washington DC

Oj oj oj, nu är jag dålig på uppdateringen!!

Men tiden i New York var iallafall slut, tråkigt nog! Jag gillade verkligen New York och nu så här när jag varit i en mindre stad (DC) och i en yttepytte stad (Joplin) märker jag att OM jag skulle bo i USA skulle jag vilja bo i en storstad, typ New York. Eller kanske LA.. Eller Chicago, vi får se!

Fredag: Vi tog iallafall bussen från Manhattan till Washngton DC - huvudstaden i USA! Resan tog lite drygt 4 timmar, och det var iiiiiiskallt på bussen! Som tur är hade jag ju världens snällaste och sötaste pojkvän med mig som, trots att han själv frös, lånade ut sin tjocktröja till mig! Tack älskling :)

 
1. I bussen på väg till DC. 2. Vårt fina hotellrum med sköna sängar. 3. The Treasury Department. 4. Jag framför Vita Huset.

Väl framme i DC chockades vi av den extrema hettan som mötte oss direkt i bussdörren. Jag kastade av mig tjocktröjan för att slippa svettas ihjäl, och sedan hoppade vi in i en taxi som skulle ta oss till hotellet. Vi hade blivit lite bortskämda i New York där alla taxibilar är gula, för här hade de alla möjliga olika färger. Blå, grön, gul, svart - you name it!

Hotellet var riktigt fint faktiskt, borde haft lite mer än 2 stjärnor tycker jag! Riktigt fint rum, till skillnad från hotellet i New York! Sköna sängar som man var tvungen att hoppa upp i för att de var så höga, och med riktigt mysiga filtar! Dessutom en TYST air condition! Najs!

Vi vilade ett tag innan vi bestämde oss för att ge oss ut i huvudstaden för att upptäcka lite, samt för att få i oss lite mat i magen! Vi knallade förbi The Treasury Department, Vita Huset (såg tyvärr inte Obama) och såg även Washingtonmonumentet en bit bort i fjärran.

Men sedan var det dags att få i sig lite mat, men till vår stora förvåning var det inte helt lätt att hitta någon restaurang som passade våra plånböcker! Det var faktiskt inte så lätt att hitta så många restauranger över huvudtaget! När vi gått runt ett tag lyckades vi äntligen hitta Harry´s. Rätt dyrt, men vi var sugna på stek och orkade vekligen inte gå runt med. Jag hade knappt ätit någonting på hela dagen så jag blev mätt väldigt fort, sedan satt jag och kämpade med min gigantiska stek! Servitören var nog lite skeptisk för han kom och frågade oss 5 gånger om allt var bra, hehe. När han väl plockade undan min tallrik och jag sa att jag hade gett upp så sa han att jag hade kämpat bra! Haha! Det hade jag faktiskt!

Sedan var det faktiskt dags att gå tillbaka till hotellet för att få sig en god natts sömn! Imorgon skulle det riktiga sightseeing-äventyret börja! Vi valde att strunta i turisbuss imorgon, just på grund av den dyrare middagen! Ibland måste man tillåta sig själv att kompromissa lite, hehe!

Lördag: Idag skulle det upptäckas monument efter monument! Idag fick vi även se baksidan av Vita Huset, inte lika spännande dock. Sedan promenerade vi bort till Washington monumentet. Inte så svårt att hitta med tanke på att man ser det typ vart än man är i staden, det är rätt högt nämligen! Omringad av amerikanska flaggor passade jag och Emma på att försöka få den perfekta bilden utav en svajande amerikansk flagga, tror att vi lyckades rätt bra faktiskt! Och jag måste tillägga att det var HETT idag!! Svetten rann hela tiden, men eftersom det var samma för alla så slapp man känna sig äcklig!

Turen gick sedan vidare bort mot Lincoln Memorial. Riktigt häftigt faktiskt! Det var en liten bit att gå, jag trodde att det skulle vara lite kortare. Först möttes vi utav en otroligt fin fontän! Med pelare runt sig med alla de 50 staterna på varje pelare. Jag passade även på att doppa fötterna i poolen vilket var sååååå skönt och såååå välbehövligt! Vi traskade sedan vidare mot Lincoln Memorial, förbi "The reflecting pool" (den kallas så för att både Lincoln Memorial och Washington monumentet speglas i poolen, beroende på vilken sida man befinner sig på). När vi kom fram fick vi ÄNTLIGEN köpa vatten, innan vi klättrade upp för alla trappsteg upp till Lincoln. Jisses vad stor han var! Vi tog lite bilder och Manne intog en väldigt underlig fotopose - nämligen liggandes mitt på marken, mellan trapporna. Ja så kan man ju också göra, tänkte vi och så passade vi på att ta kort på honom! Vissa saker måste bara förevigas med ett foto! När man stod där på trappan och tittade bort över Washington monumentet kunde man nästa tänka sig hur det sett ut när Martin Luther King stod på exakt samma ställe för typ 46 år sedan, snart ganska exakt om jag inte minns fel. Det måste varit maffigt med så mycket folk där som lyssnade på honom! Jag tyckte typ att det var maffigt som fick stå på samma ställe som honom!

