Valborg so far!

Valborg hittills har bestått utav regn, regn och ännu mer regn! Nu har det lyckligtvis slutat, men jag blev seg och otaggad av vädret! Struntade i champagnefrukost!

Ska bege mig bort till en kompis lägenhet snart där alla är, för att vara lite social!

Vad har ni för er idag?


Minnen...

Kollar på bilder från min USA-vistelse och drömmer mig tillbaka, skulle verkligen vilja åka tillbaka !







Valborg

Japp, imorgon är det, som jag sa valborg. Egentligen inte en riktig högtid, egentligen ingenting att fira, förutom att våren börjar närma sig med stora steg! :D

Väderrapporten säger att det ska regna imorgon, så vi ska gå ihop och göra en soldans! Tagga på det lixom! Konversationen har gått vilt till på Facebook om den stora dagen och planerna, ja vi får se om de strukturerar upp sig! :P

Idéer som kommit upp är:
* Köpa ett partytält att sitta i - check! (konstig idé, inte min dock...)
* Ha plastfolie som väggar till tältet - studentigt, billigt och bra
* Tälja ett eget kubbspel utav överbliven ved
* Om det regnar, spela kubb i Jontes och Elies stora hall
* Vår soldans
* osv, osv, osv

Vi är nog lite knäppa måste jag erkänna! Men kul, det har vi! :D


Min torsdag!

Min torsdag har sett ut på följande vis:

13.15-15.00 = Långt seminarie för C-uppsatsen varav det var relevant för mig att vara där ca 30 minuter. Men allting räddades av Elies rädd-för-måsen-rörerlse! Man måste lixom ha varit där och varit uttråkad för att inse det roliga, men roligt var det! :D

16.00-19.30 = Sväng på stan, iväg och handla inför imorgon.

19.30-00.30 = Slappa lite, kolla lite TV, söka 8 jobb! :)

00.30 --> = Göra sig redo för sängen för en god natts sömn, imorgon väntar valborg med allt vad det innebär, planerna känns fortfarande diffusa!

Vad ska ni göra på valborg? :)


Mobilblogg: idag blev det en väldigt sen l...

img_0233 (MMS)

Mobilblogg: idag blev det en väldigt sen lunch, men en nostalgisk sådan! Om två timmar ska jag på avslutning med studentambassadörerna för att få intyg!


Värdelöst!

Idag sken solen och värmen var hääärlig! Därför bestämde jag och några till oss för att grilla ikväll! Men nääää, då kommer alla gråa och fula moln fram och förhindrar solens varma strålar från att värma våra kroppar!

Därför ställdes grillkvällen in.. Får bli en annan dag! Solen kooooom tillbaka, moln FÖRSVINN ! :P

MEN! Jag har precis varit o klippt mig, så nu sitter jag här och luktar på mitt nyklippta hår som alltid luktar sådär mumsigt efter man klippt det! Försökte ta en bild, men det blev verkligen inte bra!

Nu ska jag skriva c-uppsats, hej!



Värdelöst!

Idag sken solen och värmen var hääärlig! Därför bestämde jag och några till oss för att grilla ikväll! Men nääää, då kommer alla gråa och fula moln fram och förhindrar solens varma strålar från att värma våra kroppar!

Därför ställdes grillkvällen in.. Får bli en annan dag! Solen kooooom tillbaka, moln FÖRSVINN ! :P

MEN! Jag har precis varit o klippt mig, så nu sitter jag här och luktar på mitt nyklippta hår som alltid luktar sådär mumsigt efter man klippt det! Försökte ta en bild, men det blev verkligen inte bra!

Nu ska jag skriva c-uppsats, hej!



Mobilblogg: Manne fick en present av mig i...

img_0231 (MMS)

Mobilblogg: Manne fick en present av mig igår för att han gillar barbapapa (internskämt)! Söt va? Det blir det nya förfestspelet ;)


En solig och härlig dag!

Vädret idag har inte gått att klaga på, superhärligt! Soligt och varmt!

Jag och Manne har tvättat hans bil, oj vad fin den blev! :D Mannes bil är verkligen supersnygg, och speciellt nu när den glänser :D

Foto: Manne


Vi hade vår dag idag (2 år och 5 månader) så vi firade med en middag på Akropolis i stan, på uteservering för första riktiga gången i år! Mumsigt!

Den här helgen har gått snabbare än någon helg.. Trist..




Studio 54!

För några veckor sedan, den 9e april närmare bestämt, var det Studio 54 på Campus! En discokväll i 70-talsanda! Vi hoppade i våra snyggaste discokläder, vissa tog djurkläder istället, och sedan taggade vi! Här kommer lite bilder från kvällen tagna med min iPhone!







En otroligt rolig kväll! :D


Sushikväll!

Sushikvällen igår var riktigt rolig med trevligt sällskap! Det var riktigt roligt att laga sushi, det var första gången jag lagade det! Och jag måste säga att jag var väldigt duktig också ;)

Det blev många härliga skratt och en trevlig middag! Trots att jag upptäckte att sushi inte är min favoriträtt! Mycket roligare att laga än att äta ;)



1. Jag gör en sushirulle 2. Jag gör sushibollar 3. Min första rulle någonsin är klar :D 4. Mitt trevliga middagssällskap! 5. Vår tjusiga sushi! 6. MIN egen sushi! :D Stolt!



Mobilblogg: Polkagris?  Manne tycker att ...

img_0174 (MMS)

Mobilblogg: Polkagris?  Manne tycker att jag ser ut som en polkagris idag! Snart bär det av till Thess för en sushikväll! Jag ska smaka!


Min fredag

Idag har jag lunchat på Stenladan med grabbgänget, mycket trevligt faktiskt! Hade sedan ett handledningsmöte om c-uppsatsen, vet inte riktigt om jag var mer förvirrad när jag kom dit eller när jag gick! Men lite saker klarnades definitivt upp!

Nu sitter jag här och ska kolla på c-uppsatsen och försöka få klar metoddelen, hur svårt kan det vara egentligen?! Samtidigt lyssnar jag på regnet som slår på fönsterblecken!

Trevlig helg!



Smarta Emma!

Sitter och pratar med min lillasyster Elin på Facebook. Jag flyttar ju från Växjö snart och då är det ju mycket som ska packas, och när Manne flyttade in märkte jag att jag hade mycket kläder som jag inte använder längre.

Då frågade jag Elin om hon kanske ville ha någonting utav det, innan jag gjorde mig av med det på annat sätt, och det ville hon! Problemet är ju bara att det är ca 45 mil mellan oss, och det är inget avstånd som jag känner att jag vill släpa på kartonger med kläder bara sådär!

Smart som jag är kom jag helt plötsligt ihåg webcam-funktionen på Skype, så det är där jag ska visa henne kläderna så hon får säga om det är nåt hon vill ha eller inte!

Ibland blir jag imponerad av hur snabbt jag tänker ;)

Och för er som undrar, jag har fortfarande problem med metoden i mitt arbete...

Bibblan

Sitter här i bibblan och kämpar med C-uppsatsen och alla olika förhållningssätt och metoder man måste välja, svårt är det!

Men det är bara att kämpa på!

Vad har ni för er en dag som denna?


Dagens agenda

Idag står två viktiga saker på min agenda: skriva c-uppsats och söka jobb!

Har hittat lite jobb som marknadsassistent osv, vissa med en touch av koordinator eller pr-ansvarig som jag vet skule passa mig bättre än bäst :D

Men nu är det först lunch och att göra sig iordning som står på schemat innan jag ska traska iväg till biblioteket för c-uppsatsskrivande!

Ha en trevlig dag för det ska jag se till att ha!


Vi försökte få tag på en barbapappa i mask...

img_0167 (MMS)

Vi försökte få tag på en barbapappa i maskinen, vi fick nöja oss med den orange glasögonprydda versionen av barbapappa! Den är nu i Mannes ägor, det är vår nya sambo!


Nu är det dags..

Har skrivit på c-uppsatsen största delen av dagen, nu är det dags att gå och sova !

Tack för idag världen, vi ses imorgon igen!

Peace out!


Mobilbloggning: kan inte sova.. Så ville v...

img_0164 (MMS)

Mobilbloggning: kan inte sova.. Så ville visa er vad jag hittade för affisch i skolan och bibblan idag! Ser ni vem det är på bilden? ;)  God natt på er!


Grattis! Onnittelut! :D

Idag är det min farfars tur att fylla år, grattis! :D

Tänk att det är så många som fyller år i april som jag känner. Det har helt enkelt varit en populär månad!