När vi vilat ett tag skulle vi gå vidare till nästa monument, Roosevelt och Jefferson. Pä vägen dit gick vi igenom Koreakrigets memorial, där de hade ställt upp gigantiska soldater med konstiga ansiktsuttryck. Det fanns även en vacker pool och en fin svart vägg med blommor på, samt texten "Freedom is not free" inristat samt en massa soldater. Det stod även hur många som skadats, dött, försvunnit och fångats under kriget. Det var en hel del kan jag tala om!

Vi gick sedan runt en söt liten sjö där folk åkte trampbåt, för att komma till de två nästa monmenten som jag nämnde ovan. Roosevelt monumentet/memorial var inte superhäftigt. Han och hans hund var orealistiskt gigantiska! Det som var häftigt var alla olika vattenfall överallt, fint! Jeffersson monumentet var sedan lite häftigare, trots att han som de tidigare gubbarna också var orealistiskt gigantisk. Men han hade ett "tempel" eller vad man nu ska kalla det runt sig, precis som Lincoln.

När vi kände oss färdiga begav vi oss mot Downtown för att hitta någonting att äta. Självklart råkade vi igen hamna på villovägar och fick gå en liten omväg, men som sagt, alltid bra med promenader! Men när vi kommit fram till Downtown såg vi Capitoleum, och bestämde oss för att vi inte fick missa denna maffiga byggnad, där amerikas kongress sitter. Det var en liten bit att gå, men när vi väl kom fram dit var det absolut värt det för byggnaden var så fin! Men sedan var det iallafall dags att bege sig tillbaka mot Downtown för att försöka hitta en restaurang. Det gjorde vi också, så även idag fick vi i oss lite mat!

På vägen tillbaka till hotellet, utmattade och med ömma fötter, stannade vi till i en souvenirbutik för att titta lite och för att få oss lite glada skratt! Manne och jag hittade varsin skojig hatt som vi testade. Jag köpte sedan en stor variant utav en amerikansk quarter (25cent) som jag köpte som turpeng. Vi får se om den hjälper, hehe!

Vi har fått se väldigt mycket idag! Typ allt som Washington DC har att erbjuda tror jag, minus pentagon som låg lite för långt borta för att vi skulle orka ta oss dit, tyvärr. Det finns inte så mycket mer att göra i huvudstaden än att se monument, trots att det är väldigt häftigt och det var därför vi åkte hit. Men utbudet på affärer, restauranger eller annat skoj att göra är inte så stort, så därför var 1,5 dag här precis lagom för oss! Vi har även fått uppleva de finare delarna av DC, samt de lite mer fula och slitna delarna, vilket jag tyckte var väldigt intressant! Vi bodde faktiskt i det finare och dyrare området, trots att hotellet var väldigt billigt!


1. Manne stötte på två trevliga, amerikanska vänner. 2. Washington Monumentet bakom vacker fontän. 3. Lincoln Memorial bakom Reflecting Pool.


1. Washington Monumentet med Reflecting Pool från Lincoln Memorial. 2. Jag framför Capitoleum. 3. Jag och Manne hittae varsin rolig hatt!

Nu orkar jag faktiskt inte lägga in fler bilder! Det finns MASSOR med bilder på Facebook, så kika in där! För de som inte har Facebook men som vill se mina bilder därifrån, hör av dig så får du en länk! :)

Nu väntade bara resan till Joplin och MSSU tidigt morgonen där på! Men det är en annan historia som kommer senare! Precis som bilderna till detta inlägg, för nu måste jag gå och äta lunch innan orientation börjar igen!

New York!

Det händer så mycket och dagarna verkar knappt räcka till, iallafall inte till att uppdatera bloggen verkar det som! Har kommit till min skola i Missouri nu så nu ska jag faktiskt försöka se till att uppdatera bloggen varje dag, nu när jag har gratis trådlöst internet som fungerar väldigt bra!