Men idag vill jag alltså tillägna ett inlägg till min farfar! Hoppas att din födelsedag blir toppen! Grattis grattis, eller onnittelut! :D





Jag och Manne har skoj på Ica, tre min inn...

img_0163 (MMS)

Jag och Manne har skoj på Ica, tre min innan stängning :P


Solen skiner!

Vilken härlig måndag måste jag säga! Jag har jobbat i skolan mellan kl 9 till 14.30 med att skicka iväg inbjudningar och tjänat pengar! ;)

Solen skiner ute och jag kan riktigt känna vårvärmen igen efter den kalla svackan vi haft nu i några dagar.

Och jag har fått en kopia på mina betyg från USA som jag nu ska kila iväg för att se om jag kan få lämna in. Man vet ju aldrig om studievägledaren är på sitt kontor eller inte, troligt inte, som vanligt!

Hoppas att ni har en härlig dag i det soliga vädret!




En söndagskväll/natt

Har precis sökt en maaaassa jobb, sju stycken för att vara exakt! Så nu får vi hålla tummarna och hoppas att det går vägen! :)

Vad har ni gjort en mulen dag som denna? Vad hände med det vackra vädret lixom?!

Nej, nu är det dags för mig att diska, hade glömt bort att det kommer en tjej för att kolla på lägenheten imorgon, och då måste det ju se snyggt ut iallafall!

Ska även jobba i skolan imorgon, sortera och packa inbjudningar. Låter väl inte superupphetsande, men det ger klirr i kassan och det är superbra! :)

God natt!


Hejarklacken!

De här killarna visar verkligen att man kan stötta och heja på allting mellan himmel och jord! Så där skulle man göra när man går och storhandlar, det skulle bli väldigt mycket roligare!

Och när pengarna är slut på kontot - inte blir de ledsna för det!

Här snackar vi glada killar alltså!



Hipp Hipp - Hejarklacken


Regn

Nu verkar det varma och soliga vårvädret gått och gömt sig långt in i de småländska skogarna. Vi får hoppas att det vågar komma fram väldigt snart igen så vi kan återinföra grillkvällar och plocka fram de riktiga vårkläderna ur garderoben!

Helgen har varit väldigt lugn måste jag erkänna! Sånna helger måste man också ha! Men idag är det dags för lite jobbsökande och lite c-uppsatsplugg!

Men först ska jag njuta av att sitta inne och lyssna på regnet mot fönsterblecken!


Lägenheten

På måndag ska en tjej komma och kolla på min lägenhet. Jag bryr mig ju egentligen inte om vem som hyr lägenheten efter mig eller om den blir uthyrd alls, men man är tydligen skyldig att visa lägenheten för folk som är intresserade. Så nu ska hon komma på måndag..

Jaaaaaha! Främmande människor i min kära lägenhet!



Fredagen!

Idag har jag städat hela lägenheten! Dammsugit, dammat, torkat, skurat golven, plockat undan, vikt ren tvätt, putsat speglar.. You name it!

Tycker att jag har varit väldigt duktig faktiskt! Men nu är det Passenger 57 på tv som jag tänkte kolla på, har inte sett den så har ingen aning om den är bra eller ej. Framtiden får utvisa det! :)


Lite så här känner man sig när man städar ibland, haha!

 



God natt!

Emma säger god natt Växjö, Sverige, världen !


Yay!

Det blev fem böcker till om företagsekonomisk metodik från bibblan igår, vi får se om alla går att använda eller inte. Men det hoppas jag så klart!

Sedan vill jag även säga att jag precis har skrapat ihop ett VG till betygsamlingen, denna gång i Företagsekonomisk metod. Trevligt trevligt!


Passar på att mobilblogga på väg mot bibbl...

Passar på att mobilblogga på väg mot bibblan! Ska låna några böcker till om forskningsmetodik! Hoppas ni har en trevlig onsdagskväll!


Roast på Berns

Måste vara ärlig och säga att jag var lite skeptisk inför den här stand-up showen, trots att jag inte visste så mycket om den egentligen. Men en rad kändisar som står och är elaka mot varandra, hur låter det?

Men efter att ha kollat på några klipp på YouTube har jag fått upp ögonen för detta superroliga tv-program! :D Ibland kan det vara lite för mycket och lite för grovt, but I like it anyway! :D

Vad tycker ni om det?

Roast på Berns - David Batra roastar Bert Karlsson

 

Efter att alla ståuppare har roastat huvudpersonen, så får den chansen att försvara sig, och här tycker jag att Robert Gustavsson gör det otroligt bra och roligt! :D

 

Roast på Berns - Robert Gustavsson försvarar sig

 


Duktig Emma!

Idag har jag gjort rätt mycket bra faktiskt! Vi hade seminariemöte med c-uppsatsen och det kändes bra, jag har tvättat, letat upp några jobb som jag ska söka imorgon, lånat hem tre böcker från bibblan om uppsatsmetodik till c-uppsatsen och sökt lite distanskurser till i höst för att utöka kunskaperna och få in lite studiebidrag!

Emma = duktig!


Happy, happy birthday!

Idag fyller min älskade pappa år! :D Grattis pappa! :D

Trots att jag självklart redan ringt och grattat honom så tillägnar jag ett blogginlägg dagen till ära också!

Så grattis pappa! Du är världens bästa pappa, love you! <3





Grillkväll!

Idag var det dags för den första riktiga grillkvällen för säsongen! Vi tog med oss våra brassestolar och begav oss ner till Tufvanängen, den ultimata grillplatsen!

Hade en supertrevlig kväll med tjejerna och supergod mat! Jag har förberett med sallad, bröd och (var beredda) årets första färska jordgubbar! Mums!


Solen skiner!

Idag var jag uppe med tuppen för att lämna in det första PMet till vår handledare/examinator! Då jag inte sov så bra i natt (somnade alldeles för sent, var lixom inte trött innan, hatar det!) så gick jag hem och tog en powernap efter inlämnandet.

Nu sitter jag och letar teorier till c-uppsatsen, men man kanske ska ta sig en promenad i det härliga vädret snart :)



En fundering..

Jag saknar USA väldigt mycket och känner att jag inte riktigt är klar med mina äventyr i mitt liv, haha! Genom lite olika saker har jag börjat få upp ögonen för att vara au pair.. Vore en sjukt kul och annorlunda upplevelse!

Vad tycker ni om den tanken?

Dra iväg ett år för att jobba, plugga och uppleva otroligt mycket saker !! Vore sinnessjukt kul ! Ingen aning om det kommer hända, men det är kul att leka med tanken!



Studio 54!

Igår var det alltså dags för Studio 54, en fest på campus med 70-talstema! Vi hade grymt roligt! Medan några utav oss var utklädda 70-tals style, var de andra en groda, giraff, tvättbjörn, ko och en banan! :D

Vi skrattade mycket och dansade oss svettiga, haha! En oförglömlig kväll! :)



Min outfit för kvällen! :)



Ny dag!

Nu är det dags att sätta igång och skriva på c-uppsatsen, önska mig lycka till!

Har även kollat på trailerna till Sex and the City 2, och jag längtar sååååå mycket tills filmen kommer ut på bio! :D Den verkade spännande, no matter what you say ;)

Ha en bra dag på er!


Testar att mobilblogga! Spännande detta! :)

Testar att mobilblogga! Spännande detta! :)


Grattis!

Idag fyller min kära farmor år, så jag passar på att säga grattis till henne här på bloggen!

Hoppas att du ser det här inlägget farmor, trots att vi redan hörts vid både via sms och telefon idag! :)

Grattis på födelsedagen! :D



God natt!

Det är en väldigt trött Emma som säger god natt till världen! Imorgon är det en dag full av plugg och annat nyttigt, innan det är dags att svida om till 70-talskläder och svänga sina lurviga på Studio 54 på Sivans!

Men först...

...God natt!



Glömde!

Glömde berätta en sak i förra inlägget!

Idag kom resultatet upp på studentportalen från vår sista tenta (eller dugga = begreppstentamen), OCH JAG KLARADE DEN!!! Är man bäst eller är man bäst ?!? Så nu behöver jag inte plugga inför en enda tenta till, i hela mitt liv!! GÖTT!!

Nu är det bara c-uppsatsen kvar, sen är man KLAR ! :D Grattis till mig! :)



Trevlig middag!

Är precis hemkommen från Becks som bjöd oss tjejer på middag ikväll, mycket trevligt! Vi åt thaigryta och sedan bjöds det på fruktsallad med grädde till efterrätt, mums! Tack för en trevlig kväll tjejer, och speciellt till dig Becks!

Kvällen innehöll också Wii-spelande, där det för mig gick mycket bättre på Wii Sports än på Mario Kart!