Men innan jag kommer in på mitt påbörjade äventyr här på skolan så tänka jag faktiskt uppdatera er lite på vad som hänt de senaste dagarna..

Onsdag: i förra inlägget kunde ni ju läsa om större delen av onsdagen. Det ni inte fick veta var vilken film vi såg! Det blev faktiskt Hangover, eller Baksmällan som den heter på svenska. Den var bra och rolig faktiskt, trots att det går lite över styr ibland, hehe. Supersköna stolar i biografen, höll på att somna! Det dåliga var att det var sjuuuuuukt dyrt med popcorn med läsk!! Nu kommer jag ju naturligtvis inte ihåg vad det kostade men dyrare än på bion i Sverige var det iallafall och det säger ju rätt mycket ! Efter bion var det dags att gå tillbaka till hotellet för då var vi alla rätt trötta!

Torsdag: sista heldagen i New York! Det skulle inte stoppa oss från att upptäcka mer än vi gjort under de tidigare dagarna tillsammans, typ :P Idag var det dags för turistbussen igen ! Från Times Square (som varit vår utgångspunkt under vår New York vistelse) begav vi oss, med buss, till City Hall (känt från TV-serien Spin City, hos oss svenskar då, speciellt Manne, hehe). Väldigt snälla vakter som lät oss komma närmare för att få bättre bilder :) Från City Hall var det sedan gångavstånd till Ground Zero. Kan inte fatta att det stått två sinnessjukt höga skyskrapor där tidigare, nu är det bara en byggarbetsplats. Och då kan man ju undra varför man tar kort på den? Ett stenkast därifrån, i Battery Park, står globen som tidigare stod i eller mellan World Trade Center och som nu är en hyllning, för att hedra de som var med om attacken. Numera är den full av hål och gropar, efter allt som rasade ner på den. Men för att ha stått precis i centret av attacken har den klarat sig otroligt bra! Även en sväng på Wall Street hanns med för att se börshuset (tror jag att det heter, är ju inte så hemma på det där med aktier, hehe) med den stora amerikanska flaggan och den berömda tjuren med de stora pungkulorna som man ska ta på för att få tur.


City Hall, Ground Zero, Globen från WTC, Börsen, Tjuren, Tjuren, En stor kub vi hittade som Manne ville flytta på


En snabb tur till färjläget ut till Frihetsgudinnan. Men tyvärr hade vi inte tid för att åka ut till den under denna resan och klättra upp till fötterna, så vi bestämde oss för att spara det till vår vinterresa till New York. Likaså även att åka upp i Empire State Building, vill ju inte stressa igenom något sånt lixom! Istället tog vi gratisfärjan, Staten Island Ferry, förbi Frihetsgudinnan så vi iallafall fick se henne på närmare håll! Ståtlig är hon!

Sedan hoppade vi på turistbussen igen för att bege oss mot Central Park, den gröna rektangeln i New York City! Det är väldigt fint här faktiskt! Den gröna oasen mitt bland alla avgaser! På vägen dit passerade vi hamnen, China Town, Little Italy, FN-huset och Chrysler Building (som jag fortfarande tycker är väldigt fin!). Meningen med vårt besök i parken denna dag var att se Strwaberry Field (som Yoko Ono tillägnade John Lennon) samt "Vänner-fontänen" (ni vet den som skådespelarna i Vänner/Friends badar i i introt till serien). Trodde vi?! Eller vi blev lite osäkra när vi väl kom dit, och nu har jag kollat på introt, och jag tror faktiskt inte att det var den fontänen! Men men, det var en fin fontän iallafall! Efter en låååååång promenad lyckades vi äntligen hitta fram till båda ställena! Och under tiden hade vi blivit väldigt hungriga! Därför begav vi oss tillbaka till Times Square för att få i oss någon mat. Duktiga som vi är så lyckades vi självklart gå åt fel håll, och en bit närmare Harlem insåg vi detta. Och då var det bara att vända och inse att vi hade fått oss en ännu lite längre promenad idag!

Efter middagen passade jag och Manne på att ta lite kort på oss själva vid Times Square, på den superröda trappan, innan det var dags att bege sig tillbaka till hotellet för en skön natts sömn!

Fredag: Idag var det dags att bege oss till huvudstaden, Washington DC. Men innan dess hann vi med lite frukost på Europa Café samt att skaffa oss amerikanska kontantkort. Så nu har jag faktiskt ett Manhattan-telefonnummer. Slå det ni! Hehe. Efter att, sorgset (eller inte), sagt hej då till det yttepyttelilla hotellet, begav vi oss bort till stationen där bussen skulle ta oss till DC. Mer om det i nästa inlägg ;)

USA

Nu är jag äntligen i USA :D Det är knappt så att jag förstår det faktiskt, haha. Jag lyckades dock faktiskt packa ner alla mina saker i min stora resväska, så nu slipper jag de 25 extra dollarna i kostnad för packningen när jag flyger + att det blir smidigare. Så för de pengarna kan jag, om jag vill, köpa en ny väska att packa ner allt i innan jag åker hem till Sverige igen. Men det blir ett senare problem :D Här kommer nu lite vad som hänt de senaste dagarna!

Måndag: Idag skulle vi äntligen åka :D Måste erkänna att jag gärna stannat kvar hemma i Sverige hos familjen någon vecka till, men samtidigt såg jag ju fram emot mitt äventyr i USA :D Vi gick upp väldigt tidigt för att hinna med Arlanda Express, och när klockan var ungefär 07.40 var vi framme på Arlanda. Köööööööö till incheckningen, köööööö till säkerhetskontrollen, men sedan var vi äntligen inne! Vi visste redan att planet var 1,5 timme försenat pga dåligt väder i New York, vilket innebar att flyget från New York var försenat. När klockan började närma sig avgång säger de helt plötsligt att de upptäckt ett fel på ena motorn på planet, och att vi skulle komma tillbaka till gaten kl 12.30. Neeeeeeeeeeej, tänkte vi, men vi fick iallafall äta gratis lunch på en restaurang på Arlanda. Detta efter att vi behövt gå runt på hela Arlanda för att gå genom ankomsthallen, genom säkerhetskontrollen en andra gång, för att sedan inse att restaurangen låg på andra sidan säkerhetskontrollen. Efter lite lunch trodde vi äntligen att vi skulle få komma iväg. Men icke sa Nicke, nya besked skulle ges kl 14.30. Så det var bara till att sätta sig ner och vänta. När klockan blev 14.30 stod det att vi skulle lyfta kl 21.30. Kuuuuuuul (inte), tänkte vi och undrade vad vi skulle hitta på i 7 timmar..... Till slut hade de lagat klart motorn och vi kunde lyfta runt ca 23.30-23.40. Kändes inte jättesäkert med nylagad motor som ca 5 minuter innan avgång hade blivit klar. Men nu är vi ju i New York och allting gick bra! Denna flygresan var nog min bästa, för jag sov bort den största delen av tiden, och när jag var vaken kunde jag titta på film, serier eller lyssna på musik på skärmen i sätet framför mig. Det var heller inte mycket luftgropar vilket var bra! Vi kom fram till hotellet ca kl 03 och då var vi trötta efter 24 timmars resande. Hotellet är yttepyttelitet och känns nästan klaustrofobiskt. Dessutom låter/surrar/brummar AC:n sinnessjukt mycket! Men nu var det iallafall skönt att få sova i en säng.