Men nu är det snart dags att hoppa i sängs, det är ju en dag imorgon också då mycket nyttigt ska fås gjort! Jobbsökande, c-uppsatsskrivande och en tripp in till stan för att fixa det sista inför Studio 54!



Middag!

Igår när jag kom hem efter en låååång bussresa så hade min supergulliga sambo lagat middag till mig, för att vara snäll och för att jag skulle slippa ställa mig och laga mat!

Varmrätt: Ryggbiff med hemmagjord klyftpotatis, grönpepparsås och sallad.
Efterrätt: Vaniljglass med varma hallon.

Supermumsigt var det! Tack älskling! <3


Försökte!

Har försökt mobilblogga när jag inte haft datorn igång, men det har verkligen inte fungerat! Trist!

Jag är tillbaka i Växjö igen och här skiner solen och snön är praktiskt taget borta! Förutom de stora snöhögarna som plogningarna skapat som kommer ta ett tag på sig att smälta bort.

Idag blir det jobb med C-uppsatsen och lite annat nyttigt!

Ha en bra dag!


Påskdagen!

Idag åkte vi hem till farmor för att fira hennes födelsedag i förskott. Vi åt god mat och hade väldigt trevligt! Vi samlas ju inte hela familjen lika ofta nu för tiden när jag bor 50 mil bort, så när vi väl får tillfälle är det väldigt roligt!

På kvällen tittade vi på film, Evan den allsmäktige. Jag tycker att den är rolig faktiskt!

Har tyvärr ingen bild från dagen, men jag tänkte bjuda er på en rolig bild av Manne som superhjälte istället, och hur det kan gå när man inte ser sig för! (Bilderna är en effekt som man tydligen kan välja till under ett videosamtal på Skype)





Påskafton!

Ja idag var det då dags för påskafton, ingenting speciellt om du frågar mig, sorry Jesus! Kul att du kom tillbaka till oss för sisådär ett antal tusen år sedan eller något liknande!

Familjen samlades idag för en smarrig påskmiddag, vi grillade bland annat - mums! Och jag fick det största påskägget! :D Hela ägget var som tur var inte fyllt med godis, utan lite godis och annat smått och gott (användbart)! Så tack mamma, Håkan, mormor och morfar för mina påskpresenter! :D

Glad påsk på er!

 


Långfredagen

Idag gjorde vi klart smörgåstårtan och den blev väldigt snygg faktiskt! Eller vad tycker ni?

Hemmagjord smörgåstårta á la Emma!



Dagen till ära har jag även pyntat riset med färgglada fjädrar, ingen påsk utan påskris lixom!

Påskris. Design by Emma!



Imorgon är det påskafton, och då är det påskägg som gäller! :D Roligt! :D

Hur har er långfredag varit?

Glad påsk!




Påsk!

Idag är det alltså Skärtorsdag och sedan kommer påsken på riktigt. Har ju redan sagt att jag inte tycker att det är någon egentlig högtid att fira, trots att jag vet varför man firar den.

Men mamma och jag har iallafall förberett en smörgåstårta som vi ska äta imorgon! Ska bli så himla smaskens, det var sååå länge sen! Ska försöka komma ihåg att ta en bild på den imorgon som jag kan lägga upp här och sukta er med! ;)


Jag blev lurad, iallafall..

Ja det hade jag väl kunnat ge mig sjuttsingen på att pappa skulle lyckas lura mig på 1a april iallafall! Haha!


David Hellenius = Sveriges roligaste man !!

Måste lägga in ett klipp från Let´s Dance-finalen där David Hellenius härmade kändisarna som varit med. Hans imitationer av Willy och Rabih är så fruktansvärt bra så man får kramp i magen och tårar i ögonen av skratt! :D


David Hellenius - Imitation av Let´s Dance kändisarna

 

Enjoy!

 


1a april!

Har ni hunnit bli lurade av någon idag? Det har faktiskt inte jag! Pappa har inte försökt sig på någonting klurigt!

Snart är det dags att bege sig till mamma för att spendera några påskdagar där! Egentligen bryr jag mig inte om att fira påsk, tycker lixom inte riktigt att det finns någonting att fira, känns mer som en kommersiell högtid nu för tiden! Men påskägg och god mat är ju alltid gött!

Glad lurardag på er! ;)





RSS 2.0