1. Utsikt från Starbucks, nu är vi ÄNTLIGEN i New York! 2. Gula taxibilar, och bussar! 3. Jag och Manne - LOVE
 
Tisdag: Idag var vi lite trötta men vi försökte gå upp så tidigt som möjligt för att inte sova bort hela dagen. Vi gick upp runt kl 10 men kom inte iväg förrän 11.30. Vi gav oss ut på Manhattan och jag kan fortfarande inte förstå att jag är här! Kan inte fatta att jag faktiskt ser de saker som man tidigare bara sett på tv eller på bild. Vi undvek att vara på hotellet på hela dagen, finns lixom ingen anledning att vara där när vi kan utforska Manhattan. Vi gick runt väldigt mycket! Vi började med frukost på Starbucks, trots att jag inte beställde någonting, men vi var där iallafall! ;) Sedan gick vi vidare till Times Square, som vi faktiskt bor väldigt nära! Häftigt med alla ljusskyltar, alla taxibilar, affärer, NYPD kontor, US Army Recruting Office och massa mer :D Vi har gått väldigt mycket idag för att upptäcka väldigt mycket! Vi såg Rockefeller Center, Radio City Music Hall, NBC Studios, Trump Tower (som Manne och jag även gick in i), 5th avenue och så vidare. Vi passade även på att gå in på Tiffany´s, bara för att ha varit där! Dock passade vi inte riktigt in där så vi gick ut rätt så snabbt! Sedan såg vi världens häftigaste entré till en Applebutik! Det var en stor glaskub med ett svävande äpple i. Sedan var det glastrappa ner till butiken samt en rund glashiss. Efter det stannade vi till i en närliggande park där ett gäng killar höll på att underhålla oss lite. En utav dem voltade över fyra nerböjda personer, mycket coolt! Sedan gick vi runt massor mer och såg blanda annat Central Park, en M&M butik med BARA M&M prylar, Chrysler Building (otroligt fin och cool byggnad) och massor mer! På kvällen tog vi sedan en kvällstur med en turistbuss. Vi åkte igenom en stor del av Manhattan, bland annat Bryant Park, Empire State Building, Flatiron Building (som är väldigt häfigt!!), Ground Zero, Staten Island färjan, statyn på globen som stod i World Trade Center och lite mer. Vi åkte sedan igenom Chelsea, över bron till Brooklyn, genom Chinatown och tillbaka till Manhattan. Vi fick då även möjlighet att, kvällstid, ta kort på Manhattans Skyline. Oj, vad häfigt det är!!!! Det måste lixom ses på riktigt, är inte lika häftigt bara på bild! :D Vi fick även se Frihetsgudinnan på håll, men den ska vi åka till en annan dag! På kvällen vandrade vi runt lite till innan det var dags att gå tillbaka till hotellet för att sova! Bra dag, trött i fötterna!

Onsdag: Idag gick vi upp ännu tidigare då Jonna skulle iväg mitt på dagen för att åka till sin skola. Dock delade vi på oss så Manne och jag gick bort till Central Park och vandrade runt där ett tag. Snacka om att det är mysigt där, och det är så himla häfigt att det ligger en grön rektangel mitt bland alla skyskrapor i New York City. Vi satte oss på en gräsplätt för att äta frukost, mysigt! Sedan letade vi efter Victoria´s Secret. Vi hittade det inte på det första stället så efter att ha gått över 20 blocks (kvarter) så hittade vi äntligen affären :D ÄNTLIGEN !! Jag köpte lite trevliga saker! Sedan satte vi oss på en "rastplätt" med stolar och bord (som en uteservering fast man inte behövde köpa något att äta) för att vänta på Emma. Vi mötte sedan henne i en affär som heter Forever 21, där jag köpte en superfin klänning. HJÄLP vad mycket kläder de hade alltså, det snurrade ju nästan i huvudet !! När vi väl kom ut från affären så hade det tyvärr börjat regna lite, så det blev ingen turisbuss idag! Istället gick vi in på varuhuset JCPenny för att shoppa lite mer på Charlotte och Strawberry, innan det var dags att äta middag på den sämsta restaurangen hittills. Dyr mat, dålig mat. De fick ingen dricks, vi var busiga! ;) Sedan gick vi tillbaka till hotellet för att slappa lite, och ikväll hade vi nog tänkt gå på bio! :D Får se vilken film det blir!

Nu har jag skrivit så mycket så jag orkar inte lägga upp några bilder, men det kommer!

3 dagar

och det känns fortfarande inte riktigt verkligt, hehe.

Om 3 dagar ganska exakt, landar jag i New York. Och guuuud vad jag ska turista där, och så kolla lite nödvändig shopping ;)

Nerverna har kommit nu ! Det ska bli otroligt roligt och spännande och en sjukt häftig erfarenhet. Men samtidigt är det väldigt nervöst och resfebern finns här, att vara hemifrån i 5 månader.

Guuuuud vad roligt ! :D Jag vill åka NU NU NU men samtidigt vara hemma i nån vecka till, hehe.

Jag ska försöka uppdatera bloggen med bilder så ofta jag har tid och ork, hehe.

Någon som har varit i New York eller Washington DC som kan ge lite tips på vad man verkligen MÅSTE göra/se?

Hemma

Nu är jag hemma i Stockholm. Har inte uppdaterat på några dagar men det är ju såklart för att jag knappt suttit någonting vid datorn då jag har umgåtts med familjen, nu så här innan jag åker bort i 5 månader.

Det börjar närma sig med stormsteg nu! 6 dagar kvar tills jag åker till USA, till New York närmare bestämt. För en 5 dagars semester! Sedan vidare till Washington DC innan jag åker till Joplin, Missouri, till skolan.

Gaaaaalet vad roligt det kommer bli, trots att jag har resfeber som går upp och ner..

Men nu ska vi äta stuvade makaroner, mums ! :D

RSS 2.0